Sizce haksız mıyım?

Evet bu konuda bende de hata var sanırım. Asla kimseye minnet etmek istemiyorum. Sorduklarında yok diyorum geçiyorum. İlla kendim yapmam lazım böyle bir yapım var malesef. Ama benim de istediğim sormadan getirip bıraksalar ben hayır demem. Ailem sonuçta benim yapımı biliyorlar.

Ben de minnet etmem. Hazir yemek siparis ederim olur biter. Milyon tane uygulama var. Market alisverisini de ordan hallederim.

Ancak hem minnet etmeyip hem destek olmadilar demek ters düsüyor birbirine. Bu arada gecmis olsun. Bir daha aradiklarinda söyleyin bence :) kendinizi yipratmayin.

Hanımlar merhaba. Bugün biraz duygusal günümdeyim galiba. Abartıyor muyum, yoksa haklı mıyım görüşlerinizi almak istiyorum.

Eşim 4 gün önce coronaya yakalandı. Evde karantinadayız. 8 aylık kızım var bizde birşey yok şükür. Hiç beklemiyorduk, çok dikkat etmemize rağmen oldu. Sudan çıkmış balığa döndük bi anda. Eşim odaya kapandı. Ben ikiye bölündüm resmen. Sorun şu ki, ailelerimizden kimseden bir yardım görmedik. Sadece telefonla arayıp birşeye ihtiyacınız var mı deyip kapatıyorlar. Ama bunu herkes yapıyor zaten. 3 günlük tanıdığım komşu bile kapımı çalıp yemek getireyim mi diye sordu. Bugün zar zor yemek yaptım çocuğum durmuyor. Benim ailem(annemler, 2 ablam) yarım saatlik uzaklıkta. Eşimin ailesi (kayınvalidemler, görümcem) 20 dakika uzaklıkta. Yani beklerdim ki, bir kap yemek yapıp getirsinler bu kadar. Sadece bu da değil. Hamilelikte, doğumda hep yalnızdım. Tamam virüs var evet ama bir iki kap yemek yapıp getirmek çok mu zor? Çok yalnız hissettim kendimi bir anda. Abartıyor muyum bilemedim. İçimi dökmek istedim.
Haklısınız. İnsanlar bu kadar da duyarsız olmamalı. Yanı bi kap yemek yapıp kapıya bırakmakta ne var ki? Market alışverişi alıp getirmekte ne var? Insanlar bu kadar bireyselleşmemeli. Aile bu neticede.

Ben sizi gayet iyi anladım. Noktasına virgülune kadar yaşadım da. Eşim pandemi basladigindan beri issizdi sonbaharda iş yeri açıldı ilk hafta korana oldu.
Millete arıyor yok kemik suyuna çorba yap diğeri diyor tavuk suyuna çorba yap. Beslenmenize dikkat edin bol bol şunu yiyin bunu yiyin.
E tamam da biz bunları neyle alacagiz hadi para bulduk hepimiz karantinadayiz kim gidip alacak.
Bende çok sinir oldum.
Ama ben hayatimin her alaninda yanliz olduğum için kendince çözüm buldum.
Ben ailem zaten burada yok. Eşimin o toz kondursmsdigi ailesi burada.
Ama bana da çok iyi bir koz verdiler. Şimdi bir daha o pabuc dillerini bana uzstirlsrsa onlara edecek iki cift lafim var.
Size de çok geçmiş olsun. Sizin durumunuz daha zormuş. Bende kendimi gurbette hissettim bugün. Ya duygusal bir anıma geldi ya birikti bilemiyorum.
Allah'ım şifa versin size de kolay gelsin inşallah.
Amin çok teşekkürler.
Ben de minnet etmem. Hazir yemek siparis ederim olur biter. Milyon tane uygulama var. Market alisverisini de ordan hallederim.

