Sizce çok mu ayıp ettim?

adam gururlu falan davranmamış
bildiiiğiniz yalancı
mağdur görünüp üste çıkıyor
biliyorsunuz günümüzde moda...

merhaba,
bütün sayfaları okudum üstüne basa basa paranın nereye gidip nerden geldiğini biliyorum sadece bana yalan söylemesine sinirlendim demişsiniz buna rağmen burda çoğu arkadaşlar hep şüphelenmeniz gerektiği yönünde yorumlarda bulunmuş kızmasınlar ama ben katılmıyorum
tepkinizde haklısınız sadece dozu kaçmış ve haklıyken haksız konumuna düşmüşsünüz keşke daha sakin oturup konuşsaydınız sizde şunun farkındasınız şuan böyle ama gün gelecek sizden çok çok daha fazla kazanacak
malesef erkekler karılarının senden çok kazanıyorum demesini bir yere bırakın bunun imasına bile tahammül edemiyorlar tamam kendimizi ezdirelim demiyorum ama evliliklerde iki tarafta bazı fedakarlıklarda bulunmalı
özür dileme ama kırgınlığıda uzatma cnm yeni evlilik uyum süreci olur böyle tatsızlıklar konuşarak çözülebilir üzme kendinide eşinide :16:

dediğim gibi onun hesap kartları bende ben sadece elden kazandığı nakitin hesabını bilmiyorum yani parayı başkasına yedirmiş içirmiş değil. kazandığı nakit az ama ben bunu dert etmiom ki ev giderlerini kendi harcamış gibi göstermesine üzüldüm ben

şu anda çıkmam lazım eve dönünce yorumları okumaya devam edeceğim arkadaşlar ve bu konuyu gelince kesin konuşacağım o üzüldü diye konu kapanmıcak

arkadaşlar daha önce de yazdığım gibi hesap cüzdanları ve kartları bende yani orda baro ve bankanın yatırdığı paralar birikiyor ve yatıyor görüyorum sorun o paraların geç yatması ve eline nakit geçen paranın daha az olduğu için yalana başvurması yani baronun ve bankanın yatırdığı paralar yıl sonunda milyarları bulacak yani sorun bu paralar nereye gidiyor değil kartları bende eline nekit geçen parası benim kazancımdan az o yüzden masraflar bende ama kendinde gibi gösteriyo nedense

Eğer eşinin samimiyetine inanıyorsan kazandığı parayı evimize harcıyor diye düşünüyorsan yanlış yapmışsın yok senden, evinden para kaçırıyorsa 1 kuruş bile olsa haklısın ..Yoksa insanlık hali buğün sen çok kazanırsın yarın o bunların lafı olmaz yalan söylemesi hoş değil ne olursa olsun dürüst olmalı erkek gururuna yediremeyip yalana başvurmuşta olabilir .

dediğim gibi onun hesap kartları bende ben sadece elden kazandığı nakitin hesabını bilmiyorum yani parayı başkasına yedirmiş içirmiş değil. kazandığı nakit az ama ben bunu dert etmiom ki ev giderlerini kendi harcamış gibi göstermesine üzüldüm ben

anladım cnm ben seni hemde çok iyi ama erkekler ille o ataerkil aile yapısını sürdürecek karısı bile olsa param yetmiyo diyemiyolar 4 yıllık evliyim öncesindede 4 yıldır tanıyorum daha yeni " bak hayatım bu ay tedbirli olmalıyız paramız az yada bana az yatacak,şunu alıcam dediğimde bu ay değil de bir daha ki ay alsan " falan der biraz zaman yani herşey düzelecek oda seni anlayacak :3:

Ekstreyi görmeseydiniz daha ne kadar devam edecekti acaba bu durum?
İnşallah haksız duruma düşürülmezsiniz.
Çünkü o kadar iyi niyetlisiniz ki.
Ve eşiniz de bunu o kadar iyi biliyor ki
Yoksa böyle davranmaya cesaret edemezdi.

