Sizce erken mi davraniyorum.. :/

Hem daha yaslariniz cok kucuk, kisilikleriniz bile oturmadi henuz

flort edin de boyle ciddi seylere kalkismayin :)

tamam lise 2 dyim . ama sanki flort olunca ne bleyim . rlip ecici seyler kalbi kirletir. kendimi kullanilmis hissetmek istemiyorum

Flört etmek ve kendini kullanılmış hissetmek mi?hangi çağdayız biz?o zaman erkek arkadasını da sen kullanmıs olarak say
Bunu bir arkadaşlık olarak da nitelendirebilirsiniz,ayrıca niye erkek arkadasın senı kullansın?sen kendini bildikten sonra,kullanmasına izin vermessen olur biter.

ne bleyim . rlip ecici seyler kalbi kirletir. kendimi kullanilmis

kelimlerin arası yok ''rlip'' ve ''ecici'' ne demek acıklarmısın?

daha çok küçüksünüz ya. bence aceleci davranmışsın babana söleyerek. yanlış anlama beni ama babanda senin çocuk olduğunu düşünerek bişe sölememiştir. daha önünüzde uzun bi yol var, üniversite, iş..benim fikrime göre baya baya erken davranmışsın.

baban evlenin dese gideceksin gibi bi halin var, lise 2 nedir yahu, her gün birinden hoşlansan bile normal kabul edilir bu yaşlarda, hem sen kendini ezdirmedikçe kullandırmadıkça kimse seni kullanmaz

Neresinden başlasam bilmiyorum ki…
Lise 2. Sınıfta okurken 16 yaşında olsan minimum 10 yıl sonrası için kendini nasıl garanti altına alabilirsin ki? Nişanlı insanların bile böyle bir garantisi yokken. Kaldı siz henüz hayatın başındasınız, o kadar çok yol var ki önünüzde ileride birbirinizin isimlerini bile zor hatırlarsınız desem abartı bir mecaz kullanmış olurum ama yani çok zor bir ihtimal. Sen buna odaklanacağına hayatına odaklan. Bu çocuğu da seviyorsan birlikte olursun “ben de bir kızım, geçici hevesler… vs” kendini küçültmüş oluyorsun. İlişki 2 kişiliktir ne yaşanırsa birlikte yaşanır, zorla değildir hiçbir şey.. babanla tanışınca erkek arkadaşın yaşadıklarının gerekçesi hafiflemiş mi olacak ? ha nasıl olsa evleneceğiz diye? Baban doğru söylemiş bence üniversiteye gidince biter bu olay.

Ablacım senin şuan geleceğini düşünmen gerekiyor doğru ama bu üniversite için olmalı!

haklisiniz. dusundugum zaman gercekten mantiksiz davrandigim olmus . kisilik konusundada evet cok kucuguz. ilerde ne olacagi belli olmaz. bu konudada haklisinz. hani ben illa evlenelim gzuyle degl yani biraz da oun cddiyetini anlamak icndi. ha tabi dedgim gbi eger bu boyle devam ederse ilerde neden olmasin.

suan kucugum cok fazla hayal kuruyorum belkide.

olmaz diye bişey yok biz eşimle 17 yaşında tanıştık evlendik, ortaokul arkadaşlarım 8 ay önce evlendi, 12 sene falan çıktılar heralde, kader kısmet

Çok erken davranmışsın keşke ailene bahsetmeseydin.
Erkek arkadaşın söylemesen olmaz mı derken çok iyi demiş korktuğundan falan değil ama az buçuk daha olgun düşünmüş.
Şimdi ayrıl diyemeyiz sana bu yaşta çok daha etkilenirsin.
Zaman geçirin zaten biteceği varsa bu sürede uzaklaşır gidersiniz ..

Onunla asla evlenemezsin üniversite sizi ayırır diye kesin bir şey yok.
ama bu tarz ilişkilerin sonu genelde babanın dediği gibi oluyor.
Diyeceksin neden?
Çünkü sizin yaşlarınız tam deli dolu yaşlar,çok kolay hoşlanıp
kolay soğuyabileceğiniz yaşlar.
Ciddi beraberlik düşünmen güzel.
Kendini lay lay lom ilişkilerle yıpratma bence de.
Bu tarz ilişkiler aşka bakışını olumsuz yönde etkiler.
Çok küçüksün derslerine odaklan,her şey vaktinde güzel.
Hazırlan sınavına kazan istediğin bölümü.
Üniversitede ciddi bir beraberliğe başlarsın zaten.
Bu çocuğu da bırak diyemem. Belli ki hoşlanıyorsun.
İlla sevgili olmanız gerekmiyor.
Bence arkadaşça zaman geçirin..
Bu süre onu yakından tanımanı sağlar..
Derslerinde sevgililiğin getirdiği sorumluluk ve sorunlardan etkilenmemiş olur.
Daha kimler gelip geçecek o gönüllerden bu yaşta evlilik gibi ağır düşüncelerle kendini yorma

insallah.
bende baya teredutluyum . o yuzden sizlere danismak istedim

o kadar uzun yıl flört edip evlenenler de vardır muhakkak ama bu kadar küçük yaşta ilişki başlar tanıma evresi vs... zamana bırakılır ,

