Sizce gelin kaynanasina yakın oturmak zorunda mi

Yani İslami olarak evin huzuru daha önemli bence. Eşin, karısının ve çocuklarının huzurunun bozulmasını göze almamalı. Mantıken asıl bu vebal

Yani İslami olarak evin huzuru daha önemli bence. Eşin, karısının ve çocuklarının huzurunun bozulmasını göze almamalı. Mantıken asıl bu vebal
Bende bunu dedim huzurum yok dedim. Beyfendi ben sana her gün gitmi diyorum oraya diyo sözde lafta ama bir gün gitmedik mi ikinci gün napyolar bakalım diyo. Beş yıl uzak.oturduk 10 günde bir haftada bir gelirdim kafam rahattı.

Pardon ama daha iki dakka once yazdigin mesaji unutmus gibi yapıp bi de onu sanki başkası yazmis gibi alıntılayıp sohbet edersen "ilgi cekecem edasi ile" hani bakin ben ne guzel bir mesaj yazmisim farkettiniz mi tarzinda, ben de buna yorum yaparım... benim mesaji bilmem ama senin mesajlarin hakikaten komik ha bir de acikli kısmı da var... traji-komik...

Kaynanan kaynanadina yakin mi oturmus?
Zorunluluk diye birsey yok. O nereden cikti?
Benim eşimin annesi, kayın ailesiyle yaşamamış ve onları beğenmez, kocasının ve çocuklarının yanında eleştirir, çok pis olduklarını (kendisi de öyle ) , midesinin bulandığını bile söyler. Kimse ses çıkarmaz. Ama arada bana zarf atıp dedi ki kendisi en çok oğlunun evinde rahat edermiş, kızının evinde rahat olamazmış falan. Ayar veriyor kendince. Halbuki daha büyük bir oğlu da var ve on sene içinde sadece iki kez evine gidebildiler birkaç günlüğüne. Bu erkek aileleri ve onların göbek bağlı oğulları neyin kafasını yaşıyor acaba.

Kusursuz insan profili çizmene gerek yok. Çünkü öyle bir insan olmadığını sende çok iyi biliyorsun. Ben bir yanlışlık yapmış olabilirim ama ne unuttugumu iddaa ettim nede yanlış yapmaigimi savundum. Sende ki şu çok bilmişlik ego bende yok. Ben hatami kabullenmekte zorlanmam ancak sen insan olmakta epey zorlaniyorsun anlaşılan. Karsindaki insanın ve hatasını görürsen önce uygun bir dil ile uyarabilrsin, hemen bir akbabaya donusmen gereksiz.

sen çok, ben dinleneceğim deyin

Yahu kusursuz insan profili cizen kim? Iki mesaj arasinda 1 dakika var yazdığın şeyi bilmiyor musun? Bunun yanlislikla alakasi yok... her neyse konu gereksiz uzadı.. ben seni hic birseyle itham etmedim sadece yazdiklarin buna geliyor demek istedim... ama şu son mesajındaki terbiyesizliklere de insan oldugum için karşılık vermeyeceğim...
Daha fazla uzatırsan da kibleyecegim...

Onu bilmiyorum sanirim kaynanalik yapacak yer ariyor olabilir. Su evine gidenedigi diger gelini ne yapiyor acaba? Biraz taktik ogrenin ondan. Yavas yavas sizin eve yerlesmek icin yer yapiyor olabilir. Yumusamayin. Ayri olup tatli kalmak en iyisi.

Elbette yakın oturmak zorunda değilsiniz ben bu yaşa kadar hiç evlenmedim ancak ne kendi annemle ne de kayınvalidemle asla yakın oturmam arada bir mesafe olacak herkes için en iyisi odur eşinizi ikna etmeye çalışın uzak bir yere taşınma konusunda keşke en baştan kayınvalideyle yakın oturma teklifine hayır deseymişsiniz

Onu bilmiyorum sanirim kaynanalik yapacak yer ariyor olabilir. Su evine gidenedigi diger gelini ne yapiyor acaba? Biraz taktik ogrenin ondan. Yavas yavas sizin eve yerlesmek icin yer yapiyor olabilir. Yumusamayin. Ayri olup tatli kalmak en iyisi.
:)) taktik şu, kimseyle görüşmüyor :) ama eşi de destek veriyor yani bilinenin aksi bir erkek modeli. Kızın ailesine yakınlar, adam da kendi ailesini gelip görmez, nadirdir. Taktik sormam da çünkü dediğim gibi kimseyle görüşmüyor, düğünümüzde bile görmedim.
Kv öyle bir şey hayal etmesin zaten çünkü tatlılık falan kalmadı artık

Ya sen iyi misin? Ben ne anlatmaya çalışıyorum sana? Doğru yanlış sekilde alintilama yapmisim kabul ediyorum zaten. Yanlislikla alakasi olmasa niye kendi kendimle mesajlasir gibi alıntı yapayim. Diyorum kiiii bunu o şekilde ifade etmene gerek yoktu . Her neyse ya nasıl anlarsan anla kendimi niye yoruyorsam artık

Sanirim sen de biraz mesafeli olacaksin ozaman kayinvalidelere. Mesela gittiginizde cok muhabbete katilmayip sadece sorduklarinda kisa cevaplar vereceksin. Yavas yavas araya mesafeyi koy.

