Sizce erken mi davraniyorum.. :/

Ezkanur

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2013
39
0
16
Ankara
Ben lise 2 ye gidiyorum. bir cogunuza gore baya kucugum . ama ablalarim olaak bana fikir vermenizi rica ediyorum..

yaklasik 2 aylik bir sevgilim var. tam sevgili demeyelim . cunku teklif felan olmadi. onunla konusurken ilk dedimki:
olursa ciddi dusunurum..cikmak yada gecici dusunmem ileri donuk olamli.

sonucta bende bir kizim demi . yani kullanilmak ya da ecici menfaatler uzerine kurulmus bsey istemem. normal olnda budur. (benim sahsi fikrim)

oda ayni seklde dedi. yani cikmak bana da ters .gerek aile yapip gerekse kendi dusuncem olarak felan dedi.

okulda sordugum kisiler onun iyi ve saf biri temiz biri oldugunu yari yolda birakmayacagini felan soylediler.

neyse biz konusuyorduk..
gercekten ciddi oldunu ileriye donuk oldugunu soyledi.
bende dedim ki tamam babama anlatacagim seni.

babam konusundada sunu soyleyeyim.ilahiyatci. ve bilirsiniz babalarin neler dusunecegini. babam baya hassastr. ama dinler . bagrmaz ve aklci cozumler dsunur. asla hemen yarglamaz.

iste dedm babama sylicem sen ciddysen en azndan smdi evlenemeyecegz bu belli. hic bi baba kizini hemn de vermez. ama en azndan tansr felan dedim.
biraz korktu sylemesen olmaz mi simdi felan.dedim cddiysen korkmazsn . neyse tamam syle dedi. babama syledim...
babamda
drrslernzi aksatr dedi. sana birak demiyorum ama unversteye gttgi gun seni unutur dedi. sizin bu ask degil edi.

o benden bi yas buyuk ve ayni okldayz .
szce ck mu erken davrandim.onu sevyrm ve cokta gvenyrum..ne yapmaliym. brakamam. ama ilerde hic mi birlikte olma evlenme imkanmz yok.

belki cocukca hayal urunu dusuneler diyeblrsiniz . ama lutfen fikir belrtiniz

tesekkur ederim

Ne vermesi, ne tanışması yahu lise2. sınıftasın sen? Senin LYS falan düşünmen gerekmiyor mu? Tabi ki flörtlerin olacak, gez toz uzun yıllar birlikte olun falan ama ciddi düşünmek bunun icinde olmamalı...

tamam lise 2 dyim . ama sanki flort olunca ne bleyim . rlip ecici seyler kalbi kirletir. kendimi kullanilmis hissetmek istemiyorum

ben gezin tozun senelerce diyemeiceğim .çünkü bir ilşki ne kadar uzarsa okadar bitmeye mahkum oluyor .o yüzden bence sen sevgili işlerini rafa kaldır şimdilik .zamanı gelince olur zaten acele etmenize gerek yok .bu yaştaki beklentilerinle ilerdeki beklentilerin uyuşmayacak .baban doğru söylemiş .

cnm bu yaşlarda genelde genç kızlarda ve erkeklerde bi evlenme düşüncesi olur....sen benim helalimsin falan fılan gibi o yaşlarda söylenmeyecek boyundan buyuk laflar ederler..bu da ergenlikten kaynaklanıyor tabi....
sana gelince direk bu neyin acelesi diyeceğim....daha çok ufaksın...eğer kk yı iyice takip edersen evlilik gibi düşünceler için daha çok uzuuuuuuuuuuuun yolun olduğunu anlarsın...

Evlilik düşünmek için henüz çoook erken değil mi?
Zırt bırt ayrılıp onla bunla çıkanlardan değilsin, anladık da, evlilik de nerden çıktı?

Ailene söylemendeki dürüstlüğünü de anlıyorum, ve kutluyorum da seni burdan.
Ama cidden abartılı düşünmüşsün güzelim ya.

Ciddi bir ilişki olur, hiç ummadığın bir şeyden ayrılabilirsin yani, bunun garantisi mi var.
Sen 30 yaşında değilsin ki, artık önüme bakayım, düzgün, ciddi bir ilişkim olsun diyiveresin.

Bu kadar ileriyi düşünmek için henüz çok erken.
Şimdiden kendini de erkek arkadaşını da strese sokmuşsun.

Cok cok erken davranmissin hem de. Aileyle tanıştırmak ciddi düşünmek, bunlar evliliğe yakın düşünülecek seyler.

bana sorarsan bu yaşta pek ciddi ilişki olmaz. baban soyleyerek kötü yapmışsın dıyemem ama çok ciddi bi ilişkin olur senı ıstemeye geleceklerdir o zaman soyle daha ortada bişey yok soylemesende olurmuş bence kardeşim. herşey zamanında güzel.. kendini derslerinle meşgul etmeni tavsiye ederim heyecanlarınıanlayabiliyorum ama ilk once okul bence..

tamam lise 2 dyim . ama sanki flort olunca ne bleyim . rlip ecici seyler kalbi kirletir. kendimi kullanilmis hissetmek istemiyorum

himm. yani bitirmemmi iyi olur

Niye bitiriyorsun? Görüşün, sinemaya gidin, birşeyler paylaşın, eğer anlaşabiliyorsanız uzun yıllar birlikte olun. İnsanlar flört ederken birbirlerini kullanmazlar.

Bak bu çok yanlış bi düşünce.
İnsanın hayatına birileri girer, tanımaya çalışır; belki hoşlanır belki hoşlanmaz. Fakat kullanılmak değildir bu.
Sen şimdiden böyle şeyler düşünürsen kendine yazık etmiş olursun.
Ne yani, ayrılanlar kullanılmış mı oluyor senin gözünde.
bu mu senin mantığın.

