Sizce erken mi davraniyorum.. :/

evet cevrede cok tepki verir. mesela ben sze anlatiyrum .sncta cok tanimiyosnz sadece isim olarak. yaknmdakilere anlatsam ilerde evlenince baska biri olursa. aa bu kiz baska birini seviyodu onceden. yani ben eskiyi unutup mtlu da olsam insanlar unutmaz.

kurallari koyup mesafeli ve mutlu anlaysla gecrmem gerekli . tesekkur ederim

demekki onemli olan sinirlari duzgun koyabilmek. kurallari beraber koyup uygulayabilmek.
aslinda hersey sevgiyle ode olmuyor. bence saygi ve anlayista erekli mutlaka. kucuk seylere takilmamak da gerekli.
dusuncelerim yanlssa baciklaynz lutfen..

Tabiki tek sevgiyle olmaz.
Sevgi,saygı,anlayış,olgunluk hepsi gerekli.
Yaşlarınız küçük tecrübesizsiniz.
Hata yapa yapa öğreneceksiniz.
Bebeğin düşe kalka yürüyerek düşmemeyi öğrenmesi gibi.
İnsan ilk ilişkisinde hatalar yapar.
Evlenir ilk zamanlar hatalar yapar.
Zamanla öğrenir kendinde değiştirmesi gerekenleri değiştirir.
Bu yaşta oturmamış kişiliğinizin nesine değiştireceksiniz o da başka gerçek..
Ben arkadaşça zaman geçirin diyorum canım..
Derslerine odaklan, pişman olma

yani bu dusunce taassub boyutuna getrmeden sadece tanimaya calismaliyim

evet .haklsniz. belkide bazi seyleri erken yasarsak ileride paylasacagimiz seyler olmaz. en dogrusu arkadasca vakit gecirmek galiba.
hem birbirimizi yipratmamis hemde daha rahat tanimis oluruz.

dersler konusundada zaten hani ikimizin de belli calsma saatleri var. belli gorusme saatleri var..

yani eger gercekten dedigi gibi sevgisinde ciddiyse bekler diye dusunuyorsunuz..

evet baya bi stres oldu bizim icin.
cok ileri dusunmemem gerekiyor. haklsnz. suan yapmam gereken onu tanimak sanrm

yok yani hani kullanilmis derken ister istemez yipraniyo insan.

yani eger gercekten dedigi gibi sevgisinde ciddiyse bekler diye dusunuyorsunuz..

bence öyle .....
sonuçta çık çıkmasına gez toz ama olay okadar basit değil işte ...
iki sevgilisysen illaki birşeyler oluyor yaşanıyor arada ....
kimse yaşamam falan demesin çıkıp hiç inanmam ....
o yüzden ayrılık durumunda kız mağdur kalıyor ....

biraz erken davranmışsın evet...
böyle şeyler kısmet işi sen bunları düşünme şimdilik bence...
içinde olduğun durumun keyfini çıkart gez dolaş sohbet et....
ne olacacağını ancak zaman gösterir...

Arkadaşlar benim sıkıntımda bu bi aile yakınımızın tavsiyesiyle biriyle tanıştım. oda bende çalışıyoruz. fakat ayrı şehirlerdeyiz böle böle 3 ay geçti 4-5kez yanıma geldi görüşmeye devam etmek istiyo fakat olur olmaz beni eleştiryo seviyorum dedi fakat bir tartışma anında sen kimsin kimse vazgeçilmez değil vs. gibi içinden gecen bi sürü şey söyledi şimdilerde ise bulunduğu şehre benimde artık gelmem gerektiğini söylüo bende gelip gidiyorum artık sıra sende gibişcesine çalışıyor olmamıda gözönüne alıyor sanırım en son d. günümü unuttu ufak atıştık ardından sen ilgilenmiosun doğru düzgün aramıosun yeterince üstüme düşmüosun tripleriyle eleştirinin dozunu kaçırdı kavga attik sende benim sıkıntılarımı dinle derken hooğp gene karakterli olan dinlenir gibi laf etti bana.. bende 5-6 gündür telefonlarına msjlarına çıkmıyorum o günlük 1 sefer arayıp 1tane felan msj seni seviorum ayrılık hüzün var günlerim sensiz çok boş falan gibi ama o gece söz ağırıma gitti çokça ve hakdsız mıyım sizce kızlarr....siz olsanız ne yaprdınız :18:

