Sizce eşim haklı mı

drdepresyon

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2010
306
20
318
Çorum
Konularımı okuyanlar görümcem ve kuzenleriyle olan sorunlarımı bilirler,geçen hafta büyükanne ailemi ve beni yemeğe davet etti gittik,kuzenler de ordaydı bize tavır yaptılar konuşmadılar
ben hiçbirşey yokmuş gibi davrandım güldüm,konuştum durumu da eşime anlatmadım
eşim şehirdışından geldi,küs olduğumuz kuzen kv. ve akrabaları yemeğe çağırmış,eşim bana söylediğinde olanları anlattım gitmek istemiyorum dedim
eşim de gitmeyelim ama aranızdaki meseleye karışmıyorum,ister çözün ister çözmeyin dedi
çok ağrıma gitti,ben gelinim ama el kızıyım,ne kv ne kp ne de eşim ne halin varsa gör havasındalar...
sizce ne yapmalıyım

hiç takmamaya, birşey yokmuş gibi davranmaya devam etseydiniz keşke,eşinize anlatmasaydınız..bakın önceleri siz bozuk atıyordunuz şimdi onlar..yemeğe gidin eşinizede yansıtmayın sonuç olarak böyle bir durumda eşinizin ne yapmasını bekliyorsunuz gidip kafa göz dalsınmı yoksa ağır bir konuşma yapıp akrabalık bağlarını tamamıyle koparsın mı?bence siz en son davrandığınız şekilde hiçbirşey olmamış gibi davranmaya devam edin,

kusura bakma ama ne kuzenmiş arkadaş bi aklından atamadın gitti

bi önceki konunda eşin kuzenle arada kavga olmasın uzamasın konu konuş dedi

bu sefer kocam beni anlamıyor konuşmam için zorluyor dedin

şimdi kocan ne yaparsan yap karışmıyorum aranızda ki meseleye dedi yine kötü oldu

sen cidden ne istiyorsun eşinden gidip kuzenini azarlayıp bu benim karım ona göre davran demesini mi yada bütün sülalesini yok sayıp senin sözünden çıkmamasını mı

Son düzenleme:

canım hayatıma girdikleri ve bana karıştıkları müddetçe öyle
keşke arsız bir insan olsam ama değilim
bir de genel olarak konuşuyorum bı siteye topikler yardım almak ve dertleşmek için açılıyor
yargılanmak için değil......

Birisi elti adayımla nişanlım çok samimiden girizgah yapar tutmayınca metine dönüştürür ve pembe dizi halinde sürekli yayınlar.. Bi Sedef varmış Sedef ' ten içeri..

Ondan esinlenen bir diğer arkadaş görümcem facebookta şunu paylaştı kesin bana laf dokundurdu yetişin der..

Öteki kaynanam iyi hiç bir sorun yok ama konuları okuyunca gerçekten kaynanam iyi mi yoksa ben mi anlamıyorum diye art niyet arar..

Diğeri de eşimin dıdısının dıdısı şunu yapıyor ne yapmalıyım der..

Ve bunlar artık meşhur edilir.. Her geçen gün bir öncekine benzeyen makalelerle ' o şahıs nefes aldı ' sizce ne yapmalıyım gibi komik bi hale dönüşür artık..

Derdi olmayan neylesin diyorum başka da birşey demiyorum

yardım ediyorum işte takılma diyorum kocan ne yaparsa yapsın yaranamıyor sana neden çünkü sürekli daha fazlasını istiyorsun

canını mı sıkıyorlar git aynı yemekte davrandığın gibi davran yada gitme bu kadar

kaç aylık evlisin açtığın konulara bak herkesin eşinin akrabaları melek gibi değil ki elbet var gıcıklık yapan ama elti ama görümce ama kayınvalide

ne yapıcaksın eşinle konuş kuzenindir ama içli dışlı olmak istemiyorum sende kararıma saygı duy üzülüyorum de

sürekli kuzenin kardeşin annen baban dersen mutlu olamazsın bu kadar şikayet eden birisinden şüphe duyarlar

