Sizce doğru mu karar vermişim? Fikirlerinizi merak ediyorum.

sufisentir

Umutlu,güzel haberler almak istiyorum 😻
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
5.758
12.175
448
36
Arkadaşlar merhaba.

İşten ayrılmaya karar verdim ama içim çok buruk o nedenle buraya yazmak ve acaba doğru bi karar mı vermişim size de bi sormak istedim.
Ben öğretmenim (okul öncesi) arkadaşlar atanamadım ve 8 aydır bir özel eğitim kurumunda çalışıyorum.
1.500tl maaşa anlaştım ama sertifika (uzman öğretici) alınca maaşlar artıyordu o nedenle bu çok az olan miktarı kabul ettim.
Sonra bu sertifika hükümet tarafından iptal edildi ve ben gidemedim.Uzun süre sabrettim.
Ama yaptığım işe verdiğim emeğe göre bu para devede kulak yani öyle söyliyim.
Çünkü engelli çocuklarla çalışıyorum ve cidden ağır çocuklar çok emek isteyen bir iş.

Ben de sertifika da olmayınca kpss yi yeniden denemeye karar verdim.
Dersanelerde ya hafta içi ya hafta sonu malum.
Biz de pazar pazartesi izin yapıyoruz cumartesi ful çalışıyoruz.
Ben de konuştum cumartesi ve pazar kursa gideceğim bana izin verin cumartesileri diye.
Ama bu arada patron 3 kuruşun da hesabını yapan bi insan.
Tabi ki gelmediğim günleri kesecek o da 1200tl gibi bi maaş yapıyor.Yani 300 tl kesmesi gerekli.
Ben bu paranın çok az olduğunu paramı bu kadar kesmemesi gerektiğini söyledim.
Çünkü yaptığım iş için bu para hakikaten çok fazla.
Patron da cumartesileri ayarlayamam mesele para değil o gün çok yoğun dedi.
Ama sorun şu ki gayet de ayarlanabilir keyfi gelmeyen hocaların yerine filan çok çalıştığımı biliyorum idare edilebilir bi durum yani aslında.
Yani bana kalırsa para olayı patronun işine gelmedi o nedenle bunu bahane etti gibi hissediyorum.
Neyse ben de o zaman ayrılmam gerekiyor benim sizi öğretmen bulana kadar idare ederim dedim.
Yani tamam ayrılma kararı benim ama buna mecbur bırakıldım gibi aslında anlatabiliyor muyum?

Ya şimdi neye üzüldün diyeceksiniz?Çok sevdiğim öğrencilerim velilerim ve arkadaşlarım var.
Bir de ben ayarlayabilirler diye ummuştum aslında.
Ama sanki o kadar önemim değerim yokmuş gibi hissettim ona kırıldım biraz açıkçası.
Yani 100 200 tl için çok rahat gözden çıkarılıyor olmak beni biraz üzdü.

Kpss için geç kaldın demeyin bana umut verin nolur atanmayı deliler gibi istiyorum çünkü.
Bir de bizim bölüme alan sınavı geldiğini yeni öğrendim o nedenle geç karar verdim kpss ye tekrar hazırlanmaya aslında.

evet tatlım ya özet geçsen
:) Özetle 1500 tl yaptığım işe göre az geldi emeğim sömürülüyor gibi hissettim.
Kpss için cumartesileri izin istedim ama param da fazla kesilmesin dedim.
Cimri patron ayarlamadı ama beni o kadar önemsemedi kısaca o yüzden içim biraz buruk.
Halbuki veliler ve öğrenciler tarafından sevilen ve istenilen bir öğretmendim.

Okudum anlıyorum.
Özel sektör böyledir.
Herkes çıkarındadır gönül, hatır tanımazlar.
Senden iyi biri çıksa ( daha ucuza çalışan mesela hiç emeklerini görmez gözleri)
O yüzden duygusal olmamak lazım.

Sen de daha iyi şartlarda bir iş bulsan ama söz verdim, ama öğrencilerim, ama onları yüz üstü bırakamam gibi
düşünmemelisin.

Kıymeti yok çünkü inan.

Bunu öğrendiğinde üzülmemeyi de öğreneceksin.

İnşallah atanırsın bu arada.

Kpss için geç kalmadın.
Ben de bu zamanlarda başlamıştım

Veli ve öğrenciler sizi sevdiğine göre müdüre baskı yapabilirler, geri dönmenizi isteyebilirler, belki müdür de mecbur kalıp sizi geri çağırabilir

Birincisi duygusal olma oncelikli hedefin kpss olmali bunyuzden mutlaka kursa gitmelisin gec kalmdin hazirlanmak icin ikincisi adam menfaatini dusunmus ogrenciler onun umrunda mi saniyosun lutfen gercekci ol eninde sonunda o kurumu birakacaktin icin rahat olsun yarin bigun kapinin onune koyilamayacagin ne malum hem adam seni onemsese boyle cabuk gkzden cikarirmiydi ozel sektor iste hepsinin kokune kibrit suyu

Yani aslında bu tarz bi adam olduğunu anlamıştım 8 ayda ama yine de benim için bir şeyler yapar gibi düşündüm galiba ya da öyle umdum.
Gerçekten kıymeti yok değil mi verilen emek bir anda siliniyor.
Bir de madem aynı yoldan geçtik sana danışayım.
Sence ücretli öğretmenlik yapmalı mıyım bu süreçte yoksa sadece kpss ye mi odaklanayım?
Ben çok boş vakti olunca saçmalayanlardanım da :)

Ya açık konuşayım eşim 3.200tl gibi bi maaş alıyor.Yani ben çalışmasam da olur tabi ki geçiniriz elbet.
Ama ben biraz koca parası yiyemeyengillerdenim :) O yüzden biraz dert ediyorum galiba.
Kesinlikle eğitim değil de direk ticari kafayla düşünüyor kendisi.Kendisi de eğitimci aslında ama yok bu adam olmamış malesef.