baban çok mantıklı bi cevap vermiş bize sormana bile gerek yok. baban haklı, üniversite fikirleri çoook değiştiriyo, şimdiden söz filan yaparsan ve 3-4 yıl sonra sözü ya da nişanı atarsanız kendini daha fazla kullanılmış hissedersin. ciddi bişey yaşamak istyiosan üniversiteye kadar bekle.

Geleceğin neler getireceğini bilemeyiz. Dolayısıyla şimdiden kendini bu kadar zorlamanın bir gereği yok bence. Elbette ciddi düşünmen çok güzel bir şey. Bir ilişkiye ben de ciddi başlanılması gerektiği taraftarıyım. Fakat buradaki ciddiden kasıt şudur; önüne gelen her insanla çıkmamak, ileride bir evlilik gerçekleştirebileceğini düşündüğün insanla güzel paylaşımlarda bulunmak. " İlkim ve sonum olsun " mantığı çoğu zaman gerçek hayatta işlemez. Benim için de öyle oldu, işlemedi.
Kendini kullanılmış hissetmene de gerek yok. Sonuçta ciddi başladığın bir ilişki bir süre sonra bitebilir, önemli olan senin sınırların nelerdir bunları bilmen ve bu sınırlar dışında hareket etmemen. Sınırlar da kişinin kendi tercihidir, kimisi sevgiliyken el ele bile tutuşmaz, kimisi sevgiliyken cinsel birlikteliğe sıcak bakar. Dolayısıyla sen sınırlarını çizdikten ve karşı taraf buna tamam dedikten sonra bir sorun yoktur.
Ailene söyleme kısmında biraz fazla acele etmişsin gibi. Babanın söylediklerine gelince, haklı olma ihtimali genele vurulduğunda yüksek bir ihtimalken, hayatta bunun tam tersi örnekler de söz konusudur. Benim lisede bir sınıf arkadaşım vardı, sevgilisi de yine bizim sınıftaydı ve gerçekten müthiş bir uyumları vardı. 4 sene boyunca onların birlikteliğine o kadar alışmıştık ki, lise son sınıfta ayrılmaları hepimiz için şok olmuştu ama arkadaşım " onun zamanla çok değiştiğini ve üniversitede daha da çok değişeceğinin sinyallerini aldığını" söylemişti.
Öte yandan bir komşumuz lise 1'den beri beraber olduğu adamla 10 yıl sonra evlendi, üstelik ayrı şehirlerde üniversite okumalarına rağmen.

Dolayısıyla, hayatı biraz akışına bırakmayı öğrenmelisin ve akışına bırakırken de ipleri kontrol altında tutarak kendini dengelemelisin. Bu ipleri çok sıkmak ve çok aşırı gevşek bırakmak muhakkak sorun yaratır, benim kişisel fikrim.

NOT : Bu arada rpel ve ecceci tarzı kelimeler gördüm yazında, anlayamadım ne demek olduklarını.

Son düzenleme:

tesekkur ederim ablacim.

akisina birakip tanimaya calisacagim. ve zaten her sey kendiliginden gelisir iyi veya kotu :)

yok simdiden soz felan dusunmuyoruz zaten lise ikideyim. oda ucte. uc yil sonra belki olurdu soz. yani evlilik felan hemen olsa olcak dye dusunmuyorz zaten :)

gelip gecici yazmak istemistim :)

evet devam edebilir etrafımdada var lisede başlamış üni bitirip evlenenler ama parmakla göstercek kadar az.. herşey kısmet ama erken yinede. hele babana söleme konusu acaip erkenn. ben üniverste 3 bittiğinde anca sölemiştim oda artık olayın ciddiyetine vardığım için . çok kısa süre sonrada istediler söz kesildi.

ben sizi anladım, pek çok yorum gibi daha dur ne ciddiyeti demeyeceğim...
çünkü zamanında bende sizin gibi hissediyordum.

hiçbir zaman öylesine biriyle birlikte olmayı seçmedim, ee bir deneyeyim demedim...
olacaksa bir tane olsun, tam olsun niyetiyle yaklaştım...
elbette kadere kısmete inanırım ama insanın niyeti de önemlidir.

ve lise 1 de hayatımı değiştiren bir oğlanla tanıştım...
kendisine fikirlerimi anlattım, benim gibi düşündü... evet düzgün olmalı ciddi olmalıydı..

