Sizce çok mu ayıp ettim?

hayır hıc de sacma degıl kızdıgınız konu
bılakıs cok onemlı

esınızınden ozur dılemeyın ama bıze de kendınızı ıfade ettıgınız gıbı sızı aslında bu derece sınırlendırıp bu tepkıyı verdıren olayın yalan oldugunu ıfade edın derım

Merak ettiğim..
Şu alttan al, özür dile diyenler, aynı şeyi yaşasalardı
Yani empati kurabilselerdi
acaba nasıl davranırlardı
Konu sahibi giden parada, edilen masrafta değil ki
Neden kandırılıyor
Tahammül edemediği konuda çok haklı değil mi

Erkekler konu evi geçindirme olunca daha hassas oluyor biliyorsun tatlım. Konu çok fazla büyümemiş. Eşinin de belli ki zorunda gitmiş.

Tarzı yüzünden özür dilemeli bence sadece. Yalan söylememesi konusunda tavrını koymalı.

yorumunuzu yaparken genelleme yapmayınız lütfen!
avukatsa yalan makinesi mi demek oluyor?
ben de avukatım ama dakka başı yalan uydurmuyorum.
....

mikos cum meslek hastalığı demek istemiş arkadaş :))))

Eşin kendini mahcup hissetmiş belli ki. Sen eczacısın o avukat senin maaşın ayın 15 inde yatıyor ama o ara ödemeler dışında baroyu bekliyor.

Senin farkında olmadan yaptığın bir çıkış yüzünden yalanın arkasına sığımak zorunda kalmış. Kötü niyetli değildir. Ki ağlaması bile zoruna gittiğini gösterir.

Sen eşinle otur ve konuş. Neye kızdığını açık açık anlat olur mu? "Tarzım yanlıştı özür dilerim ama bu ikinci yalanındı kendimi tutamadım". "İflas etmiş bile olsan, ben üzüntüden yataklara da düşsem bir daha bana yalan söyleme. Unutma en kötü doğru en masum yalandan daha az acıtır." de.

özür dilersem dilim aşınmıcak elbet ama bende çok kırıldım ki onu kırdım özür dilemesem de konuşacağım açık açık kırıcı ve kaba olmadan kendime yakışır şekilde

merhabalar arkadaşlar bi sıkıntım var sizlerin de fikrini almak istedim zaman ayırıp okuyanlara şimdiden teşekkürler.arkadaşlar ben 9 aylık evliyim .kendim bi devlet hastanesinde hastane eczacısıyım eşim ise serbest avukat.meslekleri yazmamın sebebi de konumla ilgili olması.yani şükür madi sıkıntımız yok.dün kredi kartımın son kullanım günü bu ay dolduğu için bankaya gittim ve yeni adresimi verdim yeni kredi kartımın şimdiki adresime yollanması için.evlendiğimden beri kredi kartımı eşim kullanıyor bana lazım olur dedikçe vermiyor ve her ay en az 1000 lira kredi kartına ödüyorum ve eşime sordukça neden bu kadar çok geliyor hep beni geçiştiriyordu.bende halen düğünden kalan taksitlerim devam ediyor sanıp ses etmiyordum.dün bankada aklıma düştü adres değiştiği için aylardır ekstremi göremedim bir bakabilir miyim dedim ne kadar nereye borcum kalmış.bir baktım ki benim yaptığım hiçbir borç yok.hepsi market ve benzin alışverişleri.üstelik aylardır eşim evin mutfak giderlerini filan kendisi yaptığını söylüyordu.arkadaşlar bu bana para konusunda söylediği ilk yalan değil.daha önce aylarca 1000 lira kredi taksiti olduğunu düğün için kredi çektiğini söylemişti ben hep ona yüklenmiyordum ayda bin sırf kredi taksiti ödüyor diye meğer hiç öyle bi borcu yokmuş düğünden kalan .sırf bana az kazanıyorum dememek için borç uydurmuş.tamam serbest çalıştığı için para eline parça parça geçiyor ve daha düzeni oturmadı zamanla müvekkillerinin düzeni oturacak benim derdim onun benden az kazanması değil ki bana doğru söylememesi .akşam eve gittim ve aynen şunu söyledim.hani mmarket benzin alışverişini sen yapıyordun aylardır bunlar da kredi kartından yapılmış.kirayı ben ödüyorum evin arabanın giderleri kredi kartında onları da ben ödüyorum.sen ne kazanıyorsun allahaşkına.sadece faturaları mı ödüyorsun madem o kadar az kazanıyon boşuna hergün o yolu tepme dedim.benim kazandığım yeter dedim.hiçbirşey söylemedi .bir erkekle nasıl konuşulması gerektiğini bilmiyorsun dedi ve odaya geçip ağladı.nasıl üzüldüm anlatamam ağlattığıma .sizce de çok mu büyük ayıp ettim

ayıp etmişsin tabiki..Bu konuşmanda sana yalan söylediği için kızdığını belli eden bi konuşma değil ,aksine bu evin bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyorum sen para kazanıp evine bakamıyosun demişsin tam olarak.

