• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce eşinizin işi ne kadar önemli?

benim eşim sözleşmeli memur. Ben muhasebeciyim. çok şükür maaşımız iyi ikimiz memur olsak şimdiki maaşımızdan en az 1000 TL fazla alırız. Ama çok mutluyuz çok iyi anlaşıyoruz geziyoruz tozuyoruz hiç birimizden ayrı harcama yapmıyoruz. Arkadaşlarımla dışarı çıkarım eşim olmadan 1 iğne bile almam. Bence evlenince hayat müşterek olmalı yok benim maaşıma karışmasın yok ben maaşımı eşime vermeyeyim kendim harcayayım diyince olmaz. Herkes ister evde yan gelip yatmayı ama bir süre sonra kafana dank eder ne yapıyorum ben dersin

katılıyorum. Hoppa

peki konu sahibi kendi mesleğin ve kazancın hakkında düşüncen nedir?

?

Ben sağlık memuruyum eşim polis memuru ben şu an ücretsiz izindeyim tek maaşla da geçinebilir durumdayız, ben çalışırken kenara da koyabiliyorduk ama şimdi çocuğumuz var ben çalışmaya başlayınca ankarada olucaz diye düşünüyoruz o zaman ne olur bilemem, cok zorlanacağımızı eksiye düşeceğimizi sanmam

Lakin ben kendime çalışayım diye birşey olmamalı evlilikte, o düşünce varsa memurla evlenme zaten ya da müsteşar düzeyinde memur olsun
Bu msji okuyunca aklima kaynanamin dediği aklima geldi...
Yani KV dedi ki benim param senin paranın diye birşey yok.. Sağlık yoksa çalışabilir misin?? Eğer öyleyse sen hasta olucaksin ücretsiz izine cikicaksin kim bakcak sana derdi tabi kocaya muhtaç olucaksin.. Hakli tabi.. Sağlık işten daha önemli.. Sagligin yerinde olmadiktan sora calisabilirmisin? Senin zor gününde parasiz kaldiginda yaninda sadece kocan olucak.. O olmadiginda bi bedeni çökmüş ruhsal pskolojiye girersin... Yalniz kalirsin. Ailen olur ama bi gun onlarda gidecek. İste
Esim işçi ama işçiliğe onemsemedim parayi düşünmedim sadece ihtiyaçlara karsiliyoruz harciyoruz. Yinede Allaha çok sukur.. Mutluluk varsa herşey var:) çok şükür.. Bende raporluyum.. Cunku Bebeğimi kaybettim ama zor günümde yaninda tek kocam vardi. O benim neşe kaynagim huzurun mutlulugumdur...

Bu msji okuyunca aklima kaynanamin dediği aklima geldi...
Yani KV dedi ki benim param senin paranın diye birşey yok.. Sağlık yoksa çalışabilir misin?? Eğer öyleyse sen hasta olucaksin ücretsiz izine cikicaksin kim bakcak sana derdi tabi kocaya muhtaç olucaksin.. Hakli tabi.. Sağlık işten daha önemli.. Sagligin yerinde olmadiktan sora calisabilirmisin? Senin zor gününde parasiz kaldiginda yaninda sadece kocan olucak.. O olmadiginda bi bedeni çökmüş ruhsal pskolojiye girersin... Yalniz kalirsin. Ailen olur ama bi gun onlarda gidecek. İste
Esim işçi ama işçiliğe onemsemedim parayi düşünmedim sadece ihtiyaçlara karsiliyoruz harciyoruz. Yinede Allaha çok sukur.. Mutluluk varsa herşey var:) çok şükür.. Bende raporluyum.. Cunku Bebeğimi kaybettim ama zor günümde yaninda tek kocam vardi. O benim neşe kaynagim huzurun mutlulugumdur...

Evet bebeğini kaybettiğini biliyorum ancak tahmin edebilirim evlat kaybını, benim kaybımda babamdı, o vefat etti 1 ay sonra oğlum doğdu ölüm acısı doğum lohusalık hepsi üst üste geldi eşim hep destekti, dediğin gibi eş önemli öküzün teki olup 10 bin maaşı olsa ne

Hersey insanlar için eşimin bir mazereti olursa izni yarıda keser ben çalışırım bu işler böyledir

Ben kazandığı paradan çok kariyeri konusuna önem veriyorum. Eşim de ben de doktora yapıyoruz şu an, benim için önemliydi eşimin de kariyerine önem vermesi. Ben akademik devam ediyorum, eşim özel sektörde devam ediyor ama eğitimimize devam ediyoruz.
Ben de hiç maddi sıkıntı çekmeden yaşadım evlenmeden önce. Evlendik benim doktora yaptığım için aldığım bir burs vardı kadro açılmamıştı daha, eşim de mühendis ama işte deneme süresindeydi. İlk birkaç ay alıştığımızın altında maaş aldık yine de yetiyordu bize, mutluyduk. Şu an ben araştırma görevlisiyim eşim de şirkette oldukça iyi bir pozisyonda ve aldığımız maaşlar ilk evlendiğimizdekine oranla kıyas edilemez. Ne değişti dersen ilişkimizde, mutluluğumuzda, huzurumuzda bir değişiklik olmadı sadece yaşam standardımız evlenmeden önceki haline döndü. İki memursanız eğer, maaşım bana kalsın gibi bir lüksünüz olamaz bence. Bunu göze almadan evlenmeniz hayal kırıklığı olur.

