Sizce çok mu ezik dawranıyorum kocama karşı;((((

Stanbullu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2015
5
6
37
Arkadaşlar merhaba çok canım sıkkın bana bir fikir lazım yardım edermisin
Ben istanbul da yaşıyorum ilk okul mezunuyum dışardan lise oluyorum eşim ise dr ve 2 yıllık bi flörtün ardından şu an 1 buçuk yıldır ewliyim sorunum şu eşim hep benim kendimi çok geliştrdiğimden kendime çok şeyler kattığımdan genel kültürüme hayran olduğunu söylerdi flört döneminde sorun şu ki ben ewlendikten sonra bütün özgüvenim gitti kendimi yanında cahil ezik gibi göryorum yanında raat konuşamıorum bile yanlış bişey söylerim diye sebebi de şu ki ewlendikten sonra daha iyi tanık oldum eşim çok bilgili her konuda bi fikri vardır hep mantıklı dır sayılır sewilir yanında
Çevresinde kültürlü bayanların olduğunu düşününce onlardan etkilenir yuwam yıkılır die korkuyorum ewlenmeden önce çok güzeldi herşey ama niye ewlendikten sonra böle olduu???
Eşim bide bana hep şey derdi ilk okul mezunu biriyle ewlenicksin deseler hayatta inanmazdım ama sen çok farklsın kendini çok geliştirmişsin buda benim sana hayran olmama sebep diyor du ama ewlendikten sonra artık hiç sölemiyor iyice kabuğuma çekildim ölmk istiyorum;(((
Yardımmmm;(((

Bence daha çok hirslanip aradaki açığı kapatmalisin eşinden de bişeyler ogrenmelisin. Yanlış anlama ama Dr diyorsun normal Ünv mezunundan daha fazla okuyup mezun olduktan sonrada kendilerini geliştirmek zorunda oldukları bir meslekle dışardan lise öğrencisi. Böyle kabuguna cekilirsen arada daha çok uçurum olur. Kendine gel kurslar hobiler diploma vakit erken iken elinden geleni yap

Ben istanbul da yaşıyorum ilk okul mezunuyum dışardan lise oluyorum eşim ise dr ve 2 yıllık bi flörtün ardından şu an 1 buçuk yıldır ewliyim sorunum şu eşim hep benim kendimi çok geliştrdiğimden kendime çok şeyler kattığımdan genel kültürüme hayran olduğunu söylerdi flört döneminde sorun şu ki ben ewlendikten sonra bütün özgüvenim gitti kendimi yanında cahil ezik gibi göryorum yanında raat konuşamıorum bile yanlış bişey söylerim diye sebebi de şu ki ewlendikten sonra daha iyi tanık oldum eşim çok bilgili her konuda bi fikri vardır hep mantıklı dır sayılır sewilir yanında
Çevresinde kültürlü bayanların olduğunu düşününce onlardan etkilenir yuwam yıkılır die korkuyorum ewlenmeden önce çok güzeldi herşey ama niye ewlendikten sonra böle olduu???
Eşim bide bana hep şey derdi ilk okul mezunu biriyle ewlenicksin deseler hayatta inanmazdım ama sen çok farklsın kendini çok geliştirmişsin buda benim sana hayran olmama sebep diyor du ama ewlendikten sonra artık hiç sölemiyor iyice kabuğuma çekildim ölmk istiyorum;(((
Yardımmmm;(((
Valla ister kültürlü olurum ister olmam, ister kendimi geliştiririm ister geliştirmem, demediniz mi hiç??
Kocanız dr diye ezilmeye gerek yok. Evlenirken ünv. mezunu olmadığınızı biliyormuş ee daha ne. Afra tafra, eziklik çekmeyin lütfen.

İlköğretim mezunusun sanırım.
Eşin seni bu şekilde beğenmiş sevmiş evlenmiş. ,
Niçin kendini geliştirmeye devam etmek yerine kabuğuna çekiliyorsun?
Lise bitince üniversiteyi de okursun.
İstediğin bir meslek var mı?

Kendinizi geliştirmeye devam edin sizde. Açıktan lise okuyormuşsunuz ne güzel. Bence devamını getirin. Eminim eşiniz çok sevinecektir ve size maddi manevi destek olacaktır. Üniversite sınavlarına girin ve okuyun. Başlığınızda ezik mi davranıyorum demişsiniz. Yanında susmaya devam ettikçe özgüveniniz kırılacaktır. Sizde bir konu hakkında fikirlerinizi belirtmekten çekinmeyin.

önemli olan insanın kendini geliştirmesi, bakış açısını genişletmesi. okuyan her insan mükemmel biri olmadığı gibi, okumayan her insan da eksik değildir. şöyle diyim benim dayım da onun eşi de doktor meslektaşlar yani. ben yengem kadar insanlıktan nasibini almamış birini daha görmedim. evliliklerinde de bir çok problem var bu yüzden ama dayım alttan alıyor da yürüyor bir şekilde. yani eğitim olarak denk olsaydın eğer, bu eşinin seninle daha mutlu bir evliliği olacağı anlamına gelmiyor. eşin seni böyle beğenmiş sorun yapmamış ve evlenmiş. istese kendi etrafından da birini bulup evlenirdi ama o seni tercih etmiş. o yüzden özgüvenini kaybetmene gerek bir durum yok :KK66:

nolmus doktorsa okadarda gözünüzde buyutulcek bi meslek degilki sizde öğretmenlik falan okuyun biraz yaklaşmış olursunuz:) herşey kariyermi yani insanların ruh ikizi diye birşey var ve bu mesleğe bakmıyor kulturmus hihh../

