hayatta hiçbirşeyin garantisi yok ...
kızlar senelerce birinle çıkıyor ayrılıyor sonra yıpranan yine kız oluyor ...
erkekler rahat ...maalesef bu toplum öyle ...
bide çevre bilince aa bak bu kızın sevgilisi vardı bilmem ne diyorlar ...
bence bekle ..kestirip at demem bu zor olur ama kurallarını koy ...
hakkında hayırlısı olsun ..
demekki onemli olan sinirlari duzgun koyabilmek. kurallari beraber koyup uygulayabilmek.
aslinda hersey sevgiyle ode olmuyor. bence saygi ve anlayista erekli mutlaka. kucuk seylere takilmamak da gerekli.
dusuncelerim yanlssa baciklaynz lutfen..
Bunlar su an icin yasin gerregi tozpembe hayaller
gerceklesebilir de ama cok erken
Daha tanimiyorsun bile dogru duzgun.
bak biz esimle 7 yil flortunn sonunda evlendik universitede tanistik...
Ailelerle ne zaman tanistik biliyor musun?
Beni istemeye geldikleri gun :)))
Tabiki tek sevgiyle olmaz.
Sevgi,saygı,anlayış,olgunluk hepsi gerekli.
Yaşlarınız küçük tecrübesizsiniz.
Hata yapa yapa öğreneceksiniz.
Bebeğin düşe kalka yürüyerek düşmemeyi öğrenmesi gibi.
İnsan ilk ilişkisinde hatalar yapar.
Evlenir ilk zamanlar hatalar yapar.
Zamanla öğrenir kendinde değiştirmesi gerekenleri değiştirir.
Bu yaşta oturmamış kişiliğinizin nesine değiştireceksiniz o da başka gerçek..
Ben arkadaşça zaman geçirin diyorum canım..
Derslerine odaklan, pişman olma
bence şimdilik askıya al .o seni seviyorsa zaten bekleyecektir seni .bilmiyorum kırılmanı istemem bir ablan olarak .benim kendi şahsi düşüncem uzun süreli birliktelikleri sağlıklı bulmuyorum .erkek sıkılıp gidebiliyor çünkü evlilik bile olsa evliliklerde sağlıklı gitmiyor .benim çevremde çok var 8 sene çıkıp evlenip bir senede boşananlar .o yüzden bu işler fazla uzatılmamalı diye düşünüyorum ben .
Evlilik düşünmek için henüz çoook erken değil mi?
Zırt bırt ayrılıp onla bunla çıkanlardan değilsin, anladık da, evlilik de nerden çıktı?
Ailene söylemendeki dürüstlüğünü de anlıyorum, ve kutluyorum da seni burdan.
Ama cidden abartılı düşünmüşsün güzelim ya.
Ciddi bir ilişki olur, hiç ummadığın bir şeyden ayrılabilirsin yani, bunun garantisi mi var.
Sen 30 yaşında değilsin ki, artık önüme bakayım, düzgün, ciddi bir ilişkim olsun diyiveresin.
Bu kadar ileriyi düşünmek için henüz çok erken.
Şimdiden kendini de erkek arkadaşını da strese sokmuşsun.
Bak bu çok yanlış bi düşünce.
İnsanın hayatına birileri girer, tanımaya çalışır; belki hoşlanır belki hoşlanmaz. Fakat kullanılmak değildir bu.
Sen şimdiden böyle şeyler düşünürsen kendine yazık etmiş olursun.
Ne yani, ayrılanlar kullanılmış mı oluyor senin gözünde.
bu mu senin mantığın.
yani eger gercekten dedigi gibi sevgisinde ciddiyse bekler diye dusunuyorsunuz..
Geleceğin neler getireceğini bilemeyiz. Dolayısıyla şimdiden kendini bu kadar zorlamanın bir gereği yok bence. Elbette ciddi düşünmen çok güzel bir şey. Bir ilişkiye ben de ciddi başlanılması gerektiği taraftarıyım. Fakat buradaki ciddiden kasıt şudur; önüne gelen her insanla çıkmamak, ileride bir evlilik gerçekleştirebileceğini düşündüğün insanla güzel paylaşımlarda bulunmak. " İlkim ve sonum olsun " mantığı çoğu zaman gerçek hayatta işlemez. Benim için de öyle oldu, işlemedi.
Kendini kullanılmış hissetmene de gerek yok. Sonuçta ciddi başladığın bir ilişki bir süre sonra bitebilir, önemli olan senin sınırların nelerdir bunları bilmen ve bu sınırlar dışında hareket etmemen. Sınırlar da kişinin kendi tercihidir, kimisi sevgiliyken el ele bile tutuşmaz, kimisi sevgiliyken cinsel birlikteliğe sıcak bakar. Dolayısıyla sen sınırlarını çizdikten ve karşı taraf buna tamam dedikten sonra bir sorun yoktur.
