Ancak bu böyle mi olmalı sizce peki sürekli? Yani doğrusunun bu olduğuna gerçekten inanıyor musunuz?konunuza gelince cevabım kocaman bir EVET. normalde patavatsız bile denilen biriyim ancak cok faydasını gördüm şöyle herkes haddini biliyo, aşırı yakınlarım dışında kimseyle fazla empati kurmam ve umursamaz davranırım. bir dönem kendimi eleştirip değişime gitmeye karar verdim cok nazik anlayışlı üsturuplu konuşan minnoş biri olayım dedim 1 ay bile geçmeden çoğu kişinin tavrı davranışları değişti ve önemsenmemeye başladım sonra bunu farkedip hooopppp yine recep ivedik oldum ve sonuç herkes bunu bekliyomus mutlu oldularmaalesef öyle...
hayır değil, ben daha anlayışlı fedakar sevgi dolu verici olmayı isterdim, denedim. ama aşk ilişkileri olsun arkadaşlık olsun -ki en büyük darbeyi 15 yıllık arkadaşımdan yedim-, aile olsun en ufak yakınlık gösterip emek verdiğim herkes beni tam tersine itti biz kaba seviyoruz zor umursamaz uğraştıran seviyoruz ben bunu anladım. uğruna çabalayacak coooooook az kişi var onu iyi seçmeli. benim öyle olduğum 1-2 kişi var ancak onlarla bile dengeyi kurmaya çalışıyorm. cunku kibarlk eziklik algılanıyo. emek muhtaçlık olarak algılanıyo. maalesef ben de alıştım. herkes korktuğuna saygı gösterip değer veriyoAncak bu böyle mi olmalı sizce peki sürekli? Yani doğrusunun bu olduğuna gerçekten inanıyor musunuz?
Yaşınız kaç? Kullandığınız üslup güzel olmakla birlikte biraz toplumsal düzenle ilgili gözlemden izole kaldığınızı düşündüm.Çok teşekkür ederim değerli gul2016. Açtığım ilk konuya ilk yanıt veren kişi olmanız da benim için ayrı önemli. 'Bizi üzmeyecek' ölçüsünde sorun yaşıyorum sanırım. Zira her zaman saygımı-sevgimi-içtenliğimi olması gerektiğine inandığım gibi sunan birisiyim. Açık olmayı tercih eden birisiyim. Bu mu sorun oluyor, insanlar bu kadar içtenliği kaldıramıyorlar mı acaba, çevrelerine/sisteme entegre olup kapalı yaşamı, küstahlaşmayı da öğrenmeyi bir popüler kültür ekseninde/ona eklemlenme bağlamında cazip bulmaya başladılar mı diye de düşünüyorum.
Çok teşekkür ederim, bu akşam izleyeceğim önerdiğiniz video serisini.Önce başlığa cevap. Bence kültür olarak sınırsızsız ve bu sınırsızlığı samimiyet olarak adlandırıyoruz. Yani şımarıklık dediğiniz aslında samimiyet adı altında suistimal edilmek, sınırların işgal edilmesi.
Bu bağlamda sınırsızlığı iki taraflı ele almak gerek.
Kendi sınırını koruyamayanlar ve sınır tanımayanlar.
Kibar ve naif insanların sınırlarını belirlemek ve koyma konusunda sıkıntıları olabilir.
Özellikle ilişkilerin tamamında sınır bilinçsizliğinin bence kültüre yerleşik olması, sınırını koruyamayan ve sınır tanımayanların bunu normal algılamasına neden oluyor.
Bir çoğumuz sınırımızı koruyamazken belki farkında olmadan başkalarının sınırlarını da işgal ediyoruz.
Tek taraflı değil yani.
İlişkilerin almak ve vermek üzerine kurulu bir düzeni var. İlk mesajda dendiği gibi "seni üzmeyecek kadar vereceksin"
Tülay Kök'ün youtubeda sınırlar ve ilişkilere dair video serisi var. Bence izlemelisiniz. Ben çok şey öğrendim. Öğrendiğimi uygularsam daha iyi olabilir elbette
hayır değil, ben daha anlayışlı fedakar sevgi dolu verici olmayı isterdim, denedim. ama aşk ilişkileri olsun arkadaşlık olsun -ki en büyük darbeyi 15 yıllık arkadaşımdan yedim-, aile olsun en ufak yakınlık gösterip emek verdiğim herkes beni tam tersine itti biz kaba seviyoruz zor umursamaz uğraştıran seviyoruz ben bunu anladım. uğruna çabalayacak coooooook az kişi var onu iyi seçmeli. benim öyle olduğum 1-2 kişi var ancak onlarla bile dengeyi kurmaya çalışıyorm. cunku kibarlk eziklik algılanıyo. emek muhtaçlık olarak algılanıyo. maalesef ben de alıştım. herkes korktuğuna saygı gösterip değer veriyo
Şöyle ki ben de dilimizin doğru kullanimi konusunda hassasimdir buradaki bir çok arkadaşın da gerekli hassasiyeti gösterdiğini düşünüyorumSevgili lily86 ve AbsolutPromise'ye kısaca beraber yanıt vereyim. Kırk yaş civarındayım, yalnız işin ilginç tarafı son 1-2 yıldır bunu sorgulamaya başladım. Daha öncesinde böyle sorgulamalarım yoktu. Tabi ki burada birbirimizi tanımadığımız için salt yazım tarzlarımızdan anlam çıkarmaya da çalışıyoruz bir yerde. Kasıntı bir tarzım sadece ukalalık yapan insanlara karşı olur günlük hayatımda, onun dışında kimseye bu şekilde yaklaşmam, hele dostluklarımda asla. Genel olarak dil/yazım dili konusunda evet hassasiyet katsayım yüksek, bunu diğer kritiklerde de dile getirmiştim, bu durum aşırı soğuk-aşırı mesafe gibi algılanabilir internet ortamında doğal olarak. Ancak dostluklarımda tabi ki yazdığım şekilde konuşmuyorum sürekli. Yine de üzerinde biraz daha düşüneceğim tabi ki. Kritikleriniz için teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?