• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce bu adil mi?

Durumda birsey degismedi buna eminim bu yüzden actim bu konuyu ve hesap konusuna gelince aldilar ve göstere göstere fiyatinida dediler bana ....huzur konusunda haklisin sagol cevabin icin :) ama insan üzülüyor haksizliga ugradigini düsündükce

Niye haksizlik olsunki? Kadin o küpeyi begenmis ve senin ile paylasiyor. Gerçekten böyle konulara takilma ve kesinlikle tavrini degistirme kv'dene karsi. Sonuçta sözünüz istediginiz gibi olmadimi? Esiniz ile huzur içinde yasamiyormusunuz? Bunlari düsün sen. Eltinede her zaman saygili ol. Gerçekten bos yerde kendini huzursuz etme, degmez cünkü

Niye haksizlik olsunki? Kadin o küpeyi begenmis ve senin ile paylasiyor. Gerçekten böyle konulara takilma ve kesinlikle tavrini degistirme kv'dene karsi. Sonuçta sözünüz istediginiz gibi olmadimi? Esiniz ile huzur içinde yasamiyormusunuz? Bunlari düsün sen. Eltinede her zaman saygili ol. Gerçekten bos yerde kendini huzursuz etme, degmez cünkü

Iyi dileklerin icin sagol canim :) dogru hepsi..

Ne güzel adam sonradan gönlünü almis peki bu sürecte nasil davrandin moralin bozuktu dimi sogukmuydun onlara

daha once nasil davraniyorsam oyle davrandim . esime "yalan degil ya kirildim. biraz haksizlik gibi geldi" dedim. o da "babam ona millete gosteris icin aldi(bizim dugun onlarin memlekette olmamisti) senle veya yeni gelinle alakasi yok "dedi.

bir de mesela kizin ailesinin maddi durumu sizinkinden iyiyse biraz da yarisa girme durumlari olabiliyor.

daha once nasil davraniyorsam oyle davrandim . esime "yalan degil ya kirildim. biraz haksizlik gibi geldi" dedim. o da "babam ona millete gosteris icin aldi(bizim dugun onlarin memlekette olmamisti) senle veya yeni gelinle alakasi yok "dedi.

bir de mesela kizin ailesinin maddi durumu sizinkinden iyiyse biraz da yarisa girme durumlari olabiliyor.

Hmm anladim cok tesekkürler cevabin icin. Bende öyle davranmaya calisacagim..

konu tam benim konum olmuş resmen

bende aynılarını yaşadım. sonuç kv ve kp aylarca görüşmedim. eşimle uzun süredir aramız açık.

kendimce hala haklıyım o ayrı ama tavrını alırken dikkat et derim.

adalet yerini elbet bulur diyorum artık.

Kizlar benim düstügüm duruma eminim bir kac kisi daha vardir ve bu yüzden bu konuyu acmak istedim...

Kisaca konuyu anlatyim. Ben gecen sene kisin sözlendm ve ilkbahardada evlendm..her neyse.. simdide esimin kardesi evlenecek ve bu yaz sözleri oldu.. ve bu söz telasinda ona bndn daha fazla sey alindi....

siz olsaniz ne yapardiniz?

cevaplarinizi bekliyrm...

LARA.....

Karşı taraf istemeyi daha iyi biliyor olabilir sizden :) maddi olarak bir değişiklik yoksa böyle bişeydir. O yok bu yok şunu isteriz adet bunu isteriz adet vs diyerek istediklerini yaptırıyorlardır.

Kizlar benim düstügüm duruma eminim bir kac kisi daha vardir ve bu yüzden bu konuyu acmak istedim...

Kisaca konuyu anlatyim. Ben gecen sene kisin sözlendm ve ilkbahardada evlendm..her neyse.. simdide esimin kardesi evlenecek ve bu yaz sözleri oldu.. ve bu söz telasinda ona bndn daha fazla sey alindi....

