Sizce hangi yokluk,daha tahammül edilebilir?

Benim bu konuda düşündüğüm ilk şey şu olmuştu: Yakın zamanda evlenecek olan genç bir kadın evlilik, hamilelik vs gibi nedenlerden dolayı işten ayrılabilir, firma da tekrar yeni personel alıp onun yerine tekrardan işi öğretmek, gerekli eğitimi vs vermek zorunda kalabilir olmuştu. Sizin dediğinize de katılıyorum evet bekarların da hayatı var, vakit ayırmaları gereken insanlar var, bu açıdan evlilerden çok farklı değiller benim gözümde. Yani bekar mesai yapar ama evli yapmaz gibi değil, o çok sığ bir düşünce. Zaten ben evliyim sen bekarsın, sen daha çok çalış, sen eve geç gitsen de olur gibi düşüncede olanlardan koşarak uzaklaşmak lazım. Ama şu da bir gerçek ki bekar bir kadının kendini işine daha rahat verebileceğini düşünüyorum, belki daha iyi adapte olabilir bütün vaktini vermesi imkansız zaten de ama bekarsa işinin önüne geçebilecek birşey yok ortada. Çalışma diyebilecek bir eş yok, ekstra ilgilenilmesi gereken bir çocuk yok vs. Bu iki şey, eş ve çocuk insanın hayatında önceliğe sahiptir. Ben hiçbir bekarın sevgilisini işinin önüne koyduğunu görmedim, sevgiliyle ilgilenmek uğruna işten ayrılan da duymadım ama çocuk nedeniyle işten ayrılmak oldukça yaygın bir durum.

Sasirtici olan su ki her iki durumun yoklugunu da bir digerinin varliginda dahi hissediyor olabilecegimizdir.
Evlisindir kimi gun oyle bunalirsin ki keske bekar olsam da ozgurce gezssem tozsam uyusam dersin.ama kimi gun de sonsuz mutluluk yasarsin tipki yukarda yazdigin anlardaki gibi.
Tersi de mumkun tabiki bu durumda.
Velhasil insanoglunu memnun etmek zordur

Her yokluğun bir yaşı var, daha geçken yukarısı çok güzel ama yaşın geldikçe aşağıdaki saydıkların aranıyor. Ben evliyim çocukluyum ve kv liyim çokta mutluyuz böyle.

Çok düzgün iyi bir insanla evlenirsen bekarlığı arayacağını zannetmiyorum.

Ilk saydiklariniz kabusa cevirilmedigi sürece olabilecek seyler. Evi bir esekle de paylassaniz birbirinize karsi sorumluluklariniz olur. Kaldi ki insandan bahsediyoruz.. Buralarda okuduklarimiz uc örnekler.
Onun disinda evlilik acılı cigkofte gibi bi sey yaw. Yiyince guzel sonrasi yangın

Belli bir yasa kadar birinci yokluk iyi.yani bekarlik sultanlik.ama belli bir yastan sonra bir hayat arkadasi ve evlat ister insan.ama iste birinci yokluktan sikilmis ve artik hayatim doldu derken hersey kotu giderse yikim o zaman basliyor

Yok abi ya, ben buna inanamiyorum. Boyle bir erkek yetistirmek icin oglunu her daim pispislamayan, butun kizlar kurban olsun ogluma demeyen bir anne lazim ki, bkz. o da yok Turkiye'de.

İlk bastaki anlattiklarin oookadarrr güzelki ve bana bi o kadar uzak ama evladın olsun geri kalan yok olsun tarifi yok anne olunca anlarsin beni rabbim hayırlı insanlarla ve hayırlı esle karsilastirsininş

