Sizce bunun adı nedir?

Gizzz1

Guru
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2009
150
23
298
Merhabalar!

Bugün çok kırıldığım bir konu üzerine konu açmadan edemedim ve bununla ilgili olarak, ben mi abartıyorum
yoksa kırılmam normal mi bunu bilmek istiyorum. Çünkü gerçekten çok kırıldım
ve sessizce ağladım.Konuya dönersem:

İşyerinde bir bayan arkadaşım var, adı x olsun. Benden 2 yaş büyük.
3 tane daha abla var, toplamda da 5 bayanız. Tüm arkadaşlarımla maşAllah çok iyi geçiniyoruz.
Fakat içlerinde bir erkek arkadaş biraz farklı, çoğu kişiye laf sokar. En çok da bana sataşır.
Yeni evli ve biraz aksi biri. Tıpkı huysuz yaşlı amcalara benzetiyorum. Bu arkadaşın adı da Y olsun.
Arkadaşım X, ben ve Y üçümüz genellikle öğle yemeklerinde karşılaşıyoruz. Y bana laf sokuyor, X de
onu onaylayıp benle alay ediyorlar. X arkadaşım, Tuba sen var ya ne fenasın diye manalı manalı konuşmalar
yapıyor. Hangi fenalığımı gördün diyorum cevap veremiyor. Manalı yüz ifadeleri vs.. Neymiş, bu şekilde eğlenceli oluyormuş öğle yemekleri. İlk başlarda şakadır dedim önemsemedim ama hep böyle ve sıkıldım artık. Ben de taviz vermemek için susuyorum. Normal bir ortamda konuşurlarken aa neden peki? diye sorsam, hemen laf sokuyor ve ikisi, üçü birden üzerime geliyorlar.

Bu konuda ne yapacağımı şaşırdım, hiç konuşmasam kin tutamıyorum. Konuşsam başka türlü. Arkadaşım X ise, diğer abla ile kafeye gidiyorlar ve bana söylemiyorlar. Bir keresinde kırıldığımı söyledim, söylememe bahanesi ben gelmiyor muşum. Sadece 1 keresinde gelemedim, önemli bir mazeretim vardı çünkü. En azından bir teklif edebilir, söylemek de bir incelik değil midir? Ben çok mu abartıyorum bilemedim. Üstelik bu bir defa olmadı. 3,4 kez oldu.

Bugün de X arkadaşım yılbaşı çekilişi düzenlemiş. İşyerinde tüm arkadaşlara sormuş, sadece bana sormamış. Üst kattayım, kendisi alt katta ve ortam sessiz olduğunda yaptığı telefon konuşmaları duyuluyor. O sırada kulak misafiri oldum ve çok üzüldüm. Bunu dayanamayıp sordum ve çekilişi kendisinin değil, başka bir arkadaşımızın organize ettiğini söyledi fakat o diğer arkadaş inkar etti, X ayarladı dedi. Çekilişi de X kendisi çekmiş.

Diğer ablaların hepsi katılmış ve onlara karşı ayrı bir davranışı var, bir tanesi iş hakkında telefonla arasa; off yine mi yaa, diye aramasını istemez ve arkasından konuşur ama yüzyüze geldiklerinde ablacım ablacım... Fakat bana söylememe sebebini anlamış değilim. Çekilişe katılanlar ikişer, ikişer grup oluşturmuşlar ben açıkta kalmışmışım.
Hem bana söylese de ben katılmazmışım... Herkese söylerken en azından bana da haber edebilirdi diye düşünüyorum.Anlayışla karşılardım tabi ki...

O an dışlanmış gibi hissettim kendimi... ve de kırıldım.
Bazen de diyorum ki, hassas bir dönemden mi geçiyorum da abartıyorum acaba. Aynı şey sizin başınıza gelseydi siz ne düşünürdünüz kızlar? sorun bende mi?bu belki de önemsiz bir konu, fakat sinek de küçük olmasına ragmen mide bulandırırmış.. Okuyan gözlerinize sağlık, şimdiden teşekkür ederim.