LARA.....

oooooo daha dur canım.hemen kıyaslamaya başlamışsın.daha bunun nişanı var,alış verişi var.düğünü var.bu kadarcık şeyi kafana takarsan,daha büyüklerinde ne yapacaksın.ayrıca senden az alınsaydı bunu da kafana takacak mıydın:34:

benim kaynanamın kızı yok,çevresinde yardımcı olacak biri de yoktu.bana eksik yapılan şeyler vardı ama sorun etmedim bilmediği için.eltim evlenirken bana yapılmayanları eltime yapılmasını sağladım.çünkü herkes benim gibi düşünmeyebilir,kaynanamın arkasından dedikodu yapabilirdi.bu yaptıklarım eşimin ailesinin gözünde daha yücelmeme neden oldu.:31:

Bu konuda neden adil olsunlar ki?
Size öyle bir söz mü verdiler?
Demek ki sizin sözünüz zamanı o kadar müsaittiler yada canları istemedi.
Bunu sorun etmeyin, onlardan gelecek olanı umursamayın.
Her şey neden bir olsun ben onu anlamadım..
Bu kadar takılmak bence fazla abartı olmuş.
Kıskanç elti durumuna düşürmeyin kendinizi derim..

çok haklısınız.ben de 2. ve son gelinim.yeni nişanlıyım.ilk gelinin ailesi 1 çöp bile almayıp kaynanama yıktılar.fazla fazla hemde.2 düğün yapmış kadar oldular desem abartmam.benim nişanımda ailem tam tersi fazla fazla onları da düşünerek aldılar herşeyi.ama 1 iğne fazla bişi istesek telefonlar açılıp lafı yapıldı.bazen hiç adil olmuyolar malesef.nişanlımın üstüne gittim çok ama onunda yapacak bişeyi yok malesef.o yüzden eşini hiç üzme tavrını koy anlarlar.sölesende fayda etmio malesef.yapan kötü olur herzaman

Son düzenleme:
kizlar benim düstügüm duruma eminim bir kac kisi daha vardir ve bu yüzden bu konuyu acmak istedim...

Kisaca konuyu anlatyim. Ben gecen sene kisin sözlendm ve ilkbahardada evlendm..her neyse.. Simdide esimin kardesi evlenecek ve bu yaz sözleri oldu.. Ve bu söz telasinda ona bndn daha fazla sey alindi....

Siz olsaniz ne yapardiniz?

Cevaplarinizi bekliyrm...

Lara.....

canım dert değil bu ama yinede bende olsam takardım.şimdi sana düşen sessizce beklemek belkide sanada ufak tefek bişiler alırlar onun yanında.ve zamanı gelince tokat gibi çrparsın kayınvalidene merak etme kimsenin hekkı kimsede kalmaz

LARA.....

Bunlar için huzurunuzu bozmayın. Siz eşinizle mutlu iseniz ne güzel. Bunları kafanıza takıp huzurunuzu bozmayın. Hayat çok kısa. Eşinizle doya doya yaşayın bu hayatı ve üçüncü kişiler için mutluluğunuza gölge düşürmeyin.

Bizimde boyle bi konumuz olmustu ama ortada kalan ben oldum ..
Ben eltimden 2 sene sonra evlendim
Ikimizin dugununude, altinlarida eslerimiz yapti.
Alisveris yapilirken bana eltine 10 bilerzik taktik sanada aynisini takicaz dediler siz bilirsiniz ben altin sevmiyorum bilerzikde takmam dedim . 10 bilerzik alindi birde set takimi almam icin israr etti kayinvalidem hadi begen kizim sunlardan birtane dedi . Ben istemedim cok israr etti . Esimde gel beraber secelim dedi o kadar israra karsi ayip olacak diye sectim bi takim ..
Dugunden sonra eltim surekli bu konuyu acti ben onceleri anlamadim bir gun bi yakinimizin dugununden falan bahsederken kayinvalidemin yaninda elife aldiginiz setin aynisindan almislar demis imali bir sekilde . Kayinvalidemde sen istemedin kizim o yuzden almadik sana elifinde annesi istedi demis . Bide eltim geldi bunu bana anlatti basimdan kaynar su dokuldu sandim . Kayinvalideme benim annem ne set istedi nede agzini acti kadinin sesi bile cikmadi dedim . Kizim ben eltinede cok israr ettim almadi sjmdide surekli lafini ediyor dedi . Yani hem eltim hem kayinvalidem bi dunya mali icin gozumden dustuler . Ben nefret ederim para altin konularinin konusulmasindan cunku hic birsey istemedim bana istemek bile ayip geliyor . Ama kendilerini siyirmak icin annemin lafini bile etmisler ortada .. lutfen lafini bile etmeyin bi kupenin degerinizi dusurmeyin onlarin dusunup incelik olarak sanada fazla ne yapildiysa yapmalari gerekiyordu . Ama yapmayan onlar utanmasi gerekende onlar . Dunya mali dunya icin inanin huzursuz oldugunuza bile degmez . Ben dugunden sonra bir kere bile ne altinlarimi taktim nede o seti taktim . Gozumde hic birinin degeri yok .

