Sizce hangisi daha mantıklı?

İyi geceler hanımlar arkadaşımla derin bir sohbetteydik ve buraya da sormak geldi içimden. Şimdi benim konuştuğum,görüştüğüm,beni beğenen bazı insanlar oluyor fakat hiçbiri tam olarak kriterimi karşılamıyor. Yani tabii ki kimse kimseyi tam olarak karşılamaz ama bahsettiğim şey biri benden 3 yaş küçük,bir tanesi 2 yıllık üniversite okumuş,bir tanesiyle hayat görüşlerimiz uymuyor,bir tanesiyle farklı şehirlerdeyiz gibi gibi.. tam olarak hah işte bunla olur dediğim birileri olmuyor. Siz olsanız bu gibi durumlarda dener miydiniz yoksa cuk diye oturanı bekler miydiniz? Uzun süredir ilişkim yok olmuşken içime sinen biri olsun istiyorum ama yanındayken evimde gibi hissettiğim birileri olmuyor. Hep bir yabancılık çekiyorum. Arkadaşlarım da soruyor neden kimse olmuyor diye inanın ben de bilmiyorum. Mesela benim in eğitim çok önemli sonra kilolu erkeklerden hoşlanmıyorum,yaşımız denk ya da o büyük olmalı ve sohbetinden zevk almalıyım. Sizce abartıyor muyum yoksa doğal istekler mi?

kriterlerin doğal gibi ancak iki yıllık okuyor diye kestirip atma hemen gayet kültürlü birisi çıkabilir ya da belki eğitimine devam edecektir.. kilolu erkek istemem demişsin de çok aşırı değilse kilo vermek için teşvik de edebilirsin bazı huyları seni etkilediyse.. kilo dediğin verilir çünkü.
yani kriterler önemli ama hayat da geçiyor ona kulp buna kulp ondan sonra 30'umu geçtim niye evlenemiyorum konuları.
biraz hayatı yaşanır kılmamız lazım kendimize.

kriterlerin doğal gibi ancak iki yıllık okuyor diye kestirip atma hemen gayet kültürlü birisi çıkabilir ya da belki eğitimine devam edecektir.. kilolu erkek istemem demişsin de çok aşırı değilse kilo vermek için teşvik de edebilirsin bazı huyları seni etkilediyse.. kilo dediğin verilir çünkü.
yani kriterler önemli ama hayat da geçiyor ona kulp buna kulp ondan sonra 30'umu geçtim niye evlenemiyorum konuları.
biraz hayatı yaşanır kılmamız lazım kendimize.
Mesela biri vardı kibar,kültürlü,renkli gözlü falan ama hoşlanamadım ilk oturmada eledim. Çok ufak şeyler gözüme batıyor yaptığı bir harekete gıcık olduysam hemen siliyorum. Çekim hissetmekle alakalı sanırım kimseden enerji alamıyorum

Mesela biri vardı kibar,kültürlü,renkli gözlü falan ama hoşlanamadım ilk oturmada eledim. Çok ufak şeyler gözüme batıyor yaptığı bir harekete gıcık olduysam hemen siliyorum. Çekim hissetmekle alakalı sanırım kimseden enerji alamıyorum

o zaman kendindeki sorunu bulana kadar bu işlere bir süre ara ver.
yoksa kim gelirse etkilenmeyeceksin demek ki bu aralar ilişkiye kapalısın.
illa biri olması şart değil her zaman.

Bana göre de başta gördüğünde için ısınmadiysa olmaz o iş mesela. Canım kriterlerin çok uç değil tabiki ama maalesef herkes kriterlerine göre birini bulamıyor yada zaten tamam bu dediğin kişi de tam kriterine uymayabiliyor. Yani mesela sohbetini mizacıni sempatikligini beğendiğin birini senden 1 veya 2 yaş kucuk diye elememelisin bence bazı kriterlerde gevseme olabilir bence :)

Gerçekten merakımdan soruyorum. Önlisans ve lisans arasındaki fark nedir alınan fazla dersten başka? İş ararken ve çalışma hayatında lisansın artısı var elbet, ancak insana kattıkları ne? Gerçekten merak ettiğim için beni aydınlatmanızı istiyorum. Lisans mezunu daha çok gelişmiştir ön lisans mezununa göre, çünkü... Cümlesini tamamlamanızı çok isterim. Çünkü çevremde lisans mezunu çok ebleh var da, neyi yanlış yaptılar da sizin görüp bizim göremediğimiz o farka erişemediler merak ediyorum.

Ön lisans mezunu olması iş olanaklarını ve maddi durumunu etkiler derseniz anlarım. Hak veririm. Ancak sanırım siz bundan bahsetmiyorsunuz.

Gerçekten merakımdan soruyorum. Önlisans ve lisans arasındaki fark nedir alınan fazla dersten başka? İş ararken ve çalışma hayatında lisansın artısı var elbet, ancak insana kattıkları ne? Gerçekten merak ettiğim için beni aydınlatmanızı istiyorum. Lisans mezunu daha çok gelişmiştir ön lisans mezununa göre, çünkü... Cümlesini tamamlamanızı çok isterim. Çünkü çevremde lisans mezunu çok ebleh var da, neyi yanlış yaptılar da sizin görüp bizim göremediğimiz o farka erişemediler merak ediyorum.

