Sizce haksiz miyim veya bu sureci simdi nasil yonetebilirim?

tatlim bende ille de bohca demedim ya da birielri bir seyelri odesin diye dort gozle beklemedeim? illa yapalim denildi ve baslandi sonra boyle oldu anladin mi?
peki siz!!! istediğiniz gibi yapın, bu üslupla daha fazla konuya dahil olmamayı tercih ediyorum

Abi her şeyi geçtim benim donumu neden müstakbel kayınvalidem ve de görümcem görüyor. Çok istiyorlarsa size harçlık versinler siz de süreci kendiniz yönetin, tuhafiyecilerle meeting mi set edeceksiniz, align mı olacaksınız artık nasıl bir süreç yönetimi tercih ediyorsanız. Günün sonunda bu donları siz giyiyor olacaksınız.

ben Nisan bohçası sürecimi nişanlımın ablası ile yönetiyorum ve onu kırmamaya da çalışıyorum ama sonuçta benim bohçam beğenmeyeceğim şeyleri eklemiyorum bugüne kadar seçtiğimiz hiçbir şeyde onu kırmadım ama sadece gerçekten kullanmayacağım şeylerde şöyle yapsak olur mu veya çok güzelmiş ama ben böylelerini kullanamıyorum vs ilerledim. Bana iç giyim pijama falan için tek markadan alalım dedi onu da kabul ettim olur dedim, ben beğendiklerimi attım, o benim beğendiklerim gittiği mağazada yok diye kendi zevkine göre şeyler seçmiş, seçtikleri benim kullanacağım şeyler değiller, ben de kibar bir şekilde dedim ki “bunlar pek benim tarzım değiller, seni kırmak veya uyumsuz görünmek istemem ama çok uygun fiyatlı değiller harcamanı da istemem, eğer istersen iade edelim mi?” dedim, o ise bunu o kadar büyüttü ki, yok işte ben hem çalışıyorum hem bebeğime bakıyorum bir yandan da bohçayla ilgileniyorum, hevesleniyorum sen böyle beğenmeyince doğal olarak kırılıyorum en iyisi ben bu bohça sürecinden çekileyim, sana hediyeler almıştım onları da iade edeceğim falan dedi. Bende onun zevkini begendigimis adece begenmedigim tek bir seyi dike getirdigimi bunu genellmeye gerek olmadigini ve sureci onal secerek yurutmekten keyifli ve mumnun oldugumu soyledim. Gercekten de oyle, sadece giymeyecegim icin ve benim bohcam ya soylemek istedim. Gerçekten neye uğradığımı şaşırdım, neyse ki nişanlım yanımdaydı bana hak verdi. Ben bilmiyordum ablası ödüyormuş bohçayı, once boyle soyleyip sonra en kucuk sey de boyke yapmasi, aslında bu hareketiyle benden çok kardeşini mağdur etti, şimdi ben bu bohça sürecini kimle geçireceğim? Annesi sen sec begen ben aliyim demisti ben annesigil douuor ben sadece gorumcemle muhattap oluyorum saniyordum, nisanlim ise cok gururludur ve tenezzul etmez o gunden sonra ablasina hiç etmez ama bu ailenin yapmasi gerekendir ve annesinin bu durumdab haberi olsa yapar zaten, acaba annesine soyle desem nasil olur? “anne uzaktan seçebildiklerimizi seçtik ama görüp almamın daha sağlıklı olduğu şeyleri burada nişanlımla gidip alsam olur mu?” desem nasıl olur? ve sizce ben gercekten ayip mi ettim?
Tamamını okumadım ama ana fikir olarak şunu söyleyebilirim en başında bohça yapmayalım demediyseniz eğer ve bu yola girdiyseniz he diyin geçin ya. Bırakın ne almak istiyorsa alsın madem para harcamak istiyorlar. Evlenince ayıklarsınız satarsınız ben ikinci el uygulana üzerinden bohça kılıfından terliklere süslere kadar hepsini sattım. Takılmayın boşverin onlara göre nasıl tam olacaksa öyle olsun.

