Sizce çok mu ayıp ettim?

Eşinin mesleğinin verdiği bir ikna kabiliyeti midir nedir, bilemiyorum..
Ama kolay kolay her erkek şu şartlar altında, bir kadını kendini suçlama noktasına getiremezdi, ona eminim..
Senin sıkıntını da anlayamadım..
Sıkıntın eşinin aylarca sana yalan söylemiş olması ve seni sömürmesi mi..
Yoksa bu kadar az kazanmasına rağmen neden hergün o yolu tepmesi mi..
Adam "amaan nasılsa az kazanıyorum, boşver yatayım evde" dese sorun kalmayacak mıydı senin için?
Yani kendini ifade edemedin ve yanlış yere sapladın konuyu gibi geldi bana..

Bu arada erkekler (hele çalışan kadınla evliyse), ilk aylarda kadının herşeye "ben hallederim, eşime yüklenmeyeyim" mantığıyla yaklaşmasına bayılıyor ve bu durum anında vazifeniz haline geliyor..
Yani "amanın da benim canım karım nasıl da bana destek oluyor" demiyorlar da, bir defa hesap sormaya kalkışırsan "hayat müşterek, bir erkekle böyle konuşulmaz bik bik bik" gibi laflar ediyorlar. Genellikle tabi.

benim sıkıntım eşim bana yalan söyledi bu beni çok üzdü ve o sinirle h*aklıyken yanlış laflar ettim sıkıntımı açıklayamayan başka yöne çekilecek laflar.arkad*aşlar benim derdim gerçekten ad*amın az kaz*anıyor olması olsayd*ı bunca ay kred*i kartını öd*ermiyd*im sorun yalan bi gid*ip bankaya sormaz*mıyd*ım

Evli çiftler evin her türlü ihtiyacını ortak karşılayabilmeli sen ben davasına gerek yok. Kimin parası varsa ortaya koyacak evlilik ancak öyle yürür.Eşinin yaptığı yanlış evin ihtiyaçlarını karşılıyorum demek yerine kredi kartından çekiyorum diyebilirdi. Yalan söylemesi hoş değil ama senin eşine kurduğun cümlelerde olayla alakasız olmuş. Eşinin az kazandığı ve yetersiz olduğunu vurgulamışsın bu da adamı doğal olarak üzmüş. Haklısın ama hakkını arama yöntemin yanlış olmuş.Düzelmeyecek bir durum yok ortada önce kendini yanlış ifade ettiğini söylersin sonra yalan söylemenin evliliğinizi kötü yönde etkileyeceğini bir problem varsa konuşarak birlikte çözebileceğinizi söylersin. Ayrıca ödediğiniz her türlü parayı takip edin görmediğin bilmediğin faturanın parasını yatırmaya asla kalkışma ne olursa olsun.

arkadaşım sen ikna olmuşsun neyin nerye gittiğine ama düğün zmanı kredi çektim demiş ama ortada kredi falan yok.ve ayrıca her harcamayı karttan yapmış o zman elden aldığı iyi kötü paralar ile ne yaptı.acaba ailesine yardım ediyor olabilir mi?ya da başka birisine?seni kötü düşüncelere itmek istemem ama..

evde faturaları ve elden ödediğimiz bi kaç borcumuz* var onları d*a eşim yatırıo çok net biliorum çünkü makbuz*ları evd*e

Aşk evliliğimi görücü usul mü ne diye adam samimi olmuyor derdini anlatmıyor ,yalan uydurup güçlü görünmek istiyor?

Merhaba benim eşim de avukat, nişanlıyken staj yapıyordu ben de hep ona destek çıktım, büro açtığında bir iki sene kazanmasın benim maaşımla idare ederiz diyorduk. Bunda birşey yok, ben eşim mutsuz olmasın, sıkılmasın diye kendi maaş kartımı ona vermiştim nişanlıyken parayı o çeker, bana harçlık verirdi. Sonra ailesine de veriyordu ama bana sormadan neyse dedim, onların kiralarını bile ödüyordu olabilir önemli değil dedim. Ama ben iyi niyetli oldukça karşı taraf daha yüzsüz daha kötü olmaya başladı. Benim bu yaptıklarımın bir önemi yoktu ama abisinin yurt dışından gelirken görümcelerimle birlikte bana da hediye aldığı yüzüme kakıldı, neymiş beni ayırmamışlar, beni istemeye gelmelerini, taşınırken eşyaları toplamaya yardım etmelerini söylediler.
Yani demem o ki keşke zamanında ben de parama sahip çıksaydım, kartımı elinden alıp ona 50-100 harçlık verseydim, geri kalanını biriktirseydim. İnan onlar yine konuşur ama en azından birikmiş biraz param olurdu.
Eşine böyle söylemeni tasvip etmiyorum ama iyi oldukça senden kötüsü olmuyor o zaman iyi olmaya gerek yok kötü olmak daha kolay çünkü.
Senin eşin eve harcıyormuş parayı Allahtan, nereye harcadığı belli olmasa daha kötü olurdu.
Bir tek yalan söylemesine takılmışsın, sana söylemeye utanmış olabilir belki. Bilmiyorum kalbini kıracağına kartı iptal ettirseydin, söylediklerin çok ağır olmuş çünkü.