Bunları söyleyeceğine böyle böyle ben ekstreyi gördüm ama alışverişi benm karttan yapmışsın hep ,neden bana söylemedin ,bunda ne var tarzı bi konuşma yapman gerekirdi.Çok gaddar olmuşsun ,gururunu kırmışsın kocanın.

özür dilersem dilim aşınmıcak elbet ama bende çok kırıldım ki onu kırdım özür dilemesem de konuşacağım açık açık kırıcı ve kaba olmadan kendime yakışır şekilde

Özür dileme o zaman ama özür dilermiş gibi cümleler kur :) Ben genelde öyle yaparım. Şöyle ki; "ne desen haklısın sana öyle söylememem/davranmamam gerekirdi." gibi.

Eşin bi hata yapmış, bunu senin tarzına yakışır şekilde söylemen hoş olur. Onu bu yanlıştan yine sen cevirebilirsin.

Niye özür diliyceksin anlamadim ben..
Yerinde olsam dilemem arkadasim, tamam tavrin sertti ama özür dilenecek bi durum yok..
Tam tersine onun özür dilemesi gerekiyor...

Erkekler konu evi geçindirme olunca daha hassas oluyor biliyorsun tatlım. Konu çok fazla büyümemiş. Eşinin de belli ki zorunda gitmiş.

Tarzı yüzünden özür dilemeli bence sadece. Yalan söylememesi konusunda tavrını koymalı.

Arkadaşım tarz yanlış ve gurur kırıcı. Tamamdır.
Ama bu adam gururlu olsaydı, düğün borcu ödüyorum, kredi ödüyorum diye yalan söyler miydi.
Evin giderlerini karısının kartından yapıp bunu saklar mıydı
Kendi hesabına yatırılan para nerde? Hiç kazanmıyorsa eğer konu sahibinin dediği gibi tepmesin o yolları otursun evde.
Eşine yalan söylemek zor gelmedi de bu mu zor geldi
Daha önce de söyledim. Yaşadıklarımdan belki bu kadar sert çıkışlarım oluyor. Kandırılmaya hiç tahammül edemiyorum
Maalesef hoşgörü gösteremiyorum

Merak ettiğim..
Şu alttan al, özür dile diyenler, aynı şeyi yaşasalardı
Yani empati kurabilselerdi
acaba nasıl davranırlardı
Konu sahibi giden parada, edilen masrafta değil ki
Neden kandırılıyor
Tahammül edemediği konuda çok haklı değil mi
bu durumda sakın yaklasması konusunda telkın verenlerden bırı olarak cevap vermek zorunda kalıyorum
konu sahıbı arkadasın neye kırıldıgı ve kızdıgını cok ıyı anlayabılıyor ve fazlasıyla hak verıyorum
ama hataya hata ıle cevap vermemesı ve bundan sonrakı ılıskılerınde de tepkılerının bu gelısen olaylarla sekıllenme ıhtımalı yuksek oldugundan
oncelıkle esıne "benı buna sen ıttın" deme kapısını kapatabılmesı acısından,
ayrıca da her ne kadar haklı da olsa tepkısının cok fazla agır olmasından,
hersey bır kenara esım dıye sırtını yaslayarak guvenerek evlendıgı ınsanın en azından ılk hatasında musamahayı hakettıgınden dolayı sakın yaklasmasını onerıyorum

Ya kızı doldurmayın Allah aşkına. Ortada eşin bir hatası var. Niye bu şekilde yaptığı da bariz. Sonuçta adamın parası yok ve evine harcamış. Ben konuyu okurken "eyvah başka birine mi gönderdi" diye dilimi ısırdım.

Üstüne giderse adam sürekli yalana sığınacak. Tavrını koysun ama kırıcı olmasın.

