Polis kelimesini okuyunca eyvah dedim. Benim polis olan bir arkadaşım vardı. Tabi sevgili gibi sahiplenmişti beni.
Dediğin gibi bir kıskançlık bir kıskançlık herşeye kıyafete karışırdı.
Polis olan akrabam ve en son görücü usulü tanıştığım bir polis de oldu.
Bir mükemmeliyetçilik, kazak erkeklik otorite.
Genelleme yapmak yanlış olsa da meslek hastalığı mıdır, hep mi böyledir diye şaşırdım şimdi.
İşinden dolayı ortaya çıkıyor olmasın bunlar. Ya da ben polisle beraberim eşim çok rahattır, kıskançlık etmez diyen var mı?
Şimdi işi gücü bir kenara bırakıp objektif bir yorum yapacağım.
Bu sevdiğinizi söylediğiniz kişi sizi yıpratıyor. İlişkide kişisel sınırlar olmalı. Karşılıklı saygı olmalı.
İstediğinizi yapamadığınız, istediğinizi giyemediğiniz, sürekli açıklama yapıp tartıştığınız bir erkek var karşınızda.
Bu ilişki sağlıklı bir ilişki değildir. Tek taraflı taviz var. Niyeyse de hep kadındır tavizde bulunması gereken.
Siz de ona şu kıyafet giyme tarzı onu taklit edecek sınırlar koyun. Ah işte erkek milleti size şunu bunu giyme der.
Kendine saçını sağa değil sola yatır desen yapmaz.
Ben seni o kadar iyi anlıyorum ki. Ben de bu tür erkekleri sevdim.
Ama öyle bir erkekle evlensem hayatım boyunca eziyet dolu bir hayat olurdu. Kan kusardım.
Sen de ne yap ne et böyle bir adamla evliliğe gitme derim. Çünkü bugün karışması hoşuna gidecek. Evlenince hayatta bezdirecektir.
Haklı mısın? Bence haklısın direnmekte. Dizginleri eline vermemekle.
Hem seni sen olduğun için sevmedi mi bu adam? O halde şimdi niye değiştirmek istiyor.
Valla dizginleri eline verirsen de sıkılıp , bu ilişkide heyecan kalmadı diye çekip gidecek tiplerdir bu adamlar.
O şekilde yarananı kıymeti bilineni yoktur tarihte. Bir taraf ezer, hep ezer, emir verir.
Haddim değil ama; bence ayrılıp değer bilecek , sağlıklı iki bireyin yürüttüğü, uyumun olduğu daha güzel bir birlikteliğe yol aç.
Afedersin ama çanta göğüs arasına girmesin zihniyetinde bir adamdan ne sana ne ilerde çocuklarınıza ne fayda gelebilir ki. veya herhangibir kadına.
Elini vicdanına koy bir düşün. Sen bayansın. Sen değerlisin. Özel olansın. Biz erkekleri seçeriz ve aslında şekillendirmeliyiz. Onlar bizi yönetmemeli.