Premature Bebekler Sizce Hangi Marka Mama Daha İyi...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım ilk zamanlar biz de bisküvi vermiştik ama içindekileri okuyunca bir daha vermedim. Bebek ekmeği kullanıyoruz onu da artık değiştirip tam buğday ekmeği ya da çavdar ekmeği verelim diyoruz. Mama konusunu bilemiyorum canım. ınsan kararsız kalıyor bilmeyince hiçbirinden emin olamıyor keşke sütümüz olsaydı:((

Canım ilk zamanlar biz de bisküvi vermiştik ama içindekileri okuyunca bir daha vermedim. Bebek ekmeği kullanıyoruz onu da artık değiştirip tam buğday ekmeği ya da çavdar ekmeği verelim diyoruz. Mama konusunu bilemiyorum canım. İnsan kararsız kalıyor bilmeyince hiçbirinden emin olamıyor keşke sütümüz olsaydı:((

walla bu milupadan artık midem bulanıyor...
zaten biberonu yıkayınca kapağını açınca nasıl kötü kokuyor..farkettinmi ????
bizim dr da cavdar ve tam buğday ver dedi...
ben öyle yapıyorum 1 gün cavdar 1 gün bebek ekmeği...
bebek ekmeği bitince almıyacağım...
bisküvide vermeyeceğim artık...

Kızlar son zamanlarda bu süt olayına iyice taktım. Pastörize süt değil de açık süt alıp ondan yoğurt yapmak istiyorum. Artık reklamlara pek güvenmiyorum. Gerçekten de bir dönem hep sanayağı reklamı yapıldı ve kalp hastası bir nesil yetişti. Şimdi pastörize süt reklamı yapılıyor. Bir araştırma okumuştum kendi annelerinden alınan pastörize sütle beslenen buzağılar bile genellikle 6 hafta içinde ölüyormuş. Cerrahpaşa üniversitesinden bir prof.'un araştırma sonuçlarını yazdığı aşağıdaki linke siz de bir göz atın. ınşallah hepimiz sağlıklı, meralarda otlatılan inekler bulabiliriz.

İşte, pastorize sütün sağlığa zararları! / iyibilgi

yani canım ben inek bulamam.. :)
ama zaten pastörize kullanıyordum artık devam edeceğiz...
teşekkür ediyorum...

kızlar ben özel bi hst.30 haftalık doğum yaptım şu an allaha şükür 11 aylık oldu.sadece küvezde yattığı iki ay boyunca anne sütü verebildim daha snr sütüm azaldı ve bebeğim emmeyi reddettiği için tamamen çekildi yani doğduğundan beri hazır mama kullanıyorum.ve çocuk doktorumuz doçent ayrıca çokta başarılı olduğunu düşündüğüm güvenilir bi adam.bende hep acaba hangi marka bebeğim için daha iyi sorusunu çok merak ederdim doktorumuza sordum bi gün ilk zaman hep daha iyidir diye aptamil kullanıyodum ama doktorumuz bunun tamamen reklama dayalı bişey olduğunu söledi yani bütün mamalar aynı özelliğe sahip içerikleri aynı sadece hangisi reklamını daha iyi yaparsa sanki o en iyi marka diye düşünülür ama öle bişey yok.en ucuz olan mamada aynı özelliğe sahip güvenle kullanabilirsin dedi bende bebelaca geçiş yaptım hep onu kullandım geçen ay bikere hero baby ide denedim ama o bebişimin pek hoşuna gitmedi sanırım bebelaca alıştığı için tadını yadırgadı.ama sözün özü bütün mamalar aynı istediğiniz mamayı çekinmeden kullanabilirsiniz

