Sizce fikrim doğru mu ?

lazkizi34

sudem
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2011
6.143
9
106
İstanbul
Merhaba arkadaşlar ben İstanbul da annem ve erkek kardeşimle yaşıyorum kardeşim bu yıl üniversite sınavlarına giricek fakat onu farklı bir şehre göndermek istemıyoruz. Bende diyorum ki zaten şehir dışına göndersek aylık 800 tl civarı para göndermemiz gerekicek onun yerine istanbulda özel bi üniversite yıllık 8 000 tl. Hem yanı başımızda olur. Aklımız kalmaz. Her gün haberlerde neler okuyoruz. Erkek veya kız hiç fark etmez insanın başına neler geliyor. Sizce fikrim nasıl ?

Benimde sınava girecek bir erkek kardeşim var.
Ve bende hiç istemiyorum şehir dışında olmasını..
anladığım kadarıyla baba yanınızda değil, 8,000TL maddi açıdan zorlanmazsanız mantıklı

Benimde sınava girecek bir erkek kardeşim var.
Ve bende hiç istemiyorum şehir dışında olmasını..
anladığım kadarıyla baba yanınızda değil, 8,000TL maddi açıdan zorlanmazsanız mantıklı

evet canım babamdan ayrıyız. Maddi yönden sıkıntı çekmeyiz diye düşünüyorum. İyi bir puan çıkarırsa şayet burslu okuma imkanıda var.

evet canım babamdan ayrıyız. Maddi yönden sıkıntı çekmeyiz diye düşünüyorum. İyi bir puan çıkarırsa şayet burslu okuma imkanıda var.

Düşündüm de çok mantıklı cidden yaa..
Dediğin gibi aylık masrafı 800 çok rahat olur zaten
Hangi ünv? hatta kardeşim güzel sanatlar yada sahne sanatları düşünüyor mesela..
O civarlarda gidebilir mi araştırmadım ben ama

Dediğiniz bir yönden mantıklı fakat hayat boyu yanınızda olmayacak ki ayakları üzerinde durması gerekir.

Kişi kendini bildikten sonra birşey olmaz. Ben de ailemden uzakta okudum ve döndüm :31:

Kardeşinizin hayali hedefi nedir? Önemli olan bunlar bence.:31:

Özel üniversite 8.000 diyorsunuz her yıl rakam artıyor ve kimi özel üniversitelerde ek ücretler,masraflar çıkıyor ve O fiyat artıyor.

Düşündüm de çok mantıklı cidden yaa..
Dediğin gibi aylık masrafı 800 çok rahat olur zaten
Hangi ünv? hatta kardeşim güzel sanatlar yada sahne sanatları düşünüyor mesela..
O civarlarda gidebilir mi araştırmadım ben ama

Arel üniversitesini düşünüyoruz canım muhasebe bölümü küçükçekmece sefaköyde. Fakat üniversite nasıl hiç bilmiyorum araştırıcaz.

Dediğiniz bir yönden mantıklı fakat hayat boyu yanınızda olmayacak ki ayakları üzerinde durması gerekir.

Kişi kendini bildikten sonra birşey olmaz. Ben de ailemden uzakta okudum ve döndüm :31:

Kardeşinizin hayali hedefi nedir? Önemli olan bunlar bence.:31:

Özel üniversite 8.000 diyorsunuz her yıl rakam artıyor ve kimi özel üniversitelerde ek ücretler,masraflar çıkıyor ve O fiyat artıyor.

canım bende şehir dışında okumuştum edirnede ve annem yalnız gitmemem için babamda olmadığı için kardeşimle birlikte benımle geldiler orda ev tuttuk üniversite bitincede geri dönduk şimdi kardeşimide yalnız bırakmak istemiyor. Kardeşimde İstanbul olsun diyor oda gitme taraftarı değil. Bakalım ne olacak. Şuan 8000 yazıyor 10.000 e kadar sorun olmaz diye düşünüyoruz.

Arel üniversitesini düşünüyoruz canım muhasebe bölümü küçükçekmece sefaköyde. Fakat üniversite nasıl hiç bilmiyorum araştırıcaz.

Anlıyorum canım, hayırlısı olsun kardeşinin hakkında..

Devlet yurdunda kalırsa aylık masrafı o kadar olmaz ama
8000 ödemeli özel okul da oldukça makul görünüyor. Ancak
ekstra masrafları da göz önünde bulundurun. Kardeşinizin
istediği bölümlerde okuyan birileri vardır forumda, onlara
danışabilirsiniz mesela.

Devlet yurdunda kalırsa aylık masrafı o kadar olmaz ama
8000 ödemeli özel okul da oldukça makul görünüyor. Ancak
ekstra masrafları da göz önünde bulundurun. Kardeşinizin
istediği bölümlerde okuyan birileri vardır forumda, onlara
danışabilirsiniz mesela.

evet canım onunla ilgili konu açtım. İstanbul dışına giderse yurda vermek istemıyoruz. ev tutarız diye düşünüyoruz. o yuzden İstanbulda okuması daha cazip geliyor

ben insanların kendi ayakları üzerinde durmalarına destek olunmasından yanayım...
ne kadar koruyabilirsiniz ki onu...
insanların başına kötü şeyler sadece evlerinden uzakken mi geliyo...
bence gidip hayatı, insanları,yolunu bulmayı,işlerini halletmeyi,sorunlarını aşmayı,parasızlığı,geçimi herşeyi görmeli yaşamalı...

ben insanların kendi ayakları üzerinde durmalarına destek olunmasından yanayım...
ne kadar koruyabilirsiniz ki onu...
insanların başına kötü şeyler sadece evlerinden uzakken mi geliyo...
bence gidip hayatı, insanları,yolunu bulmayı,işlerini halletmeyi,sorunlarını aşmayı,parasızlığı,geçimi herşeyi görmeli yaşamalı...

