Sizce evde mi kaldım?

Ben de 31 yaşındayım ve çevre baskısindan dolayı günlerdir ağlıyorum bunu görünce size teşekkür etmek istedim belki siz farkında değilsiniz ama çok büyük bir iyilik yaptiniz umudunu kaybetmiş baskı altında ezilen insanlar için

Aglamayin niye agliyorsunuz.

Evlilik oyle bir muesseseki bir evlenen pisman birde evlenmeyen.

Erkenden evlenip hayati zindan olanlarda var. 35 yasinda evlenip cok mutlu olanlarda.

Rabbim hayirlisini hayirli zamanda nasip etsin.

Size raf ömrü olan mal muamelesi yapan insanlarla aynı ortamda bulunmamaya çalışın, zaten dar olan ufkunuzu iyice daraltırlar. Bir işiniz olsun herşeyden önce, bu konuda da aynı ısrarı yapıyorlar mı mesela, kendi ayaklarının üzerinde dur çocuğum kimsenin insafına,vicadanına muhtaç kalma diye akıl veriyorlar mı?
Her boş boş konuşan insanın lafından da etkilenmeyin, ne yazık ki bizim toplum böyle, cinsel olgunluğa ulaşır ulaşmaz evlen otur aşağı, sonra kendinin değil sürekli başkasının ne yaptığıyla ilgilen boş boş bir hayat yaşa, üre, kavga et, saçındaki bitleri ayıkla, öl. Belgesellerdeki maymun sürüleri kadar gelişmiş bir sosyal düzenimiz var, bir türlü ötesine geçemiyoruz

Aman elalemin lafı biter mi? Önemli olan sen de onların fikrine katılıyor musun, endişe ediyor musun içten içe? Çocuk sahibi olmanın 35e kadar yolu var, sonra da olabilir tabi ki ama sadece risk grubuna giriyor. O da Allah ne yazmıştır bilinmez.

Ben 27 yaşımda evlendim, hiç de pişman olmadım. 3 yıl sonra da hamile kaldım. Bana da herkes yaş gidiyor, çocuk yap diyordu. Hiç acele etmedim. Kararlarımı, bana kendilerinde olmayan akılları verenlere göre değil, isteklerime göre veririm.

bak her haltı yemiş biri olarak söyluyorum; evlendim ve çocugum var :işsiz:

Ben de her haltı yiyip evlenenlerdenim :D Daha da ilginci elime erkek eli değmedi diye gezenlerin çoğu hala bekarken benim kafadan olan rahat arkadaşlarımın hepsi evli.
Aslında bu eski kafa erkek zihniyeti çürüyor sanki yavaştan

Ben de her haltı yiyip evlenenlerdenim :KK70: Daha da ilginci elime erkek eli değmedi diye gezenlerin çoğu hala bekarken benim kafadan olan rahat arkadaşlarımın hepsi evli.
Aslında bu eski kafa erkek zihniyeti çürüyor sanki yavaştan
aslında kasmanın manası yok, her şey nasip işi.
eline erkek eli degmemiş hanımcıklar yaşasınlar kendı dünyalarında. ne berbat bi tabirdir bu

