Sizce evlilik mutlu son mu ??

20 sene değil 5 seneden sonra herkes birbirinden soğuyor .. Kim kime dum Duma ... Birbirlerini sadece insan olarak seviyorlar .. Ben öyle olmak istemiyorum

Anladim ki bir evlilikte en onemli sey iletisim.. iletisim koptugu zaman huzursuzluk bas gosteriyor. Elinizden geldigince iletisim kurun. Evlilikte cok onemli

Hepinize iyi geceler öncelikle ... Kendimi çok mutsuz hissediyorum hemde çok mutsuz ... Bi günlüğe yazıp rahatlamak gibi düşünüyorum burayı , yoksa kimsenin kimseye bı çare olamayacağını biliyorum ... Hepimiz biliyoruz ... Bundan 4 yıl önce eşimle tesadüfen tanıştık ... Onunla tanışmadan evlilik fikri aklımın ucunda dahi yoktu ... Onunla tanıştım ,sevdim ... Ama en çok sevildiğimi hissettim .. Öyle hissettirdi ... Biran önce evlenip mutlu olmak istedim ... Yani birini seversin evlenirsin mutlu olursun dimi ? Hep böyle düşünüyordum ... Bana evlenme teklifi etti kabul ettim ... Çok zorlu günler atlattık ailelerimizi ikna etmek için çok uğraştık .. Sonunda evlendik... Belli zorlukların ardından şu an da kendi evimizdeyiz yaklaşık 2 yıldır ... Peki noldu şimdi ??? Seviyor muyum ?? Çok seviyorum ... O beni seviyor mu ?? Seviyor ( Yani öyle hissediyorum) Sonuç ?? Mutsuzum ... Aramızda en başından beri hep saygı vardır .. Bana güvenir ben ona guvenirim .. Beni kisitlamaz ne istersem yapar kısaca .. Sorun şu ki .. Ben evliliği hiç böyle hayal etmiyordum ... Sonuçta sevgiliyken görüşemiyoruz dini şimdi aynı evin içindeyiz mutlu olmamiz lazım dimi ... Tabiki her günüm rüya gibi geçmeyecek bunu biliyorum ama neden herşey bu kadar sıkıci olmak zorunda ... Ben onunla karı koca olmanın yanı sıra çok iyi anlaşan arkadaşlar gibi olmak istiyorum .. Kahvemizi alalım çıkalım balkona saatlerce sohbet edelim isterdim .. Yani öyle hayal ederdim... Dün eşimle dışarı çıktık alışveriş falan eve geldik sonra uyuduk... Bugün de dışarı cikmayalim ise gidiyorsun evimizde olalım dedim ... Saat 4 de işten geldi yemek yedi ve uyudu .. İnanabiliyor musunuz saat 6 dan beri uyuyor ve hala uyanmadi ... Ve bu bugün olan birşey değil sürekli böyle .. Yani bizim vakit geçirmemiz için ya dışarı çıkmamız lazım yada eve misafir gelmesi lazım .. Onun dışında evde ikimiz hiç birşey yapmıyoruz ... Sabaha kadar da uyuyacak biliyorum ... Sabah da gayet zinde bir şekilde hiç birşey olmamış gibi beni öpüp ise gidecek ... 12 SAAT .. Evet tam 12 saat uyuyor eğer dışarı çıkmazsak.. Ben bu gece oturdum , düşündüm ve su sonuca vardım .. Bu adam in bı sağlık sorunu yok uyku ile alakalı. . Çünkü arkadaşları falan varken sabahlara kadar oturup sohbet edebilen bı insan .. Maç olduğun da saat kaç olursa olsun özetine kadar izleyen bı insan . Komiser aradığında saat kaç olursa olsun göreve gidebilen bı insan. . O zaman sorun bende .. Kocam benimle birşeyler yapmaktan hoşlanmıyor yada beni sıkıcı bukuyor.. Benim aklıma başka birşey gelmedi .. Yarın bunu kendisine adam akıllı soracağım ... Kusura bakmayın uzun oldu. . İyi geceler
buyuksehirde yasıyorsanız o sehrin gezilecek yerlerinin listesini cikarin. Hadi hafta sonu şuraya deyin. orayi gezin ardından bi cafe de cay kahve molası verin, boyle boyle beraber aktiviteler oluşur..yakin sehirlere gezi planları yapın. 1 gece konaklamalı vs.