bence adil size de gerekeni yapmadılar mı beğendiklerinizi almadılar mı eltiniz onu beğenmiştir onu almışlardır ne var bunda ne var yani 1000 tl fiyat farkı varsa çok gereksiz bir şeyi dert etmişsiniz bence adil olmayan sana bir şey yapılmayıp ona yapılması olurdu ama ortada öyle bir durumda yok böyle kıyaslamalara girmeyin bence.

bende aynılarını yaşadım. sonuç kv ve kp aylarca görüşmedim. eşimle uzun süredir aramız açık.

yazık değil mi eşinle aran açılmış?

konu sahibi gerçekten huzurunuzu bozmayın. öncelikle kimse kimseye birşey yapmak zorunda değil. onlar sizin eşleriniz değil, size bu anlamda adil olmak zorunda da değiller. asla böyle konular kendi iç huzurunuzu bozmaya değmez. abdest alın, şükredin, her aklınıza geldiğinde de eşinize sarılın öpün...:40:

O duruma düsmek istemem ben asla bu yüzden susmayi tercih ediyorum :)

Karşı taraf istemeyi daha iyi biliyor olabilir sizden :) maddi olarak bir değişiklik yoksa böyle bişeydir. O yok bu yok şunu isteriz adet bunu isteriz adet vs diyerek istediklerini yaptırıyorlardır.

Bu sebep daha inanidirici geliyor evet... adetler ayni oldugu icin hic bir fark olmamaliydi aslinda bide kv özellikle bana dediki sana neyse onada o diye setde grami gramina aliniyor ama bu extranin sebebi yok iste... bu kiriyor beni

oooooo daha dur canım.hemen kıyaslamaya başlamışsın.daha bunun nişanı var,alış verişi var.düğünü var.bu kadarcık şeyi kafana takarsan,daha büyüklerinde ne yapacaksın.ayrıca senden az alınsaydı bunu da kafana takacak mıydın:34:

benim kaynanamın kızı yok,çevresinde yardımcı olacak biri de yoktu.bana eksik yapılan şeyler vardı ama sorun etmedim bilmediği için.eltim evlenirken bana yapılmayanları eltime yapılmasını sağladım.çünkü herkes benim gibi düşünmeyebilir,kaynanamın arkasından dedikodu yapabilirdi.bu yaptıklarım eşimin ailesinin gözünde daha yücelmeme neden oldu.:31:

Beni neler bekliyor kim bilir... karakterin cok saglammis canim... herkes yaptigini yapmaz... kisiye bagli tabi...

♥gözyaşı♥;32805171 .!.:
Bu konuda neden adil olsunlar ki?
Size öyle bir söz mü verdiler?
Demek ki sizin sözünüz zamanı o kadar müsaittiler yada canları istemedi.
Bunu sorun etmeyin, onlardan gelecek olanı umursamayın.
Her şey neden bir olsun ben onu anlamadım..
Bu kadar takılmak bence fazla abartı olmuş.
Kıskanç elti durumuna düşürmeyin kendinizi derim..

Evet bana bu dendi o yüzden benim bu sorum... sana neyse o diye gramina kadar ama bu ayricalik ne? Onu anlamis degilim... kiskanclik degil amacim..

çok haklısınız.ben de 2. ve son gelinim.yeni nişanlıyım.ilk gelinin ailesi 1 çöp bile almayıp kaynanama yıktılar.fazla fazla hemde.2 düğün yapmış kadar oldular desem abartmam.benim nişanımda ailem tam tersi fazla fazla onları da düşünerek aldılar herşeyi.ama 1 iğne fazla bişi istesek telefonlar açılıp lafı yapıldı.bazen hiç adil olmuyolar malesef.nişanlımın üstüne gittim çok ama onunda yapacak bişeyi yok malesef.o yüzden eşini hiç üzme tavrını koy anlarlar.sölesende fayda etmio malesef.yapan kötü olur herzaman

Aynen esleri yansimamali bu tarz seyler... cok haklisin...evet ve denmiyor hep icte kaliyor...

Back
X