Annem bir kaç ay önce koronaya yakalanmıştı, testi pozitif çıkmıştı fakat babam kordona değildi. Odaları ayırdılar sizin gibi. Annem kordona olmasına rağmen kordona olmayan sağlıklı bir insan gibiydi hiçbir belirtisi yoktu boğazlarının acıması dışında. Eşim izine ayrılacaktı, annemler karantinaya girdi diye izine çıkmadı, erteledi. Onların market alışverişini yaptık, iki gün boyunca yiyebilecekleri kadar yemek götürürdük, ama annemler ben hamileyim diye beni yormak istemiyorlardı, yakındaki ev yemekleri satan bir esnaf lokantasıyla onlar için konuşmuş numaralarını annemlere vermiştim, annemler menüden bakıp ne isterlerse getiriyorlar babamın balkondan saldığı sepete yemekleri bırakıyorlardı. Bende sık sık eksiklerini vs götürüyordum.
Normalde babam heeşeyi ayağına bekleyen bir insan, gidip çayını suyunu kendisi koymaz ayağına ister, ama korona sürecinde anneme bebek gibi baktı. Sabah annemin kahvaltısını özene bezene hazırlayıp kapısına bırakır, öğlen ve akşam meyvesini, çerezini, yemeğini, çayını hazırlayıp yine kapısına bırakırdı. Hatta normalde yemek yapmamasına rağmen bizden tarif isteyip anneme yemek bile yapmıştı bir kaç kere

Neyse sizin konunuza gelelim. Siz hasta değilsiniz sonuçta, çocuk olsada normal zamanda yemeğinizi yapıyordunuz sonuçta. Daha basit yemekler yapın, kendi moralinizi bozmayın. Eşinizle whatsapp üzerinden görüntülü konuşurken yemeğinizi pişirin mesela. Aileniz aradığında da söyleyin şu eksik bu eksik diye. Herkes siizn gibi ince düşünemeyebilir. Anne çocukla zorlanıyorum, benimde moralim ve psikolojim bozuldu, yemek gönderir misin diyebilirsin. Sonuçta annen, ben kendi anneme söylüyorum bana şunu yapar mısın bunu yapar mısın diye hasta olduğum zamanlar, annem de yapar. Siz de söyleyin bence.