Sizce işten ayrılsam yanlış mı yapmış olurum ?

2 haftaya 1 yarım gün bile kadın alsanız epeyce kolaylaşır işleriniz.
Ama cimri kocanız müsaade etmez sanıyorum ki. Öğlen yemeklerini bile yapmadığınız için huysuzluk belirtileri gösterdiğine göre.
Bunun için tek çözüm hep birlikte işi, yemeği yapmanız.
Hamilelikten dolayı insan her zamanki gibi olamayabilir de. Bedeniniz normalin üstünde bir çalışma gösteriyor. Elbette yorulacaksınız. Ne gerek var kendinizi mükemmel göstermeye...
Hamileyken de bir şeyler eksik olmayacaksa...
Kendinizi bu kadar düşüncesiz bir insan yıpratmayın yada o sevgili karısı çocuğu için yıpratsın.
Masabaşı iş yapmak demek kolay iş demekte biz mi bilmiyoruz?

Merhaba 6 aylık evliyim hammileyim

6 aylık hamile değil, 6 aylık evliymiş. En az 3 ay daha çalışmaktan bahsediyor. Bu 3 ay calışma, yasal sınıra göre mi belirtmemiş.

sabah 8 akşam 6 bi saatte yol 7 de evde oluyorum sabah 6,30 da kalkıyorum
Bu hiç adil değil. Bu tempoda zaten anca 7. aya kadar çalışabilirsin. Eşine fazlasiyla yüz verdigini düşünüyorum. Sonuçta onun ayakta çalışma sebebi sen degilsin. Insan oturarak çalışarak da yoruluyor zira bedenimiz oturmaya elverisli degil kuyruksokumu diye bisey var ya :) oturmak icin dizayn edilmiş olsak olmazdı yani. Üstelik hamilesin. O senin kosturmani görüp de niye sana kiyamamazlik etmio hic? Ustune bi de şusu eksik busu eksik diyor. Fazla simarmis eşin.

Evet zekasiz bi erkek. Kıyasa bak. Ablamı alaydin de o zaman. Insani delirtiolar ya zorla.

Pardon da yani her halti kendimiz yapacaksak niye evleniyoruz ki. Fazladan pislik yaratma dışında neye yario bu kiyamadiginiz erkek? Azicik konforlu olamayacaksaniz niye hamile kalasiniz? Diyelim kazara oldu o zaman kollari sivayacak niye çekesiniz yoksa. Bazen düşünüyorum ya şu vaziyete düşmektense zengin birinin kapatmasi olmak daha mantıklı geliyor ya. O kadar elestirioruz ama o kadinlar hayatlarini yasio valla. Çoğu kadininki sadece ömür tüketmek. Bence soylenmeye baslayin. Falanca adam şu kadar kazaniomus karisina bebek gibi bakiomus benim hamile halimle her gün canim cikio diye. En azindan iki laf çarpın şuna ya.

Ne yazalım ne istersin? kocana kıyamıyorsun hem akşma hem ertesi gün için öğle yemeği hazırlıyorsun evin temiz olsun istiyorsun hamileyim yoruluyorum diyorsun.. işten çıkayım mı?...sonra işten çıkamam..tek tek sana temizliğe mi gelelim? her çözüme çemkiriyorsun

Hamile olduğunuz için yumuşatarak yazacağım. Eşiniz(?) hangi yörenin şehzadesi?
Şimdi evi yapmazsa yarın çocuğa da bakmaz.
Şu seçeneklerden hangisi sana uyarsa uygula
1. İşten ayrıl, maddi olarak kocanın eline bak, az yorulursun ama bu adam bir rimel alacak olsan onun lafını eder gibi geldi.
2. Esin ikinci bir işte çalışsın, eve temizlikçi tutsun
3. Ya da eşinle işleri bolusun. Sen kocisine kıyamıyorsun ama o sana çatır çatır kiyiyor. Yaptığı iş kötüyse kötü. Zamanla öğrenir daha iyisini yapmayı.

akşam geliyorlar evet aileler yakın aileler yardımcı oluyor sorun yo kşükür iki tarafta ama işte ikinci üçüncü halkalar
Ben cidden anlamiyorum acaba ben mi cok kotu biriyim?

