tamam lise 2 dyim . ama sanki flort olunca ne bleyim . rlip ecici seyler kalbi kirletir. kendimi kullanilmis hissetmek istemiyorum
Ben lise 2 ye gidiyorum. bir cogunuza gore baya kucugum . ama ablalarim olaak bana fikir vermenizi rica ediyorum..
yaklasik 2 aylik bir sevgilim var. tam sevgili demeyelim . cunku teklif felan olmadi. onunla konusurken ilk dedimki:
olursa ciddi dusunurum..cikmak yada gecici dusunmem ileri donuk olamli.
sonucta bende bir kizim demi . yani kullanilmak ya da ecici menfaatler uzerine kurulmus bsey istemem. normal olnda budur. (benim sahsi fikrim)
oda ayni seklde dedi. yani cikmak bana da ters .gerek aile yapip gerekse kendi dusuncem olarak felan dedi.
okulda sordugum kisiler onun iyi ve saf biri temiz biri oldugunu yari yolda birakmayacagini felan soylediler.
neyse biz konusuyorduk..
gercekten ciddi oldunu ileriye donuk oldugunu soyledi.
bende dedim ki tamam babama anlatacagim seni.
babam konusundada sunu soyleyeyim.ilahiyatci. ve bilirsiniz babalarin neler dusunecegini. babam baya hassastr. ama dinler . bagrmaz ve aklci cozumler dsunur. asla hemen yarglamaz.
iste dedm babama sylicem sen ciddysen en azndan smdi evlenemeyecegz bu belli. hic bi baba kizini hemn de vermez. ama en azndan tansr felan dedim.
biraz korktu sylemesen olmaz mi simdi felan.dedim cddiysen korkmazsn . neyse tamam syle dedi. babama syledim...
babamda
drrslernzi aksatr dedi. sana birak demiyorum ama unversteye gttgi gun seni unutur dedi. sizin bu ask degil edi.
o benden bi yas buyuk ve ayni okldayz .
szce ck mu erken davrandim.onu sevyrm ve cokta gvenyrum..ne yapmaliym. brakamam. ama ilerde hic mi birlikte olma evlenme imkanmz yok.
belki cocukca hayal urunu dusuneler diyeblrsiniz . ama lutfen fikir belrtiniz
tesekkur ederim
haklisiniz. dusundugum zaman gercekten mantiksiz davrandigim olmus . kisilik konusundada evet cok kucuguz. ilerde ne olacagi belli olmaz. bu konudada haklisinz. hani ben illa evlenelim gzuyle degl yani biraz da oun cddiyetini anlamak icndi. ha tabi dedgim gbi eger bu boyle devam ederse ilerde neden olmasin.
suan kucugum cok fazla hayal kuruyorum belkide.
canım benim aynı hisleri bende yaşamıştım, o yüzden seni anlıyorum. açık konuşmak gerekirse şuan 22 yaşındayım ve lisedeki halime gülüyorum. ilk çıktığın kişiyle evlenme fikri temiz, saf bi düşünce ama lisede başlayan ilişkilerin %95 i bitiyor. ben de senin gibiydim. biriyle çıkıyordum, taa o zamanlar evlilik hayalleri vardı, nasıl güveniyordum anlatamam. ama sonra basit bişiyden dolayı bitti ve ben o kadar güvenmiştim ki 2 yıl bekledim döner diye. o 2 yıl boyunca tek kelime de görüşmedik, hani o kadar güveniyordum. her çeşit ortamda bulundum ama gerçek bu, çevrede gördüğüm de. bir de lisede kişiliğin, zevklerin vs tam oturmuş olmuyor, yani bugün sevdiğini yarın sen beğenmeyebilirsin, aynı şekilde o da seni. senden önce üni.'ye başlayacağı için önce muhtemelen onda olacak. değişmeye başlayacak çünkü çok küçüksünüz daha hiçbir şeyiniz kendi içinizde dahi oturmamıştır. ha bak şunu da söyleyeyim, lise 1 de çıkmaya başlayan hala devam eden bir çift var tanıdğım( üni son sınıflar şuan). ama milyonda bir çıkar ve çok yıpranmış olur. evlilik öncesi 7-8 yıl biriyle birlikte olmak gerçekten yorar. hayatında birçok şeyi yaşayamazsın, mahrum kalırsın. bana da bunları anlattıklarında dinlememiştim, daha doğrusu mantıklı gelse dahi kalbime söz geçiremedim ama şuan pişmanım. çok gereksizmiş. o yaşta o şeyler düşünmemek gerekirmiş. zor yoldan öğrendim, umarım sende daha farklı olur.