elbette kesinlikle katılıyorum

Haklısın aslında yalnızlık zor. Evli bir insanın aman bekarlık gibisi var mı demesi şımarıkça geliyor kulağa haklısın. Ben de sevmiyorum burada sevgi isteyen kadınlara bunu yazan evli hemcinslerimi. Ama aslında her evlilikte toz pembe değil onlar da ondan söylüyorlar muhtemelen belki de onlar da bekarlıklarını özlüyorlardır.
Ama her durumun da olduğu kadar tadını çıkarmak lazım demek istedikleri de budur belki... Belki çocuğun yok kendi düzenin sevdiğin bir eşin yok ama sağlığın var ve maddi refahın var ki gezebiliyorsun buna özenen de çok kişi vardır.
Mesela şımarıkça geliyor belki kulağa ama ben annemin evinde onunla baş başa olduğum zamanları özlüyorum. Yada sevgili olduğumuz ve ayrı ayrı evlerimize gittiğimiz zamanları özlüyorum. Yada bazen kayınvalide ve kayınpederin yada kayınbiraderin yani sonradan hayatımın en ortasına giren pek de ısınamadığım insanların densiz bir sözüne yada bir tavrına sinir oluyorum. O zamanlarda emin ol eski günlerimi deli gibi özlüyorum. Yada hastalandığımda kendime bakmak zorunda olmaktan anneme nazlanamamaktan hoşlanmıyorum, ne bileyim o yapayalnızken ben ayrı şehirde olmayı sevmiyorum çok aklım kalıyor onda. Cidden ailemle yaşadığım günlere özlemim var mesela şımarıklık gibi gelse de.
Her durumun ayrı tadı var demek ki. İlişki durumumuz hangisiyse onu en güzel şekilde yaşamak lazım aslında.
Umarım gönlündeki gibi birini bulur sıcak bir ilişki yaşarsın en hayırlı zamanda ve mutlu olursun. Çok doğru ve güzel ifade etmişsin kendini umarım çok çok mutlu olursun.

Sadece çocuğumun yokluğu zor olur sanırım eşimi seviyorum onunlaykende aile sorunları beraberinde geliyor

Yok abi ya, ben buna inanamiyorum. Boyle bir erkek yetistirmek icin oglunu her daim pispislamayan, butun kizlar kurban olsun ogluma demeyen bir anne lazim ki, bkz. o da yok Turkiye'de.

Simdi var, benim esim var diyecegim de cok itici olacagindan korkuyorum

Ama gercekten benimkinin disinda da cok ornek taniyorum, aile kismi da goreceli biraz, ayni aileden biri hoduk cikarken digeri tam bir beyefendi olabiliyor. Babamla amcam en tipik ornegidir bunun. Babam anneme bulasik yikama ellerin kurur diyen, 40 senelik evliliklerinde bir kere cam silmesine izin vermeyen, yemekle ugrasma bir saatte pisiyor 10 dakikada yiyoruz diyip haftada 5 gun tost yedirsen itiraz etmeyen, kendisi tam bir ev kusuyken annemi bir telefonla gezmelerden almaya giden bir adamken amcam bildigim yemek tuzlu olmus diye ariza cikaran tiplerdendi, neyse ki yengem bosadi kurtuldu

Ne yazmissin beee simdi aglicaamm (
insan bulundugu durumdan yuzde yuz memnun olmaz ki biseyler hep cikar karsimiza o yuzden saydiklarina sahip olmus olsan da bu sefer onlarla ilgili sorunun olucak hayat bu iste

hayat iki tanedir.biri dogunca biri evlenince.
tahammul edilmesi zor olan cogu zaman bana gore evlilik..
evliligin en guzel tarafi evladin..gerisi stres sinir uzuntu...

hayat iki tanedir.biri dogunca biri evlenince.
tahammul edilmesi zor olan cogu zaman bana gore evlilik..
evliligin en guzel tarafi evladin..gerisi stres sinir uzuntu...
Gözünü korkutma yaa :) evliliğin çöl güzel yanları da var. Mutsuz hissettiğinde elini tutan bir eş, gece yatağa girdiğinde sarılıp bütün yorgunluğunu alan bir sevgili, huzurlu olduğunda beraber kahkaha attığın bir arkadaş, çıldırdığında seninle çıldıran bir deli :) evliliğin çocuktan başka güzel yanları da var bence. Ben anne değilim ama eşimle çooooook Mutluyum Allah'a şükür. Bekarken ailemle, evliyken eşimle mutluyum. Sanırım iyi bir hayata sahibim. Allah herkese nasip etsin.

Ben evliyim. Evliliği tercih ederim. Ama evli olmayı tercıh etme sebebım eşim. Dogru secım yaptım. Sen de oyle yağparsan bu sıkıntılatın bıter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…