• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce evlenmeli miyim?

Evet mantıklı bahsettiğiniz ilk seçenek. Emin olamıyorum işte şimdilik evlenmeyelim dersem ne kadar üzülür ayrılır mıyız yoksa anlayışla karşılar mı... Bana bağlı biri epey, beni bırakırsan intihar ederim filan diyen birisi. Ama dürüst olmak gerekirse ben yapayalnız da yaşarım zorunda kalırsam ve pek koymaz.
Madem size koymaz iş bulamazsınız ayrılın o zaman yok o bensiz ölür falan filan çok hikaye bence kimse kimsesiz ölmez iki gün sonra yurt dışından başka birini bulur hiç kimse vazgeçilmez de değildir bu arada :)

Evlenin bence zaten 4 senedir birlikte yaşıyormuşsunuz evlendikten sonra aman aman bir değişim yaşamazsınız. Hem yurtdışında kendinizi geliştirebileceğiniz fırsatlar da olabilir. Hem duygusal hem mantıken bakmak lazım bence iki türlü de kârdasınız😀

ben olsam evlenirim
kaybedebilecek bir şey yok
yaşadığınız durum bir tek imza eksikmiş

Sen de korkarsan evlilikten bizler napalim 😅
Riskin dibine girdik dışarda görüşme ile evlendik.
Dışarısı başka içi başka oldu😉
Turnosol kağıdı gibi çıkıyorlar.
Herseyine şahit olmussun aynı evde yaşadığına göre daha kimseyi iplemeyen rahat yaşamın var ee bosansan da kimseye hesap vermek zorunda kalmazsin.
Hem yurt dışı deneyimin olur belki senin için çok farklı gelecek planlarin olur.
Benim arkadaş hollandada yaşıyor evlendi gitti sonra ayrildi ama dönmüyor çok mutlu.
Türkiye'de evlenmek de zor ayrılmak da.
Herkes birbirinin hayatını didikliyor.
Bekara evlen baskisi boşanana niye boşandın baskisi feci.
Yurtdışında şu durumda her türlü kara gecersin .
Bir arkadaşım da boşandı ailesinin memleketinde duramadi herkes evlendirme derdine girdi kız yurtdışına göreve gitti kafa dinlemek için hemde
5 yıldır çalışıyor şimdi evlenmis yeniden dönecek.

Evlenmezdim.
Cok sevdiğinize veya onsuz yasayamayacaginiza dair bir sey okumadim.
Cok aşık gibi de gelmediniz. Evlenmeyin.

Gece düşündüm taşındım, ailemle de konuştum ve yurtdışında yaşama olayından, iş bulamamaktan filan gereksiz korktuğumu fark ettim. Evet ileride farklı planlarım vs olabilir ama ben şu anda bu adamla mutluyum, o yüzden sırf korktuğum için ilişkimi bozmam büyük aptallık olur diye düşündüm. Büyük bir değişiklik ama benim için de daha iyi olacak muhtemelen.

Evlenmezdim.
Cok sevdiğinize veya onsuz yasayamayacaginiza dair bir sey okumadim.
Cok aşık gibi de gelmediniz. Evlenmeyin.

Ben sadece sevdiğim kişi hayatımdan çıktığında kendimi öldürmeyecek, hayatıma devam edebilecek kadar kendime değer veriyorum. Sağlıklı olan da bu. Çok sevdiğimi belirtmiştim mesajlarda. Benim bir insana verebileceğim sevgi bu kadar. Ancak bir gün çocuğum olur onun için canımı feda edebilirim.

Gece düşündüm taşındım, ailemle de konuştum ve yurtdışında yaşama olayından, iş bulamamaktan filan gereksiz korktuğumu fark ettim. Evet ileride farklı planlarım vs olabilir ama ben şu anda bu adamla mutluyum, o yüzden sırf korktuğum için ilişkimi bozmam büyük aptallık olur diye düşündüm. Büyük bir değişiklik ama benim için de daha iyi olacak muhtemelen.

Ben sadece sevdiğim kişi hayatımdan çıktığında kendimi öldürmeyecek, hayatıma devam edebilecek kadar kendime değer veriyorum. Sağlıklı olan da bu. Çok sevdiğimi belirtmiştim mesajlarda. Benim bir insana verebileceğim sevgi bu kadar. Ancak bir gün çocuğum olur onun için canımı feda edebilirim.
Kastettiğim bu degil. Tabi ki kendimizi öldürmeyeceğiz ne munasebet?
Mesajlari okumadim, konuda anlattiklariniza istinaden söyledim.
Evlenmeyi düşünmüyordum demissiniz. Sirf yurtdisina gidecek diye mecbur kalip evlenecekseniz anlami yok.

