Sizce BosanmaLımıyımm??

hircinyengeckadini

Üye
Kayıtlı Üye
24 Haziran 2016
59
45
8
Henüz 11 aylık evliyim ama toplasanız 1 ay üstüste mutlu olmamisimdir hep kavga hep huzursuzluk, evliligimin ilk aylarinda kv ile sorunlarim vardi surekli evime gelir ve butun heryeri karistirirdi simdi ise eşimle sorunlar cikti ortaya herşeye bi kusur arıyor huzursuzluk cikartacak birsey illahi buluyor ustelikte cok titiz bu titizligi en buyuk sorun
Evliligimiz boyunca sosyal bi aktivitemiz olmadi ben hergun annesinin evine yemege gidip aksam uyumaya kendi evime geldim, aksam biraz sohbet edelim desem yorgunum der uyur, Hal böyle olunca herşeyden cabukcak sıkılıyor insan, duzelir dedim ama dedigimle kaldim adam hergun daha kotu oluyor dün aksam annesinin evine cay icmeye gitti geldiginde ben uyumustum sabah havluyu bahane edip gene huzursuzluk cikartti bide bagirarak diyor sen ancak Annenle konus anneni ara ev hep daginik git babanlarda kal bundan sonra
oysa evde iki kisiyiz ve tertemiz simdi napicam bilmiyorum kafam cok karışık

Biraz uzun oldu kysura bakmayin lutfen

"Git annene" diyorsa, tasını tarağını al git annene.
Oda otursun anasıyla...

Bu nedir yahu?
Daha yeni evli sayılırsınız.
Eşin seni evde bırakıp habire annesine çay içmeye gidiyorsa tek başına, bravo yani.
Evlenmeseymiş o zaman? Annesinle sosyalleşecekse, oturup seninle vakit geçirmek yerine, evlenmeseymiş.

Boşan diyemem.
Fakat düzelmesi için çabalayabilirsin.
Daha önce hiç bunları konuştunuz mu? Senin rahatsız olduğun durumları, seni rahatsız eden şeyleri karşılıklı oturup tartıştınız mı?

Adam açıkça belli huysuz. Evlenmeden önce hiç rengini belli etmedi mi ?
Evinizi otel gibi kullanıyor olmanız bence en büyük sıkıntınız. Eşiniz evlendiğinizin farkında değil sanki ?
Sorun çıkartmak için kulp buluyor gibi geldi. Amaç ne onu çözemedim. Bir şeyler havada kalıyor.
Boşan denmez şu aşama için. Konuşmaya çalışın. Konuşmamak büyük sorun.

gerçekten huzur çok önemli...annesiyle çay içmeye vakit buluyorsa seninlede sohbet etmeye vakit bulabilir..büyük bir iletişim sorunu var aranızda...ve bunda annesininde etkisi olduğunu düşünüyorum..

Bana göre evlilikte ilk yıl çok önemli insan ne kadar flört etse de aynı evde yaşamadıkça karşındakini tanıyamıyorsun iki farklı aile de büyümüş kişiyi bir eve sokup yaşa demekle olmuyor senin huyların zevklerin onun huyları zevklerini bir araya alıp orta yolda buluşmak kolay değil zaman lazım bence boşanmak için erken kocanızın söyledikleri çok yanlış ama zaman lazım kaynanamın güzel bir sözü vardır ''Denizler dalgalanmadan durulmaz'' diye.

11 ay daha yeni evlisiniz pes, ne ara bu kadar kaba saba oldu nişanlıyken de mi böyleydi, yeni evli çiftin sürekli ana evinde ne işi var bence öncekli kendi evinizde yemek yemeğe oturup kalkmaya başlayın, madem yatmadan yatmaya kendi evine gitcekmiş evlenmeseymiş o zaman, hayret...

maşallah daha bir sene olmadan başlamış eşiniz insanda bıraz tolerans olur kendisi çok temizse kendisi yapsın...

Evdeki havluyu bile bahane edip huzursuzluk cikariyorsa kendi gitsin annesine.
Evlendiginin farkında değil sanırım ve korkarım annesiyle geçirdiği zamanlarda annesi onu dolduruyor yoksa sana böyle düşman gibi davranmaz.
Bence karşına al adamakıllı konuş baktın duzelmiyor o zaman boşanmayı düşünürsün.

Defalarca konustum ama duzelme yok tamam bidaha olmaz deyip tekrar etti

Nisanliyken o kadar farkliydiki hersey mukemmel gidecek dedim ama yok :/

İşe kayınvalide evini bir uzvunuzmuş gibi görmekten vazgeçerek başlayın .

Yani yemeği orda yerim sonra eve çıkarım mantığı yanlış.

Yemeği orda yerseniz yemekten sonra çayı da orda içersin , çay içerken koltuğa uzanıp tv izlemeye de orda başlar eşiniz .

Kurallarınız olsun. Yemek içmek kendi evinizde olursa , adamda bizim ayrı bir hanemiz var duygusunu kavrar .

Yani umarım kavrar .

