• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce kayinvaldem normal mi

Bu bıraz yapı meselesi benım kayınvalidem de öyle is, yemek yapmayı seven bır kadın degıl, burda okuyorum kimi gelinler sikayet edıyor ,kayınvalide yemege cok davet ediyormuş dıye benimki sen yap bız yıyelım havasında o yuzden ben asla ne cocuk baktırırım nede bırsey yaptırırım minnet etmeyi oldum olası sevmem, bence sende biran once bakıcı bul hıc bır beklenti içine girme...
Ayni bende oyleyim ya altli ustlu oteyoruz.benim kv de hep bekler hep bekler...bende ne onun beklentilerini karsilayacak kadar yaparim nede ona minnet ederim..en agir islerimi bike hep kendim yaptim agir kaldirmaya bile yardima cagirmadim ki masef belimde sikinti oldu bu durumdan dolayi..ama yinede minnet etmem bide etsem neler bekler acaba :KK53::KK70:

Senin evinde sana is yapmamasini hadi kv ligine veriyorum cunku daha normaline hic rastlamadim benimkide asla oluyor olsam yapmaz bana 1 bardak su getrmez...ama kendini doyurmayip tansiyonunu dusuren bi kadinda is her alanda tembellige giriyor ki oyle birinden biseyler beklesende faydasi olmaz canim.:stop:

Arkadaslar Merhaba benim kayinvaldem dul 63 yaşında sağlam bi kadın.
Ben ücretsiz izinle kızıma 14 ay kadar baktım. Sonra guvenebilecegimiz bi bakıcı bulamadık. KV zaten yalnız diye onu cagirdik o bakiyo ama ben öğretmenim bu yıl az ders alıp o ders saatlerini de kızımın uyuduğu zamanlara denk getirdim yani kV genelde kızım uyurken bakiyo diyebiliriz.
Ben işten eve geldiğimde daha kızımı emzirirken kV başlıyor ne yiyecegiz demeye yemek hazırlarken kızım durmuyor babannesine gitmek de istemiyor bi yardım edeyim aglatmayalim çocuğu demiyor. Bazen bi işi yarım bırakıp gidiyorum ise mesela tezgahı topladım ama silmedim asla silmez bi makina yerlestirmesini bekliyorum mesela ama elini bile sürmez.
Mesela gecen cumartesi isim vardı kızımı da alıp çıktım akşam geldim ben yokken bişi hazirlamamis yememis tansiyonu düşmüş hasta olmuş
Kızıma baktigina şükür mu demeliyim sizce veya ufak tefek de olsa bişiler beklemekte haklı miyim
Şakamısın sen. Bencillikte çığır açar bu beklentiler

Ben ücretsiz izinle kızıma 14 ay kadar baktım. Sonra guvenebilecegimiz bi bakıcı bulamadık. KV zaten yalnız diye onu cagirdik o bakiyo ama ben öğretmenim bu yıl az ders alıp o ders saatlerini de kızımın uyuduğu zamanlara denk getirdim yani kV genelde kızım uyurken bakiyo diyebiliriz.
Ben işten eve geldiğimde daha kızımı emzirirken kV başlıyor ne yiyecegiz demeye yemek hazırlarken kızım durmuyor babannesine gitmek de istemiyor bi yardım edeyim aglatmayalim çocuğu demiyor. Bazen bi işi yarım bırakıp gidiyorum ise mesela tezgahı topladım ama silmedim asla silmez bi makina yerlestirmesini bekliyorum mesela ama elini bile sürmez.
Mesela gecen cumartesi isim vardı kızımı da alıp çıktım akşam geldim ben yokken bişi hazirlamamis yememis tansiyonu düşmüş hasta olmuş
Kızıma baktigina şükür mu demeliyim sizce veya ufak tefek de olsa bişiler beklemekte haklı miyim
Kv cocuguna bakmak veya evini temizlenek zorunda degil? Cocugun olmasa idi kv sizde kalmak istese kabul etmezdin belki de, eli ayagi tutuyor kalsin evinde derdin, simdi gelmis cocuguna bakiyor onu da begenmiyosun, yok uyudugu vakitmis falan filan ise de yardim etsin, bakici da begenmiyosunuz, kv cozmus sizi bence, elini verse kolunu kaptiracak kadin!

Bu kişinin içinde olacak bazı anne çoookk fedakrdir , anaç işte yanı otur desen dr oturmaz benim annem şuan hasta 60 yaşında ama maşallah bana iş yaptirmiyor gelinine de şimdi bu kadın mecbur mu tutuluyor

Sen işten gelmissin emzirmeden çay koy ne ya, fedakar kendi canını atan önce bir kadın değil bu belli ki

İnsan bi kap bisey yapar öldü mü yanı vay koy nedir ya çok mu zor

Kv gelin meselesi değil insanlık meselesi bu, arkadaşına gittiğinde bile ne bileyim insan kalkar çayını doldurur arada tabağını götürür biseye dokunur yanı prenses gibi ayağına beklemez

Haklisin şekerim çok haklisin

konu sahibi kim? aksuberil mi yoksa yıldızca mı? Aksu beril konuyu açmış sürekli yıldızca cevap veriyor? Beynim yandı anlamaya çalışırken.
Konuya cevap: yapmak zorunda değil,canı isterse yapar istemezse yapmaz.bence tembel olduğundan canı da hiç istemeyecek bunu kabullenin ki kafanız rahat etsin?