12 saat uyumasını normal bulanlara şaşırdım. Şimdi istisnalar dışında günde 4-5 saat uyuyan biri için az deriz normali şudur deriz eee 12 saat de çok yani. Onun dışında eşini sevdiği şeyleri yapmaya çalışan hatta bunun için günlerini aylarını verenlere de şaşırdım. Siz kendi sevdiğiniz bir şeyi yapsaydınız uzman olmustuniz şimdi sizin hiç mi hobiniz yok? Eşiniz sizin sevdiği şeyi yapsın da vakit geçirin madem. Yani bu verilen akıl biraz garip geldi. Yok baya garip geldi.

Alıntı yapsaydın keşke :)
Öğlen bir civarı kalkan adam akşam yedide iş başı yapıp, aralarda bir iki saat oturarak sabaha kadar üzerinde onlarca kilo yükle aktif şekilde görev yapıp, o kadar trafik çilesi ile eve gelip (~100’) birde benim ricam üzerine dolanıyorsa öğlene kadar... uyusun. Kime ne? Değil mi? :)
Sadece kendi hayatım üzerinden düşününce uyuyabilir dedim. Ne şartlarda çalıştığını bilmiyoruz çünkü.

1)Onun dışında şaşırmana şaşırmadım. Evlilik sabır, özveri, karşılıklı saygı gerektirir. Eşimle oturup böyle onun sevdiği şeyleri yapmasam bende burda boşanıyorum yardım edin diye konu açardım. :) iki farklı dünyayız sonuçta mümkün değil uzaktan anlaşmamız. Ben onun hayatına gireceğim. O da benim hayatıma. Anca o zaman birbirimizi anlayabiliriz.
2) kendi sevdiğim şeyi yapmadığımı nerden çıkardın? Geçiniz bu eleştireyim de isterse çamurdan olsun mantığını.
3) hayır hobim yok. Hobi nedir? Uğraş diyorsan demişim zaten amigurumi konusunda baya iyiyimdir ve eşimde bana örerken fikir verir yazmıştım zaten. Bu da tutmadı. Diğer uğraşım okumak ve araştırmak bazı konularda. Onu da demişim araştırır gelir sohbet ederiz diye. O da değil kimin hobisi var. Resim mi yapıyoruz, müzik notası mı yazıyoruz napalım hobi olarak. Patetes baskısı mı yapalım. Napalım? Millet karnını zor doyuruyor Allah aşkına şu devirde ne hobisi. Ev işi çocuk derken günler geçip gidiyor. Biraz güncel konuları okuyun rica ediyorum. Milletin hobisi kaynana elti olmuş. Sende gelmiş hiç mi hobin yok diyorsun. Maksat yine laf olsun. Bu da olmadı geçtim.
4) eşimiz bizim sevdiğimiz şeyi yapacakmış öyle vakit geçirecekmişiz madem. Tamam öyle yapiim :)
5) akıl vermedim. Estağfurullah. Ne haddime. Kendi hayatımdan bir kesit sundum. Arkadaş derdini açmış herkes yardımcı olmak istemiş. (Sen neden eleştirdin anlayamadım) okuyup kendince bir yol çizecek. Genel olarak hata burda başlıyor. Hep karşı taraftan bekliyoruz. Sen bile yazmışsın. Eşin senin sevdiğin şeyleri yapsın diye. Neden tek benim üzerime. Ben kendi kendime evlenmedim. Bu adamı da köle almadım. Benim eşim karakter olarak çok çok zor bir insandır. Ben böyle bir yol bulup ona yaklaştım. Baktım ki orda dünya tatlısı bir insan varmış. Ona ulaştım yani. Bende keyif alıyorum onunla vakit geçirmekten. Biz çay demleyip saatlerce sohbet edebiliyoruz. Çok defa sohbete dalıp güneşin doğuşunu görmüşüzdür.