Ancak hem minnet etmeyip hem destek olmadilar demek ters düsüyor birbirine. Bu arada gecmis olsun. Bir daha aradiklarinda söyleyin bence :) kendinizi yipratmayin.
Teşekkür ederim. En güzeli düşünmemek sanırım düşündükçe insan kendini dolduruyor :)
Siz corona olup ,yatak dosek yatsaydiniz hakliydiniz,
Bu sekilde abartmissiniz ,ne alaka millet yemek tasisin
Saygı duyarım. Yani benim için aile demek hastalık Allah korusun ölüm doğum bu gibi şeylerde yardım etmek demek.
Haklısınız. İnsanlar bu kadar da duyarsız olmamalı. Yanı bi kap yemek yapıp kapıya bırakmakta ne var ki? Market alışverişi alıp getirmekte ne var? Insanlar bu kadar bireyselleşmemeli. Aile bu neticede.
Bende böyle düşünüyorum. Aile kavramına genel olarak düşkünüm sanırım ondan biraz kırıldım.

Aileler arayıp, sorduğunda niye gurur yapıp,
bir şey lazım değil diyorsunuz?
Madem beklentiniz var espriyle karışık ‘iyi kötü çorba kaynattım ama anne elinden bir börek olsa yerdik’ deyin.
Ben olsam dolma isterdim, çok severim.

‘Hem müdana etmeyeyim, hem onlar ısrar etsinler’ değişik bir yaklaşım.
Belki de müdanasız tavrınız nedeniyle mesafeli davranıyordur akrabalarınız.
Maddi sıkıntınız yoksa siparişe yüklenin bu dönem kendinizi üzmeyin.
Geçmiş olsun bu arada...

Hanımlar merhaba. Bugün biraz duygusal günümdeyim galiba. Abartıyor muyum, yoksa haklı mıyım görüşlerinizi almak istiyorum.

Eşim 4 gün önce coronaya yakalandı. Evde karantinadayız. 8 aylık kızım var bizde birşey yok şükür. Hiç beklemiyorduk, çok dikkat etmemize rağmen oldu. Sudan çıkmış balığa döndük bi anda. Eşim odaya kapandı. Ben ikiye bölündüm resmen. Sorun şu ki, ailelerimizden kimseden bir yardım görmedik. Sadece telefonla arayıp birşeye ihtiyacınız var mı deyip kapatıyorlar. Ama bunu herkes yapıyor zaten. 3 günlük tanıdığım komşu bile kapımı çalıp yemek getireyim mi diye sordu. Bugün zar zor yemek yaptım çocuğum durmuyor. Benim ailem(annemler, 2 ablam) yarım saatlik uzaklıkta. Eşimin ailesi (kayınvalidemler, görümcem) 20 dakika uzaklıkta. Yani beklerdim ki, bir kap yemek yapıp getirsinler bu kadar. Sadece bu da değil. Hamilelikte, doğumda hep yalnızdım. Tamam virüs var evet ama bir iki kap yemek yapıp getirmek çok mu zor? Çok yalnız hissettim kendimi bir anda. Abartıyor muyum bilemedim. İçimi dökmek istedim.

hamilelikte, doğumda hep yalnızmışsın zaten. ben neden yetişemediğin ve başkalarından yemek beklediğin kısmını anlayamadım açıkçası.. sonuçta sende ve çocuğunda bir şey yok sanırım, covid olan eşin. e odada zaten, normal gündelik yemeğini yapıp bi ekstra tabağı sofraya değil de tepsiye koyup odaya götürüyorsun.. seni başkalarından destek beklemeye iten nedir?

Aileler arayıp, sorduğunda niye gurur yapıp,
bir şey lazım değil diyorsunuz?
Madem beklentiniz var espriyle karışık ‘iyi kötü çorba kaynattım ama anne elinden bir börek olsa yerdik’ deyin.
Ben olsam dolma isterdim, çok severim.