üniveriste var askerlik var sonra iş hayatına atılacak derken uzun bir süreç var önünüzde , ikinizde büyüdükçe fikirleriniz değişecek, o belki biraz hayatımı yaşıycam özgür olmak istiyorum diycek erkeklerin oluyor öyle şımarıklıkları çünkü, yada yaş ilerledikçe belki de sen istemiyceksin uyuşamıyoruz kafa yapılarımız uymuyor diyceksin,

şimdiden evlilik konularını konuşarak ne kendini ne sevgilini kasma derim , oluruna bırak

bence şimdilik askıya al .o seni seviyorsa zaten bekleyecektir seni .bilmiyorum kırılmanı istemem bir ablan olarak .benim kendi şahsi düşüncem uzun süreli birliktelikleri sağlıklı bulmuyorum .erkek sıkılıp gidebiliyor çünkü evlilik bile olsa evliliklerde sağlıklı gitmiyor .benim çevremde çok var 8 sene çıkıp evlenip bir senede boşananlar .o yüzden bu işler fazla uzatılmamalı diye düşünüyorum ben .

hani su yonden dusunuyorum . belki cagimiza gote biraz geri gozukebilir ama.
yani evlendigim zaman esimin gozlerinin icine bakip rahatlikla hani sen benim ilk yani nasil desem .ilkleri esinle yasamak. dogru olan bu gibi geliyo. kndini hic bi yonden yipratmamak.

haklisiniz su an belkide sadece vakit gecirip onu tanimaya calismam yeterli

kesinlikle doğru düşünüyorsun .benim fikrimde bu ...
birinle yıllarca çık herşeyi yaşa sonra git evlen başkasıyla .ilkini unutabileyorlar mı acaba ?hiç sanmam ...

Ben seni anladım.
Ama bak şöyle düşün insanlar sevgili olur,birbirlerini tanımak için görüşürler.
Ama o ilişkideki sınırları sen belirlersin.
Hayatına her giren ilk ve son olacak diye bir kesinlik yok malesef.
Yoksa emin ol çoğu kişi ilk aşkımla evleneyim ister
Duygusal olarak da yıpranmamış,yara almamış olur ne güzel.
Ama bazen mümkün olmuyor işte.
Kullanılmış olmazsın dediğim gibi bu senin elinde kurallarını koy ve istediğin gibi yaşa
ilişkini.
Ama bu yaşlarda ben olsam hiç uğraşmam aşk meşk diye.
tüm aşkımı kitaplara verirdim hayalimdeki bölümü kazanırdım.
sonra istediğin gibi aşık ol,gez tadını çıkar

kesinlikle doğru düşünüyorsun .benim fikrimde bu ...
birinle yıllarca çık herşeyi yaşa sonra git evlen başkasıyla .ilkini unutabileyorlar mı acaba ?hiç sanmam ...

bu yuzden bende oyle dusundum. hani olmaz diye bisey yok ama korkuyrum da.
gercekten. cok gucenilir biri. onun icinde ilkim. ve hani oyle iste.

bana cok hayalci gibiyim . hata yapiyorum gibi geliyo ama

demekki onemli olan sinirlari duzgun koyabilmek. kurallari beraber koyup uygulayabilmek.
aslinda hersey sevgiyle ode olmuyor. bence saygi ve anlayista erekli mutlaka. kucuk seylere takilmamak da gerekli.
dusuncelerim yanlssa baciklaynz lutfen..

bu yuzden bende oyle dusundum. hani olmaz diye bisey yok ama korkuyrum da.
gercekten. cok gucenilir biri. onun icinde ilkim. ve hani oyle iste.

bana cok hayalci gibiyim . hata yapiyorum gibi geliyo ama

hayatta hiçbirşeyin garantisi yok ...
kızlar senelerce birinle çıkıyor ayrılıyor sonra yıpranan yine kız oluyor ...
erkekler rahat ...maalesef bu toplum öyle ...
bide çevre bilince aa bak bu kızın sevgilisi vardı bilmem ne diyorlar ...
bence bekle ..kestirip at demem bu zor olur ama kurallarını koy ...
hakkında hayırlısı olsun ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…