Sizce Dinden mi çıktım ??

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eski kulturlerde cok kadinla evlenmek normaldi.Bizim dinimiz aralarinda adil olursaniz,eşten izin alirsaniz diye anlayana cizgi çizmiş.Simdikilerin imam nikahiyla kimseden habersiz yaptiklari metreslik.Nikahta esas olan sagır sultanin duymasi devletin onaylamasidir.İslam kişinin maduriyetine musade etmez.Peygamberimiz savasta ortada kalip madur olan kadinla ve dini yaymak için bir yerin onde gelen liderinin kiziyla evlenmiş.Orta doguda hala kimse icin guvenlik yok bir de o zamanin sartlarini düsunun.Sunuda unutmayin Hz .Hatice peygamberimizin ilk esi ve yaşça bir hayli ondan fazla.Şimdiki erkekler ona kurban olsunlar.Bunu bahane edip komsunun karisina kizina sarkmaktan geri kalmazlar.Gerci damacanadan tahrik olan erkekten ne beklenebilir.
Kahkahaya gelirsek toplum içinde dikkat çekme niyeti olmadiktan sonra kirk yilin basinda agzimiz kulagimiza varmis çok mu?Adabi muaşeret kurallarina uydugumuz sürece din karişmaz.Herkes önce kendi bahcesini temizlesin.
Dinimiz her zaman ornek insan olmamizi tavsiye ediyor.Dil müslümanı değil,hal müslümanı olalim ki dünyamiz daha da güzelleşsin.Selamlar...

İslamda kadın ikinci sınıftır
4 e kadar nikah yapabilirsiniz diyor ayette ayrıca cariye konusunda sınırlama yok
Savaşta düşman ülkede kocası ölmüş dul kalmış kadınlara kadın köle cariye diyorlar!
Onları mal gibi almak serbest
İslamda kölelik var
Bunlar gerçekler
İster inan ister inanma
Bunun gibi bir sürü ayet vardır
Türkiye de yaşanan Müslümanlık ılımlı olandır oda ülke laik olduğu için
Şeriatla yönetilse o zaman anlardınız
Çoğu insan Kuran meali okumamıştır bile bu ülkede

Arkadaşlar merhaba arkadaşımla bir konu hakkında tartışıyorduk bana dedi ki bir erkek 4 kadınla evlenebirmiş dedi Müslümanlıkta böyle birşey varmış dedi bende ilk defa böyle bir şey duyduğum için şok oldum neden diye sordum bilmiyorum dedi eskiden evleniyorlarmış dedi bende iste çok sinir oldum sonra bana dediki İslamda kadınların kahkaha atması haram dedi bende dedim ki erkeklere de haram mı dedim hayır erkekler kahkaha atabilir dedi nasıl sinir oldum ben çok feminist bir insanımdır iste sinir oldum Kuranda kadın kahkaha atamaz ama erkek atar diye birsey hic duymadım dedim kadın kahkaha atamıyorsa erkekte atamasın o zaman dedim işte bilmiyorum Kuranda oyle yazıyor dedi bende çok sinir oldum bana kanıtla o zaman bunların hepsini dedim getir önüme dedim gözümle görmediğim bir şeye inanmam dedim ne demek ya dedim bir erkek 4 kadınla evlenebiliyor fln dedim o zaman kadınlarda 4 erkekle evlensin fln dedim baya bi sinir oldum ve o sinirden eğer Kuranda böyle şeyler yazıyorsa ben dinden çıkacam dedim müslüman değilim ben o zaman dedim ispat et fln dedim sonra işte ben araştırdım erkegin 4 kadınla evlenebileceğini öğrendim ama bunun mecbur olmadığını sadece sınır koyduklarını şart koşmadıklarını öğrendim yani neden böyle dediklerini öğrendim ve anladım sonra ve dediklerime çok pişman oldum tövbe fln ettim Allaha dua ettim o an sinirden öyle söyledim ama korkuyorum ya sizce dinden çıkmışmıyımdır eğer çıktıysam ne yapmam gerekir ya çok pişmanim keşke öyle bir sey demeseydim kafamda o kadar soru var ki mesela kadınlar akıllanmıyorsa incitmeden kadınlar dövülür diye bir ayet var mı
NOT: Yeni üyeyim dini konuların yasak olduğunu bilmiyordum bir ceza fln yemem değil mi ya :KK43: ?
O kadar çok sinir oldum yazmışsınız ki. Ben de buna sinir oldum.

