Sizce bu gerçek arkadaşlık mı?

eliffdiyebiri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2016
1.040
204
123
34
Benim bir çocukluk arladaşım var.Çocukluktan beri hep ben onlara giderim.Sebep olarakta neymiş benim babami sevmiyomuş evimiz tepedeymiş.Bir senedir evli o.Defalarca gittim ona.Bana gelirken şunu al taksitle bana ev hediyesi deme cesaretini bile buluyo.Yenu dogum yapti bir hafta oldu.Aradim açmadi geri donus yapmadi.Whatsapdan yazdim bende.Gel bebegi gormeye dedi.En son cevap atmadi.Bir haftayi gecmistir bebek dogali.Şunu sormak istiyorum.Yeni bebegi olan biri hic mi eline alamaz telefonu.Ben ona gideyim gitmesine amaa aradigimda bile açmadi.Bi de şoyle bisey var.gecen cok moralim bozuktu.Keyfim yok dedim.İşte onemsemiyo.Senink dertmi diye kendi derdini anlatiyo.hep onun kocasi onun babasi onun ev dertleri.Sizce o benim gercek arkadasim mi?

Gerçek dostluk farklı bir şeydir.
Kendini düşündüğün kadar arkadaşını da düşünürsün.
Eğer bir derdi varsa, kendi derdinden basit dahi olsa, oturur dinlersin.
"Bana taksitle şunu al" demezsin, bencil davranmazsın.

O yüzden boşverin gitsin.
Belli ki bencil bir yapıya sahip birisi.
Yokuşta veya babasını sevmiyor diye arkadaşının evine gitmemezlik yapmazsın.

Hayır zaten sen dert anlatırken senin derdini dinlemeyip kendi derdini anlatan insan bile gerçek dost değildir ki seni önemsemediğini gösterir.
Benim de öyle uzun seneli bir arkadaşım vardı kestim arkadaşlığımı yeter valla.

Hep onun dertleri onun hayati.Benden para yemek falan sakinmaz bak amaa gelmez yanima. Bekarkende bu boyleydi simdide böyle. Ben calisiyorum kpssye hazirlaniyorum ee bi de beni cagiriyo hep.annesi bizim burda oturuyo annesine geliyodu hamileyken bile bana hiç gelmedi.Çok bencil.Onun icin taksitle faizle utu alcakmisim daa

Hep takma kafana bu da dert mi der.Hep kendini anlatiyo kaynanasi falan.Ben anlatinca diyo ay sende herseyi kafaya takiyon da hep bu kafada

Hep takma kafana bu da dert mi der.Hep kendini anlatiyo kaynanasi falan.Ben anlatinca diyo ay sende herseyi kafaya takiyon da hep bu kafada
onun ki dertse sizinki de dert münasebetsiz o da takmasın o zaman dertlerini
herkesin derdi kendine fazladır

Yok artık, evlenmiş barklanmış.
Otursun kocası alsın ona ütüsünü de.
Saçma sapan bir insanmış bence, hayatınızdan çıkartmanız isabet olur...

bebek olayını anlarım kalabalık vs.dir rahat edemezsiniz diye sizi hemen çağıramamış olabilir, telefonunuza bakamamış olabilir
ama sizin durumunuzun olup olmadığını muhakkak biliyordur buna rağmen maddi beklentilere girerse ki durumunuz olsa dahi size maddi hediyesi olmadan maddi birşeyler beklemesi çıkarcılığa giriyor

Durumum yok on yuzden diyo ki utu al şu marka.Bi de marka soyluyo buharli.Ayda 20 20 odersin.bebek icin de iste mesaj atmisti.iki paket bebek bezi şu şu özellikli olani al diye.Cevap vermemistim o mesajina.Dusun artik

sadece bebek olayında haklı arkadaşınız.. daha 1 hafta olmuş doğum yapalı normal geri dönmemesi..
ancak bana taksitle şu hediyeyi al diyeni de ilk defa gördüm..
sizin seçimleriniz yanlış..
sürekli size birşeyler kitlemeye çalışan insanları hayatınızdan çıkarın..

Evet yaa.O bana gel gör bebegi demişti.Ama baktim Whatsapa girmiş yani.giriyo cevap atmiyo.Ben kpssye girdim hic sormadi bile basarilar dilemedi

Herkesle dost olunmaz herkestende dost olmaz, bu arkadaş ben merkezci birisi demekki... Hersey onun etrafında olsun istiyor.sen yinede bebek görmeye git biraz oturur kalkarsın mesafeni koyarsın

Durumum yok on yuzden diyo ki utu al şu marka.Bi de marka soyluyo buharli.Ayda 20 20 odersin.bebek icin de iste mesaj atmisti.iki paket bebek bezi şu şu özellikli olani al diye.Cevap vermemistim o mesajina.Dusun artik

hayır onun istediğini alma durumun neyi el veriyorsa onu al, ve götür hiçbirşey de deme onu alamadım falan diye...
benim de buna benzer bir arkadaşım vardı bunların işine yaradığın sürece varsın tecrübeyle sabit ben kullandırttım kendimi sen kullandırtma (arkadaşım çocuğu oldu işi oldu daha aramaz da sormazda taşındılar kim bilir nereye çağırmadı bile, 10 yıllık arkadaşımdı güya)

sizin gerçek dost degil resmen ALIŞ-VERİŞ...
bende çok çektim böle arkadaşlardan...
ne olduu bi dahaa arkana dönüp bakmadim...
gittim beni birakma ne olurr deseler bile..
umrumda bile olmazdi...
çocukluk arkadaşlık hayal oldu..bebegimi kaybettim.. 10 ay sora aradi bize gelcekmişmiş... kabul etmedim...çünkü zor günümde yanimda olmadi ya mutlu günüm de yanimda olmadilar niye olsun ki...
bide 6 yıllık arkadaşim vardi.. oda evlenirken gelmedi düğünüme... bebegimi kaybettim üzüldü aramadi istemedi vermedim nurmarasini vedirtimedim...
bitti işte
GİDEN GİTMİŞTİR GİTTİĞİ GÜN BİTMİŞTİR arkadaş.
hepsi ayni alışveriş işde gerçek dost göremiyorum artık güvenemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…