Sizce hangi yokluk,daha tahammül edilebilir?

Bunların hepsine edilirde anne baba yokluğuna tahammül edilmiyor bence . Çünkü bu yazdiklarinizi yasarken bile onlarin yoklugu o kadar seyi degistiriyor ki . Eğer varsalar şükretmeyi bilin derim .
Elbette,kesinlikle o bambaşka bir boyut..

Aslında olan şu, kimse halinden memnun değil, bir bekarın gözünden evlilik bambaşkadır, bir evlinin gözünden bekarlık bambaşka.
Tek fark evli olanın bekarlığı da biliyor olması, fakat tam tersinin geçerli olmaması :)

İkisinden de az az sahip olanlar var
niye yargılar öyle kesin ki
misal benim eş sülalesi derdim yok..

Eğer bekarken kendinizden memmunsanız, hem dopdolu hem mutlu hem de huzurlu bir hayatınız varsa niye kendine dert arıyorsunuz? Sizi tenzih ederim ama ben şunu çok iyi anladım ki evlilik gerçekten herkese göre birşey değil. Hatta annelik de. Herkes evlensin, yuva sahibi olsun demek çok masum gibi dursa da aslında tehlikeli. Hayır, herkes evlenmemeli ve herkes doğurmamalı. Zaten evlenirken hayatınız bundan sonra süper olacak diye garanti belgesi de vermiyorlar nikah cüzdanının yanında

çekilmez bir evliliktese mutlu bir bekarlık yeğdir ama tabi bekarken ne kadar mutlu olursan ol insan yine de yarım hissediyor.
belki konu dışına çıkıyor olabilirim ama bence şöyle de bir durum var:
günümüzde erkek nüfusu bayan nüfusudan az.çalıştığım dairede bakıyorum bekar erkek tek elin parmaklarını geçmez ama bekar bayan çok fazla ben dahil
arkadaşlar siz ne düşünüyorsunuz erkek nüfusu kousunda?

Bekar bayan fazlası var ülkemizde evet. İhtiyaç-arz dengesi kaymış

Guzel bir karsilatirma.38 yasinda biri olarak evlenip cocuk sahibi olmanin guzelligi daha fazla.Omur boyu ayni tek tabancalik sikiyor.O degisimi yasamali insan.Yasayamiyorsa da bekarligin getirileri de var oyle mutlu olacak.Ama ikincisi gibi bir guzellikte olamaz..Doganin kanunu gibi birsey..Icimizde var..

Tatile çıkıp gezecek arabam yok .gönlümce dayayıp döşeyeceğim evim yok .özgürce yaşamak gezip tozmak için param yok .canım malesef herşey dört dörtlük olmuyo hayatta.)

Boşverin, evlilerin kaç tanesi mutlu? Evli de olsanız bekar da olsanız hayat 4 4'lük değil bunu herkes biliyor. Hayatınızda biri varsa onunla evlenmek isterseniz evlenin ama yoksa zorlamaya da gerek yok bence. Benim için evlilik, aşık olunan insanla bir hayat kurmaktır. Evlenmek için evlenmek kadar boş ve saçma birşey yok. Kısmet yani bu işler.

Ekleme: Çocuk konusu belki sorun olabilir yani kocayı falan boşverin de, eksiklik hissederseniz olsa olsa çocuğun eksikliğini hissedersiniz. Ama bu da herkese göre değişen birşey.

Ikisi de kötü,
Neden sizi kisitlamayacak,
temizlik ve yemek yapma zorunlulugu hissettirmeyecek,
Arkadaslariniza, giyiminize, gezmenize karismayacak,
Dogru duzgun bir ailesi olan, ama asil ailesinin siz oldugunuzu bilen, o yuzden sizi herhangi bir sekilde onlara gitmek zorunda birakmayan,
Sadece sevgisini, dostlugunu, hayati paylasmak isteyecek bir es adayi dusunmuyorsunuz da bu berbat niteliklere sahip adamlardan baska alternatifiniz yokmus gibi bir kiyaslama yapiyorsunuz?

İş hayatında değilim ama atılma adayıyım :) Yeni mezunum. Şu an işsizliğimi tatil adı altında psikolojik olarak bastırıyorum ama neyse.
60-65 kişilik sınıfımız vardı üniversitede ve abartmıyorum bunların sadece 25 tanesi falan erkekti. Daha az erkek olan sınıflar, bölümler vardı yani. Mühendislikler falan erkek işidir derlerdi ama ben bunun böyle olmadığını gördüm. Makina mühendisliğinde ve diğerlerinde okuyan kız arkadaşlarım vardı. Sadece buna bakarak kendimce bir analiz yapamam çünkü belki de erkekler okumak yerine direkt çalışmayı tercih etmiş olabilirler neticede ama siz iş hayatı diyorsunuz... Benim de ileride çalışacağım yerler, yapacağım işler vs kadınların da gayet rahat bir şekilde üstesinden gelebilecekleri işler olduğu için çok sayıda kadın rakibim olacak, şimdiden kendimi hazırladım. Bazen kendimi hesap yaparken buluyorum, "genç evlenmek moda oldu, bir iş görüşmesine gittiğim zaman genç ve bekar oluşum, yakın geleceğimde evlilik ve çocuk şimdilik gözükmediği için acaba beni tercih etmeleri konusunda işe yarar mı" diye, sonra kendime gülüyorum. :)

Eşim ilgilidir, kıyafetime karışmaz, dinlenmek istersem yatarım çocuklara bizahmet bak derim. Ama maddi olarak babamın evindekinin çeyreğine razı olmak zorunda kaldım.Bu da zor bir yokluk malesef.Ayrıca iş ortamım çok stresli ve huzursuzdu. Ama eve gelip kocama sarıldığımda tüm sıkıntılarımı unuturdum.Şimdi düşündüğümde kocama yüklediğim anlam herşeyin üstünde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…