sizce kaynıma yardım etmek zorunda mıyım?

bahar616

yağmur % emir
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1.857
Puanlar
448
Yer
Tekirdağ
herkese merhaba
öncelikle ben ve eşim çalışan çiftiz 2 çocuğum okula gidiyor kızım kendine bakıyor oğlum anasıfınında okul çıkışında biz gelene kadar kaynanamda kalıyor 3-4 senedir de kaynanam bakıyor oğluna bu sene zorunlu bakıyor bir daha bakmam dedi
konu kaynım: ev almaya karar verdi ama çıkış parasını kumarda yedi bitirdi sonra eşinin babasından 500 bin kaynanamlardan 300 bin para alıp fuzuleve yazıldı sıfır parayla ve işsiz şuan iş arıyor
neymiş abisi ona her ay düzenli para verip yardım etmek zorundaymış 2 aydır istiyor eşimde yok demiş yardım eder misiniz değil zorunda şuan bize tavır almış durumda abisine ev için fuzuleve yazıldığında bana heray eksik kalana yardım edersin demiş oda olursa ederim demiş ama biz bu ay kızımı dersaneye yazdırdık kendi kredimiz çocuklar anca yetiyor
asıl konu şu biz ev alırken kaynanamlar sıfır yardım sadece kendi annem bilezik verdi onu da geri vermedik oda istemiyo bu kaynım da bekardı bize bir kombi aldı o zaman paramız yoktu aldı sağolsun şuan bütün ilçede konuşuyormuş arkamızdan ben kombi aldım onlar yardım etmiyor ben herşeylerine yardım ettim diye abimin bir gezme parası bir içki parası ona koyar mı bana verdiği para diye heryerde anlatmış kulağımıza geldi moralimiz bozuldu tabi ama biz demedik ki hiçbir zaman etmicez evi aldığında tapu masrafı o bu bir sürü olacak bir eksiğinide biz kapatırız şuan edemiyoruz dedik
bilmiyorum bu konu sinirimi bozdu bir kombi alıp kafasına atmak geliyor içimden çünkü hiç olmıyacak insanlara anlatıyor

ki biz hem düğününde hem nişanında herşeyinde fazla fazla yardım ettik çocukları doğru herşeyine verdik kumar oynadı eşim ona benden habersiz kredi çekti yani bir iyilik bu kadar anlatılır mı üstünden 10 sene geçmiş

kafanızı şişirdim özür dilerim içimi dökmek istedim :)

Bi kombı al evine tak onun kafasına onun aldığını at bi hediye aldın cümle aleme kırk lafını ettin die

Eşinizin kardeşi için çektiği krediyi kim dedi geriye?
İşsiz adamın neyineymiş ev almak? Öyle ailelerden gelen 800 binle ev falan alamaz, bahsettiğiniz sistemlerden.
Siz aile olarak kumarbaz kardeşe yardım etmek zorunda değilsiniz.
Sizin bildiğinizin dışında eşinize yaptığı başka yardımlar yoksa bir kombi parasını ayarlayıp verip susturun.
Hiç onu da yapamayacak durumdaysanız da konuşsun dursun, size gelene kadar iş bulsun beyfendi.

Kumarbaz herife ne diye para verecekmişim pardon da, kombi parasını ver geç bir hediye almış çenesi durmamış aç gözlünün.

Eşinde keşke hiç demeseymiş olursa yardım ederim diye, ayrıca eşinizin de sizden habersiz kredi çekip vermesi yanlış, bunlardan yüz bulmuş göreviniz gibi davranıyor şimdi.

Bi kombı al evine tak onun kafasına onun aldığını at bi hediye aldın cümle aleme kırk lafını ettin die
evi taksitleri 1 yıl ödeyip öyle alıcak tabiki o zmaan yapacağımı biliyorum bende dengesiz bu kadar laf yapacağına kombi paramı verin bana dese daha iyiydi

Siz herşeyi yapmissiniz ama göze görünmez onun Aldığı bir kombi daha kıymetli olur, aman boşver konuşsun dursun ne canini sıkıyorsun iyi yapmışsın vermemekle hiçbir şekildede verme ayranı yok içmeye tahtaravanla gidiyor micmiya

krediyi sonra kardeşi kapattı
1 yıl ödeme yaptıktan sonra evi alabilcek tabi o zamana kadar taksitleri ödeyebilirse
benim bilgim dışında da bu zamana kadar 2-3 bin oluyodu ama çok fazla değil bende konu yapmıyordum ama her ay edecek deyince dur orda edemezsin dedim herkes kendine güvenip bişiler alsın
şuan taksitle olsa gene alırım ona o kombiyi ama kombilik bir durumu yok taksitlerini ödesin de ilk kendi yaptığı hatayı gözü görmüyo benim paramdı yedim kumarda kimse karışamaz dyo

