Sizce bu normal mi?

Kardeşinizin isteme törenine çağrılmamanız çok saçma olmuş. Bu konuda haklısınız ancak o zaman tepki gösterdiniz mi? Bu zamana kadar bunu dert ediyor olmak hem zor hem büyük bir soruna işaret ediyor. Sizin burada takılacağınız şey kardeşinizin evliliğine izin verip size hala erken evlenme diye baskı yaptılarsa bu olmalı.

Annenizin yaptığı psikolojik baskı kardeşinizi etkilememiş ancak siz etkinlenmişsiniz. Peki kardeşiniz 20-23 yaşlarında evlenmiş ve anladığım kadarıyla büyük sorunları yok ve mutlular bu durum sizin evliliğe bakış açınızı olumluya çevirmedi mi?

Evliliğe seti siz çekmişsiniz kendinize ve yeni hazır olduğunuzu söylüyorsunuz. Kendini tanımak güzel birşey ancak acaba evliliğe hazır hissettiğiniz halde karşınıza çıkan kişileri beğenmemeniz ya da belirli yaşlarda yaşananız gereken aşk sevgi ten teması gibi şeylerden uzak kalmanız sizi geçmişe döndürüyor?

Dediğim gibi istemeyi söylememeleri hata ancak çok geçmişte kalmış. Aşın bunu. Peki siz istemeye davet edilmeyişinizi bir nedene bağlıyor musunuz?

Çok çok abartmışsın benim de kardeşim 24 yaşında evlendi bana da sıra falan sorulmadı ben de 35 yaşında evlendim tam tersi sevindim bu kadar üzüntü kıskançlık gibi

Kıskansam açıkça derim kıskandım diye..

Hayır öyle bir kesimde yaşamıyoruz.. Öyle bişey söz konusu değil.. Burada üzen bir olaydan bahsediyorum. Hiç haberim olmaması olayından.
Böyle bir çevrede yaşamıyorsanız boş verin o zaman.Aileniz size ayrımcılık yapıyorsa aile bağlarınızı ona göre düzenleyin.Umarım çoktan bağımsızlaşmış ve mutsuz olduğunuz ortamdan uzaklaşmışsınızdır.yeterli saygıyı görmediğinizi düşünüyorsanız böyle bir ortamdan elinizden geldiğince soyutlayın kendinizi.Boşuna kendinizi de yıpratmayın olan olmuş geçen geçmiş artık.

Yok öyle biriyle karşılaşmadım. Uygun olmayan kişilerle karşılaştım hep. Onun evlenmesinin olumlu yönü oldu daha mantıklı bakmaya başladım. Önceden daha çok duygusal bakıyordum.

bu kadar dramatize edecek bisey goremiyorum ben

annem bana evliligi kotulese etkilenmezdim, kardesinizde etki altinda kalam biri degil demekki

siz etki altinda kalip yanasmadiniz diye ne sirasi ne vermesi ne büyüklüğü bunlar hep nasip

ayrica aileniz de boyle yapacaginizi bildigi icin saklamis olacak ki haklilarmis

neyin hakkini helal etmiyosunuz peki sizden önce evlendi diye??? neyin affedememesi bu 10 senedir???

tum bunlari goz önüne alip ailem neden boyle yaptı ben nerde yanlis yapıyorum diye dusunun bence

Söyleselerdi haberim olsaydı ben napabilirdim söyler misin?

Bence o insanın kendi çevresiyle alakalı birşey . Çevremde hemen hemen hep önce küçük kardeşler , sonra büyükler evlendi . Kimse de kimseyi mimlemedi . Çevre değiştirsinler ne diyeyim
Benim yaşadığım çevre bu tarz bir çevreydi.Küçük büyükten önce evlenirse büyük kaç yaşında olursa olsun doğrudan evde kaldı gözüyle bakılır ve ona göre de yaşamın akışı gelişirdi.Daha ergenliğe ilk girdiğim zamanlarda bunu sıkıntı haline getirmiştim çocuk aklıyla, böyle bir durum olursa çevremin saygısını kaybedeceğimi düşünüyor üzülüyordum.Sonra hayat başka aktı benim için ve bu çevreden tamamen uzaklaştım.Ama o zamanki kaygımın haklı bir alt yapısı vardı, daha modern bir çevredeyse tabiki bu konu anlamsızlaşıyor.

