Haberinin olmaması konusunda haklısın dedim zaten ama sıra vs gibi birşey konusuysa helallik söz konusu olamaz. Buna cahiliye devrinden kalma adet demiştim. İkisi farklı şeyler. Ayrıca dinimiz de uygun biri ile evlenmeyi tavsiye ediyor ve bu işler de nasip işi. Üzülmekte ise sonuna kadar haklısın. Aileniz büyük ayıp etmiş size haber vermeyerek ama 10 yıl geçmiş üzerinden affedin derim.Böyle olunca duyulmadı mı üzülme olmadı mı daha çok üzüldüm.. Ayrıca cahiliye devri diyorsun burada olay bir büyüğü olarak hiç haberimin olmaması..
Konunuza bakinca hic oyle anlasilmiyor ama..Yemin mi edeyim kıskanmadım diye.. Allah izin vermediyse kim naparsa yapsın olmaz..
Konunuza bakinca hic oyle anlasilmiyor ama..
Bakıyım canım? bakıyorum bişey göremiyorum canım? yani?? Neyin muhasebesi bu şimdi 10 yıl sonra?? Sormamışlar yok sıramı vermez miydim falan? Neyin hesabı kitabı bu? Noldu incileriniz mi döküldü size sormadılar diye? Neyin kini neyin nefreti? Neyin hak helal etmemesi? Zarar mı gördünüz böyle oldu diye?? Yoo görmediniz? Bu öfke bu kinin sebebi ne? Bi anlatın da anlayalım madem çünkü gördüğünüz gibi hepimize kıskançlıktan başka bi durum gözükmüyo, demekki biyerde yanlış yapan sizsiniz. kendinizi bi gözden geçirin, bu kadar öfke nefret bünyeye zarar ziyanBak canım.. Allah bana nasip etseydi ben bugün evlenmiş olurdum.. Allah'ın izin vermediği hiçbir şey olmaz.. Bunda da bir hayır mutlaka vardır.. Kıskanma diye bir durum söz konusu değil. Kaldı ki ben 2 senedir evlenmeye hazır hissediyorum kendimi..
Bakıyım canım? bakıyorum bişey göremiyorum canım? yani?? Neyin muhasebesi bu şimdi 10 yıl sonra?? Sormamışlar yok sıramı vermez miydim falan? Neyin hesabı kitabı bu? Noldu incileriniz mi döküldü size sormadılar diye? Neyin kini neyin nefreti? Neyin hak helal etmemesi? Zarar mı gördünüz böyle oldu diye?? Yoo görmediniz? Bu öfke bu kinin sebebi ne? Bi anlatın da anlayalım madem çünkü gördüğünüz gibi hepimize kıskançlıktan başka bi durum gözükmüyo, demekki biyerde yanlış yapan sizsiniz. kendinizi bi gözden geçirin, bu kadar öfke nefret bünyeye zarar ziyan
Annem erken evlenip erken evlendiğine pişman olduğu için ve ben en büyük kız olduğum için hep bana evlenmeyin.. Diye evlenmeyi kötü birşey gibi gösterdi.. Ve benim de çevremde kötü örnekler olduğu için evlenmeye karşı soğuk bakıyordum..
onlar evleneceğinde sen büyük ablasın, sıranı veriyor musun diye bana hiç sorulmadığı gibi kardeşimi istemeye geleceklerinde haberim bile olmadı..
Evliliğe sıcak bakmamanızın sebebi olarakta annenizi görüyorsunuz bence.
sıralama diye bir şeyin olmadığını da kabul etseniz bile bana sorulmalıydı diyerek yine de kabul ettiğinizi gösteriyorsunuz. (hakkımı helal etmiyorum demişsiniz üstelikte)
herkes yazmış, size haber verilmemiş olması asıl sıkıntı diye ama üstünden 10 yıl geçmiş bi konu için hala dertlenmeniz normal mi?
bir şeylere bir bahane arıyor gibisiniz (kıskanıyorsunuz demeyeceğim) bu işler gerekten nasip kısmet, hayatın neler getireceği hiç belli olmaz, olmuyor.
Şu flash tv de diziler olur ya hani.onun gibisiniz valla.kardeşinuz iyi ki sıra mıra beklememiş.bu ne böyle.bu işler kısmet.
yaa hala çırpınıyosunuz da olmuyo, kusura bakmayın mantıksız bi dizilim var hem anlatımınızda hem kafanızın içinde, yazıp yazıp editlerle böylesi hayırlı oldu bilmemne diye kıvırınca olmuyo o işler öyle, dert ne o zaman bu konunun içinde?madem hayırlısı buydu bu kadar öfkenizin sebebi ne? İnsan birine hem de kardeşine niye hakkını helal etmez? Bu kin nefret değil de nedir? siz açıklayın da biz anlayalım o zaman?Benim yazdığım yazıda bir tane bile kin ifade eden bir kelime yok.. Varsa alıntılayın bakalım..
yaa hala çırpınıyosunuz da olmuyo, kusura bakmayın mantıksız bi dizilim var hem anlatımınızda hem kafanızın içinde, yazıp yazıp editlerle böylesi hayırlı oldu bilmemne diye kıvırınca olmuyo o işler öyle, dert ne o zaman bu konunun içinde?madem hayırlısı buydu bu kadar öfkenizin sebebi ne? İnsan birine hem de kardeşine niye hakkını helal etmez? Bu kin nefret değil de nedir? siz açıklayın da biz anlayalım o zaman?
Sizi de kırmak istemiyorum cidden ama evleneceklerini düşünmüyordum ayrılacaklarını sanıyordum derken sanki bunu istiyormuş gibisiniz
ayy vallahi yordunuz beni. göstereyim "o zaman da şimdi de hakkımı helal etmiyorum" cümleniz.Sen kin nefret içeren bir yeri göster açıklayım..
hakkınızı helal etmemeniz hiçbir şey ifade etmez, çünkü herhangi bir hakkınızın çiğnendiğini düşünmüyorum
konu komik.
ayy vallahi yordunuz beni. göstereyim "o zaman da şimdi de hakkımı helal etmiyorum" cümleniz.
E sizde evlenin sizi tutanmı var ha önce evlenmişsiniz ha sonra ne farkeder ki belli etmemeye çalışsanız da aslında kardeşinizi deli gibi kıskanıyorsunuz.. Onun adına mutlu olmak varken bu helal etmeme durumu nedir kan davasımı geçti aranızda bunu içinizde bunca sene tutup tutup kendinizi doldurmuşsunuz
Kardeşim beni böyle kıskansa çok üzülürdüm heraldeE sizde evlenin sizi tutanmı var ha önce evlenmişsiniz ha sonra ne farkeder ki belli etmemeye çalışsanız da aslında kardeşinizi deli gibi kıskanıyorsunuz.. Onun adına mutlu olmak varken bu helal etmeme durumu nedir kan davasımı geçti aranızda bunu içinizde bunca sene tutup tutup kendinizi doldurmuşsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?