krediyi sonra kardeşi kapattı
1 yıl ödeme yaptıktan sonra evi alabilcek tabi o zamana kadar taksitleri ödeyebilirse
benim bilgim dışında da bu zamana kadar 2-3 bin oluyodu ama çok fazla değil bende konu yapmıyordum ama her ay edecek deyince dur orda edemezsin dedim herkes kendine güvenip bişiler alsın
şuan taksitle olsa gene alırım ona o kombiyi ama kombilik bir durumu yok taksitlerini ödesin de ilk kendi yaptığı hatayı gözü görmüyo benim paramdı yedim kumarda kimse karışamaz dyo
tamanen yüz bulmasından kaynaklı bunlar zaten
arkadan değil yüzüme karşı ah bir dese ben o kombi parasını bulur atarım ama bir daha s... sene konuşmam dengesiz düşünemiyor bunları

şuan zaten abisinin yaptığı hiç bir şey yok hükmünde
böyle laflar yapmasaydı iyilikle bazı şeyler olurmuş bide kahvede diyomuş abime tavır yapıyom :) allahım ben mi sana muhtacım da tavır yapıyon

Kimseye yardim etmek zorunda değilsiniz. Herkes ayağını yorganina göre uzatsin. Her yerde yardım etmiyorlar diye anlatmasına takilmissiniz ama adam kendi kendini rezil ediyor bırakın rezil etsin. Sizlik bir durum yok. Evini gecindiremeyecek, yardım bekleyecek biri de bir zahmet evlenmeseymis.

İyide laf şuanken siz nie 1 yıl bekleyeceksiniz . Otursun kucağında kombisiyle beklesin beyfendi evinin cıkmasını
malesef şuan kendimi zorlamadan bende tak diye çıkaramıyorum ama çok doğru söylüyorsunuz böyle devam ederse yılbaşında ilk zamda al kombini hayrını gör demek lazım

Eee bu da benim param kimse karışamaz o zaman, yüzsüz müdür nedir pişkinliğe bak ama krediyi ödemiş bile olsa siz yine de dikkat edin eşinize çekmesin tekrar.

neden bazı insanlar kendini değil karşıdakini rezil ediyor sanıyor bilmiyorum bunları anlatınca abisini rezil ettim sanıyor kendini bu şekilde tatmin ediyor sanırım
eşim takma boşver taksikleri ödeyemeynce gene abi abi dicek o zmana alır cevabını diyor ama kendi arkadaş çevremden duyduğum için bu konuyu üzüldüm

malesef şuan kendimi zorlamadan bende tak diye çıkaramıyorum ama çok doğru söylüyorsunuz böyle devam ederse yılbaşında ilk zamda al kombini hayrını gör demek lazım
Evkur falan varsa şehrinizde tak die çıkarırsınız valla, yada kredi kartı kullanıyorsanız en baba yapılandırır bankaya faiz ödersiniz
onun çenesini cekecegınıze ayda 5-10 taksitle alır mis gibi kapatırsınız çenesini .

Her ev de var bu şahışlardan.

Bencil , bi halta yaramaz , yaradığı zaman yüzüne vuran ...

Direk resti çekin.

Kardeşse kardeşliğini bilsin.

Koca adam arkası toplanacak yaşı çoktan geçmiş.

Kumarda yediği paraları sizle mi yedi ?

Böyle biri için kendinizi uzmenize değmez. Bırakın konuşsun. Para isteyen o siz degilsiniz. Yani otursun kendi haline uzulsun. Siz kendi hayatınıza devam edin hiç oralı olmayın. Parası yok ev alacak, bir de üstüne para isteyip sağda solda anlatıyor. Böyle biri için kendinizi bir saniye bile üzmeye değmez.

Kaynınızın kafası ne güzelmiş. Anaya kayınaileye kardeşe güvenip ev mi alınır? El şeyiyle gerdeğe girmek denir yaptığına. Bırakın anlatsın anlattıkları da onu kınar zaten. Biri bana işsizken ev alacaktım kombi aldım taksidimi ödemedi dese aynı şey mi beklentisine bak delirmiş der geçerim.
Saçma beklentisi
Alemin uyanığı sanıyor kendini herhalde.
Annesi toruna bakıyor diye kendinizi zorunda hissetmeyin baktığı insan kendi çocuğunun çocuğu bunun işsiz kayınbiraderle alakası yok. Kendinizi kötü hissedeceğiniz durum yol

`