Ön lisans mezunu olması iş olanaklarını ve maddi durumunu etkiler derseniz anlarım. Hak veririm. Ancak sanırım siz bundan bahsetmiyorsunuz.
Tabii ki lisans mezunu olan herkes kültürlü ve düzgün insanlar olacak diye bir kaide yok. Önlisans okuyan arkadaşlarım var ve sınıf arkadaşlarını tanıdım hepsinin maalesef seviye çok yerlerde. İnanın çok fark ediyor. Üniversite sınavında bir milyonuncu olmak ilk 100 bine girmekten daha çok emek istiyor öyle söyleyeyim. Bir de ben yüksek lisans yapıyorum ilerde kendi işimi kurmak istiyorum bence bu büyük sorun oluyor erkekler için. Üniversite kültürü farklı bir şey yani sadece alınan derslerle alakalı değil. Kurduğun iletişim,bilinç,sana açtığı kapılar çok değişkenlik gösteriyor. Üniversite sayesinde pek çok şehir gezip fazlaca insan tanıma imkanım oldu. Önlisans bunu pek sağlamıyor. Dediğim gibi önlisans okuyan arkadaşlarım bile bu durumdan memnun değil yani kendileri söylüyor bıktık bu sınıftan,ortamdan diye. Kendini geliştiren insan sayısı bir sınıfta ikiyi geçmiyor. Lisans okuması önemli ama okuduğu bölümün pek önemi yok. Yemeklere ilgisi vardır gastronomi okur mesela ama şunu anlamıyorum hiç mi ilgisi olan bir şeye karşı en iyisi olmak istemez bir insan? Bunun için çabaladığını görmek hoşuma gider. Artık her konuyla ve alanla ilgili bölümler var. Kocaman adamlar bile 2. 3. Bölümünü okuyor. Bu devirde garip geliyor bana. Bir de her şey kitaplardan öğrenilmiyor maalesef. O ortamda bulunmak,kendini geliştirme hevesi olan insanlarla beraber vakit geçirmek de insanı çok değiştiriyor diye düşünüyorum.

Doğal istekler ama dengeyi de kurmak lazım. Kimse ile tamam oldu diyemeyebilirsin. Ama begenmediğin özellik de olmamalı. Bir şeylere razı olmak zorunda olmanı gerektirmemeli hiçbirşey. Biraz elektrik aldığınla denersin, tanıdıkça ilerletmek istersin. Devamı gelir. Ben böyle olduğunu düşünüyorum bu işlerin.
16 yaşındaki sevgilisiyle evlenmiş 28.5 yaşında bir insan olarak tek tecrübem var ama bilmiyorum ilişki tavsiyesi verebilecek kapasitede miyim? :rolleyes: :KK70:

siz mi 16 yaşındasınız

İyi geceler hanımlar arkadaşımla derin bir sohbetteydik ve buraya da sormak geldi içimden. Şimdi benim konuştuğum,görüştüğüm,beni beğenen bazı insanlar oluyor fakat hiçbiri tam olarak kriterimi karşılamıyor. Yani tabii ki kimse kimseyi tam olarak karşılamaz ama bahsettiğim şey biri benden 3 yaş küçük,bir tanesi 2 yıllık üniversite okumuş,bir tanesiyle hayat görüşlerimiz uymuyor,bir tanesiyle farklı şehirlerdeyiz gibi gibi.. tam olarak hah işte bunla olur dediğim birileri olmuyor. Siz olsanız bu gibi durumlarda dener miydiniz yoksa cuk diye oturanı bekler miydiniz? Uzun süredir ilişkim yok olmuşken içime sinen biri olsun istiyorum ama yanındayken evimde gibi hissettiğim birileri olmuyor. Hep bir yabancılık çekiyorum. Arkadaşlarım da soruyor neden kimse olmuyor diye inanın ben de bilmiyorum. Mesela benim in eğitim çok önemli sonra kilolu erkeklerden hoşlanmıyorum,yaşımız denk ya da o büyük olmalı ve sohbetinden zevk almalıyım. Sizce abartıyor muyum yoksa doğal istekler mi?
Bence gayet doğal bu kadar beklemişsiniz zaten evim dediğiniz biri çıkınca bu kriterler havada uçar o kişiyi bekleyin

Bence kriterlerinizi gozden gecirin. Sizden 3 yas kucuk biriyle neden olmasin mesela?
İki yillik universite mezunuyla neden olmasin mesela?
Kilolu erkek sevmiyoruk demissiniz bakin bu mantikli cunku fiziksel olarak cekici gelen insanlarla arkadas ve sevgili oluruz..
Hayat gorusu konusunda cok haklisiniz.
Ama farkli sehirde olsa ne olacak yani..
Durust, caliskan, erdemli, karakteri saglam birini arayin bence. Üçü beşi yaşı kaşı kriter edinmeyin. Karakterli bir insan olursa sizi yari yolda birakmaz, kandirmaz, adaletli davranir iliskide, saygi sevgi gosterir, sorumluluk alir. Siz bunlara bakin..

Back
X