‘Hem müdana etmeyeyim, hem onlar ısrar etsinler’ değişik bir yaklaşım.
Belki de müdanasız tavrınız nedeniyle mesafeli davranıyordur akrabalarınız.
Maddi sıkıntınız yoksa siparişe yüklenin bu dönem kendinizi üzmeyin.
Geçmiş olsun bu arada...
Teşekkürler. İşte ben o yapıda biri değilim. Kendi anneme bile şunu isterim bunu isterim diyemem. O yüzden beni az çok tanıyorlar onlar düşünsün istedim ama sanırım biraz bunalmışlıkla abarttım.
hamilelikte, doğumda hep yalnızmışsın zaten. ben neden yetişemediğin ve başkalarından yemek beklediğin kısmını anlayamadım açıkçası.. sonuçta sende ve çocuğunda bir şey yok sanırım, covid olan eşin. e odada zaten, normal gündelik yemeğini yapıp bi ekstra tabağı sofraya değil de tepsiye koyup odaya götürüyorsun.. seni başkalarından destek beklemeye iten nedir?
Eşim işten gelince o bebeğimize bakıyordu. Bazen o şekilde yemek yapıyordum. Yada akşamdan falan. Böyle olmayınca 7/24 çocukla ve ev işleri falan derken bunaldım sanırım.

Ev işini çok takmayın bu ara olduğu kadar.
Pratik yemekler yapmaya çalışın.
Evet ihtiyacım yok derseniz yapmazlar.
Ben de isteyemem yapı meselesi bu.
Ama istenmese de kapıya bir tencere dolma, sarma, börek, kizartilmaya hazır köfte gibi şeyler de bırakılabilir.
Hem siz istemiyorsunuz hem de onlar ince düşünceli değil demek ki.
Öyle olunca da böyle birşey çıkmış ortaya.
Ama bu sizin tercihinizse de o zaman buna kafayı takip enerjinizi tüketmeyin derim.
Ne demiş Karacaoğlan;
Tırnağın var ise başın kaşı,
Kimseden kimseye vefa yoğ imiş.

Ev işini çok takmayın bu ara olduğu kadar.
Pratik yemekler yapmaya çalışın.
Evet ihtiyacım yok derseniz yapmazlar.
Ben de isteyemem yapı meselesi bu.
Ama istenmese de kapıya bir tencere dolma, sarma, börek, kizartilmaya hazır köfte gibi şeyler de bırakılabilir.
Hem siz istemiyorsunuz hem de onlar ince düşünceli değil demek ki.
Öyle olunca da böyle birşey çıkmış ortaya.
Ama bu sizin tercihinizse de o zaman buna kafayı takip enerjinizi tüketmeyin derim.
Ne demiş Karacaoğlan;
Tırnağın var ise başın kaşı,
Kimseden kimseye vefa yoğ imiş.
İşte karakter meselesi. Sizde benimle aynı olduğunuz için anlamışsınız beni. Yok kafaya takmıyorum geçti bile. Bir anlık duygu yoğunluğu oldu sanırım.

Abartmayın Allahaskina. 8 aylık bebekle gayette yemek yapılır. Sağlığınız yerinde sizinkisi duygu sömürüsü
Çok kırıcı bi yorum değil mi sizce de?
Ben sekiz aylıkken kızım WCye zor girdiğim günler oluyordu.
Ve korona atlatan biri olarak da ne denli ağır geçtiğini tahmin edebiliyorum.
Bi tarafta bakım bekleyen hasta, öbür tarafta yeni hareketlenen çocuk.
Yaşınızı bilmiyorum ama annelerimiz annannelerimiz gibi tepki vermişsiniz.

Çok kırıcı bi yorum değil mi sizce de?
Ben sekiz aylıkken kızım WCye zor girdiğim günler oluyordu.
Ve korona atlatan biri olarak da ne denli ağır geçtiğini tahmin edebiliyorum.
Bi tarafta bakım bekleyen hasta, öbür tarafta yeni hareketlenen çocuk.
Yaşınızı bilmiyorum ama annelerimiz annannelerimiz gibi tepki vermişsiniz.
Ben de yorumu görünce biraz bozuldum açıkçası ama sinirle bir şey yazıp kırmak istemedim. Teşekkür ederim.

Benim ailem araba ile üç dakika mesafede ama ben hic evde yanlizken cocugum durmuyor yemek yapamiyorum diye ailemden beklemedim doğrusu. Esim sabah 5de gider sehir disinda calisir 5-6 gibi gelir, tüm günüm cocukla bebekle geçerdi. Durmadigi zaman kanguruya bahlar sirtimda filan taşıdım, pratik seyler yapardim. Tavugu soslayip firina atmak gibi, makarna/çorba tarzi.