ilk okuduğumda ailesinemi yoksa başka sevgilisi var mı diye düşündüm.eşiniz sadece yeni evli olduğunuz için kendini biraz önemli gibi göstermek istemiş.olabilir.tamam haklısınız doğru söylemeliydi.ama sziin bu tür konuşmanızı gerektirmezdi.
size bir önerim asla anlayıp dinlemeden son kelimeyi konuşmayın.saygı sınırınızı zorlamayın.çünkü siz onunla ömür boyu birliktesiniz.ilişkinizin kaitesini belirleyin.

bu arada avukatlıkta paara kazanmak zaman alıyor maalesf.çevre yapana kadar biraz aman verin

Son zamanlarda moda oldu erkek kadının üstünden geçiniyor .Evlenirken kadın herşeyi karşılıyor evleniyor kadın ,ne erkek erkekliğini nede kadın kadınlığını biliyor ,erkek sorumluluğunu bilmiyor emek vermediği herşeyide çok rahat yıkabiliyor,kadının canı çıkıyor çalışıcam kocama yardım edicem diye adamda rahat zaten maşallah vefakar kadın evde beklerken birde duyuluyor ki adamın sevgilisi var...

Sizin için yazmadım dediğim gibi samimiyetine inanıyorsanız çok kazanmış az kazanmış hiç önemli değil.

Konu sahibi o kadar nazik ki çıkarken haber veriyor. Ben çıkıyorum eve gittiğimde yorumlarınızı okuyacağım diye. Bu kadar zarif bir kadına, bu kadar anlayışlı ve hoşgörülü kadına bütün bunları söylemeye çekinmemeliyidi eşi.
İnşallah bu son sorunları olur da, eşi değerini bilir de ona göre davranır bundan sonra.

cnm sen herhalde tam okumadın adam karttan harcıyor bunu kıza sölemiyor kız çeyiz taksidini ödediğini sölüyor bide üzerine evin mutfak alışverişini ben yapıyorum diyor.... bu yalan değilde ne allah aşkına... tamam eğer parası olmadığında utandığında yapsa bide üzerine mutafağa ben harcıyorum demez... bu utandığını değil utanmadığını gösterir...

Biz eşe utanmaz yaftası vermiyoruz. Yalan başlı başına utanmayı gerektirir zaten. Yalan söyleyip söylemediğini tartışmıyoruz. Yalan söylendiğinin farkındayız hepimiz. Önlemini nasıl alsın konu sahibi arkadaş, tavrı sert miydi bunları tartışıyoruz. Bıçak sırtı bir mevzu çünkü. Erkekler tavır hoşlanıra gitmediğinde "doğruyu söylesem de kızıyor yalan söylesem de" mantığıyla hareket ediyorlar.

Son zamanlarda moda oldu erkek kadının üstünden geçiniyor .Evlenirken kadın herşeyi karşılıyor evleniyor kadın ,ne erkek erkekliğini nede kadın kadınlığını biliyor ,erkek sorumluluğunu bilmiyor emek vermediği herşeyide çok rahat yıkabiliyor,kadının canı çıkıyor çalışıcam kocama yardım edicem diye adamda rahat zaten maşallah vefakar kadın evde beklerken birde duyuluyor ki adamın sevgilisi var...

Sizin için yazmadım dediğim gibi samimiyetine inanıyorsanız çok kazanmış az kazanmış hiç önemli değil.

ayıp ettin diyen bu kadınlar herhalde ?!

Eşinizin kredi kartında ki borçları ev ve diğer ihtiyaçlar için yaptığından eminsiniz heralde.
Emin iseniz, bence biraz tavrınız abartılı olmuş, abartıdan öte yanlış olmuş bence.
Yalan söylemesi hiç hoş değil, bu konuda üstüne gitmeliydiniz tabi ki.
Ama siz yalan söylemesinden çok, sanki sen nasıl erkeksin evi geçindiremiyorsun, ne kadar az kazanıyorsun
vs. gibi anlamlar çıkan cümlelerle yüklenmişsiniz, amacınızdan sapmışsınız yani.