Neyi garipsedin tam olarak? Haddim değil ama hadi ben yine akıl vermişim. Sen niye sana her yönden uzak olan bir hayatı eleştiriyorsun? Hoş değildi. Herkesin hayatına kimse karışamaz:)

Esiniz Emniyet personeli zannediyorum, zihnen ve bedenen yoruluyordur calisirken, gecesi gunduzu belli degil maalesef polisligin, 12 12 ye cokca donulur sizde bilirsiniz.Ama kendinizi yalniz hissettiginizi belirtin

Ben bi sıkıntı olduğunu düşündüğümde ya da kafamda bi soru işareti olduğunda eşimi alırım karşıma (sevgiliylen de bunu yapardım) böyle böyle düşünüyorum bu bu davranışlarından dolayı, sence bu düşüncelerim doğru mu doğruysa neden ya da yanlışsa neden? Sonra anlaşılır herşey o beni anlar ben onu anlarım. Bazen dert edip durmak yerine açıkça konuşmak hemen çözer konuyu. Bi de çok sohbet edebilen evli çiftler var mı acaba bence geneli biz gibidir adamlar işten yorgun geliyo yemek mayışmak derken biz ikimiz de tv başına geçiyoruz beraber uzanıp izliyoruz filan sohbet etmek benim için hiç dert olmadı aslında şuana kadar ama siz yine de karşınıza alıp bi konuşmayı deneyin

Öğlen bir civarı kalkan adam akşam yedide iş başı yapıp, aralarda bir iki saat oturarak sabaha kadar üzerinde onlarca kilo yükle aktif şekilde görev yapıp, o kadar trafik çilesi ile eve gelip (~100’) birde benim ricam üzerine dolanıyorsa öğlene kadar... uyusun. Kime ne? Değil mi? :)
Sadece kendi hayatım üzerinden düşününce uyuyabilir dedim. Ne şartlarda çalıştığını bilmiyoruz çünkü.

1)Onun dışında şaşırmana şaşırmadım. Evlilik sabır, özveri, karşılıklı saygı gerektirir. Eşimle oturup böyle onun sevdiği şeyleri yapmasam bende burda boşanıyorum yardım edin diye konu açardım. :) iki farklı dünyayız sonuçta mümkün değil uzaktan anlaşmamız. Ben onun hayatına gireceğim. O da benim hayatıma. Anca o zaman birbirimizi anlayabiliriz.
2) kendi sevdiğim şeyi yapmadığımı nerden çıkardın? Geçiniz bu eleştireyim de isterse çamurdan olsun mantığını.
3) hayır hobim yok. Hobi nedir? Uğraş diyorsan demişim zaten amigurumi konusunda baya iyiyimdir ve eşimde bana örerken fikir verir yazmıştım zaten. Bu da tutmadı. Diğer uğraşım okumak ve araştırmak bazı konularda. Onu da demişim araştırır gelir sohbet ederiz diye. O da değil kimin hobisi var. Resim mi yapıyoruz, müzik notası mı yazıyoruz napalım hobi olarak. Patetes baskısı mı yapalım. Napalım? Millet karnını zor doyuruyor Allah aşkına şu devirde ne hobisi. Ev işi çocuk derken günler geçip gidiyor. Biraz güncel konuları okuyun rica ediyorum. Milletin hobisi kaynana elti olmuş. Sende gelmiş hiç mi hobin yok diyorsun. Maksat yine laf olsun. Bu da olmadı geçtim.
4) eşimiz bizim sevdiğimiz şeyi yapacakmış öyle vakit geçirecekmişiz madem. Tamam öyle yapiim :)
5) akıl vermedim. Estağfurullah. Ne haddime. Kendi hayatımdan bir kesit sundum. Arkadaş derdini açmış herkes yardımcı olmak istemiş. (Sen neden eleştirdin anlayamadım) okuyup kendince bir yol çizecek. Genel olarak hata burda başlıyor. Hep karşı taraftan bekliyoruz. Sen bile yazmışsın. Eşin senin sevdiğin şeyleri yapsın diye. Neden tek benim üzerime. Ben kendi kendime evlenmedim. Bu adamı da köle almadım. Benim eşim karakter olarak çok çok zor bir insandır. Ben böyle bir yol bulup ona yaklaştım. Baktım ki orda dünya tatlısı bir insan varmış. Ona ulaştım yani. Bende keyif alıyorum onunla vakit geçirmekten. Biz çay demleyip saatlerce sohbet edebiliyoruz. Çok defa sohbete dalıp güneşin doğuşunu görmüşüzdür.

