Sizce erken mi?

Herkese merhaba..İlk defa konu açıyorum buraya açıkçası fikirlerinize ihtiyacım var..Önce kendimden bahsedeyim daha anlaşılır olması için..25 yaşındayım..Bu temmuzda yirmi altıma giricem..Doktorum..Yedi aydır acilde çalışıyorum...Şubat ayında tusa girdim ve çok şükür güzel geçti nasip olursa istediğim uzmanlık alanının asistanlığına baslayabilecegimi düşünüyorum
İki yıla yakın süredir biri ile görüşüyorum..Kendisi bulunduğum şehirde mühendis..Ayrıca ticaretle de uğraşıyor durumu vs iyi..Çok değerli bir insan..Bu iki yıl süresince her zorlukta yanımda oldu..Sinavıma hazırlanmada nöbetlerimde.. Çalıştığım acil biraz uzaktı her nöbetimde bıraktı geri aldı..Nöbetler sınavlar vs derken streslendigim öfkelendiğim anlarda hep beni alttan aldı..Kısacası mükemmel bir insan😊
Başta anneme söyledim..Annem de babama okul bittikten sonra yavaş yavaş söyledi..Babam önce sınava girsin sonra bu konuyu konuşalım dedi..Çocuğu da gördü..Anneme beğendiğini de söylemiş..Benim sorunum ise babamın beni küçük görmesi..Bazen kulak misafiri oluyorum kızım daha bir iki yıl daha çalışsın gibi cümleler kuruyor..Erkenmis..Çocuğu beğeniyor buna eminim ama işte erken diyor..Yani ben açıkçası zamanı geldiğini düşünüyorum..Çünkü şimdi isteme olursa zaten altı ay sonra düğün olur.. Okulumu bitirdim tusa girdim kazanmayı da bekliyorum..Görüştüğüm kişiyi de iyi tanıyorum..Acaba ben mi hatalı düşünüyorum fikrinizi almak istedim..Okuyan herkese teşekkür ederim😊
En azından uzmanlığın ilk senesini beklemenizi öneririm ben. Branşınız rahat olacak olsa da yeni bir düzene geçeceksiniz. Bu yeni düzenin içinde bir de hayat düzeninizi değiştirmek çok karıştıracaktır ortalığı.

Uzmanlığınıza başlayın, bir seneyi geçirin. O arada isterseniz hazırlıklara başlarsınız, ihtisasınızı yaparken hazırlıkları tamamlarsınız.

Aynı anda hem eğitim/iş anlamında hem evlilik düzeni anlamında bu kadar değişiklik zorlar sizi. Evlilik hazırlığı başlı başına zor süreç

En azından uzmanlığın ilk senesini beklemenizi öneririm ben. Branşınız rahat olacak olsa da yeni bir düzene geçeceksiniz. Bu yeni düzenin içinde bir de hayat düzeninizi değiştirmek çok karıştıracaktır ortalığı.

Uzmanlığınıza başlayın, bir seneyi geçirin. O arada isterseniz hazırlıklara başlarsınız, ihtisasınızı yaparken hazırlıkları tamamlarsınız.

Aynı anda hem eğitim/iş anlamında hem evlilik düzeni anlamında bu kadar değişiklik zorlar sizi. Evlilik hazırlığı başlı başına zor süreç
Bu dediklerinizi dikkate alacağım.. Teşekkür ederim..

Yasiniz evlilik icin uygun ama soz nisan yapip nisanliligi en az bir sene tutmanizi öneririm hem babanin gonlu olur hemde evlilik icin acele etmeyin calisma hayatinada adapte olursunuz akraba evlilik aile ucgenine girmeye cok acele etmeyin yani