Ailene söyleme kısmında biraz fazla acele etmişsin gibi. Babanın söylediklerine gelince, haklı olma ihtimali genele vurulduğunda yüksek bir ihtimalken, hayatta bunun tam tersi örnekler de söz konusudur. Benim lisede bir sınıf arkadaşım vardı, sevgilisi de yine bizim sınıftaydı ve gerçekten müthiş bir uyumları vardı. 4 sene boyunca onların birlikteliğine o kadar alışmıştık ki, lise son sınıfta ayrılmaları hepimiz için şok olmuştu ama arkadaşım " onun zamanla çok değiştiğini ve üniversitede daha da çok değişeceğinin sinyallerini aldığını" söylemişti.
Öte yandan bir komşumuz lise 1'den beri beraber olduğu adamla 10 yıl sonra evlendi, üstelik ayrı şehirlerde üniversite okumalarına rağmen.
Dolayısıyla, hayatı biraz akışına bırakmayı öğrenmelisin ve akışına bırakırken de ipleri kontrol altında tutarak kendini dengelemelisin. Bu ipleri çok sıkmak ve çok aşırı gevşek bırakmak muhakkak sorun yaratır, benim kişisel fikrim.
NOT : Bu arada rpel ve ecceci tarzı kelimeler gördüm yazında, anlayamadım ne demek olduklarını.
baban çok mantıklı bi cevap vermiş bize sormana bile gerek yok. baban haklı, üniversite fikirleri çoook değiştiriyo, şimdiden söz filan yaparsan ve 3-4 yıl sonra sözü ya da nişanı atarsanız kendini daha fazla kullanılmış hissedersin. ciddi bişey yaşamak istyiosan üniversiteye kadar bekle.
Geleceğin neler getireceğini bilemeyiz. Dolayısıyla şimdiden kendini bu kadar zorlamanın bir gereği yok bence. Elbette ciddi düşünmen çok güzel bir şey. Bir ilişkiye ben de ciddi başlanılması gerektiği taraftarıyım. Fakat buradaki ciddiden kasıt şudur; önüne gelen her insanla çıkmamak, ileride bir evlilik gerçekleştirebileceğini düşündüğün insanla güzel paylaşımlarda bulunmak. " İlkim ve sonum olsun " mantığı çoğu zaman gerçek hayatta işlemez. Benim için de öyle oldu, işlemedi.
Kendini kullanılmış hissetmene de gerek yok. Sonuçta ciddi başladığın bir ilişki bir süre sonra bitebilir, önemli olan senin sınırların nelerdir bunları bilmen ve bu sınırlar dışında hareket etmemen. Sınırlar da kişinin kendi tercihidir, kimisi sevgiliyken el ele bile tutuşmaz, kimisi sevgiliyken cinsel birlikteliğe sıcak bakar. Dolayısıyla sen sınırlarını çizdikten ve karşı taraf buna tamam dedikten sonra bir sorun yoktur.
Ailene söyleme kısmında biraz fazla acele etmişsin gibi. Babanın söylediklerine gelince, haklı olma ihtimali genele vurulduğunda yüksek bir ihtimalken, hayatta bunun tam tersi örnekler de söz konusudur. Benim lisede bir sınıf arkadaşım vardı, sevgilisi de yine bizim sınıftaydı ve gerçekten müthiş bir uyumları vardı. 4 sene boyunca onların birlikteliğine o kadar alışmıştık ki, lise son sınıfta ayrılmaları hepimiz için şok olmuştu ama arkadaşım " onun zamanla çok değiştiğini ve üniversitede daha da çok değişeceğinin sinyallerini aldığını" söylemişti.
Öte yandan bir komşumuz lise 1'den beri beraber olduğu adamla 10 yıl sonra evlendi, üstelik ayrı şehirlerde üniversite okumalarına rağmen.
Dolayısıyla, hayatı biraz akışına bırakmayı öğrenmelisin ve akışına bırakırken de ipleri kontrol altında tutarak kendini dengelemelisin. Bu ipleri çok sıkmak ve çok aşırı gevşek bırakmak muhakkak sorun yaratır, benim kişisel fikrim.
NOT : Bu arada rpel ve ecceci tarzı kelimeler gördüm yazında, anlayamadım ne demek olduklarını.
haklisiniz. dusundugum zaman gercekten mantiksiz davrandigim olmus . kisilik konusundada evet cok kucuguz. ilerde ne olacagi belli olmaz. bu konudada haklisinz. hani ben illa evlenelim gzuyle degl yani biraz da oun cddiyetini anlamak icndi. ha tabi dedgim gbi eger bu boyle devam ederse ilerde neden olmasin.
suan kucugum cok fazla hayal kuruyorum belkide.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?