merhabalar arkadaşlar bi sıkıntım var sizlerin de fikrini almak istedim zaman ayırıp okuyanlara şimdiden teşekkürler.arkadaşlar ben 9 aylık evliyim .kendim bi devlet hastanesinde hastane eczacısıyım eşim ise serbest avukat.meslekleri yazmamın sebebi de konumla ilgili olması.yani şükür madi sıkıntımız yok.dün kredi kartımın son kullanım günü bu ay dolduğu için bankaya gittim ve yeni adresimi verdim yeni kredi kartımın şimdiki adresime yollanması için.evlendiğimden beri kredi kartımı eşim kullanıyor bana lazım olur dedikçe vermiyor ve her ay en az 1000 lira kredi kartına ödüyorum ve eşime sordukça neden bu kadar çok geliyor hep beni geçiştiriyordu.bende halen düğünden kalan taksitlerim devam ediyor sanıp ses etmiyordum.dün bankada aklıma düştü adres değiştiği için aylardır ekstremi göremedim bir bakabilir miyim dedim ne kadar nereye borcum kalmış.bir baktım ki benim yaptığım hiçbir borç yok.hepsi market ve benzin alışverişleri.üstelik aylardır eşim evin mutfak giderlerini filan kendisi yaptığını söylüyordu.arkadaşlar bu bana para konusunda söylediği ilk yalan değil.daha önce aylarca 1000 lira kredi taksiti olduğunu düğün için kredi çektiğini söylemişti ben hep ona yüklenmiyordum ayda bin sırf kredi taksiti ödüyor diye meğer hiç öyle bi borcu yokmuş düğünden kalan .sırf bana az kazanıyorum dememek için borç uydurmuş.tamam serbest çalıştığı için para eline parça parça geçiyor ve daha düzeni oturmadı zamanla müvekkillerinin düzeni oturacak benim derdim onun benden az kazanması değil ki bana doğru söylememesi .akşam eve gittim ve aynen şunu söyledim.hani mmarket benzin alışverişini sen yapıyordun aylardır bunlar da kredi kartından yapılmış.kirayı ben ödüyorum evin arabanın giderleri kredi kartında onları da ben ödüyorum.sen ne kazanıyorsun allahaşkına.sadece faturaları mı ödüyorsun madem o kadar az kazanıyon boşuna hergün o yolu tepme dedim.benim kazandığım yeter dedim.hiçbirşey söylemedi .bir erkekle nasıl konuşulması gerektiğini bilmiyorsun dedi ve odaya geçip ağladı.nasıl üzüldüm anlatamam ağlattığıma .sizce de çok mu büyük ayıp ettim

Eşinin mesleğinin verdiği bir ikna kabiliyeti midir nedir, bilemiyorum..
Ama kolay kolay her erkek şu şartlar altında, bir kadını kendini suçlama noktasına getiremezdi, ona eminim..
Senin sıkıntını da anlayamadım..
Sıkıntın eşinin aylarca sana yalan söylemiş olması ve seni sömürmesi mi..
Yoksa bu kadar az kazanmasına rağmen neden hergün o yolu tepmesi mi..
Adam "amaan nasılsa az kazanıyorum, boşver yatayım evde" dese sorun kalmayacak mıydı senin için?
Yani kendini ifade edemedin ve yanlış yere sapladın konuyu gibi geldi bana..

Bu arada erkekler (hele çalışan kadınla evliyse), ilk aylarda kadının herşeye "ben hallederim, eşime yüklenmeyeyim" mantığıyla yaklaşmasına bayılıyor ve bu durum anında vazifeniz haline geliyor..
Yani "amanın da benim canım karım nasıl da bana destek oluyor" demiyorlar da, bir defa hesap sormaya kalkışırsan "hayat müşterek, bir erkekle böyle konuşulmaz bik bik bik" gibi laflar ediyorlar. Genellikle tabi.

Son düzenleme:

sadece bendeğilmişim böyle düşünen.. .çok güzel ifade etmişsiniz:46::46::46:

Biz eşe utanmaz yaftası vermiyoruz. Yalan başlı başına utanmayı gerektirir zaten. Yalan söyleyip söylemediğini tartışmıyoruz. Yalan söylendiğinin farkındayız hepimiz. Önlemini nasıl alsın konu sahibi arkadaş, tavrı sert miydi bunları tartışıyoruz. Bıçak sırtı bir mevzu çünkü. Erkekler tavır hoşlanıra gitmediğinde "doğruyu söylesem de kızıyor yalan söylesem de" mantığıyla hareket ediyorlar.