25yaşıma girdim ben. Üniversite yeni bitti ama.Kpssye girdim atanmak istiyorum.Çevremdekiler evlen kardeşin senden daha önce gitcek diye baskı yapıyo.yani evlenince nolcak daha mı mutlu olucam.Hem ben önce işimi garantilemek istiyorum.Ve öyle biriyle evlenmek istiyorum ki beni evliyken bile kaybetmekten korksun.sizce olmaz mi bu yaştan sonra geçti mi yaşim yaa.Ya da evde mi kaliyom :-( diyolar ki iste yaş gectikce kadin cok sey yasamis olur hos olmaz kimse istemezmis
24 yaşındayım üniversiden geçen yıl mezun oldum. Hatta birde ilişkim vardı. Çok evlenmek istiyordu . Ben kendimi hazır hissetmiyorum, onca yıl okudum ettim düzenimi kurmadan evlenmek istemiyorum diye ayrıldım . Anneme ayrıldım dediğimde en doğru kararı verdin dedi . Haaa bana da evde kaldın gibi dokundurmalar yapılmadı mı? Yapıldı. Ama hiç umrumda olmadı. Evlilik gibi ciddî bir kararı sırf yaşım geçiyor diye vermek mantıklı mı? Değil.. Bir çok arkadaşımada aynı baskılar yapılıyor ama hepsine evlenince başınız göğe ermeyecek diyorum :KK76:. Allah aşkına onca yıl deli gibi oku atanmadan koşa koşa evlen. Derdimiz neeeeee ??? Bende KPSS ye hazırlanacagim. Benceeee at kafandan bunları. :halay:

Aman elalemin lafı biter mi? Önemli olan sen de onların fikrine katılıyor musun, endişe ediyor musun içten içe? Çocuk sahibi olmanın 35e kadar yolu var, sonra da olabilir tabi ki ama sadece risk grubuna giriyor. O da Allah ne yazmıştır bilinmez.

Ben 27 yaşımda evlendim, hiç de pişman olmadım. 3 yıl sonra da hamile kaldım. Bana da herkes yaş gidiyor, çocuk yap diyordu. Hiç acele etmedim. Kararlarımı, bana kendilerinde olmayan akılları verenlere göre değil, isteklerime göre veririm.
Bende iTegime gore vericem de gorucu falan gelsin diyolar ama suan cidden istemiyorum

24 yaşındayım üniversiden geçen yıl mezun oldum. Hatta birde ilişkim vardı. Çok evlenmek istiyordu . Ben kendimi hazır hissetmiyorum, onca yıl okudum ettim düzenimi kurmadan evlenmek istemiyorum diye ayrıldım . Anneme ayrıldım dediğimde en doğru kararı verdin dedi . Haaa bana da evde kaldın gibi dokundurmalar yapılmadı mı? Yapıldı. Ama hiç umrumda olmadı. Evlilik gibi ciddî bir kararı sırf yaşım geçiyor diye vermek mantıklı mı? Değil.. Bir çok arkadaşımada aynı baskılar yapılıyor ama hepsine evlenince başınız göğe ermeyecek diyorum :KK76:. Allah aşkına onca yıl deli gibi oku atanmadan koşa koşa evlen. Derdimiz neeeeee ??? Bende KPSS ye hazırlanacagim. Benceeee at kafandan bunları. :halay:
Bende kpss dusunuyorum ya.Atanmadan istemiyorum.uni yeni bitti zaten biraz para kazanip harcamak istiyorum

Bende iTegime gore vericem de gorucu falan gelsin diyolar ama suan cidden istemiyorum

İstemiyorsan reddet tabi ki ama şunu da düşün. Görücü deyince evlenmek zorunda değilsin beğenmezsen... Adı görücü kalmış ama tanıştırma da denilebilir buna. Artık o eski görücüler kalmadı. Belki de hoşlanabileceğin bir adaydır varsa bir aday şu an, olamaz mı?

Bence sen kendine hobi ve arkadaş edin. Düşüne düşüne siyiracaksin yakında. 28 yaşındayım, gorevimde 6. Yilimi bitiriyorum çok şükür. Bekarim mutluyum , çirkin de değilim. evde de kalmadim çünkü millet onu diyor diye yaşamıyorum. Ki senin yerinde olsam evde kaldım diye buraya konu açacağıma çalışır atanirim işimi yaparım. Çünkü önce insanın kendisi gerisi boş.

Seviyor ama neden böyle diye de konu açmıştın. Öğretmens in sanırım üstelik. Ya canın sıkılıp konu aciyorsun ya da dalga geciyorsun insanlarla. Ya da asagilanmaktan keyif alıyorsun burda çünkü açtığın konularda bir mantık yok.

Back
X