• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sizce doğru bir karar mı vermişim

tabiki farkında

Baştan nasıl davranırsanız sonrasında öyle gider madem seni davet etmedi sende sadece kayın validene gidersin tabi nişanlın gelmemene birşey der mi bilemem ama baştan tavrını koy ne olacaksa şimdi olsun İnan bana evlendikten sonra hiç bişeyi düzeltmiyorum çünkü onu öyle alıştırmış oluyorsun

Baştan nasıl davranırsanız sonrasında öyle gider madem seni davet etmedi sende sadece kayın validene gidersin tabi nişanlın gelmemene birşey der mi bilemem ama baştan tavrını koy ne olacaksa şimdi olsun İnan bana evlendikten sonra hiç bişeyi düzeltmiyorum çünkü onu öyle alıştırmış oluyorsun

nişanlım kaynıma gitmeme bir şey demiyor ki oda gitmeyecek

iyide ne diyebilirler ki bize bayramlaşmaya mı geldi diyecekler bunu demeleri onların hiç yararına olmaz bence

yarar ,zarar seninkisi evlenmeden hesap kitap ,insanın önce kendisine saygısı olmalı ,böyle hesaplara girme bence işin içinden çıkamazsın,biraz iyi niyetli ol bayram sabahı kahvaltıya gideceksin yaptığın hesaplara bak ,bayramlaşmanın anlamı bumu? Bırak bu hesabı kitabı bayramın tadını çıkar ,yoksa eltin değil aileye girecek asıl bomba sensin gibi geldi bana ,sevgiler.

yarar ,zarar seninkisi evlenmeden hesap kitap ,insanın önce kendisine saygısı olmalı ,böyle hesaplara girme bence işin içinden çıkamazsın,biraz iyi niyetli ol bayram sabahı kahvaltıya gideceksin yaptığın hesaplara bak ,bayramlaşmanın anlamı bumu? Bırak bu hesabı kitabı bayramın tadını çıkar ,yoksa eltin değil aileye girecek asıl bomba sensin gibi geldi bana ,sevgiler.

Nişanlılar ki kahvaltıya niye gitsin evli olsalar tamam , zaten davet etmezse soru karşı tarafta olduğu belli olur. Bence sen otur evinde anne babanla Bayram sabahını geçir ilerde evlendiğinizde zaten otarafta geçireceğiniz. Keyfine bak öğleden sonra nişanlın seni almaya gelir bu sırada ailene bayramlaşın sonra onunkilerde bayramlaşırsın

nişanlılar ki kahvaltıya niye gitsin evli olsalar tamam , zaten davet etmezse soru karşı tarafta olduğu belli olur. Bence sen otur evinde anne babanla bayram sabahını geçir ilerde evlendiğinizde zaten otarafta geçireceğiniz. Keyfine bak öğleden sonra nişanlın seni almaya gelir bu sırada ailene bayramlaşın sonra onunkilerde bayramlaşırsın

canım konunun tamamını okumamışsın ben konu sahibi değilim ayrıca ,sonradan düşündüğümde ben fazla eleştiride bulunduğumu düşünüyorum ,sonuçta daha nişanlı evlilik hayatının içine girmedi ,bazı şeyleri herkesin kendisinin yaşayıp tecrübe etmesinde fayda var,umarım mutlu bir evliliği ve aile ilişkileri olur ,sevgiler.

peki zaten o da davet edilmiyor yani ve şöyle bir durum var kvdem ne diyecek bana kızım bayramlaşmaya gel mi diyecek ?
ki o zaten davet edilmeyen amaç bayram kutlamak ve da ben zaten gidip kavga etmeyeceğim sadece onun istediğini vermeyeceğim efendi bir şekilde her zamanki halim ve tavrımla orada olacağım onu yok sayacağım

Siz yakınlarınızla bayramlaşmaya sabah 8-9 gibi mi gidersiniz.Bakın bunun bir usûlü vardır.Mesela bizim burada genellikle erkek tarafı kız tarafına ziyarete gider sonrada kız erkek tarafına gider.Bence güzel olanıda budur.Yani bilmiyorum benimde durumum sizin gibi olsa,anlaşamadığım bir eltim filan olsa ben sadece sessiz kalırdım.Çünkü zaten Allah'ın adaleti ben birşey yapmadan gerekene gereken cevabı verecktir.Hem o davet edilmedi derken eşi davet edildiyse oda davet edilmiş demektir ki nereden biliyorsunuz belki kv nız aradı,çağırdı.
Sonuç olarak karar sizin ya bayramı bayramca yaşayıp safiâne duygularla en mâkul vakitte bayramlaşmaya gideceksiniz ya da bayramı bir hodri meydan olarak algılayıp sabah o kahvaltıya gideceksiniz.Hakkınızda hayırlısı

Son düzenleme:
canım konunun tamamını okumamışsın ben konu sahibi değilim ayrıca ,sonradan düşündüğümde ben fazla eleştiride bulunduğumu düşünüyorum ,sonuçta daha nişanlı evlilik hayatının içine girmedi ,bazı şeyleri herkesin kendisinin yaşayıp tecrübe etmesinde fayda var,umarım mutlu bir evliliği ve aile ilişkileri olur ,sevgiler.