Bu arada komikte oluyor yani, benim eş tarafım arnavut kv ile birlikte bohça için alışveriş yapmıştık. Gittik bohçacıya (onların kendi özel bohçacıları oluyor göçmenler bilir) böyle aşırı dantelli seksi şeyler çıkardı bize. Güldük anne dedim delirme kız ben bunları nasıl giyeyim falan diye. Sonra kvm dedi biz daha sade daha usturuplu şeyler bakıyoruz bunlar kızıma fazla diye söyledi. Ama hatırlayınca güleriz hala. Boşverin sürecin tadını çıkarmaya bakın bir defa olacak şeyler.

ben Nisan bohçası sürecimi nişanlımın ablası ile yönetiyorum ve onu kırmamaya da çalışıyorum ama sonuçta benim bohçam beğenmeyeceğim şeyleri eklemiyorum bugüne kadar seçtiğimiz hiçbir şeyde onu kırmadım ama sadece gerçekten kullanmayacağım şeylerde şöyle yapsak olur mu veya çok güzelmiş ama ben böylelerini kullanamıyorum vs ilerledim. Bana iç giyim pijama falan için tek markadan alalım dedi onu da kabul ettim olur dedim, ben beğendiklerimi attım, o benim beğendiklerim gittiği mağazada yok diye kendi zevkine göre şeyler seçmiş, seçtikleri benim kullanacağım şeyler değiller, ben de kibar bir şekilde dedim ki “bunlar pek benim tarzım değiller, seni kırmak veya uyumsuz görünmek istemem ama çok uygun fiyatlı değiller harcamanı da istemem, eğer istersen iade edelim mi?” dedim, o ise bunu o kadar büyüttü ki, yok işte ben hem çalışıyorum hem bebeğime bakıyorum bir yandan da bohçayla ilgileniyorum, hevesleniyorum sen böyle beğenmeyince doğal olarak kırılıyorum en iyisi ben bu bohça sürecinden çekileyim, sana hediyeler almıştım onları da iade edeceğim falan dedi. Bende onun zevkini begendigimis adece begenmedigim tek bir seyi dike getirdigimi bunu genellmeye gerek olmadigini ve sureci onal secerek yurutmekten keyifli ve mumnun oldugumu soyledim. Gercekten de oyle, sadece giymeyecegim icin ve benim bohcam ya soylemek istedim. Gerçekten neye uğradığımı şaşırdım, neyse ki nişanlım yanımdaydı bana hak verdi. Ben bilmiyordum ablası ödüyormuş bohçayı, once boyle soyleyip sonra en kucuk sey de boyke yapmasi, aslında bu hareketiyle benden çok kardeşini mağdur etti, şimdi ben bu bohça sürecini kimle geçireceğim? Annesi sen sec begen ben aliyim demisti ben annesigil douuor ben sadece gorumcemle muhattap oluyorum saniyordum, nisanlim ise cok gururludur ve tenezzul etmez o gunden sonra ablasina hiç etmez ama bu ailenin yapmasi gerekendir ve annesinin bu durumdab haberi olsa yapar zaten, acaba annesine soyle desem nasil olur? “anne uzaktan seçebildiklerimizi seçtik ama görüp almamın daha sağlıklı olduğu şeyleri burada nişanlımla gidip alsam olur mu?” desem nasıl olur? ve sizce ben gercekten ayip mi ettim?
İccamasirini neden görünce alıyor yahu. Gidin kendiniz alinm daha neler duyacagiz

Nişan bohçası sürecini yönetmek mi? Bir okuyun bunu size de komik gelecek mi?

Aslında elinize sınır mesafe koymak için bir fırsat geçmiş. Görümcenizin huyunu suyunu yapısını görmüşsünüz. Kendi istediği gibi olmayınca tavır alan, restleşen ve memnun edilmek istenen birisi. Eskiden genç kızlar tek başına sokakta çarşıda gezemediği için ordu şeklinde gidilirmiş ama artık tıkıyorsun ve adresine geliyor. Makyaj malzemesi kumaş gecelik terlik vs herkesin almadığı alamayacağı şeyler bohça adı altında evlenecek kıza hediye ediliyormuş.

