- 6 Ocak 2012
- 10.357
- 9.246
- 198
- Konu Sahibi ObsesifHanim
-
Allah askina bu ozellikte bir erkek var mi Turkiye deIkisi de kötü,
Neden sizi kisitlamayacak,
temizlik ve yemek yapma zorunlulugu hissettirmeyecek,
Arkadaslariniza, giyiminize, gezmenize karismayacak,
Dogru duzgun bir ailesi olan, ama asil ailesinin siz oldugunuzu bilen, o yuzden sizi herhangi bir sekilde onlara gitmek zorunda birakmayan,
Sadece sevgisini, dostlugunu, hayati paylasmak isteyecek bir es adayi dusunmuyorsunuz da bu berbat niteliklere sahip adamlardan baska alternatifiniz yokmus gibi bir kiyaslama yapiyorsunuz?
mesele de o ya, daha iyisine,daha iyi imkanlara hem maddi hem manevi hiç rastlamadım. evlilik bnm için kaçış değil,daha iyiye geçiş ise şayet,bu adam da henüz karşıma çıkmış değil. evlilik meraklısı da değilim açıkçası. sadece mutluluğa özenmek deyimi vardır ya.insan elinde olmayanı ister.Herkesin durumuna göre değişiklik gösterir..
Şahsen, bekarken çok büyük travmaların olmadığı bir evdeyse kişi, seviliyorsa, orta halliyse her şey, bunları bırakıp da evlenmek için evlenmemeli.
Ama karşısına bulunduğu ortamdan daha çok sevgiyi verecek, yol arkadaşı olacak bir adam çıktıysa, tabi ki evlilik daha iyi.
bekarları tercih eden kurumlar, iş verimliliğini düşünüyor, yani tüm vaktini işine verebilir, sürekli ailevi mevzulardan izin almaz vs.İş hayatında değilim ama atılma adayıyım :) Yeni mezunum. Şu an işsizliğimi tatil adı altında psikolojik olarak bastırıyorum ama neyse.
60-65 kişilik sınıfımız vardı üniversitede ve abartmıyorum bunların sadece 25 tanesi falan erkekti. Daha az erkek olan sınıflar, bölümler vardı yani. Mühendislikler falan erkek işidir derlerdi ama ben bunun böyle olmadığını gördüm. Makina mühendisliğinde ve diğerlerinde okuyan kız arkadaşlarım vardı. Sadece buna bakarak kendimce bir analiz yapamam çünkü belki de erkekler okumak yerine direkt çalışmayı tercih etmiş olabilirler neticede ama siz iş hayatı diyorsunuz... Benim de ileride çalışacağım yerler, yapacağım işler vs kadınların da gayet rahat bir şekilde üstesinden gelebilecekleri işler olduğu için çok sayıda kadın rakibim olacak, şimdiden kendimi hazırladım. Bazen kendimi hesap yaparken buluyorum, "genç evlenmek moda oldu, bir iş görüşmesine gittiğim zaman genç ve bekar oluşum, yakın geleceğimde evlilik ve çocuk şimdilik gözükmediği için acaba beni tercih etmeleri konusunda işe yarar mı" diye, sonra kendime gülüyorum. :)
Tabii ki yok :) Varsa da kapmışlar. Lisede başlıyorlar hatta bunun için çalışmalara, biz geç kalanlar,kaldık :)Allah askina bu ozellikte bir erkek var mi Turkiye de
Allah askina bu ozellikte bir erkek var mi Turkiye de
Eşim yok, ilgi sorunum yok, bir yere giderken nereye diyen yok, kıyafetime karışan yok,
Çok yoğun bir günde, eve gelip akşama kadar yatsam, sebebini soran yok, bayramlarda gitmem gereken kayınvalidem, önce nereye gidilecek krizim yok, günde on saat uyuyorum ve uykumdan uyandıran yok, yemek yemek için yemek yapmak zorunda da değilim, arkadaş seçerken birine sormak zorunda da değilim.
Belki de buradaki kadınların çoğunun sorunları idi yukarıda değindiğim şeyler... Bu yüzden bekarlık sultanlıktır diyorlar;
öyle mi gerçekten?
-Sesiyle huzur bulacağım bir evladım yok, ilgi istediğim zamanlarda nazımı çekecek bir hayat arkadaşım yok, iş çıkışı gelen güzel bir mesaj yok,bana sarıldığında dünyaları verecek olan minik bi canavar da işten gelince eteklerime yapışmıyor, hatta sabah kalktığımda gözlerine bakacağım sevdiğim bir adam yok,kendi düzenim, renk renk çiçeklerle kendime göre döşediğim sıcak sevimli bir evimde yok, bayramlarda gezmek güzel de, o gezilerin sonunda yorulup bir kahve içeceğim, hayatıma aşk katan biri yok.
Diyeceğim o ki, hangisinin yokluğu daha tahammül edilebilir?
Sizce hangisi daha iyi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?