Neyi garipsedin tam olarak? Haddim değil ama hadi ben yine akıl vermişim. Sen niye sana her yönden uzak olan bir hayatı eleştiriyorsun? Hoş değildi. Herkesin hayatına kimse karışamaz:)
Destan yazmışsınız niye alındiniz bu kadar? Bazi şeylerin farkında olduğunuz için mi? Ben direkt size bile yazmadım zaten çoğul kullandım bir tek siz dememışsınız hepinizii alıntılayim. En çok da hobi olayına takıldım. Haftada beş gün spor salonuna gitmek bile hobi olabilir. Mesela benim teyzem emekli oldu evde sıkıldi tabii çini kursuna gitmeye başladı baya da becerdi onu. Sonra da festival şenlik gibi yerlere stand açmaya gitti şehir şehir. İnsanın içinde olacak. Kimsenin hobisi yokmuş da kimsenin vakti yokmuş da parası da olmadığı içinmiş de... Belediyede zibilyon tane var. Ben bir ay önce buraya taşındım.15 gün önce belediyeye gittim bana çıktı hakkında kursları ve hocaların numaralarını verdiler eylülde açılacakmış hepsi. Tenis en çok hoşuma giden mesela. Neyse ben de çok yazdım size diyip ama en azından doğruları yazdım.

Başlığa istinaden yazıyorum evlilik mutlu son değil daha dikenli sarp kayalık yılların ve de yolların başlangıcıymış bende test ettim onayladım ne yazık ki.

Destan yazmışsınız niye alındiniz bu kadar? Bazi şeylerin farkında olduğunuz için mi? Ben direkt size bile yazmadım zaten çoğul kullandım bir tek siz dememışsınız hepinizii alıntılayim. En çok da hobi olayına takıldım. Haftada beş gün spor salonuna gitmek bile hobi olabilir. Mesela benim teyzem emekli oldu evde sıkıldi tabii çini kursuna gitmeye başladı baya da becerdi onu. Sonra da festival şenlik gibi yerlere stand açmaya gitti şehir şehir. İnsanın içinde olacak. Kimsenin hobisi yokmuş da kimsenin vakti yokmuş da parası da olmadığı içinmiş de... Belediyede zibilyon tane var. Ben bir ay önce buraya taşındım.15 gün önce belediyeye gittim bana çıktı hakkında kursları ve hocaların numaralarını verdiler eylülde açılacakmış hepsi. Tenis en çok hoşuma giden mesela. Neyse ben de çok yazdım size diyip ama en azından doğruları yazdım.

Konu sahibi eşine yaklaşmak istemiş. Sen “kocan senin uğraşınla ilgilensin teyzem spor salonu şehir festival stant garip çini tenis” diyorsun. Azıcık mantık :)

Sizin eşiniz biraz fazla rahat geldi bana. Üstelik memurmuş özel sektördekiler ne yapsın nelere gitsin. 12 saat değilde 8 saat uyusa ne kaybeder çok uyumak iyi birşey değil sağlık açısından. Aksini savunan varsa bilemem ama bitkisel hayattan farkı yok bence. Evlendik mutluyuz salla gitsin olmaz iki tarafta çaba göstermeli. Depresyonda olabilir

Konu sahibi eşine yaklaşmak istemiş. Sen “kocan senin uğraşınla ilgilensin teyzem spor salonu şehir festival stant garip çini tenis” diyorsun. Azıcık mantık :)
Ben konu sahibine diyeceğimi dedim. O dediklerim sizin hobiyle ilgili dediğiniz şeylerdi. Siz benim dediklerimi çarpıtıp bir sürü şey yazın sonra ben cevap verince azıcık mantık diyin. O zaman şöyle diyeyim bence kadınlar severek yapacağı setleri bulmalı o zaman vaktini güzel doldurur.

