sizce iyimi

byby69

hayat zor çok hemde....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2014
490
37
43
30
Meraba arkdslar ben. Hamileligin 6.ayına girecem ve hergun beslenmemi şu sekikde yapiorum her sabah 10 da 2 tane haşlanmış yumurta 3 kaşık üzüm pekmezi 1 avuç ceviz 1 tane muz 1 büyük bardak süt ara ögunlerde meyve kuruyemiş akşamda yemek vs. Ihlamur iciyorum cevizi cok bol yiyorum 6.ayima giricem bebek 570 gr dı iyimi karnim cok çıkmadı ama...

bebeginiz hayırlı olsun.
hakiki bal bulabilirseniz tüketin.
arı sütü, polen bunlar bebeğin beyin gelişimi için iyi diye biliyorum.
balık da çok faydalı, malum fosfordan dolayı ama temiz deniz balığı bulun.

Bildiğin kahvaltı etmiyorsun banamı öyle geliyor yoksa

beslenmeni bilemiyorum, iyi gibi gorunuyor ama 5nci ayda cok buyuk bi karin olmuyo, sonradan cikiyo diye biliyorum.. bi de kisiye gore degisir..

hamileliğimde öğrendiğim bilgiyi paylaşayım. belki çoğunuz biliyordur.
açlık süresini çok uzatmayın, yani akşam en son 10'da yediniz, sabah mutlaka 10'dan önce bir şeyler yemeye çalışın.

canım bu kdr şartlama kendini,ben normal kahvaltı yapıyorum peynirimi domatesimi yumurtamı zeytinimi yiyorum,ara öğümlerim meyve ve süt,öğle ve akşam yemeğimi de düzenli yiyorum. ama cevizi abartmışın gibime geldi doktorun söylediği 3 ceviz,3 fındık.3 badem.bebeğin alması gereken bu oranmış.

Allah sağlıkla hayırla kucağına almayı nasip etsin..birde banada nasip etsin :) bence kahvaltını sıkı yap sonraki öğünler sık sık ama az ye..her vitamini almaya bak..balık mevsimi şuan haftada 2 sefer balık ye..

bana sanki ağır gibi geldi. pekmez ceviz fazla geldi.
unuttum yıllar geçti yanılıyor olabilirim.

Herseyin fazlasi zarar , 1 kasik pekmez yeter , 2 yumurta da fazla 1 tane yeter , bir de pekmez veya bali sabah ac karna kahvaltidan en az yarim saat once yemek cok faydali , bebeginiz hayirli olsun :)

Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin ve isteyen herkese de versin. Ama ben peynir göremedim. Peynir, et, balık gibi besin Değeri yüksek gıdalarla beslenmenizi öneririm. Ben çok peynir yemiştim. Hem de memleketten gelen köy peyniri, içecek olarak da hep ayran. Bebeğim doğduğunda kafasını dik tutabiliyordu. Dr çok iyi bakmışsın bebeğe Demişti.

Ya canim malesef peynir yiyemiyorum ilk 3 ay beslenemdim 4.aydan sonra başladim ve bi sekilde ilerliyorum balık et falanda havtada 2 kere yemeye çalışıyorum

Herseyin fazlasi zarar , 1 kasik pekmez yeter , 2 yumurta da fazla 1 tane yeter , bir de pekmez veya bali sabah ac karna kahvaltidan en az yarim saat once yemek cok faydali , bebeginiz hayirli olsun :)
Bende telas yapiyorum sanırım herseyi fazladan yiyorum büyüsün iyi gelişsin diye

Bende telas yapiyorum sanırım herseyi fazladan yiyorum büyüsün iyi gelişsin diye
Cok yakin bir arkadasimin abisi Rus bir kizla evlendi , kiz o kadar bilincli ki her konuda , hamikelikte de doktiruyla irtibatini koparmadi , sozunden cikmadi ayrica surekli arastirdi okudu ve hamileligi boyunca bebegin ve kendisinin ihtiyaci kadar yedi , proteinini kalsiyumunu ne eksik ne de fazla aldi , sen hamilesin 2 canlisin diye abanma yemege :) saka bir yana gercekten ne eksik ne fazla isin sirri , bir de kiz hamileligi boyunca yuruyus yapti egzersizini ve su icmeyi de ihmal etmedi , erkek bebegi oldu masallah topac gibi , ve 15 dk surdu dogumu normal dogum pirt diye :) siz bu tarafi da dusunun yuruyusunuzu su icmeyi ihmal etneyin , mevsiminde olan sebze meyve neyse bol bol tuketin

:) bende hic yuruyus yapmadim simdi baslamayi düşünuyorum kasları gevşetiyormuş basliycam bugün yürümeye ama eriniyorum

Yani bukadar ince dokumaya gerek yok bence... Gün icinde sabah öglen aksam yemegi aralardada meyve falan yiyin... Karin cikma olayi her kiside farkli olabiliyor, bikac arkadasim doguma kadar hamile olduklari belli degildi ama cocuklari allaha sükür saglikli, ben duba gibi olmustum önüme geleni yedim, sükür evlatlarim saglikli... Yürüyüs kolay dogum icin ve suda cok önemli...Allah kucaginiza almayi nasip etsin insallah...

Amin insallahh 1 saat yurusem yeter sanırım birde hergün mü yurunmeli bilemedim =)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…