Erken değil, çoooookkk erken

Şu an ki beklentilerinle ileridekiler hiç uymayacak, on yıl sonra ne olacağınızı ikinizde bilemezsiniz

Madem flörte sıcak bakmıyorsun, o zaman rafa kaldırıp bu işleri derslerine odaklanacaksın. Ciddi ilişkiler planlamak için gerçekten çok küçük bir yaştasın.

Bu arada babana kocaman tebrikler, keşke her baba kızına senin ki gibi yaklaşabilse.

Sevgiler

eğer ben evlilik olmadan bir flört yaşayamam diyorsan tabi ki bitirmelisin..karşındaki çocuga da yazık etme sonra derslerini falan etkiler,yazık olur.

ahahaha güldüm istemeden :) Ders calısmaları gereken zamanları babama ne zaman acıklasam ilişkimizi diye düşünüyorlar

Bunlar su an icin yasin gerregi tozpembe hayaller

gerceklesebilir de ama cok erken

Daha tanimiyorsun bile dogru duzgun.

bak biz esimle 7 yil flortunn sonunda evlendik universitede tanistik...

Ailelerle ne zaman tanistik biliyor musun?
Beni istemeye geldikleri gun :)))

Çok erken bunları düşünmen için...Ayrıca babanın bilmesi iyi ama emin ol daha birsürü kişi çıkacak karşına.Her tanıştığınıda babana söylersen biraz saçma olmaz mı?Zamana bırak.Birlikte vakit geçir,çok sevgili gibi değilde arkadaş olarak.Zaten zamanla neyin ne olacağı belli olur....

19 yaşımda evlendim benimkide erkendi...Ama eşim 7 yaş büyük benden.Erkek olgun oldukça kararları daha yerinde oluyor.Arkadaşının yaşı henüz sevgiliiliği düşünecek bir yaş bile değil.Erkekler hemen sorumluluk almayı sevmez.O yüzden babana söylemeni istememiş...

Çok normal bunları düşünmen,lisedeyken aşk meşk çok ister insan.Ama ciddi bir şey için çok erken...

Evet hemde çok erken davanıyorsun,daha kendin bile tanımıyorsun babana bahsediyorsun.Senin sandığın gibi çıkma olayı veya flört yaşamassan körü körüne,cok sevıyorum deyip de evlenmeye kalkarsan çok büyük bir hata yapmış olursun.Yasın 15-16 bu yasta ileri dönük hayaller kurmak çok boş oluyor,ygs ve lys sınavına kafanı vermelisin...

Hem kendi geleceğin acısından hemde erkek arkadasın acısından adımlarınıza dikkat etmelisiniz.Senin çocukca düşüncen yüzünden erkek arkadasını zoraki evlenmek,ya da babanla tanısmak için baskı altında bırakıyorsun,ne onun geleceğini etkile ne kendi geleceğini...

Şimdi sana muhtemelen bu evlilik hayalleri,ilk sevdiğin erkekle evlenme isteğin toz pembe geliyor.Oysa ki daha hayatına,kalbine hitap edicek nice erkekler girecektir..

Şu kullanılmak lafı midemi bulandırıyor , sadece erkek mi keyif alıyor bu işten.
Erkek ne kadar keyif alıyorsa kadın da alıyor , tek sorun burda erkeğin bu zihniyette olması , art niyetli olması.Ergen düşüncesi .
Ve baban haklı derslerini aksatırsın ve yine baban haklı üni gittiğin de farklı ortam göreceği için düşüncelerinin değişme ihtimali oldukça yüksek bu senin için de geçerli.

Son düzenleme:
canım benim aynı hisleri bende yaşamıştım, o yüzden seni anlıyorum. açık konuşmak gerekirse şuan 22 yaşındayım ve lisedeki halime gülüyorum. ilk çıktığın kişiyle evlenme fikri temiz, saf bi düşünce ama lisede başlayan ilişkilerin %95 i bitiyor. ben de senin gibiydim. biriyle çıkıyordum, taa o zamanlar evlilik hayalleri vardı, nasıl güveniyordum anlatamam. ama sonra basit bişiyden dolayı bitti ve ben o kadar güvenmiştim ki 2 yıl bekledim döner diye. o 2 yıl boyunca tek kelime de görüşmedik, hani o kadar güveniyordum. her çeşit ortamda bulundum ama gerçek bu, çevrede gördüğüm de. bir de lisede kişiliğin, zevklerin vs tam oturmuş olmuyor, yani bugün sevdiğini yarın sen beğenmeyebilirsin, aynı şekilde o da seni. senden önce üni.'ye başlayacağı için önce muhtemelen onda olacak. değişmeye başlayacak çünkü çok küçüksünüz daha hiçbir şeyiniz kendi içinizde dahi oturmamıştır. ha bak şunu da söyleyeyim, lise 1 de çıkmaya başlayan hala devam eden bir çift var tanıdğım( üni son sınıflar şuan). ama milyonda bir çıkar ve çok yıpranmış olur. evlilik öncesi 7-8 yıl biriyle birlikte olmak gerçekten yorar. hayatında birçok şeyi yaşayamazsın, mahrum kalırsın. bana da bunları anlattıklarında dinlememiştim, daha doğrusu mantıklı gelse dahi kalbime söz geçiremedim ama şuan pişmanım. çok gereksizmiş. o yaşta o şeyler düşünmemek gerekirmiş. zor yoldan öğrendim, umarım sende daha farklı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…