Ben kendim böyle sorunlar yaşadığım için fazla çıkışıyorum galiba ben ve ailem ilk başarlarda böyle şeylere çok dikkat ederdik eşimin ailesi çok kötü insanlar olduğu için beni oyuna getirip beni eşime karşı kötülediler; ben yandım başkalarıda yanmasın diye diyorum. Yani gitsin Kv ye ama kahvaltıya değil.

Ben kendim böyle sorunlar yaşadığım için fazla çıkışıyorum galiba ben ve ailem ilk başarlarda böyle şeylere çok dikkat ederdik eşimin ailesi çok kötü insanlar olduğu için beni oyuna getirip beni eşime karşı kötülediler; ben yandım başkalarıda yanmasın diye diyorum. Yani gitsin Kv ye ama kahvaltıya değil.[/Q
CANIM BENDE SENİN GİBİ DÜŞÜNÜYORUM AMA KAHVALTIYA GİTMEK İSTEYEN KONU SAHİBİ ,BENDE ONA GÖRE YORUM YAPIYORUM ,BEN 17 YILLIK EVLİLİK ,4 GÖRÜMCE 2 BOŞANMIŞ GÖRÜMCE VE ÇOCUKLARI ,1 KAYIN,ELTİ VE KAYINVALİDEYLE 17 YIL AYNI BİNADA YAŞAYINCA ,BU AİLE İLİŞKİLERİNİ ÇÖZMEK ZORUNDA KALDIM,ONA BİNAEN YORUM YAPIYORUM ,AMA GENÇLERİN YAŞAYIP GÖRMESİNDE FAYDA VAR,KEŞKE BENİM YENİ EVLİLİĞİM ZAMANINDADA OLSAYDI K.K ,SİZE VE KONU SAHİBİNE MUTLULUKLAR.

ya eltiniz ya da kayınvalideniz, bayramda kahvaltı sofrasında siz neden ailenizin yanında değilsiniz derse ya da konuyu çarptırıp davet yapılmadan orda oluşunuzu ya da ailenize olan saygınızı sorgulamaya kalkışırsa bence çok zor durumda kalabilirsiniz. evlenince eltinizle cenk etmek için çok vaktiniz olacak, daha şimdiden bunlar için enerji harcamayın derim ben.

ahhhh bu kızlar:50:

sevgiliyken nişanlıyken kaynananın evine gitmek,kaynananın gözüne girmek için her fırsatı değerlendirirler.evlenince de gitmemek için kaçacak delik ararlar:1:

buse şimdi bu kadar konu açıyorsun,evlenince her gün bir konunu okuyacağız galiba:34:

keşke sen ona gidenece sen onu çağırsaydın nasılsa evlendikten sonra ailene gidip gelmen zor olcak. eltinde bişey yaptımı ilk önce eşin olcak kiş bilsin herşeyi anlat ona . sonradan birşey olursa en azından haberi olsun :15:

sevgiliyken nişanlıyken kaynananın evine gitmek,kaynananın gözüne girmek için her fırsatı değerlendirirler.evlenince de gitmemek için kaçacak delik ararlar:1:

buse şimdi bu kadar konu açıyorsun,evlenince her gün bir konunu okuyacağız galiba:34:

doğru söylüyorsun evlendikten sonra görümceyle eltide o evde olduğu için pek istenmiyo ee nişanlıyken kaynana pek bişey diyemez daha gelin olmamışsın evlendikten sonra sayarlar tek tek. şöyle olur böyle olur diye :33:

benimde 2 eltim (görümce yok:21:) biriyle iyi anlaşıyoruz ama öbürüylr yıldızlarımız hiç barışmadı o bizden 5 sene önce evlendi tabi evin tek gelini kızı olarak görüyo da o yüzden yapmadığını bırakmıyo. ama bizde ağzının payını veriyoruz tabii kimse k.bakmasın yani 5 yıl önce evlenmesi onu haklı kılmıyor. Eşimde tutmuyo zaten onu öbür kaynıda nasıl bi insan olduğu biliyorlar çünkü o yüzden hiç baskı yapmadı eşim bana :16:.

:1:ne de güzel demişsin abla , kendimi gördüm valla , can atmazdım ama evlenmeden önce daha sık giderdim ,

konu sahibi yerinde olsam eltim yüzünden özel bi çabaya girmezdim , bırak oluruna , zaten ortamı ona bırakmak istemesende art niyetli bir hareket,sohbet olucaksa da bol bol ortamı olucakıtr her daim yanlarında değilsin

özellikle gitmek istesemde gitmezdim nişanlım ve ailesinin eltimle bi yarış içine girdiğimi düşünmeleri bile beni üzerdi, beni o kadar basit görmelerini kendime yakıştıramazdım

daha evlenmeden bukadar yakınlık kurarsan sonradan pişman olabilirsin..
ne gerek var orda kahvaltıya bırak nişanlın size gelsin..
eltinle aran kötü, kovulmaktan beter oldun madem söyle nişanlına görüşme...
üstelik nişanlın neden yalnız kalsın ki ailesiyle kendi evinde oturuyo adam..
abartıyosun bence...
biraz geri çek kendini...