15 yaşındaydık, ne kadar ciddi olunabilirdi?
bize de herkes derdi ki, ayrılırsınız... bu yaşta ciddi ilişki olmaz..

şimdi 21 yaşındayım ve o oğlan çocuğu büyüdü adam oldu..
işte ciddiydik... ciddi olmak hemen o gün gidip evlenmeyi gerektirmiyordu çünkü bizim mantığımızda...
düzenli bir ilişkiydi tercihimiz..
birlikte büyüdük...birlikte eğlendik, yeri geldi birlikte okulu astık, yeri geldi ygs var dedik oturup ders çalıştık...
ailemde bildi, ailesi de bildi.. ama tanıştırmaya kalkmadım o yaşlarda...

5 sene oldu birlikteyiz.. hala ne nişanlı ne sözlüyüz :) ama olsun niyetimiz var...
doğru zaman hala gelemedi ama olsun hayallerimiz var..

birlikte güzel vakit geçirmeyi başardıktan sonra,
her kavga da ayrılmaya kalkmadıktan sonra, fedakar olabildikten sonra,
hala da sevgi-saygıyı koruyabiliyorsan ilişki yürüyor...

iş sınırları doğru çizebilmekte,
doğru insanı bulmak kadar doğru insan olmayı da başarabilmekte...

umarım gönlünüzden geçen güzellikler gerçek olur..

Son düzenleme:
bende lise 2 deyken tanıştım eşimle öyle okul bitince hemen evlenicez diye düşünmedim

lise bitti üni bitti işe girdim para biriktirim 6 senenin sonunda evlendik
evet uzun bi süre ama oturmuşsa bi ilişki hiç problem olmuyor

çok büyük anlamlar katmadığın okulunu aksatmadığın sürece sorun yok bence

piskolata ve heupss ablalarim tesekkur ediyorum.

<3.

dusunceleriniz bana yakin hissettirdi.
cok tesekkur ederim sizlere

Ben lise 3'e gidiyorum.Yaşlarımız yakın ilk olarak bunu belirtmek istedim.
Kendi kafanda ciddi düşünebilirsin,babana da söylemen güzel ama bu işi ciddileştirmek bu yaş için çok erken bence.
Benim de hoşlandığım var ama çıkmıyoruz başka okulda o da benden 1 yaş büyük.Okuldan vakit buldukça buluşuyoruz geziyoruz,birlikte vakit geçiriyoruz ama hepsi o kadar.
Gelip bana çıkalım mı dese çıkmam çünkü önümüzdeki yıl sınava gireceğim diyelim ayrıldım tam da sınav zamanı çalışmamın karşılığını nasıl almış olabilirim? Hiç tabikii de...
Kendimi biliyorum eğer çıkıp ayrılırsak gerçekten çok kafama takarım o yüzden işi şansa bırakmıyorum.
Üniversiteye geçince belki bu işin üstüne biraz daha çok düşerim.Hem ne bileyim böyle sevgili olmadan dolaşmak,gezmek arada ufak iltifatlar gerçekten çok hoş oluyor.Daha masum...
Bu durum derslerimi etkiliyor mu? hayır etkilemiyor çünkü mesafeyi kendi kafamda ayarladım.
Evet gün içinde mesajlaşıyoruz bazen ders çalışırken mesaj atıyor ama cevap yazmıyorum,sessizde oluyor.Bu da önemli bir şey bence...
Yaşından büyük düşünüyorsun biraz,her yaşın bir güzelliği ve masumluğu var.Bunu korumalısın... :):) Kafanda hayalini kurarsın ben de kuruyorum ama ne bileyim gidip de babana ciddi düşündüğünü söylemen bu yaş için erken...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…