Onunla asla evlenemezsin üniversite sizi ayırır diye kesin bir şey yok.
ama bu tarz ilişkilerin sonu genelde babanın dediği gibi oluyor.
Diyeceksin neden?
Çünkü sizin yaşlarınız tam deli dolu yaşlar,çok kolay hoşlanıp
kolay soğuyabileceğiniz yaşlar.
Ciddi beraberlik düşünmen güzel.
Kendini lay lay lom ilişkilerle yıpratma bence de.
Bu tarz ilişkiler aşka bakışını olumsuz yönde etkiler.
Çok küçüksün derslerine odaklan,her şey vaktinde güzel.
Hazırlan sınavına kazan istediğin bölümü.
Üniversitede ciddi bir beraberliğe başlarsın zaten.
Bu çocuğu da bırak diyemem. Belli ki hoşlanıyorsun.
İlla sevgili olmanız gerekmiyor.
Bence arkadaşça zaman geçirin..
Bu süre onu yakından tanımanı sağlar..
Derslerinde sevgililiğin getirdiği sorumluluk ve sorunlardan etkilenmemiş olur.
Daha kimler gelip geçecek o gönüllerden bu yaşta evlilik gibi ağır düşüncelerle kendini yorma
o kadar uzun yıl flört edip evlenenler de vardır muhakkak ama bu kadar küçük yaşta ilişki başlar tanıma evresi vs... zamana bırakılır ,
üniveriste var askerlik var sonra iş hayatına atılacak derken uzun bir süreç var önünüzde , ikinizde büyüdükçe fikirleriniz değişecek, o belki biraz hayatımı yaşıycam özgür olmak istiyorum diycek erkeklerin oluyor öyle şımarıklıkları çünkü, yada yaş ilerledikçe belki de sen istemiyceksin uyuşamıyoruz kafa yapılarımız uymuyor diyceksin,
şimdiden evlilik konularını konuşarak ne kendini ne sevgilini kasma derim , oluruna bırak
hani su yonden dusunuyorum . belki cagimiza gote biraz geri gozukebilir ama.
yani evlendigim zaman esimin gozlerinin icine bakip rahatlikla hani sen benim ilk yani nasil desem .ilkleri esinle yasamak. dogru olan bu gibi geliyo. kndini hic bi yonden yipratmamak.
hani su yonden dusunuyorum . belki cagimiza gote biraz geri gozukebilir ama.
yani evlendigim zaman esimin gozlerinin icine bakip rahatlikla hani sen benim ilk yani nasil desem .ilkleri esinle yasamak. dogru olan bu gibi geliyo. kndini hic bi yonden yipratmamak.
kesinlikle doğru düşünüyorsun .benim fikrimde bu ...
birinle yıllarca çık herşeyi yaşa sonra git evlen başkasıyla .ilkini unutabileyorlar mı acaba ?hiç sanmam ...
Ben seni anladım.
Ama bak şöyle düşün insanlar sevgili olur,birbirlerini tanımak için görüşürler.
Ama o ilişkideki sınırları sen belirlersin.
Hayatına her giren ilk ve son olacak diye bir kesinlik yok malesef.
Yoksa emin ol çoğu kişi ilk aşkımla evleneyim ister
Duygusal olarak da yıpranmamış,yara almamış olur ne güzel.
Ama bazen mümkün olmuyor işte.
Kullanılmış olmazsın dediğim gibi bu senin elinde kurallarını koy ve istediğin gibi yaşa
ilişkini.
Ama bu yaşlarda ben olsam hiç uğraşmam aşk meşk diye.
tüm aşkımı kitaplara verirdim hayalimdeki bölümü kazanırdım.
sonra istediğin gibi aşık ol,gez tadını çıkar
bu yuzden bende oyle dusundum. hani olmaz diye bisey yok ama korkuyrum da.
gercekten. cok gucenilir biri. onun icinde ilkim. ve hani oyle iste.
bana cok hayalci gibiyim . hata yapiyorum gibi geliyo ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?