- 14 Nisan 2017
- 9.061
- 33.992
- 548
Yok bebek sahibi olmayı düşünmem iki üç yil.Ev işlerini aynen annem yapiyordu..Ama kendisiyle bu konuları konuştum yardımcı bir hanım tutacagimi söyledim o da zaten yorulacagimi benimle aynı fikirde olduğunu söyledi..
Yardimci hanim o kadarda yardimi olmuyor :) Yani sorun sadece temizlik degil ki. Buna inglizce "mental load" diyorlar. Yani "bügün ne yemek yapsam" "siyahlari çamasira atmam lazim" " eti derin donducudan çikarmam lazim", "bügün doktor randevusu var",... Yani düsünme ve planlamada kadinlarda oluyor çogu zaman. Ve bu insani çok yoruyor ve stresse sokuyor.
Bence erken degil sizin için ama beklenebilir. Yani akilli davranmak istersen bekle. Asistanlik ne kadar rahat olursa olsun, halen yorucudur. Bu zamanlarin keyfini çikar canim. O mental load olmayan zaman. Tek derdin en fazla kendi odanin temiz olmasi, istedigin gibi gezip tozabildigin zaman. Yerinde olsam bunun keyfini çikarirdim. Yani evliligi 1-2 yil daha ertelerdim. Bu süreçtede para biriktirir, istedigim gibi harcardim.