- 16 Ağustos 2016
- 3.709
- 9.418
- 158
- Konu Sahibi EymenMeyraa
-
Sorun yaşla alakalı değil aslında. Şu bdv de bu hafta açılmış kaçıncı iftar konusu bilmiyorum. Bir ramazan iftarını da kendi evlerinde oturup geçirseler sanki olmaz. Keşke gerçekten dikkat edene bir şey olmasaydı da ne haliniz varsa görün denilseydi ama o iş öyle değil işte..tum yaslılar ıcın gecerlı değil ama cocgu gordugum yaslıların agzı kapalı burnu acık..
korona gecırmıs olanlarda ıftara gıdıyolarkı..su kapanmada ev gorusmelerı artacak gıbı..Sorun yaşla alakalı değil aslında. Şu bdv de bu hafta açılmış kaçıncı iftar konusu bilmiyorum. Bir ramazan iftarını da kendi evlerinde oturup geçirseler sanki olmaz. Keşke gerçekten dikkat edene bir şey olmasaydı da ne haliniz varsa görün denilseydi ama o iş öyle değil işte..
esınızle cocugu gonderseydınız hafta sonları..
Yahu hanımefendi nasıl tavsiyeler veriyorsunuz öyle??sızde gıdın ozaman
Ne diyeyim.. Olan sağlıkçılara, dikkat edenlere, işi gücü, eğitimi, tedavisi aksayanlara oluyor. Kafalarının içindeki beyni süs olsun diye taşıyorlar.korona gecırmıs olanlarda ıftara gıdıyolarkı..su kapanmada ev gorusmelerı artacak gıbı..
ben su an ıcın degıl genel ıcın yazdım..Yahu hanımefendi nasıl tavsiyeler veriyorsunuz öyle??
bu dönemde hatır gönül için misafirliğe mi gidilir??
herkes otursun evinde Allah aşkına, ortalık virüsten yıkılırken gönül koyan da koysun diyeceğiniz yerde, daha çocuğu gönderin falan diyorsunuz. İnanamıyorum gerçekten!
Ya bir yılda maske kullanmayı bile öğrenemeyen insanlar var. Ben iki tane takıyorum çıkacağım zaman. Büyük konuşmamak lazım ama yaşım genç hasta olsam muhtemelen rahat atlatırım. Yine de benim yüzümden biri hasta olur diye ödüm kopuyor dikkat ediyorum o yüzden.tum yaslılar ıcın gecerlı değil ama cocgu gordugum yaslıların agzı kapalı burnu acık..
konu sahıbının goresı yok gıbı geldı banadaYa bir yılda maske kullanmayı bile öğrenemeyen insanlar var. Ben iki tane takıyorum çıkacağım zaman. Büyük konuşmamak lazım ama yaşım genç hasta olsam muhtemelen rahat atlatırım. Yine de benim yüzümden biri hasta olur diye ödüm kopuyor dikkat ediyorum o yüzden.
Normalde kapanma yokken ve kısıtlamaların hafifletildiği dönemlerde insanların kurallar dahilinde sosyalleşmesi gerektiğini düşünüyordum. Yani dışarı çıkmak, arkadaşlarımızla buluşmak da önemli bir ihtiyaç. Şu an öyle bir imkan da yok ki. Her yer kapalı, zorunlu haller haricinde dışarı çıkmak yasak. İnsanın aklının kalacağı bir sosyal ortam yok yani. Otur evinde kayınvalideni görme biraz.
Bunun derdine pandemide düşmüş çünkü diğer zamanlarında gezebilecekken neden kayınvalidesi ile görüşsün dimi ama.. Kendince bu ölü zamanı kvye harcayıp bak ben seni davet ettim diyecek.Bunun derdine pandemide düşmüş olmanız gerçekten çok güzel.
azıcık mantık, bu kadının izin kağıdı varsa oraya buraya gidebiliyor demek ki, yani taşıyıcı olmak riski çok çok fazla. Ve siz evinize davet ediyorsunuz, neden? Aman ayıp olmasın.
o izin kağıdı gezin tozun iftara gidin diye verilmiyor hanımefendi.
ben doktorum, bana bile soruyorlar ne işin var bu saatte burada, mesain yoksa nöbetin yoksa sana da çıkmak yasak diyorlar. Kayınvalideniz neyine güveniyor acaba?
gerçekten siz ve sizin gibilere hakkımı helal etmiyorum. Hala iftara çağırma derdindesiniz.
keşke adresinizi bilsem de sizi ihbar edebilsem.
Bu kadar sorumsuzluk olmaz ama. Yeni mi düştü aklınıza torununun gelişimini göremediği? Hem varsın görmeyiversin birkaç ay, noluyor sanki???
sonra Allah korusun yoğun bakımda yattığı / yattığınız için istese de göremez torununun gelişimini.
Gerçekten bıktım. Pes.
Adresinizi verin sizi şikayet edeceğim.Arkadaşlar kayınvalidemi iftara davet ettim çalıştığı İçin izin kağıdı var bana laf sokuyodu çocuğu gördüğümüz mü var diye bizi Ramazan’da çalışıyorum bahanesiyle iftara çağırmaz kızını çağırır ama ben pazar günü eşimle gezersem hemen yemeğe çağırır şimdi pandemi varya gezmiyoruz ya kadın bize kapılarını kapadı eşim geçen gün annemle hiç görüşemiyorum oğlumun en güzel anlarına şahit olamıyo dedi bende çağırdı da gitmedim mi beni suçlama dedim sonra kayınvalidemi iftara davet ettim hoparlörü açtım resmen mırın kırın etti tamam dedi bende bi gün önceden zeytinyağlımı falan hazırladım gece aramış duymamışız mesaj atmış bana yarın iftara gelemicem haber veriyim dedim yazmış insan bi Allah razı olsun kızım der eşime mesajı gösterdim eşim aradı resmen Naz yapıyo sonra zaten doktor işim var dedi kapadı eşimin moreli bozuldu ama konuyu kapadı şimdi pandembitince biz eşimle nefes almak İçin çıkocaz ve çocuğu özledim getirin dicek eşim de inancak tepkim ne olmalı ? Ve sizce neden gelmedi?
Kadının cevaplarına ben de şaştım kaldım ama bir mantık bulamadığım için cevap vermek istemedimYahu hanımefendi nasıl tavsiyeler veriyorsunuz öyle??
bu dönemde hatır gönül için misafirliğe mi gidilir??
herkes otursun evinde Allah aşkına, ortalık virüsten yıkılırken gönül koyan da koysun diyeceğiniz yerde, daha çocuğu gönderin falan diyorsunuz. İnanamıyorum gerçekten!
Ediyor çok söyleniyor ne kadar cahil bir kadın diyo ama gönlünü yapıyo bi yerde ona kıyamıyor babası annesinin yüzüne bakmadığı İçin gereksiz bir merhameti var
Hatta bu ailede cahil olmayan, aklı başında tek kişi kayınvalideKusura bakmayın ama konudaki tek cahil kv değil.
Neden ? Sorun ben miyim yani ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?