Son düzenleme:
Bayram sabahı herkes kendi ailesi ile kahvaltısını yapar . . . eğer ailenizin kahvaltıyı geç yapışından şikayetçi iseniz erkenden kalkar kahvaltıyı hazırlar herkesi kaldırırsınız. . En azından zamandan tasarruf edersiniz. . :55:

İlerleyen saatlerde nişanlınız ya tek yada ailesi ile birlikte sizi ziyarete gelmeli sonrasında nişanlınızla birlikte dışarı çıkarsınız. . İster ailesine ister başka yere. . . !!
Henüz o evin gelini değil gelin adayısınız . . . Kayınvalideniz isterse bayramda sizi akşam yemeğine çağırır ama sabah kahvaltısı hiç hoş olmaz bence . . :34:

Bayramlar hatırlanmak ve hoş sohbetler içindir. .Siz zaten kayınvalidenize sırf eltinize meydanı boş bırakmamak için gidiyorsunuz . . Eğer onların evlerine ziyarete gitmem diyorsanız açarsınız kaynınıza bir telefon bayramlaşırsınız . . Bu kadar ince hesaplar yapmanıza gerek kalmaz . . :ssz:

evet bayram gelmeden sancıları da başladı yine,kk klasiklerinden biridir bu zaten :)

hadi ramazan bayramında savaşı sen kazandın ama kurban bayramında eltin bunu senin yanına bırakır mı sence? her bayram savaşa dönüşecek o zaman.bayramda onlarla ayn masada nişanlımı brakmak istemiyorum dediğin kişiler eşinin ailesi ve bu aileye eltin yani eşinin yengesi de dahil..

senin yerinde olsaydım asla davet edilmediğim yere gitmezdim,kendimi küçük düşürmezdim.

Son düzenleme:
hadi sabah kahvaltısında, kargalar kahvaltısını yapmadan gittin diyelim.. öğle yemeği? akşam yemeği? tekrar tekrar mı gideceksin? hayır, hani o masada yalnız bırakmayacaksın ya nişanlını! tatlım anlaman gerek, o kız o ailenin gelini, sen ise şu an sadece nişanlısın. o "anne bu gece sizde kalacağım" dese ne yapacaksın? pijamalarını alıp "o yatarsa bende yatarım mı" diyeceksin? bütün hayatını ürik asit yarışı içinde mi geçireceksin yani :53: kaç yaşındasın canım sen?

Son düzenleme:
buserkan senin yaşın kaç ya valla meraktan soruyorum yanlış anlama
arkadaşım bayram sabahı ne işin var nişanlının evinde
otur kendi evinde onların gelmesini bekle
bayramda gelin kızı görmeye gider damat tarafı herkesle orda bayramlaşırsın
bak demedi deme zamanı gelir bunların hepsini başına kalkar kaynanan
sen daha nişanlıyken çıkmazdın bizim evden der bu en iyisi olur

Şimdiden neyi paylaşamıyosunuz anlamadım
Kim önce kayınvalidenin elini öpecek diye mi bu rekabet

Nişanlın niye telaş yapmıyo senin annenin evi için ?
Bacanağıyla rekabete girmediğinden olabilir mi :6:

Kuzucum sen daha nişanlı bir genç kızsın ne bu böyle cahil gibi elti çatışmasına girmişsin.Daha dur bakalım eltin bile sayılmaz o tam manasıyla.Niçin bu kadar yüzgöz oluyorsun. Kayınpedere kadar yansıyor konu.Eltini geçtim seni çok ayıplıyorum açıkçası.Sen nişanlısın.Bir ağırlığını koy.Otur evinde koştura koştura onların evine gideceğine.Bayramlığını, çikolatasını alıp ailece senin evine bayramlaşmaya gelsinler.2 sene nişanlı kaldım.11. yılımızda evlendik.Ama evlenene kadar siz diye konuştum hepsiyle.Paşa paşa 4 bayramda da çantasından ayakkabısına bayramlığımı, çikolatasını alıp ailece bayramın ilk günü bizim evimize bayramlaşmaya geldiler.Ben de bayramın 3. günü gittim, el öptüm geldim. Teyzelerime gidelim dedi bayramda, evlendikten sonra gittim.Kusura bakma ama herkes değerini kendisi biçer.

Son düzenleme:
ya eltiniz ya da kayınvalideniz, bayramda kahvaltı sofrasında siz neden ailenizin yanında değilsiniz derse ya da konuyu çarptırıp davet yapılmadan orda oluşunuzu ya da ailenize olan saygınızı sorgulamaya kalkışırsa bence çok zor durumda kalabilirsiniz. evlenince eltinizle cenk etmek için çok vaktiniz olacak, daha şimdiden bunlar için enerji harcamayın derim ben.

eğer kvdem bunu söylerse ben ve nişanlım o evden çıkarız ve ben daha asla o eve adım atmam nişanlımda evlendıkten sonra çok sık görüşmez ve kimsede bana busenur neden gitmiyorsun diyemez

Back
X