Son düzenleme:
ayıp etmişsin tabiki..Bu konuşmanda sana yalan söylediği için kızdığını belli eden bi konuşma değil ,aksine bu evin bütün ihtiyaçlarını ben karşılıyorum sen para kazanıp evine bakamıyosun demişsin tam olarak.

Bunları söyleyeceğine böyle böyle ben ekstreyi gördüm ama alışverişi benm karttan yapmışsın hep ,neden bana söylemedin ,bunda ne var tarzı bi konuşma yapman gerekirdi.Çok gaddar olmuşsun ,gururunu kırmışsın kocanın.

o tarz da konuştum ama son sinir anımda yazdığım şeyleri dedim daha sonra o ağlayınca açıkladım kendimce

Niye özür diliyceksin anlamadim ben..
Yerinde olsam dilemem arkadasim, tamam tavrin sertti ama özür dilenecek bi durum yok..
Tam tersine onun özür dilemesi gerekiyor...

özür dilemek mesele değil demek istedim arkadaşım ama şu anda konuşmamızın seyri konusunda kararsızım bakalım nasıl gelişecek

benim kardeşim de avukat ve para konusunda haklısınız , bazen ücretleri çok gecikiyor, içerde parası birikiyor, parça parça ödeniyor ...eşiniz de bir hata etmiş sizinle açık olmamış , saklamasının altında art niyet aramıyorum , ama hata olduğu kesin..
fakat sizin üslubunuzun da kırıcı olduğunu söylemeden edemiyeceğim. işe gittiğine değmez evde otur bir erkek için en büyük hakarettir bence....bunun yerine medenice oturup konuşmak daha uygun olurdu....halen de geç sayılmaz durumu kurtarmak için , bence eşinizin karşınıza alın ,niyetinizin onu küçümsemek olmadığını , dürüst olmadığı için kırıldığınızı anlatın....
bundan sonrası için de plan yapın birlikte, mesela aylık düzenli ödemeleri sizin maaşınızdan karşılayıp ,eşinizin parasını da ortak bir hesap açtırıp yatırım için biiriktirebilirsiniz , sonuçta eşiniz sizin bilginiz dışında kendine özel harcamalar yapmıyor, kazancınız sizden gizli biriktirmiyordur

mikos cum meslek hastalığı demek istemiş arkadaş :))))

iyi de adam evde avukatlık yapmıyor ki!
birini davasında haklı çıkarmak için mahkemede gerçek dışı beyanlarda bulunanları görüyorum. "mesleği ifa sırasında yalan söylüyor çoğu avukat" dese bir yerde normal karşılanabilir.

"kocam bana yalan söylemiş hesaba baktım" diyen birine
hımm "avukat olduğu için yalancı" demek çok sığ ve hiç şık değil...

....

konu sahibine de söyleyeceğim şey; bence tepkinizde haklısınız. kazandığınız paranın nereye harcanıyor olduğunu bilmelisiniz.

Arkadaşım tarz yanlış ve gurur kırıcı. Tamamdır.
Ama bu adam gururlu olsaydı, düğün borcu ödüyorum, kredi ödüyorum diye yalan söyler miydi.
Evin giderlerini karısının kartından yapıp bunu saklar mıydı
Kendi hesabına yatırılan para nerde? Hiç kazanmıyorsa eğer konu sahibinin dediği gibi tepmesin o yolları otursun evde.
Eşine yalan söylemek zor gelmedi de bu mu zor geldi
Daha önce de söyledim. Yaşadıklarımdan belki bu kadar sert çıkışlarım oluyor. Kandırılmaya hiç tahammül edemiyorum
Maalesef hoşgörü gösteremiyorum

hoşgörüde gösterme bir evlilikte yalanla başlarsa devamıda gelir sendede tiksinme durumları başlarsa ,saygıda biter ardından sevgi eşine güvenemiyeceksen kime güveneceksin?

iyi de adam evde avukatlık yapmıyor ki!
birini davasında haklı çıkarmak için mahkemede gerçek dışı beyanlarda bulunanları görüyorum. "mesleği ifa sırasında yalan söylüyor çoğu avukat" dese bir yerde normal karşılanabilir.

"kocam bana yalan söylemiş hesaba baktım" diyen birine
hımm "avukat olduğu için yalancı" demek çok sığ ve hiç şık değil...