Ama eğer başka bir şey olmadıysa aralarında, kadın hiç ona yalan söylemesini gerektirecek bir harekette bulunmamış ki.
Ona o kadar güvenmiş ki sorgusuz sualsiz her ay o karta 1000 lira para yatırmış.
Çok rahat söyleyebilirdi bunu eşine

arkadaşım sen ikna olmuşsun neyin nerye gittiğine ama düğün zmanı kredi çektim demiş ama ortada kredi falan yok.ve ayrıca her harcamayı karttan yapmış o zman elden aldığı iyi kötü paralar ile ne yaptı.acaba ailesine yardım ediyor olabilir mi?ya da başka birisine?seni kötü düşüncelere itmek istemem ama..

Ama eğer başka bir şey olmadıysa aralarında, kadın hiç ona yalan söylemesini gerektirecek bir harekette bulunmamış ki.
Ona o kadar güvenmiş ki sorgusuz sualsiz her ay o karta 1000 lira para yatırmış.
Çok rahat söyleyebilirdi bunu eşine

Sorgusuz sualsiz 1000 tl borç yatırmak da tuhaf, di mi??

Valla aklınızda olsun, benim kredi kart hesabımdan başka müşterinin borcunu çekmişlerdi bir defasında.
Ve başka bir defa ismini yazmayayım büyük bir marketin bir ödemeyi peşpeşe 2 defa çektiğini yakalamıştım.

Kredi ekstresinin incelenmeden ödendiğini ben ömrümde ilk kez duydum..

Konu sahibi o kadar nazik ki çıkarken haber veriyor. Ben çıkıyorum eve gittiğimde yorumlarınızı okuyacağım diye. Bu kadar zarif bir kadına, bu kadar anlayışlı ve hoşgörülü kadına bütün bunları söylemeye çekinmemeliyidi eşi.
İnşallah bu son sorunları olur da, eşi değerini bilir de ona göre davranır bundan sonra.

çok teşekkür ed*erim arkad*aşım inş. d*edi*ğin gibi bu son olur ama artık ben elbette daha tedbirli olacam ve uyanık olacam ki yalan söyleyeceği varsa da korksun söylemesin

merhabalar arkadaşlar bi sıkıntım var sizlerin de fikrini almak istedim zaman ayırıp okuyanlara şimdiden teşekkürler.arkadaşlar ben 9 aylık evliyim .kendim bi devlet hastanesinde hastane eczacısıyım eşim ise serbest avukat.meslekleri yazmamın sebebi de konumla ilgili olması.yani şükür madi sıkıntımız yok.dün kredi kartımın son kullanım günü bu ay dolduğu için bankaya gittim ve yeni adresimi verdim yeni kredi kartımın şimdiki adresime yollanması için.evlendiğimden beri kredi kartımı eşim kullanıyor bana lazım olur dedikçe vermiyor ve her ay en az 1000 lira kredi kartına ödüyorum ve eşime sordukça neden bu kadar çok geliyor hep beni geçiştiriyordu.bende halen düğünden kalan taksitlerim devam ediyor sanıp ses etmiyordum.dün bankada aklıma düştü adres değiştiği için aylardır ekstremi göremedim bir bakabilir miyim dedim ne kadar nereye borcum kalmış.bir baktım ki benim yaptığım hiçbir borç yok.hepsi market ve benzin alışverişleri.üstelik aylardır eşim evin mutfak giderlerini filan kendisi yaptığını söylüyordu.arkadaşlar bu bana para konusunda söylediği ilk yalan değil.daha önce aylarca 1000 lira kredi taksiti olduğunu düğün için kredi çektiğini söylemişti ben hep ona yüklenmiyordum ayda bin sırf kredi taksiti ödüyor diye meğer hiç öyle bi borcu yokmuş düğünden kalan .sırf bana az kazanıyorum dememek için borç uydurmuş.tamam serbest çalıştığı için para eline parça parça geçiyor ve daha düzeni oturmadı zamanla müvekkillerinin düzeni oturacak benim derdim onun benden az kazanması değil ki bana doğru söylememesi .akşam eve gittim ve aynen şunu söyledim.hani mmarket benzin alışverişini sen yapıyordun aylardır bunlar da kredi kartından yapılmış.kirayı ben ödüyorum evin arabanın giderleri kredi kartında onları da ben ödüyorum.sen ne kazanıyorsun allahaşkına.sadece faturaları mı ödüyorsun madem o kadar az kazanıyon boşuna hergün o yolu tepme dedim.benim kazandığım yeter dedim.hiçbirşey söylemedi .bir erkekle nasıl konuşulması gerektiğini bilmiyorsun dedi ve odaya geçip ağladı.nasıl üzüldüm anlatamam ağlattığıma .sizce de çok mu büyük ayıp ettim