Uzmanlık ve pratisyenlik farklı şeyler. Aldığın maaş, çalışma koşulları vs çok farklı. Baban haklı çünkü farkında değilsin ama tıp fakültesi öğrencileri diğer fakültelerdeki gibi hayatı erken tanıma, sosyalleşme imkanları olmuyor. Kısıtlı çevreler oluyor, şu an bunun farkında olmayabilirsin ama biraz nefes alıp, para kazanıp gereksiz nöbetlerden ve işten uzaklaşınca fark edersin bunu. Bir eğitim fakültesi mezunu 22 yaşında mezun oluyor. Öğrenci psikolojisi ile çalışan psikolojisi çok farklı. Hayat tecrübesi çalışmak ve insan tanımakla oluyor. Birliktelik için illa evlenmek gerekmiyor. Nişanlılık süresini uzatma vs olayına girmeden böyle devam edebilirsin. Ailesini de iyice tanı derim.

Anne, baba sözünü dinleyin her zaman. Onlar farklı bir boyuttalar evlatları için. His midir? Tecrübe midir? Yoksa başka birşey midir bilemiyorum ama bir kerede yanılmamışlardır. Babanız sizin kötülüğünüzü ister mi? Tabiki hayır. O yüzden ben babanızın tarafındanım. Acele etmeyin.

Bence evlilik için 30lu yaşlar ideal. Ben 27 yaşımda evlendim. Eşimi de seviyorum, iyi anlaşıyoruz, ama evlilik ne kadar geç olursa o kadar iyi bence. Minimum 30 olmalı bence evlilik yaşı. Öncesinde birbirinizi daha iyi tanıyabilirsiniz belki.Mesela tartışma anında tavrı nedir?çözüm odaklı mıdır yoksa kızıp/küsüp iletişime kapatır mı kendini? Mesela ailesi nasıl? Kişi genelde ailesini model alır. Babasının annesine davranışı nasıl? Kızkardeşi varsa evleneceğiniz kişinin kızkardrşine davranışı nasıl? İlişkileri nasıl? Annesi nasıl biri? Kayınvalideniz örnek alabileceğiniz ya da “ben yaşlanınca böyle bir kadın olmak istiyorum” diyebileceğiniz biriyse olumlu bakabilirsiniz. Çünkü eşiniz anne-babadan gördüğü ilişki modelini kendi evliliğine de yansıtacaktır. 3 yıllık evliliğimde de bu tezi doğruladım.

Herkese merhaba..İlk defa konu açıyorum buraya açıkçası fikirlerinize ihtiyacım var..Önce kendimden bahsedeyim daha anlaşılır olması için..25 yaşındayım..Bu temmuzda yirmi altıma giricem..Doktorum..Yedi aydır acilde çalışıyorum...Şubat ayında tusa girdim ve çok şükür güzel geçti nasip olursa istediğim uzmanlık alanının asistanlığına baslayabilecegimi düşünüyorum
İki yıla yakın süredir biri ile görüşüyorum..Kendisi bulunduğum şehirde mühendis..Ayrıca ticaretle de uğraşıyor durumu vs iyi..Çok değerli bir insan..Bu iki yıl süresince her zorlukta yanımda oldu..Sinavıma hazırlanmada nöbetlerimde.. Çalıştığım acil biraz uzaktı her nöbetimde bıraktı geri aldı..Nöbetler sınavlar vs derken streslendigim öfkelendiğim anlarda hep beni alttan aldı..Kısacası mükemmel bir insan😊
Başta anneme söyledim..Annem de babama okul bittikten sonra yavaş yavaş söyledi..Babam önce sınava girsin sonra bu konuyu konuşalım dedi..Çocuğu da gördü..Anneme beğendiğini de söylemiş..Benim sorunum ise babamın beni küçük görmesi..Bazen kulak misafiri oluyorum kızım daha bir iki yıl daha çalışsın gibi cümleler kuruyor..Erkenmis..Çocuğu beğeniyor buna eminim ama işte erken diyor..Yani ben açıkçası zamanı geldiğini düşünüyorum..Çünkü şimdi isteme olursa zaten altı ay sonra düğün olur.. Okulumu bitirdim tusa girdim kazanmayı da bekliyorum..Görüştüğüm kişiyi de iyi tanıyorum..Acaba ben mi hatalı düşünüyorum fikrinizi almak istedim..Okuyan herkese teşekkür ederim😊
Yaza isteme ve nişan olsun bir dahakine de düğün hem babanın da gönlü olur 1 yıl çalışmış olursun gemde nişanlı olursun ciddiye de binmiş olur iş

