Sizce doktora gitmeli miyim?

Bttrflyyy

Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2019
31
14
8
Hanımlar merhaba. 11 aylık evliyim. İlk başlarda asla hamile kalmak istemedim. Eşimde istiyordu bu yüzden korunmuyordu. Bende ilk bir ay vajinimus geçirdiğim için hep kayganlaştırıcı kullanıyorum. Kendimce kayganlaştırıcı kullanarak(spermlerin kanala gidişini yavaşlattığını yazıyor) , doğurganlık zamanları ilişkiden kaçınarak ve ilişkiden hemen sonra tuvalete gitmek gibi şeylerle kendimce korunuyordum. İki ay önce artık istedim olmasını. Kayganlaştırıcı kullanmadan doğurganlık zamanları ve ilişkiden sonra en az yarım saat bekledim. İki ay denedik olmadı. Saglık ocagına kan değerlerim için gittim. Kansızlık b12 demir eksikliğim olduğu ortaya çıktı. Şuan ilaç Ve iğne kullanıyorum iyi gidiyor. Ama kafam cok karısık arkadasımla konuştum ve o da 1 saniye bile beklemeden lavaboya gitsede hamile kaldığını söyledi. Ben kendimce önlem aldığımı sansamda acaba cocugum olmuyor m gerçekten bi sorun var mı? Gitmem lazım mı kadın doğum doktoruna?

Tabiki gitmelisin istiyorsan sorunun ne olduğunu öğrenmiş olursun

Beklemek zaman kaybından başka birşey değil tecrübeyle sabit emin olabilirsin canım bence durma git hatta gidin, 11 aydır korunmasız ilişki yaşıyorsunuz eşli olarak randevu alın eşinde bir üroloğa danışsın bence

Bence doktora gitmelisiniz. Kayganlaştırıcı kullanmak, hemen lavaboya gitmek doğum kontrol yöntemi değil sonuçta

Pek önemsemedım önceden ama artık korkmaya basladım
Korkmayın çok geç sayılmaz ama tahlil falan yaptırın değerleriniz ne durumda ona bakın zaten doktor size yapılması gerekeni söyler

Evet gıdeceğım sızınde mı gec oldu tecrube demıssınız
çocuk istedikten sonra uzun bir süre olmadı 6 ay sonra falan kontrole gittik eşimi değil sadece beni kontrol ettiler kan testi muayene falan herşey normal 1 sene içinde olmazsa gelin dediler bi 6 ay daha denedik yine olmadı tabi bu sürede birusu şeyler denedim kendime. Kürler yaptım. Yine olmadı 1 senenin sonunda gittik benden rahim filmi iştendi eşimden sperm testi sonra öğrendik ki erkek faktörlü problemimiz varmış eşimin değerleri normal yolla gebe kalmaya yetmiyormuş tokat gibi yapıştırdı yüzümüze doktor sizin çocuğunuz olmaz tüp bebek yaptırın diye. Velhasıl 1 yıl boşuna bekledik keşke başta eşli olarak muayene olsaydık erken öğrenir erken davranırdık. Hemen tedaviye başlamadık üroloji doktoru vitaminle düzelebilir dedi uzun bir süre vitamin kullandı ama malesef olmadı hiçbirşey etki etmedi. Tek çare tüp bebekti çok şükür ilk denememizde tuttu. Bunlara gerek kalmadan sizin olur inşallah ❤ biz 2 buçuk yıldır istiyorduk ancak kavuştuk..

Allaha şükür Sevindim sizin adınıza. Tamam ben geç olmadan bu hafta içi gideyim teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…