Sizce erken mi?

Yok bebek sahibi olmayı düşünmem iki üç yil.😊Ev işlerini aynen annem yapiyordu..Ama kendisiyle bu konuları konuştum yardımcı bir hanım tutacagimi söyledim o da zaten yorulacagimi benimle aynı fikirde olduğunu söyledi..

Yardimci hanim o kadarda yardimi olmuyor :) Yani sorun sadece temizlik degil ki. Buna inglizce "mental load" diyorlar. Yani "bügün ne yemek yapsam" "siyahlari çamasira atmam lazim" " eti derin donducudan çikarmam lazim", "bügün doktor randevusu var",... Yani düsünme ve planlamada kadinlarda oluyor çogu zaman. Ve bu insani çok yoruyor ve stresse sokuyor.

Bence erken degil sizin için ama beklenebilir. Yani akilli davranmak istersen bekle. Asistanlik ne kadar rahat olursa olsun, halen yorucudur. Bu zamanlarin keyfini çikar canim. O mental load olmayan zaman. Tek derdin en fazla kendi odanin temiz olmasi, istedigin gibi gezip tozabildigin zaman. Yerinde olsam bunun keyfini çikarirdim. Yani evliligi 1-2 yil daha ertelerdim. Bu süreçtede para biriktirir, istedigim gibi harcardim.

bence baban çok mantıklı konuşmuş, sen acele ediyorsun burdakiler hep diyo evlilik çok da matah bişey değil diye :KK6: bence de mantıklı olan bi 2 sene işte çalışmak, çalışma hayatına adapte olup biraz birikim yapmak.büyümek ve hayatının çizgisini belirlemek.ki uzmanlığını okurken evlilik süreci, evlenmek , evliliğe adaptasyon, işe adaptasyon vs çok zor iş.nişanlılığı uzun tutmak da iyi değil, en fazla 5-6 ay tutulmalı sonra çok karışıyo.2 sene bekleme 1 sene bekle.adam kaçmıyor sanırım bi yere:halay: 1 sene sonra tanıştırmakla başlarsınız.zaten söz nişan düğün süreci de koştur koştur yapmazsanız yaklaşık1 sene alır.
Teşekkür ederim.. Söyledikleriniz mantıklı 😊😊

Vallahi yasi falan gectim ben anlatimindan dolayi senin icin erken oldugu hissine kapildim. Sevgili dedigin tabi ki hep yaninda olur. Getirme goturme isleri DURUMUNUN iyi olmasi falan onu mukemmel yapmaz. Evlenince pek mukemmel olmuyorlar genelde. Tavsiyem babani dinle. Biraz calis onu da daha iyi tani,acele etme.

Vallahi yasi falan gectim ben anlatimindan dolayi senin icin erken oldugu hissine kapildim. Sevgili dedigin tabi ki hep yaninda olur. Getirme goturme isleri DURUMUNUN iyi olmasi falan onu mukemmel yapmaz. Evlenince pek mukemmel olmuyorlar genelde. Tavsiyem babani dinle. Biraz calis onu da daha iyi tani,acele etme.
Aslında anlatımım biraz burda konu açan hayalperest kızlarınki gibi olmuş haklısınız 😂 Tek şey bunlar değil elbette gerçekten harika bir insan..Ama acele etmeme konusunda haklısınız bekleyeceğim biraz daha.. Tesekkurler 😊

Keske zamanında bende babamı dinleseydim der büyük ablam. Eşinden yana sorunu yok ama babam iki yıl daha bekle demişti ge zip egleneydim aşk gözümü kör etti iki sene sonra evleneydim der

Herkes için doğru zaman farklıdır. Size bu yaşınızda nasip olmuş demekki. Bence erken değil. Doğru insan olduğuna inanıyorsanız evlenebilirsiniz. Nişanı 6 aydan uzun tutmanıza gerek yok. Çocuğu da 2 yıldan fazla ertelemeyin. Sonra zorlaşabiliyor.

