- 30 Ocak 2021
- 92
- -156
- 6
- 32
- Konu Sahibi EymenMeyraa
-
esınızle cocugu gonderseydınız hafta sonları..Arkadaşlar kayınvalidemi iftara davet ettim çalıştığı İçin izin kağıdı var bana laf sokuyodu çocuğu gördüğümüz mü var diye bizi Ramazan’da çalışıyorum bahanesiyle iftara çağırmaz kızını çağırır ama ben pazar günü eşimle gezersem hemen yemeğe çağırır şimdi pandemi varya gezmiyoruz ya kadın bize kapılarını kapadı eşim geçen gün annemle hiç görüşemiyorum oğlumun en güzel anlarına şahit olamıyo dedi bende çağırdı da gitmedim mi beni suçlama dedim sonra kayınvalidemi iftara davet ettim hoparlörü açtım resmen mırın kırın etti tamam dedi bende bi gün önceden zeytinyağlımı falan hazırladım gece aramış duymamışız mesaj atmış bana yarın iftara gelemicem haber veriyim dedim yazmış insan bi Allah razı olsun kızım der eşime mesajı gösterdim eşim aradı resmen Naz yapıyo sonra zaten doktor işim var dedi kapadı eşimin moreli bozuldu ama konuyu kapadı şimdi pandembitince biz eşimle nefes almak İçin çıkocaz ve çocuğu özledim getirin dicek eşim de inancak tepkim ne olmalı ? Ve sizce neden gelmedi?
Neden ? Sorun ben miyim yani ? Ve oğlum bensiz durcak yaşta değil 2 yaşında ve bana çok bağımlıesınızle cocugu gonderseydınız hafta sonları..
Yok ber çıktığımda diyor yani. Normalde bana karışmaz ama hfta sonu ölçümü eşimi görüntülü arar evdemiyiz diye gezdiniz mi der kapar artık bu her hafta olur eğer geziosak ağlar eşime beni çok mu gördün yanına diyeO izin kağıdı birilerine iftara gidin diye değil de iş gereği evden dışarı çıkıp işe gitmek için yani çalışmak için var. Ayrıca bu dönem de babaanne torununun en güzel anlarina şahit olamıyor da yalnız değil ama. Bir çok insan tedavisine devam edemiyor, işine gücüne devam edemiyor. Biraz dikkat edin mümkünse. Bu durum maalesef sadece sizi değil diğer insanları da etkiliyor.
İse yaramayacagini bilsem de bu pandemi, virüs, corona uyarısını bir kenara bırakıp konuya geçecek olursam da siz her dışarı gezmeye çıktığınızda kayınvalide çocuğu özledim getirin mi diyor? Eğer her çıktığınızda demiyorsa bunda sorun yok, torununu özler görmek ister. Her çıktığınızda diyorsa da eşinize durumu izah edin.
Mesela bir hafta kayınvalide aradı evdesiniz annesi bir şey demiyor. İkinci hafta gezdiniz annesi bunu duydu ve ağlıyor. Eşiniz bu durumda nasıl bir tepki veriyor? Bunun anormal bir davranış olduğunu fark edemiyor mu?Yok ber çıktığımda diyor yani. Normalde bana karışmaz ama hfta sonu ölçümü eşimi görüntülü arar evdemiyiz diye gezdiniz mi der kapar artık bu her hafta olur eğer geziosak ağlar eşime beni çok mu gördün yanına diye
sızde gıdın ozamanNeden ? Sorun ben miyim yani ? Ve oğlum bensiz durcak yaşta değil 2 yaşında ve bana çok bağımlı
Ediyor çok söyleniyor ne kadar cahil bir kadın diyo ama gönlünü yapıyo bi yerde ona kıyamıyor babası annesinin yüzüne bakmadığı İçin gereksiz bir merhameti varKayınvalidenin ne yaptığından ziyade eşinizin ne yaptığı önemli. Mesela bir hafta kayınvalide aradı evdesiniz annesi bir şey demiyor. İkinci hafta gezdiniz annesi bunu duydu ve ağlıyor. Eşiniz bu durumda nasıl bir tepki veriyor? Bunun anormal bir davranış olduğunu fark edemiyor mu?