geçen görümcen yüzünden sana iyi davranan kayınvalidenlere gitmek istemiyordun sorun sorunları getirir unutma

biraz boşvermeyi bileceksin mutlu olmak istiyorsan gülüp geçeceksin ister yargılama olarak al ister tavsiye

herkesi umursama kafana takma hoşuna gitmeyen kişilerle arana mesafe koy az görüş ama sürekli eşine şikayet etme erkeklere göre dırdırcı olursun ve dediklerini bir zaman sonra umursamazlar.arada önemli bir sorun büyük bir saygısızlık olmadıktan sonra eşine herşeyi yansıtma derimbiraz vurdumduymaz olmakta fayda var

Daha önceki konunda da söylemiştim neden açıkça konuşmuyorsun, anladığım kadarı ile kavga gürültü yok gıcık gitme durumları var, açıkça sor dertleri neymiş? olmadı birbirimizi sevmek zorunda değiliz ama sevdiklerimiz için aynı ortamlarda 1-2 saat birbirimize katlanabiliriz gibi bir konuşma yap. Arada iletişim sorunlarınız var. Neden insan durup dururken yengesine, kuzeninin eşine gıcık gitsin laf soksun.

Gitmek istemiyorum demişsiniz eşiniz de tamam demiş; sorun ne? Israr etse anlamıyor derdiniz, kendi halinize bırakmışlar ağır gelmiş? Daha ne yapsın insanlar.

Son düzenleme:

Anladığım kadarıyla eşiniz bir yetişkin gibi davranıp,
kendi sorununuzu kendiniz çözmenizi istemiş. Bunda üzülecek bir şey göremiyorum.

Canım samimi olma saygılı ol sadece hal hatır sor ama suratta asma.Git davet edilince gelirlersede ev sahipliğini yap güleryüz göster ama üzüldüğün konular olursada üzülmüyormuş aldırmıyormuş gibi yap.Yani takmayan havada ol ama saygısızca değil zamanla kazanana olursun.İnan her ailede olan şeyler idare ede ede hayat geçiyor elbet sınırı aşan siniri yıpratan durumlarda dur diyeceksin ama dur demeninde adabı var.Akıllıca davranırsan aklınıda mutluluğunuda yıpratmadan çıkarsın zorluklar içerisinden.Saygısızca olaylara başkaldırırsan sende yuvanda mahvolur ve saygı göremezsin.Sakin,akıllı ve sabırlı ola bir söz vardır SABREDEN KORUK ELBET ÜZÜM OLUR gün gelecek bu yolla mutlu olup herşeyin üstesinden geleceksin.Üstelik eşin yanında olacak ve elini arkandan eksik etmeyecek diğer eliyle elini tutarken.

bence kafanıza takmayın. eşiniz en azından size;sen haksızsın dememi,ş. bunu diyen de var: yaşanmış olay:)

İnanın topiği açtığıma açacağıma pişman oldum,herkes ne kadar deertliymiş,yalnız şunu belirteyim
KİMSE YORUM YAPMAK ZORUNDA DEĞİLDİR
beğenmiyorsanız okuyup geçin
yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim

Konuyu açtınız, soru sordunuz, cevabımızı beğenmediniz biz suçlu olduk. Dertli olan biz değiliz sizsiniz, zira konu sizin.

biraz da alıngansınız galiba.. kendinizi el kızı olarak görmeye devam ederseniz ileride daha çok sorun yaşarsınız. değeri başta siz kendinize vereceksiniz ki çevrenizdekiler de buna göre davransın. yapmazsanız diğerleri için dış kapının dış mandalı olursunuz ve yeri gelir bunu size söylemekten bile çekinmezler.. kendinizi yalnız hissettiğinizden olsa gerek eşinizden destek beklemişsiniz. ama o yeterince destek vermiş zaten. koca koca insanların arasına girmek yerine sorunlarınızı kendiniz çözün demiş. daha ne yapsın!!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…