babalar kızlarina kiyamaz oyle kolay kolay konduramazlar gayret normal. Erkek arkadasiniz konussun bence tanistirin emin olun ikna olunca sizi sevdigini anladigi zaman daha da yumusar,agirdan satiyor sadece hayirlisi olsun :)

Herkese merhaba..İlk defa konu açıyorum buraya açıkçası fikirlerinize ihtiyacım var..Önce kendimden bahsedeyim daha anlaşılır olması için..25 yaşındayım..Bu temmuzda yirmi altıma giricem..Doktorum..Yedi aydır acilde çalışıyorum...Şubat ayında tusa girdim ve çok şükür güzel geçti nasip olursa istediğim uzmanlık alanının asistanlığına baslayabilecegimi düşünüyorum
İki yıla yakın süredir biri ile görüşüyorum..Kendisi bulunduğum şehirde mühendis..Ayrıca ticaretle de uğraşıyor durumu vs iyi..Çok değerli bir insan..Bu iki yıl süresince her zorlukta yanımda oldu..Sinavıma hazırlanmada nöbetlerimde.. Çalıştığım acil biraz uzaktı her nöbetimde bıraktı geri aldı..Nöbetler sınavlar vs derken streslendigim öfkelendiğim anlarda hep beni alttan aldı..Kısacası mükemmel bir insan😊
Başta anneme söyledim..Annem de babama okul bittikten sonra yavaş yavaş söyledi..Babam önce sınava girsin sonra bu konuyu konuşalım dedi..Çocuğu da gördü..Anneme beğendiğini de söylemiş..Benim sorunum ise babamın beni küçük görmesi..Bazen kulak misafiri oluyorum kızım daha bir iki yıl daha çalışsın gibi cümleler kuruyor..Erkenmis..Çocuğu beğeniyor buna eminim ama işte erken diyor..Yani ben açıkçası zamanı geldiğini düşünüyorum..Çünkü şimdi isteme olursa zaten altı ay sonra düğün olur.. Okulumu bitirdim tusa girdim kazanmayı da bekliyorum..Görüştüğüm kişiyi de iyi tanıyorum..Acaba ben mi hatalı düşünüyorum fikrinizi almak istedim..Okuyan herkese teşekkür ederim😊
Bence yaşınız hiçte erken değil anlattığınıza göre de görüştüğünüz kişi iyi biri anneler ve babalar genelde kızları onlardan hemen ayrılmasın diye başlarda rıza göstermzler ama belli bi süre sonra tanıştıdığınız kişiye güvenirlerse onlarda ikna olur çok mutlu olun :)

Bence yaşınız hiçte erken değil anlattığınıza göre de görüştüğünüz kişi iyi biri anneler ve babalar genelde kızları onlardan hemen ayrılmasın diye başlarda rıza göstermzler ama belli bi süre sonra tanıştıdığınız kişiye güvenirlerse onlarda ikna olur çok mutlu olun :)
Çok teşekkürler..Siz de çok mutlu olun😊😊😊