Ben konu sahibine diyeceğimi dedim. O dediklerim sizin hobiyle ilgili dediğiniz şeylerdi. Siz benim dediklerimi çarpıtıp bir sürü şey yazın sonra ben cevap verince azıcık mantık diyin. O zaman şöyle diyeyim bence kadınlar severek yapacağı setleri bulmalı o zaman vaktini güzel doldurur.

Benim ağzımdan hobi çıkmadı ki. Eşinle ilgilenmeyi hobi edin demedim. Hepi topu evde kaldıkları zaman kısıtlı. O süreçte de onunla ilgilen dedim.
Haklısın bak bu konuda katılıyorum sana. Kadınlar severek yapacağı şeyler bulmalı kendisine. Eşi egmde olanların da bol bol vakti oluyor zaten yalnız geçirdiği. Yaklaşık 24 saattir yalnızım ve eşim gece gelecek. Bu süreçte zaten kendimizle ilgileniyoruz. Ben hayatımın ortasına eşini koy demedim ki. Bir kere onun dünyasına gir bakalım, belki işler değişir dedim. Uslubun eleştireldi. Ve bariz belli benim mesajım okunduktan sonra yazılmış. Benden başka aylarca uğraştım diyen kaç kişi var:) eşimle iletişim kurma çabamı ve bunu tavsiyeye sunduğum yoruma kalkıp garip çok garip demen daha garipti. Neyse sevgili inci_ser bebek beklediğimiz için zaman ve maddi olarak çok hobi imkanım yok ev dışında. Ben bebek örüp çocuklara hediye etmeyi seviyorum. Birde kütüphanemde vakit geçirebiliyorum. Ama sizin tenis işi harikaymış. Keşke yapabilsem. Size mutluluklar.

İnsan sevdigiyle severek birşey yapmak istiyor mesele bu işte

Ben anlatmaya çalıştığınız şeyi anladım merak etmeyin ... Tavsiyelerinizde gerçekten çok güzeldi ... Kimse bana dünyanın merkezine eşini koy o ne yaparsa yap demedi .. Bu arada onun yaptığı şeyler çok sıkıcı.. Ben tam tersini yapıyorum ... İse de yaradı yani .. Ben boyama yapmayı çok severim biraz önce oturduk boyama yaptık korku filmi izledik vs...

Ya mesele eşinizle vakit geçirmeyi bilmiyorsunuz ya da hep ondan bir ışık bekliyorsunuz. Bence Kendinize bir bakın. Benim eşim özel sektörde ne zaman çalıştığı belli olmuyor hatta arazileri var geleni yaz ayında çiftçilik yapıyor gece geç geliyor saat kaçta gelirse gelsin kalkıp onunla sarılıp konuşuyorum çok yorgun oluyor ama biliyor ki belli bir süre sonra bitecek ya da bir pazar günü var eşimin boş oda boş olursa tabi uyumak dinlenmek istiyor ama önce benimle ilgilenmesi gerektiğini biliyor mesela bir sabah kahvesi ya da öğlen çayı bir şekilde kurulmuş düzen var rutinler var yani Şenay la oynaşmadan onunla konuşup dedikodu yapmadan uyuyamam diyor biliyor adam. Rutinler kurun ondan beklemeyin bir şeyleri kendiniz bulun. Siz kahve içelim dediniz içmedi mi ya da dedikodu yaptın dinlemedi mi. Mesela benim içim dolduğunda ağlayabildiğim tek kişi eşimdir çocuk gibi ağlarım sebep yok ama ağlarım o da bakar bu bile vakit ayırma birbirine bence bul seda bir şeyler bul.

Ama bende onunla vakit geçirmek istiyorum .. Her hangi bı AVM ye gitmek dışında yada sahilde gezmek dışında .. Kendi evimizde vakit geçirmek istiyorum .. Sonuçta ilgilenmem gereken bir çocuğum yok ( keşke olsa ama yok napalim ) ailem çok uzaklarda .. Ondan başka kimsem yok ..
Hayatın kendisi sıkıcı.. sanırım kendi memleketinde değilsin onun memlekettindesin bir çevreniz Yok kendine ait bi hayatın Yok onunda yok . Yaşanan anılar yokki anlatacak bişey olsun..

Back
X