Seninki yine en azindan cocuga bakiyor benimkinde oda yok aksama kadar 40 kapi geziyo cocuga bakta bende calisim diyorum hasta diyor baksada hicbir is yapmasa keske

Benimki de böyleydi hiç sürmez işe elini üstelik kv 49 yaşındaydı oğlum olduğunda bide hiç durmaz çenesi ne ailemi beğenir ne memleketimi sürekli kusur bulur. Sonra bakıcı buldum güvenilir biri onunla tartıştı kendi geldi yine bu yıl kreşe verdim yine geldi üstelik yine kavga çıkardı eşimle aramızda valla anasına bakıp almak lazım bu erkekleri bana gına geldi çocuğum için mi bilmiyorum sanki beklemedeyim kv düzelmesini eşimin annesinin nasıl biri olduğunu anlamasını. onca yılını ver hepsi çöp :KK42:

Yapsa iyi olur ama beklemekte haksizsin. Işi düşrn sen, cagiran sensin. Bakıcı tutsan bildigim kadariyla oda sadece cocuga bakar ev isleri yapmaz yaparsada ekstra ucret ister.
Boyle istiyorsan bakici bulmalisin.

Ben değil ama eşim bi yemeğini ozledigini benim onun kadar güzel yapamadığımi söyledi sen yapsan ya dedi. Yapmadi berilin ki de yemek işte dedi.
Tüm telefonda konuştuklarıni benim evime davet ediyo eşimin abisi boşandı diyo ona sende gel burda yasa bu kadın yük hissediyor olabilir mi sizce

2. üyelikle konu açıp ilk üyelikle yazmak nedir? Mune Mune

Bazıları öyle ben ameliyat oldum bana bakmaya geldi yemek yapmadı iki gün kaldı onda da ben baktım ona neler neler :işsiz:

bence kızını güvenilir birine emanet ettiğine şükret, kayınvalidene (bebek uyuyor olsa bile) hem çocuk baktırıp hem ev işi yemek bekleyemezsin, ha yaparsa bence büyük nimet ama yapmazsa da neden yapmıyor diye beklenmez
başlıktaki soruya gelince kayınvaliden gayette normal yani, anormal bişey göremedim

Hem haklisin hem haksizsin. Hangi pencereden baktigina bagli yani. Kayinvaliden artik sizinle mi yasiyor? Yoksa bir sureligine kizina bakmak icin mi geldi? Eger sizinle yasiyorsa yapmamasi ayip, sonucta onun da evi artik ve elini tasin altina koymali. Yok sadece kizina bakmak icin geldiyse hicbir sey yapmak zorunda degil (ama tabii ki kendi yemegini yapacak yiyecek ve kaldiracak, kimseye ayak bagi olmamali). Ben bi donem esim nedeniyle kayinvalidemle kalmistim (3 aylik surecte parca parca toplamd 40 gun kadar) kadin her gun ya istisnasiz her gun camasir atar calistirir ve evden kacardi ki kendisi calismiyordu o donemde, ev hanimiydi. Asla evde durmazdi, asla hicbir seye elini surmezdi, bir kere bile bulasik makinesini calistirmisligi yoktur. Ama ben naptim, ben de elimi surmedim, kimse kusura bakmasin. Banane onun camasirindan? Ben kimsenin ic camasirini gormek de ellemek de asmak da zorunda degikim. O gelene kadar beklerdi ki zaten kpssye hazirlaniyordum. Ay neyse uzattim. Demek istedigim ben oraya keyfimden gitmedim, secme sansim yoktu. Kendi pisligimi temizledim, mutfagi topladim ve rahatsiz oldugum icin banyoyu vs topladim biraktim.

benzer kv arkadaşımda vardı

çocuk bakar akşama kadar yemek de yemez yermek de yapmazdı

kız kapıdan girince de girer odaya yatarmış yoruldum diye

akşam da kaynı da gelir yemek, meyve, çay hazırlar onları yolcu edermiş

hatta kızın annesi kv bebeğe kendi evinde baksın

hem orada yemek de pişirir siz de yersiniz dermiş

evin düzenine karışmak istemiyor

başkasının dolabı açılmazmış vs vs

çok var bu tarz kişi ama bence sizinki karışmak istemiyor

kötü kv de olmayacak işte

sen ne kadar saygısız bir hitapla baslamıssın kv dul 63 yasında cok ayıp ben olsam cocuguna bıle bakmam senin

63 yaşında kadın sağlam olsa ne olur ki? Sonuç olarak gelmiş çocuğuna bakıyor bakıcıya para vermemiş oluyorsun. Ders yükün de az anladığım kadarıyla. E o zaman yemeğini de bolca yapıp bırak. Canı yemek yapmak istemiyor da olabilir çekiniyor da olabilir. Bakıcı da olsa yemeği kendin yapacaktın. Şimdi bakıcıya vereceğin para elinde kalıyor gerekirse o paraya dışardan yersiniz

bence huy . bir tanıdıgım var kızın kendi annesi kızın kv sinden daha üşengeç yani bebek uyutulacaksa veya yemege oturulacaksa kv esas anneye göre daha yardımsever. nekadar baktıracaksın aslında bakıcı daha iyi olabilir

Bazı arkadaslar 63 yaşında ne bekleyebilir diyor ama cok ta yaşlı degil yani benim kaynanam 70 yaşında sizlere bizlere taş çıkartır. Herseyini yapar sigarasını bile içer bir evi kendi başına taşıyabilir o kadar dinctir.tansiyonu sekeri olmasına ragmen.70 yasindaki bunu yapiyorsa 63 hayli hayli yapar die düşünüyorum.

Back
X