Sizce gitmelimiyim?

Zeytincigim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2020
7
6
1
35
Merhaba arkadaşlar benim için ciddi sorun olan bi konu hakkında sizlere danışmak istiyorum ; ben çalışmıyorum 4yaşında kızım var ve 2aylık hamileyim yani evdeyim .eşimin de iş yeri korono olmasına rağmen bırakın izin vermeyi mesai bile yaptılar dekorasyon firmasında iç mimar hergün neredeyse farklı eve proje çizmeye ve ölçü almaya gidiyorlar .sürekli farklı müşteri görme durumu olunca eşim evimizin üst katındaki yatak odasında yaşamaya başladı 20gündür .hiç bir şekilde eşimi görmedim mesela market alışverişini yapıp merdivene koyuyor ben 2gün sonra alıyorum sabunla kapalı olan herşeyi yıkıyorum .bu 20günde sadece camdan dışarı baktık kızımla yani sıfır temas sıfır risk bir nevi.annem babam da 60a yakınlar emekli ikisi ama markete felan gidiyorlar her gün bide gitmeyin toplu alın desem de hergün illa bişey eksik diye çıkıyorlar ciddiyeti anlamıyorlar gibi geliyor sanki bana telden görüştüğümüz kadarı ile .ben ise 3gündür mutfağa giremiyorum her yer kokuyor gibi kusmktan bi hal oldum zaten psikolojik olarak çöktüm işte kontrollere gidemiyoruz virüs ,eve hapsolmak vs. Kızıma yemek zor yediriyorum ögürmekten.eşime dedim annemler mi gitsem izin vermedi en başta sonra sen bilirsin ama onlar markete çıkıyor dedi .öyle olunca iki arada bir dere de kaldım sizce ne yapmalıyım ki ?gerçekten karar veremiyorum ....

Bence poseti iki gün sonra almak cok abarti geldi. Eldivenle alip icindekileri yıkardınız. Ayrıca siz esinizle görüsmezken niye ailenizin yanina gidiyorsunuz araya soğukluk girer.

Ee madem anneniz de çıkıyorsa. Oturun evinizde rahat rahat. Eşiniz yardım etsin. Ha eşiniz ha anneniz ikisi de çıkıyormuş.

Evde oturmaya devam et bence zaten esteri kadar izole etmişsin kendini ne diye gidesin

Evde oturmaya devam et bence zaten esteri kadar izole etmişsin kendini ne diye gidesin
Sorun birinin yardım edip etmesi değil yemek yapamadığım için kusmaktan hem akşama kadar bişey yiyorum kızıma yemek yedirirken de yemek kokusundan ölüyorum akşama kadar da yataktan kalkamıyorum .eşim hem akşam 8gibi geliyor yemek yapmayı da bilmiyor.annemler evde çalışan Yok evlerinde .

Yiyemiyorum olcaktı

Ee madem anneniz de çıkıyorsa. Oturun evinizde rahat rahat. Eşiniz yardım etsin. Ha eşiniz ha anneniz ikisi de çıkıyormuş.

Sorun birinin yardım edip etmesi değil yemek yapamadığım için kusmaktan hem akşama kadar bişey yiyemiyorum kızıma yemek yedirirken de yemek kokusundan ölüyorum akşama kadar da yataktan kalkamıyorum .eşim hem akşam 8gibi geliyor yemek yapmayı da bilmiyor.annemler evde çalışan Yok evlerinde .

Bence poseti iki gün sonra almak cok abarti geldi. Eldivenle alip icindekileri yıkardınız. Ayrıca siz esinizle görüsmezken niye ailenizin yanina gidiyorsunuz araya soğukluk girer.
Malzemeler bitmeye yakın alıyor yani hemen açmaya gerek kalmıyor o yüzden acil açılacak şeyleri bende deterjanlı suyla ilk zamanları yıkamıştım.doktorla da karantina odası yapın diyorlar plastikte 1gün kalkabiliyormuş virüs

Arkadaşımın annesininde hamileyken çok kötü mide bulantıları olurmuş. 3 tane de çoğunu varmış ozaman. Başka bakacak kimse de olmadığı için selpağa kolonya dökermiş onu burnuna bağlayıp yemek yaparmış :) sizin için zor bir durum ama bence evde kalmanız sizin için daha iyi olacak.

Canm seninle aynı durumdayız. Benim de eşim virüsten ötürü bu ay izinli son çalıstıgı günden sonra 10 gün karantinada tuttum şimdi çıkardım ama 1,5 aylık hamileyim, aşırı derece de mide bulantım var, ne yiyeceğimi ne içeceğimi şaşırdım. Eşim de mutfak işlerinden hiç anlamıyor bir şeyler yaptırmaya çalısıyorum ama onun yaptıklarını yerken daha cok midem bulanıyor ben zaten mutfağın önünden geçemiyorum. Annem de dünya kadar yoldan gelip üç gündür kapıya yemek getiriyor bize. Ailemin evinde bize yer var ancak ablam hala işe gelip gittiği için oraya gidemiyorum.Annem, ablamın eşi ve cocugu Tamamen izoleler, işi ablam bozuyor ben de burada perişan oluyorum. Sizi o kadar iyi anlıyorum ki bir de ufak bir cocugunuz daha var Allah yardımcınız olsun

Eşinizle aynı evde gorusmemeniz bana fazla paranoya gbi geldi. Sonuçta gelir gelmez sıcak suyla duş alsın iyice keselensin. Siz biraz abartmisiniz ne zamana kadar eşiniz üst katta yaşayacak. Ne kadar süreceği belli değil ki..üstelik yardıma ihtiyacınız var hamilesiniz hiç mi dra gitmeyeceksiniz. Önleminizi tabiki alın ama sizin ki çok fazla gbi geldi

İlkinde hiç birkere bile bulantı olmamıştı hatta derdim mide nasıl bulanıyor diye başıma geldi mutfaktaki o koku beni mahvediyor bişey de yiyemiyorum zaten zayıftım 2kg vermişim bide ona da üzüldüm besin almamız lazımken .allah yardımısınız olsun ben de onu düşündüm annemden gidip yemek almayı kapıdan dönüp .sizde de oluyor mu kendi yaptığım yemekten tiksiniyorum bide ekmek kokusundan mesela

Ben 2 hamileliğimde de bulantı ötesi mutfaktan, yemeklerden tiksinme vardı sizi çok iyi anlıyorum. Bir de çocuğunuz var onun bakımı. Anneniz babanız izole durumda olsa gitmeniz mantıklı ama dışarı çıkıyorlarmış. Şu durumda gitmeniz riskli olur.

Evet o ekmek kokusu ve hamur kokusu beni mahvediyor. sabahları ilaçları içebilmek için zar zor tost yiyorum bu sefer de o hazır tost ekmeği ağzımda büyüyor. Evde pişen her şey de feci halde midemi bulandırıyor. Bulantılarım başlayana kadar kuruyemiş yerdim, onların bile paketini görünce fenalık geçiriyorum şimdi. Annemin yemek getirmesi son bir kaç günümü kurtardı Allah razı olsun ondan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…