Bu çağda gerek var mı hala bohçaya çantaya? Nişan söz vs bohçası kabul edenler baştan sorunu tartışmayı kırgınlığı da kabul ediyor bence. Birinin kullancağı eşyayı o kişiyi tanımayan zevklerini bilmeyen biri alınca ne bekleniyor ben de bunu anlamıyorum.

ben yapalim dememistim onlar kendileri bohca diye atladilar, bana sen sec biz alalim dediker bende cok mutevazi bi sekilde dysonlar onlar bunlar havada ucusmadan hallediyordum, bu tavir baba da cok fazla geldi, boyle yapacaklarini bilseydim isteseler dahi yok derdim
Onlar atladığında ne gerek var istemiyorum deseydin keşke. Şimdi de diyebilirsin aslında uygun dille nişanlına, o da ailesine söyler. Eğer bu olmaz diyorsan da sessizce bekle birisi gelip bohça hakkında şöyle yapıcaz vs der herhalde. Sonuçta bohça yapmak isteyen onlarsa takibini de onlar yapar diye düşünüyorum. Yok kimse sana bir şey demez ve bohça yapmazsa salla gitsin ve sen de karşı taraf için hazırlıyorsan o bohçayı verme, içine sinmezse evlendikten sonra kocana bohçadaydı bunlar demeden verirsin kullanır, ailesi biz yapmadık ama o yaptı yine de demesin diye. Ha eğer bohçayı sana sormadan yapıp getirirlerse de teşekkür et ve kullanmayacağın tarzdalarsa birine ver ya da at ne diyim, gitsin gidecekse de paraları. Sen sonuçta onların iyiliğine düşünmüşsün para boşa gitmesin diye, giderse de onlar yüzünden zaten o saatten sonra.

Canım öncelikle selamlar, ben de nişanlıyım. Böyle şeylerin olabileceğini, başka insanlarla kendi giyim vs zevkim üzerinden konuşmak beni gerebileceğini düşündüğüm için bohça işine ben de girmedim. Anladığım kadarıyla bu bohça işini kadınlar kendi aralarında hallediyomuş, daha yeni tanıştığım eltim veya kayınvalideme şunu bunu alın demek bana zor gelmişti o yüzden bohça istemediğimi ve nişanlımla gidip kendi zevkimize göre alışveriş yapmak istediğimi söylemiştim. Eltim hatta ısrar etmişti en azından makyaj malzemesi vs. alalım diye ama yine reddetmiştim saygıyla karşılamışlardı. Sen bu sürece girdiğin ve ufak bir gerginlik yaşadığın için evet yönetilmesi gerekilen bi durum, neden tepki gösterilmiş anlayamadım. Bugün düzgün yönetilmeyen bir ilişki yarın evlilik hayatına da malesef yansıyabilir.

Senin yerinde olsaydım, nişanlıma tatlı dille beraber alışveriş yapmayı teklif ederdim. Biz pijamadan tut elbiseye kadar beraber seçiyoruz (sıkılmıyor çünkü pijamalarımı vs sadece o göreceği için onun zevkine de özen göstererek alışveriş yapıyorum). Görümcene de ufak bir hediye alıp ödeme vs konusundan haberin olmadığını, onun hayat yoğunluğu içerisinde zahmete girmesini pek istemediğini sadece onu düşünerek pahalı bir alışverişi gereksiz yere yapmasını istemediğin için öyle şeyler dediğini söyleyebilirsin.

Bir diğer şey de; eltinin bohçayı karşılamasına verilen tepkiler. Bu durum bana da biraz ters geldi ama ben kendi sürecimden örnek vermem gerekirse bizim evimizin tadilatını, mobilyalarımızı vs de kayınpederim ödemişti. Benim aile yapımda da bu ters, evlenmek isteyen kişi her şeyini kendi karşılamalı ve gücü yetmezse ailesi destek olmalı şeklinde bizim ailemizde. Aile yapıları arasında farklılıklar olabilir, saygıyla işi yönetebilmek önemli. Eltin de kendince jest yapmak istemiş olabilir, fazla tepkili yaklaşmamakta fayda var.

Bu süreçlerde tartışmalar, yanlış anlaşılmalar çok oluyor. Ben başımdan geçenleri anlatsam neler neler anlatırım :) Kendini ezdirmeden tatlı dille isteklerini belirt ve sınırlarını net çiz. Sana verebileceğim en iyi tavsiye budur.

Bohça süreci de nedir ilk kez duyuyorum.
İstediklerinizi alın, geçin. İlla biriyle mi yöneteceksiniz ?
İnanın kimle yönetirseniz yönetin sorun çıkma ihtimali çok yüksek. Karşı taraf mırın kırın eder, sizin içinize sinmez. Keyfinizi böyle şeyler için bozmaya hiç değmez. Nişanlınızla birlikte kendinize ne istiyorsanız onu alın geçin. Ben sizin yerinizde olsam kendime alacağım şeyler için aileyi karıştırmam.