Babanizin hakli oldugu noktalar var. Insan birkac yil is hayatinda yogrulduktan sonra evlenmeli. Is ile ne ilgisi var? diyeceksiniz. Bence insan is hayatina atilip, para kazanip ve yeni insanlar tanidikca hem hayat tecrubesi artiyor hem nasil biriyle hayatini gecirmesi gerektigini daha iyi kesfediyor hem de daha bilincleniyor. Eh biraz da dugun icin para biriktiriyor😜

Elbette karar sizin, babaniz da karariniza uyacaktir ama bu soylediklerimden dolayi babaniz birkac sene daha beklemenizi istiyor olabilir.

Bence evlilik için 30lu yaşlar ideal. Ben 27 yaşımda evlendim. Eşimi de seviyorum, iyi anlaşıyoruz, ama evlilik ne kadar geç olursa o kadar iyi bence. Minimum 30 olmalı bence evlilik yaşı. Öncesinde birbirinizi daha iyi tanıyabilirsiniz belki.Mesela tartışma anında tavrı nedir?çözüm odaklı mıdır yoksa kızıp/küsüp iletişime kapatır mı kendini? Mesela ailesi nasıl? Kişi genelde ailesini model alır. Babasının annesine davranışı nasıl? Kızkardeşi varsa evleneceğiniz kişinin kızkardrşine davranışı nasıl? İlişkileri nasıl? Annesi nasıl biri? Kayınvalideniz örnek alabileceğiniz ya da “ben yaşlanınca böyle bir kadın olmak istiyorum” diyebileceğiniz biriyse olumlu bakabilirsiniz. Çünkü eşiniz anne-babadan gördüğü ilişki modelini kendi evliliğine de yansıtacaktır. 3 yıllık evliliğimde de bu tezi doğruladım.
Tartisma anında genellikle ben küserim..O hep çözüm odaklıdır..Annesi çok iyi ağır bir kadın..Biz komsuyuz o nedenle annemle tanışıklar araları da çok iyi..Ablası var ablasına saygılıdır..Yani diceklerim bu kadar..Ama süreci uzatmayı dusunuyorum gelen fikirlerden sonra😊

Hayattaki amacınız okulu bitirip evlenmekse erken değil.
Ama ben genç kadınların mesleklerini ele aldıktan sonra biraz hayatlarını yaşamalarını, görmelerini, gezmelerini, yalnız yaşamalarını, hayatın tadını çıkarmalarını tavsiye ediyorum. Evlilik kaçmıyor ama hayat çok çabuk geçiyor. Tadını çıkarmak lazım.

Erken değil bence. Bazı şeylerin vakti kendince geldiğinde olması gerekir. Mesleğinizi de almışsınız elinize. Beklemeye gerek yok. Allah hayırlı mutlu etsin:KK200:

bence baban çok mantıklı konuşmuş, sen acele ediyorsun burdakiler hep diyo evlilik çok da matah bişey değil diye :KK6: bence de mantıklı olan bi 2 sene işte çalışmak, çalışma hayatına adapte olup biraz birikim yapmak.büyümek ve hayatının çizgisini belirlemek.ki uzmanlığını okurken evlilik süreci, evlenmek , evliliğe adaptasyon, işe adaptasyon vs çok zor iş.nişanlılığı uzun tutmak da iyi değil, en fazla 5-6 ay tutulmalı sonra çok karışıyo.2 sene bekleme 1 sene bekle.adam kaçmıyor sanırım bi yere:halay: 1 sene sonra tanıştırmakla başlarsınız.zaten söz nişan düğün süreci de koştur koştur yapmazsanız yaklaşık1 sene alır.

Back
X