İş önemli elbette.
Sağlık sorunlarım olsa eşimin maaşı yeter düşüncesi ile
rahatlıkla işe ara verebilmeyi isterim.

Ama ikimiz de çalışırken ben kendi paramla kendi üstüme, saçıma alayım.
Evin tüm geçimi de eşime baksın diye düşünemem.

Hayat boyu bencil biri olamadım.
Eşim böyle olsun dese bile ayy saçmalama öyle şey mi olur diye karşı çıkardım heralde.
Bencil olsaydım çok daha kıymetli ve mutlu olurdum ama biliyorum evet..:KK14:

İş önemli elbette.
Sağlık sorunlarım olsa eşimin maaşı yeter düşüncesi ile
rahatlıkla işe ara verebilmeyi isterim.

Ama ikimiz de çalışırken ben kendi paramla kendi üstüme, saçıma alayım.
Evin tüm geçimi de eşime baksın diye düşünemem.

Hayat boyu bencil biri olamadım.
Eşim böyle olsun dese bile ayy saçmalama öyle şey mi olur diye karşı çıkardım heralde.
Bencil olsaydım çok daha kıymetli ve mutlu olurdum ama biliyorum evet..:KK14:

Benim icin statü de para da önemli...dogum yapmam durumunda alınan ucretsiz izinde cok rahat yaşayabilecek kadar kazanabilmeli..beni bulundugum konumdan daha iyi yaşatabilmeli...gerci cok ince hesap da yapmamak lazim bu sefer baska seylerde eksiklik çıkıyo...

Rizki veren Allah dır. Üni okuyan issiz kalıp okumayan ların is bulduğunu gördükçe daha çok anladım. Rızık Allah dan çalış gerisine karisma

Kesinlikle önemli. Daha doğrusu eşlerin birbirine denk olması önemli. Memur+memur gayet iyi. Hiçbir bayan statü olarak kendinden düşük biriyle evlenmek istemez en azından henüz aşk yoksa. Oldu ki evlendi saglıklı olmaz, bir süre sonra statüsü yüksek olan kadın adamı ezmeye baslayabilir ya da kasıtlı yapmasa dahi adam kendisi ezilebilir. İstisnalar kaideyi bozmaz tabi :)

Yeri geldi böcek temizledim ilk oturduğumuz evden ki hayatımda böyle şeyler görmemiştim. Çamaşır makinem bozuldu elde yıkadım çamaşırlarımızı. Paramız ortaktır dedim kazandığımı ortaya koydum, kendime harcama yapmadım onun borçlarını ödedim. Kıymetim bilindi mi? Hayır. Bu yüzden kızmıyorum senin gibi düşünenlere. Sen de haklısın. Seni böyle kabul edecek biri olursa mutlu da olursun. Yani senden maddi beklentisi olmayan biri olursa. Çok lüksü seviyorsan memur maaşı da yetmez ama idare edebilirim dersen mutlu mesut geçinir gidersiniz.

Son düzenleme:
benim için önemlidir.eşimin benle aynı ya da benden üst seviyede olmasını isterim..Bende maddi açıdan çok rahat bir ailede büyüdüm , o yüzden dikkat de ederim eşim olacak kişinin ailesi nasıldır, emici tipler mi yoksa benimkiler gibi fedakar olurlar mı diye, belki biraz ince eleyip sık dokumak ama napim benim de huyum bu:)
en iyisini dusuyorsun sevgi askta onemlide bir terde maddiyatta onemli

eşim şükür beni çalışmak zorunda bırakmadan kendi çalışıp yeeterince iyi bakıyor bize . Ama benim de çalışmama ihtiyaç olsaydı çalışırdım . Eğer bir kıyafet vs. ihtiyaç varsa da evin ihtiyaçlarını beraber giderdikten sonra kalan paraylada beraber ikimize kıyafet alırdık zaten . Benim sorunumda eşimin işinin çok yoğunlaşmaya başlaması .Bugün 30 dakka bile görüşemedik mesela .

Bana ailesine zaman ayirabilsin, kazancida yetsin fazlasi şükür

Back
X