kızlar ben özel bi hst.30 haftalık doğum yaptım şu an allaha şükür 11 aylık oldu.sadece küvezde yattığı iki ay boyunca anne sütü verebildim daha snr sütüm azaldı ve bebeğim emmeyi reddettiği için tamamen çekildi yani doğduğundan beri hazır mama kullanıyorum.ve çocuk doktorumuz doçent ayrıca çokta başarılı olduğunu düşündüğüm güvenilir bi adam.bende hep acaba hangi marka bebeğim için daha iyi sorusunu çok merak ederdim doktorumuza sordum bi gün ilk zaman hep daha iyidir diye aptamil kullanıyodum ama doktorumuz bunun tamamen reklama dayalı bişey olduğunu söledi yani bütün mamalar aynı özelliğe sahip içerikleri aynı sadece hangisi reklamını daha iyi yaparsa sanki o en iyi marka diye düşünülür ama öle bişey yok.en ucuz olan mamada aynı özelliğe sahip güvenle kullanabilirsin dedi bende bebelaca geçiş yaptım hep onu kullandım geçen ay bikere hero baby ide denedim ama o bebişimin pek hoşuna gitmedi sanırım bebelaca alıştığı için tadını yadırgadı.ama sözün özü bütün mamalar aynı istediğiniz mamayı çekinmeden kullanabilirsiniz

cnm,sen de medipolde doğum yaptın di mi benim gibi?enver bey bizim de dr.umuz.

gugu haklısın canım ...bende basta bıkac marka mama denedım kımı kabız yaptı kımını sevmedıler son olarak bebelac verdım bı yaslarına kadar bebelac kullandım yaslarından berı aptamıl kullanıyorum junyır ımnınofortıslı old ıçın ama farklı yok bencede cok sadece ucuzlarda daha fazla nısasta varmıs ...dıye duydum ..ama onemlı olan sevmelerı ....aptamılın sıvı olanınsan bazen muhallebı yapıyorum .....ama artık onaltı aymız dun doldu dr normal sute veya kecı sutune gec dedı alıstırmaya calısıyorum ınş yaza sıute tam gecıs yapıcam dokuz kılo cıvarındayız cok ıstahlı degılız ama cok sukur ıyıyız 28 haf-lık geldık yavas yavas ılerlıyoruz yuruyen yok beklıyorum ...herkese guzel gunler bebeklerıyle

evet cnm.sen nezqman yaptın doğumunu

7 ay önce ve sanki seninle orda tanıştık gibi geliyor bana.ben yoğun bakımın camından bakarken miniğime bi bayan gelmişti yanıma ve senin özelliklerine benzer şeyler anlatmıştıı.bebeği 30 haftalık doğmuş 3 yaşında bi bebeği daha varmış..gibi şeyler anlatmıştı ben sen olduğunu düşündüm eylül yada ekimde hastanede yattınızmı?

7 ay önce ve sanki seninle orda tanıştık gibi geliyor bana.ben yoğun bakımın camından bakarken miniğime bi bayan gelmişti yanıma ve senin özelliklerine benzer şeyler anlatmıştıı.bebeği 30 haftalık doğmuş 3 yaşında bi bebeği daha varmış..gibi şeyler anlatmıştı ben sen olduğunu düşündüm eylül yada ekimde hastanede yattınızmı?

ozaman o benimdir arkadaşım :1: evet 3 yaşında bi oğlum daha var ve 30 haftalık doğum yaptım benim çocuklar çok sık hasta oluyolar kaç sefer yattılar hst.nede.bende zaman zaman küvezde yatan bebekleri ziyaret edip öle annelerine teselli vermek amaçlı konuşmuşumdur .ben seni hatırlayamadım malesef çünkü öle konuştuğum çok anne oldu ama sen eminim beni görmüşsündür.şimdi bebişin ne durumda.iyidir inşallah..

ozaman o benimdir arkadaşım :1: evet 3 yaşında bi oğlum daha var ve 30 haftalık doğum yaptım benim çocuklar çok sık hasta oluyolar kaç sefer yattılar hst.nede.bende zaman zaman küvezde yatan bebekleri ziyaret edip öle annelerine teselli vermek amaçlı konuşmuşumdur .ben seni hatırlayamadım malesef çünkü öle konuştuğum çok anne oldu ama sen eminim beni görmüşsündür.şimdi bebişin ne durumda.iyidir inşallah..