Mensubu oldugunuz dinin bu kadar temel bilgilerinden bile habersiz olmaniz cok daha vahim degil mi?
İlle açıp kuran okumanıza da gerek yok, yıllardır konusulan tartisilan konular bunlar, 4 kadinla evlenme, 2 kadinin sahitliginin 1 erkege denk olmasi vs vs. Madem dinden cikmaktan bu kadar korkuyorsunuz once bir girin de ben neye inaniyormusum diye okuyun. İlk emir ve ilk asamadir bu: oku!

Hz Ali nin bir sözü vardır
Islam mantık dini değildir mantık dini olsaydı mes ayağın ustune değil altina verilirdi

Arkadaşlar merhaba arkadaşımla bir konu hakkında tartışıyorduk bana dedi ki bir erkek 4 kadınla evlenebirmiş dedi Müslümanlıkta böyle birşey varmış dedi bende ilk defa böyle bir şey duyduğum için şok oldum neden diye sordum bilmiyorum dedi eskiden evleniyorlarmış dedi bende iste çok sinir oldum sonra bana dediki İslamda kadınların kahkaha atması haram dedi bende dedim ki erkeklere de haram mı dedim hayır erkekler kahkaha atabilir dedi nasıl sinir oldum ben çok feminist bir insanımdır iste sinir oldum Kuranda kadın kahkaha atamaz ama erkek atar diye birsey hic duymadım dedim kadın kahkaha atamıyorsa erkekte atamasın o zaman dedim işte bilmiyorum Kuranda oyle yazıyor dedi bende çok sinir oldum bana kanıtla o zaman bunların hepsini dedim getir önüme dedim gözümle görmediğim bir şeye inanmam dedim ne demek ya dedim bir erkek 4 kadınla evlenebiliyor fln dedim o zaman kadınlarda 4 erkekle evlensin fln dedim baya bi sinir oldum ve o sinirden eğer Kuranda böyle şeyler yazıyorsa ben dinden çıkacam dedim müslüman değilim ben o zaman dedim ispat et fln dedim sonra işte ben araştırdım erkegin 4 kadınla evlenebileceğini öğrendim ama bunun mecbur olmadığını sadece sınır koyduklarını şart koşmadıklarını öğrendim yani neden böyle dediklerini öğrendim ve anladım sonra ve dediklerime çok pişman oldum tövbe fln ettim Allaha dua ettim o an sinirden öyle söyledim ama korkuyorum ya sizce dinden çıkmışmıyımdır eğer çıktıysam ne yapmam gerekir ya çok pişmanim keşke öyle bir sey demeseydim kafamda o kadar soru var ki mesela kadınlar akıllanmıyorsa incitmeden kadınlar dövülür diye bir ayet var mı
NOT: Yeni üyeyim dini konuların yasak olduğunu bilmiyordum bir ceza fln yemem değil mi ya :KK43: ?
Çıktıysan da tekrar girersin. Haydi hep beraber: Eşhedüenlailaheillallah..

Şaka bi yana dövülür ayeti tartışmalı, o kelimenin farklı bi anlamı daha var araştırırsan görürsün. 4 kadın olayı teşvik değil maksimum sınır. İslamda 4 kadın alınır diyen pespayeler bir sonraki ayette Allah’ın tek eşliliğin en hayırlısı olduğunu tavsiye ettiğini söylemezler. Herkesin elbette aklının takılı kaldığı dini mevzular oluyor. Bence olması olmamasından iyi zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X