valla demekki eşim yalan söylemeye utanmamış da bana evin mutfak giderlerini ve arabanın giderlerini senden yapalım demeye utanmış .yalancı olacağına para isteyip benden gurursuz(kendince) oluverseydi

aşk evliliği arkadaşım ama evlenince hiçbişey sevgililikteki gibi olmuyo ki

çünkü sevgiliyken sorumluluk yok laylaylom hayat toz pembe.
Evlilikle birlikte paylaşımlar ve beraberinde getirdiği sorumluluklar artar.
Önemli olan erkeğinde kadının da sorumluluklarını yerine getirip evliliği taşıyabilmesidir.
Eşler birbirine karşı fedakar olmazsa aşk da sevgi de zamanla kaybolur

biraz fazla üstüne gitmişsin bence canım. hiç bir erkek eşinden az kazanmayı gururuna yediremez. nerde kaldı evin masraflarını bile karşılayamamak..
çok gururu kırılmış olmalı. ikiniz de sakinleştikten sonra asıl sorunun kazanamaması değil, senden bunu saklaması ve yalan söylemesi olduğunu tatlı dille anlat.

konuyu okuyunca hemen yazmak istedim...
aynı sorunlar biz evliykende olmuştu ilk zamanlar..
benim eşim açık açık borclar şunlar her ay şu kadar ödenecek konuşmuştuk
her ay düzenli ödemelerimiz vardı ve hep ödüyorduk
kredi kartı hiç bitmek bilmedi ve birgün baktım ki para cekimi olmuş kredi kartından
sıkıştırdım sordum babama verdim 3-5 kez......
kıyamet koptu tabikide......
benim neden haberim yok neden gizli işler ceviriyorsun diye.....
ve daha böyle bir olay olmadı...

maddi konularda erkeğe özgürlük verilmemeli...kazandığı kadar harcasın yada harcamak istediği kadar kazansın
erkek olmak para benim ben idare ederim demek değil...

bu arada konunun tamamını okumadım ama ilk bi kaç sayfa yetti. lüften burdaki bazı insanların çok iyi yapmışsın, daha beter etseydin tarzındaki yaklaşımlarına itibar etme. evlilikler bu şekilde yürümüyor.

valla demekki eşim yalan söylemeye utanmamış da bana evin mutfak giderlerini ve arabanın giderlerini senden yapalım demeye utanmış .yalancı olacağına para isteyip benden gurursuz(kendince) oluverseydi

Bir erkeğin bunu söylemesi kolay değil, yalan söylemek te çok kötü ama bu foruma konu açtıysanız bilirsiniz kendi maaşını tamamen ailesine harcayan, eşinin maaşına el koyan, eşi vermediği zaman boşanmaya kalkan erkekler de var. Kendi eşinin ihtiyaçlarını önemsemeyip, ailesinine daha lüks sayılabilecek şeyler alan erkekler de var. O yüzden bence sizin eşinizin yaptığı çok büyütülecek bir mevzu değil. Başka bir yere harcamamış, kendi parasını ailesine verip sizin paranızı yememiş, çalıştığı halde para kazanamadığı için sizden saklamış bu kadar. Ekstrede annesine aldığı lcd'nin taksiterini, kardeşinin ek kartının harcamalarını görseydin ne yapacaktın? Kızdığın zaman da onlar benim ailem tabi ki yapıcam deseydi. Tekrar söylüyorum eşinizin yaptığını tasvip etmiyorum ama o sözleri duyacak kadar büyük bir hata yapmamış bence.

bu arada konunun tamamını okumadım ama ilk bi kaç sayfa yetti. lüften burdaki bazı insanların çok iyi yapmışsın, daha beter etseydin tarzındaki yaklaşımlarına itibar etme. evlilikler bu şekilde yürümüyor.

yok o bana yalan söylemekle çok kötü yaptı ama benim lafım da sınırı aştı onu biliyorum bu arada konu dışı ama bizim memuriyetle ilgili son gelişmeleri takip ettin mi canım tamamlamamız gereken evraklar var sözleşmeden geçiş için seni görünce diyim dedim

Bir erkeğin bunu söylemesi kolay değil, yalan söylemek te çok kötü ama bu foruma konu açtıysanız bilirsiniz kendi maaşını tamamen ailesine harcayan, eşinin maaşına el koyan, eşi vermediği zaman boşanmaya kalkan erkekler de var. Kendi eşinin ihtiyaçlarını önemsemeyip, ailesinine daha lüks sayılabilecek şeyler alan erkekler de var. O yüzden bence sizin eşinizin yaptığı çok büyütülecek bir mevzu değil. Başka bir yere harcamamış, kendi parasını ailesine verip sizin paranızı yememiş, çalıştığı halde para kazanamadığı için sizden saklamış bu kadar. Ekstrede annesine aldığı lcd'nin taksiterini, kardeşinin ek kartının harcamalarını görseydin ne yapacaktın? Kızdığın zaman da onlar benim ailem tabi ki yapıcam deseydi. Tekrar söylüyorum eşinizin yaptığını tasvip etmiyorum ama o sözleri duyacak kadar büyük bir hata yapmamış bence.