Merhabalar ben yaklaşık 4 senelik ilişkisi olan bir kadınım. Erkek arkadaşımla birlikte yaşıyorum. İkimiz de evlenmeyi düşünmüyorduk ve anlamsız buluyorduk. Erkek arkadaşım yurtdışında bir iş buldu. Birkaç ay sonra her şey yolunda giderse taşınması gerekecek. Benim de onunla gidebilmem için evlenmemiz gerekiyor. Söz konusu ülkenin dilini bilmiyorum. Orada nasıl iş bulurum, ne yaparım vs hiçbir fikrim yok. Haliyle biraz çekincelerim var. Erkek arkadaşımı seviyorum ama zaman zaman problemler yaşıyoruz. Aşılmayacak şeyler değil. Şiddet vs kesinlikle yok. Hiç kıskanç biri değildir. Evle ilgili saçma şeyler yüzünden tartıştığımız oluyor. Yaşam tarzımız (ev düzeni, sağlığa bakış açısı vs) pek uyuşmuyor ama idare ediyoruz. Ciddi bir problemimiz yok yani. Yine de evlilik düşüncesi beni korkutuyor çünkü büyük bir sorumluluk, kalıcı bir şey, ve hiç düşünmüyordum şu ana kadar. Siz olsanız ne yaparsınız?
Açıkçası yerinizde olsam oradaki kariyer olanaklarıma göre durumu değerlendirirdim. Eşimin işyeri 2 defa Canada ve İngiltere şubelerine geçmesi teklifinde bulundu. Ama benim mesleğim herhangi bir başka ülkede denklik alabileceğim bir meslek değil (mali müşavirim). Burada da kariyerimde iyi bir yerde olduğumu söyleyebilirim, iş koşullarım her yönden çok iyi (zaman+para+statü), oraya gittiğimde eşimin koşulları ne kadar iyi olacak olursa olsun kariyemi böylece çöpe atıp gidemezdim. Teklifleri reddetti. Her ne kadar bu ülkedeki koşullar bizi zorlasa da, birine (bu eşim bile olsa) yaslanarak, hiçbiryere gitmem.

Sen o isleri asmistin sanki.
İlkbasta yaptılar ama sonra geri çekilmediler mi
Evden kovunca çekildiler artık ama beni o noktaya getirmelerini hazmedemedim yalan yok. Eşim ben evden kovduktan sonra, kızı bu kadar çıldırtmasaydınız bunları asla yapmazdı diye konuşunca geri bastılar. Ama kavga gürültü olmasın diye yıllarca uğraşıp bu hale gelmek, fedakarlıkların görmezden gelinip bi anda cadı ilan edilmek sinir ediyor insanı 🤣

Merhabalar ben yaklaşık 4 senelik ilişkisi olan bir kadınım. Erkek arkadaşımla birlikte yaşıyorum. İkimiz de evlenmeyi düşünmüyorduk ve anlamsız buluyorduk. Erkek arkadaşım yurtdışında bir iş buldu. Birkaç ay sonra her şey yolunda giderse taşınması gerekecek. Benim de onunla gidebilmem için evlenmemiz gerekiyor. Söz konusu ülkenin dilini bilmiyorum. Orada nasıl iş bulurum, ne yaparım vs hiçbir fikrim yok. Haliyle biraz çekincelerim var. Erkek arkadaşımı seviyorum ama zaman zaman problemler yaşıyoruz. Aşılmayacak şeyler değil. Şiddet vs kesinlikle yok. Hiç kıskanç biri değildir. Evle ilgili saçma şeyler yüzünden tartıştığımız oluyor. Yaşam tarzımız (ev düzeni, sağlığa bakış açısı vs) pek uyuşmuyor ama idare ediyoruz. Ciddi bir problemimiz yok yani. Yine de evlilik düşüncesi beni korkutuyor çünkü büyük bir sorumluluk, kalıcı bir şey, ve hiç düşünmüyordum şu ana kadar. Siz olsanız ne yaparsınız?

Sanki siz soğumuşsunuz gibi geldi bana, konu açmanız bile istemiyor olduğunuzun, ikna edilmeye ihtiyacınız olduğunun göstergesi. Hani adam sensiz intihar ederim diyor ya, onun vicdanını ve birazda ego tatminini yaşıyorsunuz gibi geldi.

Tüm hayatını değiştirmek tabi ki zor, ama ben sizin yerinizde olsam, önce erkek arkadaşımın yerleşmesini bekler, gider yanında biraz kalır öyle karar verirdim.

Beraber yaşayıp ailenin de içinde olduğunuza göre evlenmekten niye çekiniyorsunuz ben anlamadım
Evlilik zaten bu saydıklarınızı evlenmeden yapamayanlar için var bence 😂

Yurtdışı dediğimiz yer batıda bi yerdeyse benim için evlenmeye motive edici bile olabilirdi korkmaktan ziyade 😂

Bence gitmelisin mantık evliliği olabilir ama yurtdışına çıktıktan sonra gerisi önemli değil. Bir şekilde 4 sene geçirmişsiniz ciddi bir sorunda yok sonuçta. Deli divane sevdiğin biriyle evlensen bile bir yerden sonra duruluyor işler hep ilk günkü gibi pek mümkün olmuyor hayat koşuşturmacası içinde.

Gecen biri yazmisti ama cocuk yoksa bosanirsin, problem olacak bir durum yok.. kaldi ko
Zaten evli
Gibi
Yasiyorsunuz🙄

Partner olarak da vize alabilirsiniz, evlilik sart olmamasi lazim.

Onun disinda bence kendiniz kendinize bir yol cizmeden suanki isinizi, duzeninizi birakmayin bence. Onunla gidip, bir sure onun destegi ile gecinecekseniz (ki bu bir sure yillar demek olabilir) tamamen guvendiginizden emin olmalisiniz. Surec zor bir süreç, ikiniz acisindan da. O yüzden ya birbirinize tam destek olacaksiniz, ya da hic olmayacaksiniz. Yarim sorumluluk alarak cikilacak yol degil bence bu yol.

Back
X