Aslında çok haklısınız ama başımızdan bi kaç kötü olay geçtiği için korkuyoruz açıkcası. Yinede kardeşimin tercihi tabi gitmek isterse olmaz demeyiz.

Merhaba arkadaşlar ben İstanbul da annem ve erkek kardeşimle yaşıyorum kardeşim bu yıl üniversite sınavlarına giricek fakat onu farklı bir şehre göndermek istemıyoruz. Bende diyorum ki zaten şehir dışına göndersek aylık 800 tl civarı para göndermemiz gerekicek onun yerine istanbulda özel bi üniversite yıllık 8 000 tl. Hem yanı başımızda olur. Aklımız kalmaz. Her gün haberlerde neler okuyoruz. Erkek veya kız hiç fark etmez insanın başına neler geliyor. Sizce fikrim nasıl ?

Masraf açısından düşünüyorsanız haklısınız.
Şehir dışında okumak gerçekten maliyetli olabiliyor.
Sizle kaldığı zaman okulda yiyeceği öğle yemegi dısında bir maliyeti olmayacak.
Daha sınava girmeden bu kadar umutsuz olmayın.
Belki iyi geçer
bir sürü özel üniversitenin yüzde 50 yüzde 25 burslu bölümlerinde baya açık kontenjan kalıyor.
Onun dışında anadoludaki bir çok devlet üniversitesi kalite açısında istanbulda adı üniversite olup
tek bir binada eğitim veren okullardan çok daha iyi
Neden özellikle muhasebe düşünüyorsunuz? Meslek lisesi mezunu mu kardeşiniz.
Önü daha açık olabilecek bir çok eğitim dalı var.

Masraf açısından düşünüyorsanız haklısınız.
Şehir dışında okumak gerçekten maliyetli olabiliyor.
Sizle kaldığı zaman okulda yiyeceği öğle yemegi dısında bir maliyeti olmayacak.
Daha sınava girmeden bu kadar umutsuz olmayın.
Belki iyi geçer
bir sürü özel üniversitenin yüzde 50 yüzde 25 burslu bölümlerinde baya açık kontenjan kalıyor.
Onun dışında anadoludaki bir çok devlet üniversitesi kalite açısında istanbulda adı üniversite olup
tek bir binada eğitim veren okullardan çok daha iyi
Neden özellikle muhasebe düşünüyorsunuz? Meslek lisesi mezunu mu kardeşiniz.
Önü daha açık olabilecek bir çok eğitim dalı var.

evet meslek lisesinden mezun olcak haziranda. ben muhasebeciyim. 1 yıl sonra mli müşavirlik ruhsatımı alıyorum inşallah. Beraber iş kurarız diye oda muhasebe tercih ediyor.

bırakın kendı ayakları ustune dursun. unıversıte yaşamı ınsana çok şeyler katıyor. zaten aklı başındaysa yanlış arkadaşlıklar kurmaz merak etmeyın
kanatlarınızın altına almaya devam etmeyın. bırakın uçmayı oğrensın. her zaman koruyamazsınız kı
ayrıca belırtmek ısterım ozel üniversitede okuyanlara millet "parayla okudu "gözüyle bakıyor. şahsen bende yanıma ozel unıversıtede okumuş bır çalışan almazdım. çunku nıce adı duyulmuş özel üniversitelerde oğrencıler yata yata gecıyor. nıye paralı çunku. bizzat yakın arkadaşımdan bılıyorum. artık utanır oldu özelde okuduğunu soylemeye

bırakın kendı ayakları ustune dursun. unıversıte yaşamı ınsana çok şeyler katıyor. zaten aklı başındaysa yanlış arkadaşlıklar kurmaz merak etmeyın
kanatlarınızın altına almaya devam etmeyın. bırakın uçmayı oğrensın. her zaman koruyamazsınız kı
ayrıca belırtmek ısterım ozel üniversitede okuyanlara millet "parayla okudu "gözüyle bakıyor. şahsen bende yanıma ozel unıversıtede okumuş bır çalışan almazdım. çunku nıce adı duyulmuş özel üniversitelerde oğrencıler yata yata gecıyor. nıye paralı çunku. bizzat yakın arkadaşımdan bılıyorum. artık utanır oldu özelde okuduğunu soylemeye

evet bu konuda çok haklısınız. İş bulma yönunden sıkıntı yaşayabilir hiç bu yönden düşünmemiştim.

Gitmek istedigi ozel uninin fiyati 8 binlira mi ben daha fazla diye biliyorum egef birde hazirlik varsa daha cok olur bu fiyata birde her yil zam geldigini dusunelim.Evin gecimi,okul parasi,kiyafeti,kitabini,harcligini sizin ve evinizin tum masraflarinizi karsiliyAbilcekmisiniz peki burs cikmadigi takdirde.Gitmek istedigi bolum kac yillik.

Back
X