Yahu eşinizi sürekli sizi övüp duracak değil ya. Evlendikten sonra da fikrinin değiştiğine dair hiç işaret yok. Sadece sizin kendi düşünceleriniz bunlar. Kendi kendinizi çekmişsiniz, yapmayın! Hem ben kültürle okul okumak arasında bir ilişki kuramıyorum. Kişilerin meslek bilgisi, o kültür dediğimiz şeyin çok çok çoooooooooook küçük bir parçasıdır. Hem adam işyerindeki bayanlardan etkilenecek olsaydı zaten siz evli olmazdınız. Kültür özel çaba gerektirir ki siz bunu zaten yapmışsınız. Kendinizi de geri çekmeyin lütfen.

evlendikten sonra eşinizin çok bilgili olduğunu düşünüp endişelenmeye başlamışsınız ve bu yüzden özgüveninizi kaybetmişsiniz ama siz kendinize güvenmezseniz, inanmazsınız eşiniz de bunları yapamaz. eşinizin kendinizi geliştirmenizi sevdiğini söylemişsiniz; o sizin gelişime, öğrenmeye açık, kendine güvenen halinizi sevdiyse böyle olmaya devam edin yeter. paniğe kapılıp kendinizi her şeyden geri çekerseniz asıl o zaman eşiniz bu halinizden memnun olmaz. o zaten hevesli ve gelişime hep açık olan bu halinizi seviyor, kendiniz gibi olun, endişe etmeye hiç gerek kalmaz.

Eşinin seni horgördüğünü sanmıyorum.
Sanırım boşluktan kafanda kuruyorsun.
Illa üniversite okuman gerekmiyor. Ilgi alanına göre hobi veya meslek kurslarına gidebilirsin, çalışmaya başlayabilirsin...kısacası bu özgüvensizlikten kurtulmak için kendinle meşgul olmalısın.

Okumuş cahillerle dolu bu ülke ..illa bir diploma sahibi olmakmidir gelişim bol bol kitap oku gazete oku dergi oku magazin dergisi değil tabiki kültür diplomayla olmuyor bence..

Yardımmmm;(((
Kır kabuğunu o zaman sosyal aktivitelere katıl , ben mesela çalışmaktan fırsat bulursam bir tenis kulübüne girmek istiyorum senin hayli vaktin var, yabancı dil kurslarına git . . .

eşinin insanlık ölçüsü okumuşluk okumamışlık olsaydı evlenmek için neden sizi seçsin?siz üninizi bitirin aöf olsada farketmez olsun.koz koz dur. erkekte erkektir hep öküzlük etmeye meyilli.tutar bir sinirle :"evlendiğimde ilköğretimi zor bitirmiştin der.sizde"evlenince kendimi bırakmadım hep geliştirdim üni bitirdim"dersiniz.ayrıca her doktorun anası ordinaryus değil.

Kocan egitimi onemsese kendine denk biriyle evlenirdi zaten, egitim cok muhim sey degil onun gozunde ki seninle evlenmis. Herkesin oncelikleri farklidir. Kimi egitimi onemser kimi onemsemez. Kafana takma hic

Yardımmmm;(((

ya hiç kimse için hiç bişey için ölmek isteme!

kültürlü olmak okumak üni mezunu olmak meslek sahibi olmak değildir..

sen de devam et..
kitap oku.
haber takip et..
renkli ol
cıvıl cıvıl..
her gün bi farklı araştırmayula çık karşısına..
dik dur..
kendine güven..
sen kendini güzel görmezsen kimse görmez emin ool...
en önce sen kendine değer ver...

Nedir bu okumuşluk okumamışlık sevdası anlamıyorum.Her insan okuyacak diye bir şey de yok.Ben de okudum ama karşımdakine direkt okudu mu okumadı mı diye bakmam ya da ona göre yargılamam. Önemli olan kalp değil midir? Okumuşsun okumamışsın ne fark eder? Okumuşun da beteri var okumamışın da... Nice okumuşlar gördük kalbi kararmış,bencillikten ölüyor,adam öldürüyor,acımasız. Yine nice insanlar gördük okumamış yine aynı, dediğim gibi her şey kalpte biter önemli olan o kalbiniz,sevginiz...
Kendinizi geri çekmeyin, eşinizin yanında olun bunu ona hissettirmeyin,en önemlisi onun sevdiği gibi olun :KK37:

sevilip sayiliyor musunuz? gozunuzun icine sevgiyle bakiyor mu?
evetse gerisi gercekten fasa fiso..

boyle dusunmeyin,her dr esi uni mezunu olacak diye bi kutal yokki,
su yasima kadar ogrendigim belki de en dogru sey kendini ezik ve kucuk gorursen karsi tarafinda bi sure sonra seni ezik gormeye baslamasidir,kendinizi gelistirin,okuyun,duzgun bi diksiyon sahibi olun,dik durun ve her zaman kendinize guvenin.
ha bu arada kultur okumakla olmuyor malesef,nice dr muhendisler var kulturun k sinden bi haber,
kendinize.guvenin gerisi zaten gelir...:KK66:

X