Bu içinde bulunduğun ailenin kültürüne göre şekillenecek bir konu. Bazılarının göbek bağı kesilmiyor. Karı koca kendi evini kurduktan sonra bağlılıkları birbirlerine olmalı ama. Kararlar ortak alınmalı.
Herkes kendi çocuğuna kendi bakmalı.
Yardım isteme işi de ancak bakıcıyı takip etmek durumunda olmalı ya da ara sıra yemeğe çıkarken tiyatroya giderken yardım istenilebilir.

Dinle insan aldatmayı marifet biliyolar. İşlerine gelen her şeyde dinen böyle olmalı zart zurt. Kendi oturmus kaynanasıyla sen de oturacakmıssın hadi ordan. Hiçbir mecburiyetiniz yok söyleyin kocanıza taşının kimse kimseyi aptal yerine koymasın.

Sanirim sen de biraz mesafeli olacaksin ozaman kayinvalidelere. Mesela gittiginizde cok muhabbete katilmayip sadece sorduklarinda kisa cevaplar vereceksin. Yavas yavas araya mesafeyi koy.
Aynen o şekilde davranıyorum, sınırları çok zorluyorlar yoksa

Valla ne yalan söyleyim biz de her hafta kayınvalideme gideriz. Yoklamam tamdır.
Hasta olunca ya da arada bir bahane yaratıyorum ,gitmemek için o da ayda bir...
Her neyse , bende hamile kaldığım zaman kayınvalidem, çalışıyorsun kim bakacak bu çocuğa bu tarafa gelin dedi.
Daha gebelikte 6-7 haftada iken... Eşim bu konuda katı olduğumu o kadar biliyor ki.
O da en iyisi iş yerimize yakın yerde oturmamız dedi. Annesine :)
Kayınvalidem de bana o zaman çalışma çocuğuna bak demek zorunda kaldı.
Bende haftanın iki günü benim annem, haftanın iki günü siz gelirsiniz dedim.
Çok bakmak istiyorsa buyursun gelsin. Ben düzenimizi bozamazdım.
Zaten düşük yaşadığım için bu konuda kapanmış oldu.

Konunuza dönersek, benim gibi en baştan katı olduğunuzu ifade etmeniz lazımdı.
Gerekirse çalışmam çocuğuma bakarım deseydiniz, keşke...
Anlattığınıza göre her şey iş işten geçmiş.
Anlıyorum kayınvalideye yakın oturmak zor. Ama bundan sonra kayınvalideyle ve eşinizle iyi geçinmenize bakın en azından orta yolu bulun. Stratejik davranın.
Çok takılırsanız işin içinden çıkamazsanız.
Hem psikolojik açısından hem sağlığınız açınızdan çıkmaza girersiniz.
Hamilesiniz zaten stres ve sıkıntıdan uzak durmanız lazım.
Artık her şeyi olumlu yönden düşünün.
Mesele kayınvalidenin yakın olmanın dezavantajı çok olsa da avantajları da var.
Örneğin hiç bir kayınvalide oğlunun düzeninin bozulmasını istemez.
Kötü bir problem yaşasınız en başta o koşar. Korumacı olur.
Yardım eder. Sonuçta çocuklarınızın babaannesi , o da bir anne ... Sizin kötülüğünüzü düşünmez.

Tabi ki dini olarak da hukuki olarak da böyle bir mecburiyetiniz yok. Bence en ideali kendi annene yakın oturmak. Çevremde herkes kendi annesine yakın oturuyor hiç böyle sorunları yok.
Ben kayınvalideme yakınım ama benimki istinnai bir durum çünkü aramaz sormaz gelmez gitmez.
Bence çalışmıyorsanız iş bakın en azından daha az muhattap olursunuz

Türk erkekleri kadar ezik bir güruh daha yoktur şu dünyada, sorsan hepsi sert erkek, 40 yaşında bile analarına sormadan tuvalete gidemezler, evli barklı koca adamsın, ananın dizinin dibinde ne işin var ya ? Haftanın 3-4 günü başka eve mi gidilirmiş? Madem ananın eteğinden ayrılamıyorsun evlenip milletin kızının huzurunu bozmaya ne hakkın var? Otur ailenle, annen altını mı bezliyor, ağzına mı besliyor, ne yaparsa yapsın Anneler kendi babasından, kocasından görmediği ilgiyi oğluşundan bekliyor,bir süre sonra anne-oğul değil kadın-erkek ilişkisine dönüşüyor olay. Sonuç: 30 küsür yaşında olmasına rağmen 5yaş olgunluğunda kendi başına hiçbir sorumluluk alamayan bir adam, oğlunun eşini gelini değil, rakibi gibi gören bir oğlan annesi, sinir krizi geçiren bir gelin. Olan adamın eşine oluyor tabi ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…