Simdi esim corona olsa hasta olan o oluyor, ben saglamim çocuğum durmuyor diye kimseden bekleyemem ki. İki cocuk buyutuyorum elbette coook zor zamanlar oldu ama durduklari bir an mutlaka oluyor. Biz bunlari göze alarak cocuk sahibi olmak istiyoruz. Ailecek hasta olsaniz anlarimda bu durumda siz alingan geldiniz.
Ülkemizde şunu fark ettim, kök aileden insanlar evlenince cocugu oluncada cok beklentili oluyor. Onlarin yardimlari hesaba katilarak bi ise girisiliyor, ailed yapmayinca bosa beklentiye girmis olunuyor.
Aileler ayrica size ihtiyaciniz varmi diye soruyorlarmis. Cocugasa bakamicaklarina göre geriye kalan tek sey yemek. Onuda organize edersiniz, cok bunalincada arayip anne cocuk hiç durmadı olmuyor yapamıyorum yetisemiyorum babaida hasta yardimci olamiyorz sen sana zahmet bisey hazirlasan?" Diyebilirsiniz

- Lavinia - Lavinia arkadaşım ben seni çok iyi anladım. Biz de korona atlattık ve cidden bakım isteyen bişey. Bi yanda eşin öte yanda küçük bebek zorlanmanı çok iyi anlıyorum. Ben de kimseden bişey isteyemem. Ama yine de yardım istemek çok insani bişey, eğer annen ya da kardeşlerinden nazının geçtiği ve sağlığı iyi olan biri varsa rica edebilirsin bi çorba vs. Bi tencere gelse iki gün içilir o bile bi kolaylık. Ve bi arkadaş daha demiş evet temizliğe çok takılma zaten kendi birikintiniz, giren çıkan yok eve, bırak bi süre dağılsın.

Benim ailem araba ile üç dakika mesafede ama ben hic evde yanlizken cocugum durmuyor yemek yapamiyorum diye ailemden beklemedim doğrusu. Esim sabah 5de gider sehir disinda calisir 5-6 gibi gelir, tüm günüm cocukla bebekle geçerdi. Durmadigi zaman kanguruya bahlar sirtimda filan taşıdım, pratik seyler yapardim. Tavugu soslayip firina atmak gibi, makarna/çorba tarzi.

Simdi esim corona olsa hasta olan o oluyor, ben saglamim çocuğum durmuyor diye kimseden bekleyemem ki. İki cocuk buyutuyorum elbette coook zor zamanlar oldu ama durduklari bir an mutlaka oluyor. Biz bunlari göze alarak cocuk sahibi olmak istiyoruz. Ailecek hasta olsaniz anlarimda bu durumda siz alingan geldiniz.
Ülkemizde şunu fark ettim, kök aileden insanlar evlenince cocugu oluncada cok beklentili oluyor. Onlarin yardimlari hesaba katilarak bi ise girisiliyor, ailed yapmayinca bosa beklentiye girmis olunuyor.

Beklentili olmasını yadırgamanız normal ama çok basit bi mesele gibi derdini küçüksemek tuhaf.
Tamam siz harika becerikli hamarat bi kadınsınız diyelim.
O zorlanmış, bu kadar basit.
Niye herkes fedakar cefakar herşeyi sırtlanan bir kadın görmek istiyo, siz zoru başandınız diye onun zorlanıyorum demesini neden yargılıyosunuz?
Ben de korona atlattım küçük çocukla, kimseye demedim, ama ardına kendime şunu dedim "bak Ivo biri böyle yatağa düşerse bi kapısını çal çok zormuş"..
Evet bugün yine yakalansam yine demem, yine beklentiye girmem ama getirilirse birşeyler çokça dua ederim, çünkü gerçekten zor bi süreç