evet harcamalara baktım hep geçmişe de dönerek harcamalar bizim evin burdaki market ve benzinlikten yapılmış .o konuda içim rahat ailesine ya da başkasına yedirmemiş sadece bana bunları kendinden harcadığını söylerdi hep

uslubunuz çok yanlış bence bu zaten onun için yeterince aşağılayıcı bir durum
utancından yapmış belliki
senin para0n benim param olayına girmekte neyin nesi
ev arkadaşı mısınız siz ya

yok o bana yalan söylemekle çok kötü yaptı ama benim lafım da sınırı aştı onu biliyorum bu arada konu dışı ama bizim memuriyetle ilgili son gelişmeleri takip ettin mi canım tamamlamamız gereken evraklar var sözleşmeden geçiş için seni görünce diyim dedim

ediyorum canım, personelsaglik' ta yeni açıklama yapmışlar. hepsini değil özlük dosyanda eksik olan evrakları isteyeceklermiş.

uslubunuz çok yanlış bence bu zaten onun için yeterince aşağılayıcı bir durum
utancından yapmış belliki
senin para0n benim param olayına girmekte neyin nesi
ev arkadaşı mısınız siz ya

olay senin benim param olayı değil bana söylenen 2 yalan var okumaya vaktin varsa ara ara anlattım arkadaşım

bence haklısınız; ama brz fevri davranmışsınız. eşinizle orta yolu bulmak istiyorsanız bunu kabul ederek asıl konuyla ilgili konuşun bence. eşiniz sizinle evlenmeden önce sizin de kendisinin de ne kadar kazandığınızı biliyordu değil mi? bu durumla ilgili sizinle baştan konuşmalıydı. size bir erkekle nasıl konuşacağını bilmiyorsun diyebiliyor; ama o da bir bayana, eşine karşı çok yanlış davranmış. aslında sizin bu fevri tavrınızı da sznle ilgili bulmuyorum, tamamen eşinizin sizi bu zamana kadar geçiştirmesiyle ilgili. sonuç olarak eşinizle konuşun, bu devran böyle gitmez

Eşiniz ile yaptığınız konuşma biraz maksadını aşar bir şekilde sonuçlanmış görebildiğim kadarıyla. Eşiniz gerçekten dönemsel olarak geliri giderlere yetmediği için sizin karttan yaptığı harcamalar konusunda yalan söylemişse, sizin söyledikleriniz çok ağır kaçmış.

Bu konuda, hem de 2 kere yalan söylemesi hiç doğru değil tabi ki, Ama anlattıklarınızdan anladığım kadarı ile kendi parasını gizli, saklı bir yerlere harcayıp, ondan sonra sizi maddi olarak sömürmek amacını taşımayan bir kişi. Bu güne kadar söylediği yalanlar da hep bu konu ile ilgili olduğuna ve bütçe yapma konusundaki tekliflerinizi de geçiştirdiğine göre, ben bu durumdan utandığı için yalan söylediğini sanıyorum. Ve eğer bu görüşümde haklı isem, maalesef bu yapıdaki bir insana söylenebilecek en ağır şeylerden birini söylemiş olduğunuzu düşünüyorum. Bence biran önce esas sinirlenme nedeninizi eşiniz ile paylaşıp, bu konuda size yalan söylemesinin hem gereksiz hem de rahatsız edici olduğunu ona anlatmanız yerinde olacaktır.

hayır nereye gittiği belli olmayan bir para yok sadece kendi kazancından yaptığını iddia ettiği şeyleri de ben ödemişim hepsi eve yapılmış harcamalar o konuda sıkıntı yok

eee arkadaşım o konuda bi sıkıntı yoksa gerçekten ayıp etmişsiniz....

çok kırıcı ifade etmişsiniz kendinizi...

tabiki eşinizin saklaması yanlış ama belki gurur yaptı sonuçta evi erkekler geçindirmekle yüklüdür....

oda bunu kendine yedirememiş olabilir.... bundan dolayı saklamış olabilir.....

bir yanlışını bulup hemen bu kadar kırıcı olmanız gerekmezdi....
güzellikle konuşarak bak hayatım böyle böyle deyip nedenini sorup

daha sonrada aşkım işlerin düzelene kadar benim aylığımla adare ederiz bundan rahatsız olmana gerek yok tu heleki benden gizlemene

deseydiniz emin olun daha kıymetli olurdunuz....

aynı şeyi eşiniz size yapsa hoşunuza gitmezdi sanırım....

Back
X