Nişan sürecimde bohça tedarikine ihtiyaç duymadığımız karşı tarafa önceden beyan edilmişti. Ancak karşı taraf konuya yönelik yüksek motivasyon ve proje sahipliliği gösterdiği için süreç işlemeye başlamıştır. Tek mustımız paket içeriğinde iç çamaşırı olmamasıydı.
Bununla birlikte operasyonun son dakikalarında büyük hala tarafından paket içeriğine “kırmızı sütyen” itemi yetkisizce ekleme yapılmıştı. İlgili ürün kalite kontrolden geçemeyerek tarafımca derhal envanter dışına çıkarılmıştı.

Bu süreçler bazen karşı taraf istiyor diye laf olsun diye yapılır. Belki sizin “süreci nasıl yönettiğinize” baktılar. Bu kadar büyütüp olay yapıp, gururların işe girmesi saçma.
Şu düğün dernek işlerini hep gereksiz buluyordum ama anlayana gerçekten evlilik öncesi son denemeler…

ne gereksiz bir ise niye girdiniz ki bu devirde? uc kurusluk don icin tonla tantana, rica minnet
madem her asamasina siz karisacaksiniz ortak link olustursaydiniz siz begenseydiniz nisanliniz odeseydi. ablasi da guzel bir sunumla sarip edip getirseydi

reyiz öyle bir anlatmışsın ki sanki görümcenle yürütüğün şey çözüm süreci ahahahahahha

ya yıl olmuş 2026 hala bohça mı yapılıyor anlamadım.

madem istememişsin böyle bir niyetin yokmuş, e koysunlar istediğini, sevmediğini kullanmazsın gelince misafire vs verirsin, beğendiğini kullanırsın.

Nişan sürecimde bohça tedarikine ihtiyaç duymadığımız karşı tarafa önceden beyan edilmişti. Ancak karşı taraf konuya yönelik yüksek motivasyon ve proje sahipliliği gösterdiği için süreç işlemeye başlamıştır. Tek mustımız paket içeriğinde iç çamaşırı olmamasıydı.
Bununla birlikte operasyonun son dakikalarında büyük hala tarafından paket içeriğine “kırmızı sütyen” itemi yetkisizce ekleme yapılmıştı. İlgili ürün kalite kontrolden geçemeyerek tarafımca derhal envanter dışına çıkarılmıştı.

Bu süreçler bazen karşı taraf istiyor diye laf olsun diye yapılır. Belki sizin “süreci nasıl yönettiğinize” baktılar. Bu kadar büyütüp olay yapıp, gururların işe girmesi saçma.
Şu düğün dernek işlerini hep gereksiz buluyordum ama anlayana gerçekten evlilik öncesi son denemeler…
İki don sütyen için çıkardıkları yaygaraya bak ,bu azminle az zorlasalar dünyayı yönetirler valla ben takdir ettim.

Gidip kendiniz alın ya😅 sevişirken giyilecek şeyi görümce kişisinin beğenip ödemesinden daha tuhafı kaynananın beğenip ödemesi hatta muhtemelen kayınbabanın 😬
koca namzetinle al daha iyi ama parası varsa

Of en nefret ettiğim olay gerçekten bohça falan çok banel değil mi sizce de? Gidip ne diye baştan kabul ediyorsunuz anlamıyorum. Aşırı saçma adetlerden bir tanesi. Ben bohça yapmak istemiyorum diyin gidin kendiniz alın bu kadar mesele haline getirmek yerine. Bana eşimin ailesinden biri teklif etmedi etse de terslerdim. Kocama giyeceğim fantezi çamaşırlarını yada donlarımı seçmelerine izin verip neden sergiliyim millete

ben de bilmiyordum onun karsiladigini, kardesine benim sana hediyem olsun ben karsilayim demis, simdi neden kibarca begenmedigimi soyledigim bir seyde geri cekiliyorsun ki, o zaman hic bulastirmasaydin, benden cok kendi kardesine ayip etti, haksiz miyim?
Ya neden bohça mesela? Bak eskiden çarşı pazar yokmuş insanlar bu nedenle yapıyorlarmış bohçayı şimdi çıkıp avm den pazardan çarşıdan kendin en güzellerini alabilirrsin zevkine göre neden bohça yapıyorsun istiyorsun eminim gencecik de bir kızsındır neden ya 😭valla bu konu dert oldu arkadaslar niye bilmiyorum saç baş yolasım geliyor taktım ben bu konuya her bohça çeyiz konusunda varım 🤣🤣🤣

Back
X