Kızlaaar :18: 1 hafta önce tatilden döndüm. Beyaz tenliyim. Oradayken kollarım ve omzum kızardı, yanmış gibi oldu. Kaşındı kaşındı durdu..Hem de tüm güneş kremlerine rağmen. Neyse yan yazlıkta bi abla vardı, hemşire. Dedi ki sen Güneş Alerjisi olmuşsun. İğne yapalım. Yaptık. Sonra kaşıntı geçti. Bir kaç gün sonra bir baktım o kızaran yerler benek benek olmuş. Ertesi gün bir baktım, aynen şu duruma dönmüş.
Eki Görüntüle 788706 ( Görüntü kirliliği için özür dilerim. Kolum da 2 kol kalınlığında çıkmış)
O abla da gitti zaten. Gösteremedim son halini.Kendi kendine geçer heralde dedim umursamadım. Ama bugün bir baktım daha da çoğalmışlar. Kısa kollu giyemez oldum. Hergün duş alıyorum orayı temiz tutmak için ve bilerek o bölgeleri liflemiyorum. Üstelik aynılarından omzumda da var. Bunlar ne oluyor şimdi ? Yapabileceğim bir şey var mı ? Daha önce başına gelen ? Bir fikri olan ? Muhtemelen doktor işim Pazartesiye kalacak. O zamana kadar bir fikir edinmek istiyorum.
Daha önce şu konumda da kızarıklığa değinmiştim. http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/643227-gunes-yanigi-kizarikligi.html
Kızlaaar :18: 1 hafta önce tatilden döndüm. Beyaz tenliyim. Oradayken kollarım ve omzum kızardı, yanmış gibi oldu. Kaşındı kaşındı durdu..Hem de tüm güneş kremlerine rağmen. Neyse yan yazlıkta bi abla vardı, hemşire. Dedi ki sen Güneş Alerjisi olmuşsun. İğne yapalım. Yaptık. Sonra kaşıntı geçti. Bir kaç gün sonra bir baktım o kızaran yerler benek benek olmuş. Ertesi gün bir baktım, aynen şu duruma dönmüş.
Eki Görüntüle 788706 ( Görüntü kirliliği için özür dilerim. Kolum da 2 kol kalınlığında çıkmış)
O abla da gitti zaten. Gösteremedim son halini.Kendi kendine geçer heralde dedim umursamadım. Ama bugün bir baktım daha da çoğalmışlar. Kısa kollu giyemez oldum. Hergün duş alıyorum orayı temiz tutmak için ve bilerek o bölgeleri liflemiyorum. Üstelik aynılarından omzumda da var. Bunlar ne oluyor şimdi ? Yapabileceğim bir şey var mı ? Daha önce başına gelen ? Bir fikri olan ? Muhtemelen doktor işim Pazartesiye kalacak. O zamana kadar bir fikir edinmek istiyorum.
Daha önce şu konumda da kızarıklığa değinmiştim. http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/643227-gunes-yanigi-kizarikligi.html
ıyy kortizonun yan etkilerine benziyo. inş değildir.
ıyy kortizonun yan etkilerine benziyo. inş değildir.
Ayrıca hemşire hanım işin kolayına kaçmış hemen iğneyi dayamış avil yapmış sanırım sana . Hemen avile ne gerek var anlamadım . Yazık günah kortizonun da böyle yan etkisi olmaz canım . Kendime avil yapılmış kadar üzüldüm şimdi .
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim. Ilacın adı Avil değildi ama araştırmıştım eş değerdi ve uzun bi adı vardı yanılmıyorsam. Şu an aklıma gelmiyorKortizon olayını ben de okudum internette ama canım yandığı ve artık tatilim zehir olduğu için tek seferden bir şey olmaz diye düşünmüştüm Yanında Stilex diye de bir krem kullanmıştım.
Stilex böcek ısırığı vb .. Alerjik durumlarda kullanılır . Bu işi betametazon valerat çözer . Hem de iki günde ...
Verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkür ederim. Bugün fırsat bulabilirsem eczaneye bir danışacağım. Eğer çoğalıp da bana sorun çıkarmazsa bu kabarıklıklar Pazartesi de doktora giderim diye planlıyorum. :)
Not : Iğnenin adı Diprospan mış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?