hamdolsun ii bebeğim şimdi önümüzdeki ay nörolojik kontrolü var inşallah ii çıkAR..baya küçük doğmuştu benimki 26 haftalık ve 700 gr.larda :(

hamdolsun ii bebeğim şimdi önümüzdeki ay nörolojik kontrolü var inşallah ii çıkAR..baya küçük doğmuştu benimki 26 haftalık ve 700 gr.larda :(

inşallah iyi çıkar canım.benimkide 30 haftalık 1000 gr.40 cm boyunda doğdu 45 gün küvezde kaldı çıktıktan 2 hafta snr daha 2000 gr.iken iki gözünden rop ameliyatı oldu ardından 3 hafta snr daha 2300 gr.iken iki kasığından fıtık ameliyatı oldu şimdi bi ameliyatı daha var çift idrar deliği var sünnetli doğdu düzeltme ameliyatı yapılacak yazın. oda baya detaylı ve zor bi ameliyatmış. canım çok sıkılıyo.bizde kaç sefer nörolojiye gittik.benim bebeişimin 7 aylık kapandı bıngıldağı sıkı takipte tutuluyo o yüzden.çünkü kafa gelişimi en alt sınırda gidiyo o çizelgenin altına düştüğü an allah korusun çok sıkıntılı bi döneme girmiş olucaz.yani beyin gelişimi dururmuş ameliyat bile olması gerekebilirmiş.çoğu hareketi gecikmeli yaptı.şu an 11,5 aylık düzeltilmiş 9 aylık ama çoğu hareketi gecikmeli yaptı fizyoterapistimizin verdiği egzersizlere ragmen baya gecikmeliydi yani.mesela hala emekleyemiyo.daha yeni yeni çeşitli emekleme pozisyonları kurmaya çalışıyo daha geçen aya kadar sırt üstünden yüzüstüne dönemiyodu.yüzüstü ve yan dönebiliyodu ama sırt üstü döndüremiyodu kendini.6 aylık desteksiz oturmaya başladı 3 aylık kafasını tutuyodu hala konuşamıyo sadece bir aydır falan agu ga gı bazen gel gibi sesler çıkarıyo sadece ağladığında anne diyo.bir iki aydır alkış yapıyo el sallıyo gel gel yapıyo 4 aylık ek gıdalara geçtim herşey yediriyorum onun dışında bu sıralar tırmanmaya çalışıyo tutunduğu yerde ayağa kalkabiliyo yürüteçte jet gibi gidiyo hareketli be bebek ama çok aksi sürekli ağlayan ve sürekli kene gibi üstümde duran bi bebek.saniye gözünün önünden ayrılmama izin vermiyo.inatla sesi kısılana kadar ağlar ve hiç susmaz.babasında dahil durmuyo.yani çok yoruluyo ve yıpranıyorum.geçen ay denver testi yapıldı yani gelişim testi o iyi çıktı boyu 79 cm kilosuda şu an 9500.doktorumuz yaşıtlarını yakaldığını söledi.zaten normal gününde dünyaya gelipte 3000 gr.doğan bi bebek yaşında 10 kilo olurmuş yani yakalamışız işte.inşallah senin bebeişinde gelişimi en güzel şekilde tamamlar.seni çok iyi anlıyorum çok zor günler yaşadım sıkıntılarım hala dahada bitmedi.ama allah bebeklerimize sağlık versinde varsın biz yorulalım.herşey onlar için deilmi zaten.neyse çok uzattım.sadece belki bebişinin gelişimi hakkında kafanda sorular vardır diye bu kadar detaylı yazdım.aklına takılan bişey olursa sorabilirin arkadaşım.elimden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırım

Mrb sevgili anneler. Ben de aranıza katilali 4 ay oldu. Sizlere danışma gereken bir konu var. İlginize şimdiden Teşekkürler. Dediğim gibi Oğlum 4 aylık ve çok fazla kusuyor. Bazen kesikli fakat Çoğu zaman emer emmez kusuyor. Kilo alimi da yavaş 3-4 ay arası 400 gr almış 5500 gr su an. Mamayi da zor alıyor. Kaşık mamayı da zorla Alıyor. Ne yapmalıyım. AR mamalardan kullanmalı miyim? Lütfen yardımcı olun.:'(

Herkese merhaba. Benim oğlum 1780 gram doğdu. 4 kilo oluncaya kadar anne sütü ve prematil verdik. Sonra golden goat başladık. 2 3 gün ara ilekaka yapıyordu artık hergün yapıyor. Sindirİmi daha kolaymış keçi sütü bazlı mamanın. Şimdi 2 numara devam sütü ile devam ediyoruz. Ben çok memnunum.

Back
X