Bende oyle dusunuyorum cunku ne zaman annesinin evine tek gitse mutlaka birsey cikiyor

Şurada yazdıkların neredeyse benim evliliğimin ilk yılındaki durumlarla birebir..
Bi arkadaş yazmış "Denizler dalgalanmadan durulmaz" o kadar doğru ki..
Bizim kavgalarımız artık o kadar şiddetli bir hal almıştı ki, ben de huysuz biriydim çünkü, eşim de çok titiz biriydi ve bende çalışıyordum çok fazla evle ilgilenemiyordum, sürekli bahaneler bulurdu benimle ilgili tartışma çıkardı.

Gelelim nasıl düzeleceğine öncelikle birbiriniz için zamana ihtiyacınız var; kayınvaliden ile konuşmayı deneyebilirsin ama tatlı dille "biz yeni evliyiz eşim henüz alışamadı ama en azından siz biraz alışması için yardımcı olsanız, size çok gelmese de evde biz vakit geçirsek vs vs" diye durumunu anlat, çünkü tek taraflı eşinle konuşsan henüz yeni evli olduğunuz için aradaki dengeyi sağlamakta zorlanabilir.
Çalışıyor musun bilmem ama eğer çalışmıyorsan da fark etmez, "ev benim de evim neden temiz yada derli toplu tutmayayım ki, senin için sorun olan şeyler neyse bunları beni kırmadan söyle" diyebilirsin.

Velhasıl bence boşanmayı düşünmek için çok erken, emin ol günümüz evliliklerinin %65'i benzer sorunlardan geçiyor.
Çok şükür şuan eşimle çok mutluyuz, yakın çevremde benzer durumları yaşayıp düzelen onca insan var onlarda mutlu..
Sadece zaman ama bu zamanı yapıcı olarak kullanmak gerekir..

Bunu defalarca denedim cogu zaman gitmedim eşimde eve gelmek yerine oraya gitti tabi yemegi bazen tek basima bile yedim annemden ayrildigim zaman kendimi olecek gibi hissediyorum deyip tekrar gidiyor

Defalarca konustum ama duzelme yok tamam bidaha olmaz deyip tekrar etti

O zaman siz kendinize ve eşinize zaman vereceksiniz.
Olmadı diyeceksin eşine "ben anneme gidiyorum, biraz da bensiz idare et, düşünmeye ihtiyacım var" dersin.
Bakalım tepkisi ne olacak, seni kaybetmeyi göze alabiliyor mu?
Zaten bunu göze alıyorsa ısrar etmenin de bir anlamı olmaz.

Dedigin gibi yaptim kayinvalidem bana resmen kinini kustu yok beni oglumdan ayiriyorsun onu benden uzaklastiriyorsun bende kotu gelin olmamak icin onunla konusmayi biraktim

Bunu defalarca denedim cogu zaman gitmedim eşimde eve gelmek yerine oraya gitti tabi yemegi bazen tek basima bile yedim annemden ayrildigim zaman kendimi olecek gibi hissediyorum deyip tekrar gidiyor

Ölecek gibi mi

Annen bi alt katta şekerim , ölmezsin merak etme. Kimse kimsesizlikten ölmemiş .
Hem bir eş olarak seni bu kadar bağımlı görmek ; sana olan saygımı yok ediyor , ben karşımda güçlü , bir sorunum olduğunda çözeceğine güvenim tam bir eş ararken ; annenin etekleri altında seni göremiyorum canım ... de bakalım

Bi kez zamana ihtiyacimiz var dedim ve gittim annemlere bana attigi tek mesaj oraya ihtiyac duyduğun surece buraya gelme oldu

Dedigin gibi yaptim kayinvalidem bana resmen kinini kustu yok beni oglumdan ayiriyorsun onu benden uzaklastiriyorsun bende kotu gelin olmamak icin onunla konusmayi biraktim
Ouwww kayınvalide kötü niyetliymiş

Bu durumda eşinle konuşmaktan başka yolun yok gibi,
He bir şey daha yapabilirsin, onu fazla memnun etmeye çalışma çünkü kaçan kovalanır, memnun etmeye çalıştıkça memnuniyetsizleşir. Sen kendi düzeninde yaşamaya devam et ve sanki onun bu durumu umrunda değilmiş gibi davran, sorarsa sorun çıkarırsa asla kendini ezdirme, saygı çerçevesinde vazgeçilmez olmadığını hissettir bence..

Çünkü ben biraz eşinde senin onu bırakmayacağına dair özgüvenli olduğunu hissettim.
Zaten ilk blöf bile gelmiş "annende kal" demekle.
Hani dile getirme ama tepem atarsa çeker giderim, vazgeçmem sanma imajını ver derim ben. Kaybetme korkusu olmayan insanlar bi havalarda gezerler çünküü

Bi kez zamana ihtiyacimiz var dedim ve gittim annemlere bana attigi tek mesaj oraya ihtiyac duyduğun surece buraya gelme oldu
Aslında bu mesajı senin atman gerekmez mi?
Keşke sen de ona öyle söyleseydin.
Ayrıca neden evden giden siz oluyorsunuz ki? Ailesinde çıkmıyorsa sen de ona aynısını söyle ve evinde paşa paşa otur gelmezse kendi kaybeder zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…