çogu arkadaşın aksine sana babamın ilk evlendigimiz zaman bana söyledigi bi sözü söylemek istiyorum hikayeside şöyleee
ev kredisi aldıgımız için her ay 900 tl kredi ödüyorduk ve eşim o zamanlar sadece 850 tl alıyodu ben iş bulamadım vede oldukça sıkıntılı günler geçirdik eşimin ailesi yardım ediyodu biraz ama biz sadece 50 tl ile ayı geçiriyoduk düşünün o dönemlerde babam her gün beni arayıp parası varmı cemin diye sordu bende üzülmesin diye baba geçinniyoruz diyodum sonra babam bir gün dediki yavrum erkegin cebinde parası olmazsa kendini güçsüz hisseder yalanda söyler en ufak bişeyde sinirlenir bagırırda.bu kelime ömrüm boyunca hiç bi zaman aklımdan çıkmadı şimdi bende çalışıyorum ve aldıgım maaşın tamamını getirip eline veriyorum o yönetiyo bi dedigimide ikiletmiyo şükür.

şimdi yaptıgınız çok çok büyük bir ayıp ve yanlış bişi o size bu konuda yalan söyleyebilir çünkü belliki evi siz geçindiriyorsunuz kendini degersiz önemsiz hissetmiş olabilir ki neden yalan söyledigini açıklamış size bu kadar agır konuşmanız gerekmezdi bence.ki yarın iki gün sonra bebeginiz olunca bir süre çalışamıycaksınız ve o adam size bakıcak elinden geleni yapıcak ayıp etmişsiniz hemde çok ayıpppp:20::20::20:

Merhaba benim eşim de avukat, nişanlıyken staj yapıyordu ben de hep ona destek çıktım, büro açtığında bir iki sene kazanmasın benim maaşımla idare ederiz diyorduk. Bunda birşey yok, ben eşim mutsuz olmasın, sıkılmasın diye kendi maaş kartımı ona vermiştim nişanlıyken parayı o çeker, bana harçlık verirdi. Sonra ailesine de veriyordu ama bana sormadan neyse dedim, onların kiralarını bile ödüyordu olabilir önemli değil dedim. Ama ben iyi niyetli oldukça karşı taraf daha yüzsüz daha kötü olmaya başladı. Benim bu yaptıklarımın bir önemi yoktu ama abisinin yurt dışından gelirken görümcelerimle birlikte bana da hediye aldığı yüzüme kakıldı, neymiş beni ayırmamışlar, beni istemeye gelmelerini, taşınırken eşyaları toplamaya yardım etmelerini söylediler.
Yani demem o ki keşke zamanında ben de parama sahip çıksaydım, kartımı elinden alıp ona 50-100 harçlık verseydim, geri kalanını biriktirseydim. İnan onlar yine konuşur ama en azından birikmiş biraz param olurdu.
Eşine böyle söylemeni tasvip etmiyorum ama iyi oldukça senden kötüsü olmuyor o zaman iyi olmaya gerek yok kötü olmak daha kolay çünkü.
Senin eşin eve harcıyormuş parayı Allahtan, nereye harcadığı belli olmasa daha kötü olurdu.
Bir tek yalan söylemesine takılmışsın, sana söylemeye utanmış olabilir belki. Bilmiyorum kalbini kıracağına kartı iptal ettirseydin, söylediklerin çok ağır olmuş çünkü.

Back
X