Biri geldigi an ogggg diye tuvalete kosun, sifonu cekin surekli, kocaniz gelirse diye de tuvaletin yerine atin bi havlu ustunde yatiyormus gibi yapin geldikce oyle perisan gorsun, misafir de defolur gider. Bir-iki yaparsiniz bir daha da gelen olmaz zaten. Madem bu kadar anlayissiz bir esiniz var, bu tipler konusmaktan da anlamaz cunku, kadinin gorevi bellidir ama ne hikmetse erkegin gorevi olan evi gecindirmeyi de tek baslarina beceremezler, ama utanmayip karilari hem evde hem iste calissin isterler.

6 aylık hamileyken çıkarsanız doğum parası alabilecek misiniz? 32. Haftayı tamamlayıp izne ayrılacaksınız zaten 8 haftalık maaşınızı devletten alacaksınız sonrasın da da 6 ay ücretsiz izin alabiliyorsunuz. Şimdiden çıkarsanız bu haklarınız yanmış olacak. Borcunuz da varmış biraz daha dişinizi sıkın bence evde de fazla iş yapmayıverin, eşinize de kıyın yapacak bir şey yok o da dişini sıksın

Yıl olmuş 2023 hala konuştuğumuz şeylere bak.
Siz hamile olsanız da olmasanız da eşiniz essek gibi ev işlerini yapmak zorunda.
Çünkü o da o evde yaşıyor, o tuvaleti pisletiyor, o lavaboyu kullanıyor vs.
Bu adamın bedensel ya da zihinsel bir yetersizligi var mı ?
Sanıyorum yok.
Eee bakıma muhtaç değil yani eli ayağı tutuyor gayet.
Erkekler ev işinden anlamaz diye bir şey yok ayrıca.
Zamanla yaptıkça daha da güzel süpürür siler vs zaman tanıyın eksik olsun ama o yapsın bırakın.
Herkes her şeyi yapabilir bu dünyada masa başı ya da ayakta çalışması fark etmez.

Ben olsam işimi bırakmam çünkü devlet yardımı, doğum parası vs alamazsınız işten çıkarsanız.

Bence işten ayrılarak kendinize kötülük etmiş olursunuz. Evliliğinizin günün birinde bitmeyeceğinin garantisi yok.

Aaaa en sık yapılanı unutmuşum. 4. seçenek Türk tipi ayıp, bayil, küs, basın agrisin vs vs

6 aylık hamilelik ve sabah 6.30 akşam 19 mesai. Allah kolaylık versin. Hamilelikte uyku da fazla ihtiyaç olur. Zaten yemek bulaşık çamaşır ütü derken akşam 10 a kadar ayakta. 10 da uyusaniz anca normal insana Yeter. Ya iş bölümü olacak ya da haftada bir kadın alıp pazar günü dinleneceksiniz mecburen.

Burada işten çıkın yada çıkmayın yazılması pek sonuç değiştirmez sanırım. Bir robot süpürge arayışına girin isterseniz. Hem silip hem süpüren var. Taksitle alırsınız.(araba aldığınız için işten çıkmak istememissiniz o yuzden taksitle diye yazdım isterseniz direktte alabilirsiniz.) Büyük kolaylık olur hem şuan hem lohusa iken. Onun dışında yemekleri tek günde halledebilirsiniz. Etrafimdaki çalışan anneler buzluklarda köfte/ börek / dolma vs. bulunduruyor. Hatta çorbayı yapıp siseleyip atan gördüm buzluğa. Sebzelerde yine temizlenip, doğranıp, kurulanıp ihtiyaca binaen saklanıyor dolapta. Hafta sonu 2/3 saat ayırıyoruz ama plan program olunca tüm hafta içi rahatız diyorlar.
Geriye bir çamaşır/bulaşık kalıyor onlarında makinası var gerisi kolay. Ütü bizde pek olmaz ama ütü yapıyorsanız oturduğunuz yerden bile masayı ayarlayıp yaparsınız. Wc ve banyo yıkama işini de çamaşır suyu dokunuyor diye eşinize verirsiniz.

20 yaşında ki erkek kardeşim kendine yemek hazırlıyor diyeceklerim bu kadar...

Ogretmemisler arkasini ben topluyorum bunlari birakin esin sagi solu ornek gosterirse lafi agzina tik ozaman oyle birini bulsaydin ben hizmetcmiyim de kendi hemegini kendi yapsin size yardim etsin her aksam yemek yemeyin kahvalti cikarin isleri cok asgari duzeyde yapin misafir gelmek isterse yorgunum hastayim bahane bulun hamilelikte daha cok dinlenmek istersiniz ama sizin esinizde is yok bir suru beklenti icinde aiz annesi degilsiniz herseyi paylasmak zorunda hem calis hem her isi yap oldu. Biraz gozunuzu acin uyanik olun sizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…