X ve Y arasında olan durumuna X'e hatta Y'e bile söyle hoşlanmıyorum bu tarz şeyler lütfen yapmayın diye.
Diğer konu ise evet dışlanmışsın. Sanırım X'in kıskançlığından oluyor.
Bende kırılırdım belki tavır da alırdım.

bariz bir dışlama durumu var.. X kişisine ben olsam bir daha asla selam bile vermem o verse de almam, çekilişe sizi dahil etmemesi tek başına yeterli bir sebep, tavrınızı soranlara da verecek cevabınız ortada , insan böyle genel bir organizasyonda insanları sevdiği-sevmediği diye ayırt edemez, çok kalitesiz birisiymiş..

diğer anlattığınız durumlara gelince sizden kaynaklı bir durum var mı biz bilemeyiz ama yine ben olsam benimle konuşmak cafeye gitmek istemeyen birilerini ben de istemezdim..

özellikle bir süre herkese karşı mesafenizi alın ve sadece işinizi yapın

sevgiler..

Neymiş, bu şekilde eğlenceli oluyormuş öğle yemekleri.

Susmayıp eğlencenizi başka kişi üstünden devam ettirin, başka konuşacak konunuz yok mu sizin benden başka? demedikçe onlar da susmayacaklar. Ben sinirlenip yemeğimi başka yerde yerdim o ayrı. Onlara mı yaranacağım hayatta, pff. İşime, maaşıma bakarım.

Bunları okudukça is hayatindan calismaktan korkuyorum. Ev hatunu olursam sebebi bu korkumdan olur

Çekememezlik, ergen gibi gruplaşmalar...
Benim başıma gelse asla umrumda olmaz, bana arkadaş mı yok tavrımı alırım. Kimseyede niye kafeye giderken beni çağırmadın, neden beni çekilişe dahil etmediniz diye sormam. Hayatımda çok önemlisiniz mesajı vermem.

bu tarz bir insanla yakın olsan biryerlere gitseniz senin zararına cunku karakteri saglam biri gibi gelmedi bana bırak x ve y takılsınlar :) sen muattap olma eger sana bir laf sokarsa bu sefer susma gerektigi gibi cevap ver

Bir kaç kez söyledim ama umursamıyorlar. En iyisi hiç muhattap olmamak sizlerin de deiği gibi...
Bundan sonra ben de tavır alacağım ve sadece işime bakacağım, evet...

Anlattığına göre,
bu x seni fena halde kıskanıyor. Bakmayın eyleniyor görüntülerine, hepsi birbirine gıcık oluyor. Hiç bişey kaybetmiyormuşsunuz.
Y de eziğin önde gideni. Ya anası yada karısı ile derdi var. Direk olarak benimle böyle konuşmanızı istemiyorum. Öğle yemekleri için başka bir eylence bul deyin.
Herkes haddini bilsin, bu ne ya! İş yeri mi liseli ergen Topluluğu mu?

Evet, kırgınlığım geçmedi ama umrumda değiller artık. Kalitelerinin farkına varamamışım meğer...
Kurabiye konusunu onlarla aynı ofiste olsaydık yapabilirdim ama bu şartlarda pek yapamam sanırım :)
onlar alt kattalar çünkü..
Abartmıyorsunuz,sız ıplemeyın bıraz da onları,noluyo desınler,yapın bır kurabiye,onlar dışında herkese teklıf edın,karşılarında oturup yıyın

Hımm, bu psikolojinin altında yatan sebep kıskançlık demek... Y karısına laf söyleyemiyor, ona gelince pısırık, annesiyle ilişkisini bilmiyorum. Borusu buradakilere ötüyor, en çok da bana. ama artık taviz vermeyeceğim ben de...

Bunları okudukça is hayatindan calismaktan korkuyorum. Ev hatunu olursam sebebi bu korkumdan olur
Hiç korkmayın, asıl önemli olan patronlarınızın sizi sevmesi... Arada yemek yapan abla işe gelmediğinde her iş bize kalıyor ama sadece X ile ben bakabiliyorum. Tüm işleri bana yıkıyor, en ufak birşeyde bağırıp azarlıyor ve beni ezmeye çalışıyor. Patronlarımız herşeyin farkında oldukları için X'i bu konuda hiç umursamıyorum ama bu çekiliş olayında herkes girerken benim dışlanmam kırıcı oldu gerçekten...

Çok takılma bence, değer verip önemsendiklerinin farkındalar o yüzden de nasılsa bir şey demez diye şakalara devam edecekler.
Fazla önemesemezsen sen üzülmezsin en azından. Ekmeğini onlar vermiyor değil mi?

En nefret ettiğim şeyler, çocukça davranışlar falan... Bundan sonra ben de sormuyorum artık ne yaparlarsa yapsınlar umrumda değiller. O mesajı ben de vermeyeceğim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…