surat asip aglayip surekli dert yanmak gibi mı

valla duygusalim ben diye herseyi kafasina takip dert edinmeyi kendine hak gorup ortamin icine eden zir zir aglayan cok insan gordum ben

kiz en ozel gununu zehir etmenizi istememis babasini annesini tembihlemis olabilir hic degilse isteme gunde olmasin diye

yaziminizdan asiri alingan ve hic biseyi unutmayan biri olduğunuzu dusundum

sıra dıye bırsey yok
kımın kısmetıyse o evlenır buyuk olan ılk evlenır dıye bırsey yok
kız ısteme merasımınde sızın olmamanız enteresan sıze haber vermemelerı
sıze neden haber vermedıklerını ogrenmedınız mı kardesı ablası olarak yanında olmak mutlulugunu paylasmak ısterdım demedınız mı

Ben de kk birinci noteri gibi düşünüyorum. Acaba sizin tavırlarınızda bir sorun mu sezdiler o yüzden mi sakladılar? Ailenizi geçtim kardeşinizle de hiç mi konuşmadınız? İstemeye gelene kadar insanlar birçok süreç geçirir, sevinir, aşık olur, belki kavga eder, evlilik konuşmaya başlar, belki evlilik teklifi gelir, iş güç konuşulur, maddiyat konuşulur vs vs sizin de iletişiminiz belki sizden belki kardeşiniz ve ailenizden kaynaklı kopukmuş demek ki.

10 yıl geçmiş olmasına rağmen hala bu konuda takılı kalmış olmanız bence normal değil. Bir kızgınlığınız, kırgınlığınız varsa bunu ailenize, kardeşinize açık açık söyleyebilirdiniz. Ama hakkımı helal etmiyorum diyecek kadar kinlenmişsiniz bence oturun kendinizi sorgulayın.

Hakkını helal etmeyecek kadar abartman belki de nasıl biri olduğunu biliyorlar da ondan demediler diye düşündürdü beni
Helallik konusuna kadar seni haklı bulmuştum oysa
Bu kadar abartma kader hepsi

Hak durumu biraz saçma olmuş bana göre ama kırılabilirsiniz bu normal birşey.

Benim kızkardeşim de evlendi ve ben çok mutlu oldum. Bu işin sırası mı varmış? Çok saçma geliyor böyle şeyler bana

Konu sahibi bu 10 sene içinde evlenip çoluk çocuğa karışsaydı tabiki sıra mıra onun için de önemsiz olurdu ancak dediğim gibi evlenemedikçe bu olayı içselleştirip öfkesi artmış.Ne diyeyim Allah tüm bekarlara hayırlı kısmetler versin tabiki öncelikle size

Bu kadar büyütmek biraz saçma gibi. 10 yıl geçmiş siz de kendinize göre birini bulup evlenebilirdiniz.

Bu işler sırayla mı oluyor? Nasip.. Alın yazısı denen bir şey var.. İcazet mi verecektiniz sıramı veriyorum diye..? Kardeşim evlense idi benden önce düğününde göbek atıp, halay çekerdim.. Ama ben 6 yıllık evliyim.. O 27 yaşında ve bekar... Tek dileğim onun hakkın hayırlısının olmasıdır .. Mutluluğudur...

Bu isin sirasi mi olur.evlenmek istemis evlenmis.sen istesen seen evlenirdin.
He kizkardesim istemesini bana haber vermedi diye kirildiysan bilemedim 10 yil gecmis aranizda ki kardeş bagi kopuk galiba yoksa insan kardesine haber verir diye dusunuyorum

Çok özür dilerim ama sıra olayı değildir ki evlenmek. Cahiliye döneminde eskilerin uydurduğu bir adet. Bu konuda hakkınızı helal etmeme gibi bir durumunuz olamaz. Ama abla olarak size bilgi verilmeliydi paylaşılmalıydı elbette böyle müjdeli bir olay. O konuda kırılmakta haklısınız. Normalde böyle şeyler önemsiz mi karşılanır ailenizde o yüzden mi haber vermediler ya da siz duyup üzülürsünüz diye mi düşündüler hiç bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…