Hocam bende özel eğitim de çalışıyorum bizim okulda da öğretmen ler hemen hemen o ücret alıyor lar ve kursa gitti ler sertifika aldılar uzman öğretici oldular ama maaş lari na düzenleme yapılmadı çünkü piyasa da atanamamis çok çok öğretmen var sizin onların yerine başka öğretmen alınır . Bizim de c.ertesi gün leri çok fazla yoğun .bizim de okulumuz da tüm gün izin alsa bi öğretmen gün boyu sıkıntı yaparlar ama bir saat erken çıkmayı sıkıntı yapmiyorlar

Kursa başladım bile ve iyiki de böyle bi karar almışım diyorum her geçen gün zaten.
Özel sektörde çalışmak gerçekten çok zor heleki bu sektörde.
Gerçekten ruh sağlığımı koruyamıyorum.
Ama işte kafamdaki planlar olmayınca galiba biraz çöküntü oldu ben de.
Hani hep istenilen sevilen öğretmensin muamelesi görüp 100 200 tl nin hesabı yapılınca üzüldüm biraz sanırım.
Ama tabi bu da bi süreç bi tecrübe böyle bakıyorum.

Bende benzer bir dertten muzdaribim.
ben ise girerken kpss calismaya vakit kalacagini söylemişlerdi. En az iki saat boslugun olur demisti yoneticimiz.
Bende bu sartla kabul ettim. Ne kadar alacagimi dahi sormadim. Bende normalde egitimciyim. Okulum uzadigi icin bir egitim kurumunda bir nevi yönetici asistanligi yapiyorum. Ama çalıştığım yerin her seyi bana bakiyor. telefona da bakiyorum, yoneticin özel ve tüzel isleriniz de takip ediyorum, ogrencilerle de ilgileniyorum, yeri geliyor derse giriyorum. Yeri geliyor para islerini takip ediyorum.
Aldigim maas 800 tl.
Inanim ilk basta bana söylenen is icin ancak gelmisti ucreti, simdi resmen hamallik cekiyorum. Kaliteli bir fakülteden mezun olmak uüzereyim. Cok şükür.
bu tavirlar davranislar artik beni vok zorladigi icin calismayi birakacagimi söyledim. Bir yıl soz verdin dediler. Bende sizde soz verdiginiz gibi calisma imkanim olsaydi devam ederdim deyince yerine birisine bakalim senin gibi birisi lazim buraya dediler. Tabi hem kültürlü hem ne is olsa kosabilecek kadar donanimli ayni zamanda fedakar...
inşallah iyi birisi cikarda ay sonunda is ile ilisigim kalmaz.

Bölümün ataması iyi olan bir bölüm.
Vaktini ücretli ile harcama derim ( eğer çok sıkışık değilsen maddi anlamda)
Kurs ile sıkı bir çalışma yap ve atan.
Araya zaman girdikçe çalışmak ve atanmak zorlaşır.

Resmiyette okul öncesi ogretmeniyseniz ki zaten üstünüze her dersi yazamazlar oyüzden gözden çıkarmış olabilirler sizi ... yerinize zihin engelliler uzman öğretici birini o paraya alıp çalıştıra bilirler ... Bu işte calisanlar genelde öyle dusunebiliyorlar hükümet tarafından iptal edilmesi hocam beş tane ye yakın öğretmen gönderdik

Yok uzun değil, hemende okudum

Bana işi bırakıp kpss ye hazırlanmak bu sürede esnek saatli çalışmak daha mantıklı geldi.. Duygusal düşünüyorsunuz anladım ama ne yazıkki hakkınız yeniyor..
Teşekkür ederim
İşte keşke o tarz bi iş bulabilsem ya ne mutlu olurdum ama malesef ya özel ya da ücreli öğretmenlik.
Bakalım belki evime yakın bir yerde denk gelirse ücretli filan yapabilirim gibi düşünüyorum.
Kesinlikle aldığım para çok az değil mi? Ona rağmen 8 ay hep susup sabrettim ama karşılığı bu oldu malesef.

Cok mantikli dusunuyosun arkadasim ve unutma once sen knemlisin nereye kadar ozel sektorde alisabilirsin ki keske kiymet bilseler de boyle dusunmemize sebep olmasalr ben de 5 yil dersanecilik yaptim ve haftada abartmiyorum 61saat derse girdim ve tabiki canima yak edince kpssye hazirlanmaya karar verdim ve cok sukur iyiki birakmisim dersaneciligi

Ben baştan sertifika alınca yüksek ücret alıcam diye anlaşmıştım aslında o nedenle zoruma gitti biraz.
Ya sektörün hali rezalet birdaha özel eğitimde çalışır mıyım bilmiyorum.
Aynen öyle adam beni çok rahat gözden çıkarıyor çünkü sırada bekleyen çok.

Eşimin bir arkadaşı da engelli çocuklara eğitim veriyor özel sektörün durumu bu sanırım adam maaşını bile geç veriyormuş ki bu bahsettiğim kişi öğretmen olarak tekmiş orada.. Ayrılsa iş veren ona mahkum yinede eziyorlar.
Boş vakitte çalışırım diyorsan kpssye hazırlan umarım gönlünde ki olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…