....

konu sahibine de söyleyeceğim şey; bence tepkinizde haklısınız. kazandığınız paranın nereye harcanıyor olduğunu bilmelisiniz.

arkadaşlar lütfen konuyu başka yerlere kaydırmayalım ben mesleklerimizi işin içinde para mevzusu da olduğu için yazdım yoksa eşim avukattır yalancıdır demem asla meslekle ilgili değil ilişki ile ilgili bi konuyu konuşuyoruz

Ben nurroseye katılıyorum çok doğru söylemiş.bu konuşma tarzı eşin yalan söylediği için kızmaktan çok uzak olmuş bambaşka bi tarafa gitmiş.Yalan söylediği için kızmışsın ama bambaşka şeyler söylemişsin.Ki yeterince kazanamamak erkek için zor bi durum sende bu kadar ağır konuşunca ne kadar zoruna gitmiş.Haklıyken haksız duruma düşmüşsün.Neden yalan söylediğini sakince oturup konuşmamışsınki.Bence haksız olan şu pozisyonda sensin.Bence özür dilemelisin öncelikle ve sonra sakince neden yalan söylediğini sormalısın ki bu konudada sonuna kadar haklısın.Bazıları yalan söylerken gururu yokmuydu tarzında şeyler söylemiş.Erkek psikolojisi bu sonuçta içinde bulunduğu durum yalan söylemekten daha ağır gelmiş belliki........Benim nacizane görüşüm bu...

Ben nurroseye katılıyorum çok doğru söylemiş.bu konuşma tarzı eşin yalan söylediği için kızmaktan çok uzak olmuş bambaşka bi tarafa gitmiş.Yalan söylediği için kızmışsın ama bambaşka şeyler söylemişsin.Ki yeterince kazanamamak erkek için zor bi durum sende bu kadar ağır konuşunca ne kadar zoruna gitmiş.Haklıyken haksız duruma düşmüşsün.Neden yalan söylediğini sakince oturup konuşmamışsınki.Bence haksız olan şu pozisyonda sensin.Bence özür dilemelisin öncelikle ve sonra sakince neden yalan söylediğini sormalısın ki bu konudada sonuna kadar haklısın.Bazıları yalan söylerken gururu yokmuydu tarzında şeyler söylemiş.Erkek psikolojisi bu sonuçta içinde bulunduğu durum yalan söylemekten daha ağır gelmiş belliki........Benim nacizane görüşüm bu...

çok haklısınız o kadar fevri davrandım ki haksız duruma düştüm ama bu ettiğim lafı hiç anmayarak bi konuşma yapıcam onunla sakince ve tavrımı koyarak inanın ben fazla iyi niyetliyim ama bi o kadar da patavatsız

Ya kızı doldurmayın Allah aşkına. Ortada eşin bir hatası var. Niye bu şekilde yaptığı da bariz. Sonuçta adamın parası yok ve evine harcamış. Ben konuyu okurken "yevah başka birine mi gönderdi" diye dilimi ısırdım.

Üstüne giderse adam sürekli yalana sığınacak. Tavrını koysun ama kırıcı olmasın.

cnm sen herhalde tam okumadın adam karttan harcıyor bunu kıza sölemiyor kız çeyiz taksidini ödediğini sölüyor bide üzerine evin mutfak alışverişini ben yapıyorum diyor.... bu yalan değilde ne allah aşkına... tamam eğer parası olmadığında utandığında yapsa bide üzerine mutafağa ben harcıyorum demez... bu utandığını değil utanmadığını gösterir...

merhaba,
bütün sayfaları okudum üstüne basa basa paranın nereye gidip nerden geldiğini biliyorum sadece bana yalan söylemesine sinirlendim demişsiniz buna rağmen burda çoğu arkadaşlar hep şüphelenmeniz gerektiği yönünde yorumlarda bulunmuş kızmasınlar ama ben katılmıyorum
tepkinizde haklısınız sadece dozu kaçmış ve haklıyken haksız konumuna düşmüşsünüz keşke daha sakin oturup konuşsaydınız sizde şunun farkındasınız şuan böyle ama gün gelecek sizden çok çok daha fazla kazanacak
malesef erkekler karılarının senden çok kazanıyorum demesini bir yere bırakın bunun imasına bile tahammül edemiyorlar tamam kendimizi ezdirelim demiyorum ama evliliklerde iki tarafta bazı fedakarlıklarda bulunmalı
özür dileme ama kırgınlığıda uzatma cnm yeni evlilik uyum süreci olur böyle tatsızlıklar konuşarak çözülebilir üzme kendinide eşinide :16:

Back
X