Herkese merhaba..İlk defa konu açıyorum buraya açıkçası fikirlerinize ihtiyacım var..Önce kendimden bahsedeyim daha anlaşılır olması için..25 yaşındayım..Bu temmuzda yirmi altıma giricem..Doktorum..Yedi aydır acilde çalışıyorum...Şubat ayında tusa girdim ve çok şükür güzel geçti nasip olursa istediğim uzmanlık alanının asistanlığına baslayabilecegimi düşünüyorum
İki yıla yakın süredir biri ile görüşüyorum..Kendisi bulunduğum şehirde mühendis..Ayrıca ticaretle de uğraşıyor durumu vs iyi..Çok değerli bir insan..Bu iki yıl süresince her zorlukta yanımda oldu..Sinavıma hazırlanmada nöbetlerimde.. Çalıştığım acil biraz uzaktı her nöbetimde bıraktı geri aldı..Nöbetler sınavlar vs derken streslendigim öfkelendiğim anlarda hep beni alttan aldı..Kısacası mükemmel bir insan😊
Başta anneme söyledim..Annem de babama okul bittikten sonra yavaş yavaş söyledi..Babam önce sınava girsin sonra bu konuyu konuşalım dedi..Çocuğu da gördü..Anneme beğendiğini de söylemiş..Benim sorunum ise babamın beni küçük görmesi..Bazen kulak misafiri oluyorum kızım daha bir iki yıl daha çalışsın gibi cümleler kuruyor..Erkenmis..Çocuğu beğeniyor buna eminim ama işte erken diyor..Yani ben açıkçası zamanı geldiğini düşünüyorum..Çünkü şimdi isteme olursa zaten altı ay sonra düğün olur.. Okulumu bitirdim tusa girdim kazanmayı da bekliyorum..Görüştüğüm kişiyi de iyi tanıyorum..Acaba ben mi hatalı düşünüyorum fikrinizi almak istedim..Okuyan herkese teşekkür ederim😊
Kesinlikle yanlis düşünmüyorsunuz, erken de degil. Bende sizinle ayni seyleri yasadim. 24 yasindayken daha 1 yil dolmadan anneme erkek arkadasimi soyledim daha dogrusu bazi sebeplerle soylemek zorunda kaldim. O da babama soylemis. Ikisi de cok tepkiliydi. 1 sene sonra mezuniyetim icin geldiklerinde esimle ailemi tanistirdim. Ailemin onyargisi kirildi. Bu arada 1 ay sonra esim artik isteme tarihi al diye bastirmaya basladi. Bende memleketime dondugumde istemeye gelmek istiyorlar dedim. Babam sen daha cok kucuksun, bir iki sene gecsin demeye basladi. Aradan birkac hafta gecti. Babam hala ayni seyleri soyluyor. Annem, hemen evlenmeyecekler zaten 1 sene nisanli kalirlar seneye evlenirler vs diye alttan aldi. Sonra babam agzindaki baklayi çıkardı. Babam beni paylasmak istemiyordu ve evlenirsem uzakta olmamdan korkuyordu. (Bu arada benim tayinim üniversite okudugum sehirde bir acildeydi). Esim de benimle ayni şehirde calisiyordu. Ama en sonunda babam kabul etti. 25 yasinda agustos sonu eylul basinda nişanlandık, 1 yil sonra evlendik. Su anda 3 yili askindir evliyiz ve cok sukur hic pisman olmadim. Dogru insani buldugunuzdan eminseniz hic erken degil. Bu arada o siralar benim esim de asistandi. Bende hastaneden nefret ettigim icin akademide olmak istedim ve ingilizcesinden o sinavina bu sinavina kadar bir sürü tarakta bezim oldu. Tabii bu arada acilde calisiyorum.. Evet zor oluyor ve evliligin ilk bir, bir bucuk yili zaten ayni evde iki insanin birbirine alisma sureci oldugu icin zaten zor ama kendinizden ve karsi taraftan eminseniz beklemeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesinlikle yanlis düşünmüyorsunuz, erken de degil. Bende sizinle ayni seyleri yasadim. 24 yasindayken daha 1 yil dolmadan anneme erkek arkadasimi soyledim daha dogrusu bazi sebeplerle soylemek zorunda kaldim. O da babama soylemis. Ikisi de cok tepkiliydi. 1 sene sonra mezuniyetim icin geldiklerinde esimle ailemi tanistirdim. Ailemin onyargisi kirildi. Bu arada 1 ay sonra esim artik isteme tarihi al diye bastirmaya basladi. Bende memleketime dondugumde istemeye gelmek istiyorlar dedim. Babam sen daha cok kucuksun, bir iki sene gecsin demeye basladi. Aradan birkac hafta gecti. Babam hala ayni seyleri soyluyor. Annem, hemen evlenmeyecekler zaten 1 sene nisanli kalirlar seneye evlenirler vs diye alttan aldi. Sonra babam agzindaki baklayi çıkardı. Babam beni paylasmak istemiyordu ve evlenirsem uzakta olmamdan korkuyordu. (Bu arada benim tayinim üniversite okudugum sehirde bir acildeydi). Esim de benimle ayni şehirde calisiyordu. Ama en sonunda babam kabul etti. 25 yasinda agustos sonu eylul basinda nişanlandık, 1 yil sonra evlendik. Su anda 3 yili askindir evliyiz ve cok sukur hic pisman olmadim. Dogru insani buldugunuzdan eminseniz hic erken degil. Bu arada o siralar benim esim de asistandi. Bende hastaneden nefret ettigim icin akademide olmak istedim ve ingilizcesinden o sinavina bu sinavina kadar bir sürü tarakta bezim oldu. Tabii bu arada acilde calisiyorum.. Evet zor oluyor ve evliligin ilk bir, bir bucuk yili zaten ayni evde iki insanin birbirine alisma sureci oldugu icin zaten zor ama kendinizden ve karsi taraftan eminseniz beklemeyin.
Sevindim pişman olmayıp mutlu olmanıza..Umarım ben de mutlu olurum😊😊😊