Aileler ayrica size ihtiyaciniz varmi diye soruyorlarmis. Cocugasa bakamicaklarina göre geriye kalan tek sey yemek. Onuda organize edersiniz, cok bunalincada arayip anne cocuk hiç durmadı olmuyor yapamıyorum yetisemiyorum babaida hasta yardimci olamiyorz sen sana zahmet bisey hazirlasan?" Diyebilirsiniz
Ben de gelgit yaşayıp duruyorum. Bir yanım abartıyorsun diyor diğer yanım onlar senin ailen diyor. Sanırım yorgunluk, uykusuzluk, hastalık falan üst üste geldi. Eğer daha da zorlanırsam dediğiniz gibi söylerim artık.
- Lavinia - Lavinia arkadaşım ben seni çok iyi anladım. Biz de korona atlattık ve cidden bakım isteyen bişey. Bi yanda eşin öte yanda küçük bebek zorlanmanı çok iyi anlıyorum. Ben de kimseden bişey isteyemem. Ama yine de yardım istemek çok insani bişey, eğer annen ya da kardeşlerinden nazının geçtiği ve sağlığı iyi olan biri varsa rica edebilirsin bi çorba vs. Bi tencere gelse iki gün içilir o bile bi kolaylık. Ve bi arkadaş daha demiş evet temizliğe çok takılma zaten kendi birikintiniz, giren çıkan yok eve, bırak bi süre dağılsın.
Temizliği geçtim artık zaten yapamıyorum bu ara. Artık çok zorlanırsam söyleyeceğim bakalım. Teşekkür ederim.

Yorumları okuyunca cidden çok üzülüyorum. Yaa anne baba çocuğunun istemesini beklemesin bir zahmet. Belki evde pişirecek birşey kalmamıştır. Hayır ihtiyacım yok dense bile bi kaç torba eşya alınıp götürülmesi lazım. Yaa bence ben yanlış düşünmüyorum yaa. Bizim örf ve adetlerimiz bunu gerektirir. Üfff bilmiyorum.

Arabaları var mı?Yada çocukları kucuk mu .Her şeyi göz önüne almak gerek .

Beklentili olmasını yadırgamanız normal ama çok basit bi mesele gibi derdini küçüksemek tuhaf.
Tamam siz harika becerikli hamarat bi kadınsınız diyelim.
O zorlanmış, bu kadar basit.
Niye herkes fedakar cefakar herşeyi sırtlanan bir kadın görmek istiyo, siz zoru başandınız diye onun zorlanıyorum demesini neden yargılıyosunuz?
Ben de korona atlattım küçük çocukla, kimseye demedim, ama ardına kendime şunu dedim "bak Ivo biri böyle yatağa düşerse bi kapısını çal çok zormuş"..
Evet bugün yine yakalansam yine demem, yine beklentiye girmem ama getirilirse birşeyler çokça dua ederim, çünkü gerçekten zor bi süreç
Evet ya cidden.
Anlıyorum sizi Allah kolaylık versin deyip moral vermek çok mu zor?
İki arkadaşım vardı bir dönem genelde üçümüz görüşüyorduk.
İkisi de tüp bebekle doğum yapmıştı.
Sürekli zorluklarından vs bahsediyorlardı.
Ya haklısınız zormus gerçekten diye teselli verirdim hep.
Sonra ikinci oldu benim ama uyumayan, gazlı, sürekli ağlayan bir bebek ve ailem 7 saat uzakta, kimsem de yok yani.
Tuvalet için eşimi bekliyorum o derece.
Evde büyük de ilgi bekliyor.
İşte görünmez oldun felan habire böyle mesaj atıyorlar ya da karşılaşınca oyle söylüyorlar.
Beklentim olmadı zaten ama bir kere kapımı çalıp nasılsın kardeş alayım bebeği de sen işini yap diyen olmadı.
Hatta ne dediler biliyor musunuz?
Şükret haline sen kendiliğinden hamile kalıyorsun, bu kadar da sikayetlenme bak biz ne çileler çektik felan.
Ben ufak bir şoktan sonra kestim muhabbetimi.
Ya hu naz mi yapıyorum ben size?
Uykusuz kalmaktan migrene evrilen ağrılara çevrildi baş ağrısı o dönem ve hala da devam ediyor.
Ne yapayım yani kapasitem bu kaldirabilme gücüm bu yapım bu yani.
Herkesin kaldirabilecegi yük kapasitesi aynı olmuyor işte.

Back
X