Kadın çağırmıyor habersiz gitsek bağırıyor ama arasın dışardaysak kıskanır hemen zorla davet edersızde gıdın ozaman
Gönlünü yapmasinda sorun yok da bir tarafın gönlünü yaparken diğer tarafın gönlünü de kırmamak gerek. Gönlünü yapıyor derken örnek verir misiniz mesela gezmeye gitmeyip evde mi oturuyorsunuz kayınvalide üzülmesin diye? Yoksa gezdikten sonra da ona mı ugruyorsunuz mesela?Ediyor çok söyleniyor ne kadar cahil bir kadın diyo ama gönlünü yapıyo bi yerde ona kıyamıyor babası annesinin yüzüne bakmadığı İçin gereksiz bir merhameti var
Yok oraya götürdü annesiyle dışarı çıktık ben o gün annesiyle pek konuşmadım sonra da eşim annemle gidelim demediGönlünü yapmasinda sorun yok da bir tarafın gönlünü yaparken diğer tarafın gönlünü de kırmamak gerek. Gönlünü yapıyor derken örnek verir misiniz mesela gezmeye gitmeyip evde mi oturuyorsunuz kayınvalide üzülmesin diye? Yoksa gezdikten sonra da ona mı ugruyorsunuz mesela?
E tamam eşiniz bir daha dememiş sorun yok o halde. Şimdiden pandemi sonrasini düşünüp kendinize dert etmeyin.Yok oraya götürdü annesiyle dışarı çıktık ben o gün annesiyle pek konuşmadım sonra da eşim annemle gidelim demedi
Yani şöyle annesi biz ölsek umursamaz eşimin ömrünü yemiş kendine ev aldırmış biz borç kira başımızı kaldıramıyoruz bi kere destek olmadı ama damadına herşeyi yapar bu bana saçma geliyo ama biz mutluysak geziyosak hemen biz biriz diyo bende soğuyorumE tamam eşiniz bir daha dememiş sorun yok o halde. Şimdiden pandemi sonrasini düşünüp kendinize dert etmeyin.
Ayrıca annesinin size karşı bir saygısızlığı yoksa arada bir onunla da çıkabilirsiniz sizi çok zorlamayacaksa bu durum.
dısarıya gıttıgınızı sız soylemesenız nerden bılıcek esınızıde tembıhleyın..gezmeye cıkınca haber etmeyın hıcKadın çağırmıyor habersiz gitsek bağırıyor ama arasın dışardaysak kıskanır hemen zorla davet eder
Etmiyoruz da eşim bazen oğluyla kendini paylaşıyo veya ısrarla arıyo eşim açmıyo bi kaç kere arayınca açıyo dışardaysak kadın bağrıyo eşim de terslemiyo bazen açmıyo eve gidince dönüyo uuyodum diyo kadın gezdiniz mi diyo yok be diyo bu pasiflik veya korkaklık değil mi?dısarıya gıttıgınızı sız soylemesenız nerden bılıcek esınızıde tembıhleyın..gezmeye cıkınca haber etmeyın hıc
bundan 14 yıl once rahmetlı esımle konsere gıdıcez..anası gıle hanımın teyzesıne gecmıs olsuna gıdıcez demıstı esım..Gönlünü yapmasinda sorun yok da bir tarafın gönlünü yaparken diğer tarafın gönlünü de kırmamak gerek. Gönlünü yapıyor derken örnek verir misiniz mesela gezmeye gitmeyip evde mi oturuyorsunuz kayınvalide üzülmesin diye? Yoksa gezdikten sonra da ona mı ugruyorsunuz mesela?
vallahı arkadasım paylasmıycak huzur ıcın..yada yakın akrabaları elıycek oyle paylasıcak..maalesef boyleEtmiyoruz da eşim bazen oğluyla kendini paylaşıyo veya ısrarla arıyo eşim açmıyo bi kaç kere arayınca açıyo dışardaysak kadın bağrıyo eşim de terslemiyo bazen açmıyo eve gidince dönüyo uuyodum diyo kadın gezdiniz mi diyo yok be diyo bu pasiflik veya korkaklık değil mi?
tum yaslılar ıcın gecerlı değil ama cocgu gordugum yaslıların agzı kapalı burnu acık..Yani saat kısıtlaması olduğu dönemde uygun saatlerde bir araya gelirsiniz yakınlarınızla bir şey denilmez ama bari şu tam kapanmada herkes otursun evinde.
1 yıldır 20 yaş altına sürekli yasaklar var gençliğimin baharında sosyalleşememekten dolayı burada kv kp dertleri okumaktan bir hal oldum. İnsanların hiç umrunda değil. Sağlık çalışanlarına da ayrı üzülüyorum. Kuraldan anlamazsınız bari milletin vebalini üzerinize almaktan korkun. Tam kapanma varsa en azından şu dönemde herkes üstüne düşeni yapmaya çalışsın bari. İzin belgesi de sizler öyle istediğiniz gibi gezin diye olan bir şey değil.
Şunun duyarını da yapacağım hiç aklıma gelmezdi cidden. Ünlü filozof Kerem Bürsin'in sevdiğim bir sözünü bırakmak istiyorum konuya:
"I am sorryyy salaksınız."
Bunun derdine pandemide düşmüş olmanız gerçekten çok güzel.eşim geçen gün annemle hiç görüşemiyorum oğlumun en güzel anlarına şahit olamıyo dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?