Kolay bölümden kastınız ne bilmiyorum ama rahat bir bölümde uzmanlık yapmama rağmen ilk yılım cok zorlu gecmişti.bence erken diyorum

Yaşınız evlilik, sorumluluk almak için normal. Babanızın öyle düşünmesi de normal sonuçta kızını evlendirmek zordur. Siz herseyi konuştuysaniz uzmanlığa başladığınız zaman tanışma, isteme olur. Babanızinda içi rahat olur.

Eğer nöbeti bol bir asistanlık düşünüyorsan çömezliğin bitince evlenmek daha mantıklı.

Bence en az bir sene kazandığınız parayı doya doya harcayın. Hem ailenize hem kendinize.

Tam zamani bence iliski 2seneyi gecmis zaten,maddi sorunlar da yok babanizi alıştırın. Yalniz bir noktayi belirteyim mukemmel insan yoktur ,o alttan almalar falan gecicidir bir yere kadar sevgilim mükemmel deyip hüsrana uğramayın.

Bence önce bir başlayın asistan olarak

O şehir garanti mi

Sonra bir dönem bazı şehirlerde bazı bölümlerde uzatma vardı sizinki nasıl bilemem ama uzman olmadan çocuk yapayım diye mi düşünüyorsunuz 2-3 yıl sonra demişsiniz zira

Zorunlu hizmet eşiniz muhtemelen işi gereği gelemeyecek vs

Bence işe başlayın yaza nişan seneye evlilik deyip önümüzdeki seneyi de uyum senesi olarak geçirin

Bence uygun bir yaş.Yaş ilerledikçe kriterlerin değişir karşındakine uyumlanman kabullenmen zorlaşır gider..Bu yaşta herşey daha iyi..sevgiler

28 de evlendim eşim hep istedi evlenmek ve 6-7 yıl birlikteliğimiz vardı ama ailem erken olduğunu düşündü ve bende yüksek vs yapmak İçin biraz da kendimi hazır hissetmek istiyordum o yüzden beni bekledi bence tam ideal yaş 28-29 tabiki insanlar ne zaman evlendiyse onu ideal görebilir ama bence şu yüzyılda çok normal bu yaşlar size de tavsiyem bu yaşlar inanın daha da çok oturmuş oluyor insan ne istediğini biliyorsun şu anda Rabbim nasip ederse anne baba olmaya hazırlanıyoruz herkesten önce size tavsiyem hazır hissediyorsanız ailenizi de üzmeden orta yolu bulmanız çünkü gerçekten aile başka birşey bugün eşiniz var yarın olmayabilir ama aile her zaman yanıbaşınızda kalır

Back
X