Sizce kendi hayatınızı mı yaşıyorsunuz??

yalnizkatip

kocişimi çok seviyorummm,
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2007
451
0
641
42
Şırnak
Siz Kendi doğru bildiğinizi yapıp kendi hayatınızı mı yaşıyor sunuz? Yoksa sırf başkalarının (anne-baba- eş ) şekil verdiği, istediği bi hayatı mı..... Yoksa sizinde mi buralardan alıp başınızı gidesiniz var senağlama

kimsenin değil kaderin şekil verdiği bir hayatı yaşıyorum
benim istediklerim kaderle vuku buldumu diye sorarsan
%90 bulmadı..ama olsun elimdekilerle mutlu olmak zorundayım
öptümm.

tabikide kendim yaşamak istediğim hayatı yaşıyorumhihoyyyt
sonuçta bu evliliğe ben karar verdim,bu hayatı kendim seçtim,
Allahıma şükür ki hiç pişman olmadım:asigim:

kendi istediğim hayatı yaşıyorum.
ailemin istediği hayatı yaşıyorum.
eşimin istediği hayatın yaşıyorum.

benim için hepsi bir, çünkü isteklerimiz bir zaten.
hepimiz birbirimizin mutlu olduğu bir hayat istiyoruz.

kendi hayatımı yaşıyorum . hatta alıp başımı, bilmediğim bir şehire bile yerleştim....

ben kendi hayatımı yaşıyorum....
insan ister istemez dış dünya ile arasına perde çekemez...
muhakkak etkilenir....
ben genelde benim doğru bildiklerimi uygularım....
ama benım doğrularım olması gereken değildir yada toplumun puan verdiği gerçeklerde değildir...
çogu zaman benim doğrularım gerçeklerimle çeliştiği gibi toplumun deger yardısıylada çelişir...
ama ben yınede orta ve ılımlı bir yol bulmaya çalışırım...
vesonuçta aldığım haz benım için önemlidir...
belki biraz felsefik oldu ama....burda başka şeylerde ortaya çıkar....
ve yine o kalıp laf ; "insan toplumsal bir varlıktır". Evet öyleyiz işin özü ve doğru tarafı da bu ! aslında "bu hayat başkasının mı" sorusunun karşısına yerleştirilebilecek en sorgulanamaz cevaplardan biri de bu ;
"insan toplumsal bir varlıktır".
Hayatı sahiplenmekten bahsediyoruz. Ama onun başlamasına bizim karar ver(e)memiş olmamız zaten bizim bu çabamızı ironik bir hale getiriyor.
Eğer insan topluma aitse yaşamıda topluma aittir.
Özgürlük aramak yersizdir. BENCE hiçbir zaman hiçbir konuda özgür olamayız. SINIRLI ve SINIRSIZ özgürlük konusunu ayrı tutuyorum. Sahip olduğumuz şeyler aslında özgürlük değil seçim hakkıdır.
kedi doğrularımız uygulamak konusunda seçim hakkıdır...
Kendi hayatımızı yaşamak” tan anladığımız bireyselleşme, kendi iç dünyamıza kapanma ve içimizden gelen sese kulak verip uygulamaktır...

E bu zaten geldiğimiz, gelmemiz istenen noktadır ve bana göre tüm sorunların da kaynağıdır.

Eğer yaşamda sadece iki seçeneği görebiliyorsa birey, ya sürünün dogrularını uygular yada kendi doğrularını uygular...

Tümden kendimize ait yaşam biçimini seçmek olası değil elbette. Çünkü içinde yaşadığımız toplumun bir parçasıyız. İşte bu noktada, yaşamın neresinde duracağımızın kararını kendimiz verebiliyorsak büyük ölçüde kendi hayatımızı yaşıyoruz demektir. Bunun için de öncelikle özbilinç, sonrasında da toplumsal bilinç gereklidir.

sizdemi buralardan alıp başınızı gitmek istiyorsunuz sorusunu yeni gördüm...

ben çok gittim canım...
öyle ansızın bavulumu aldım ve çıktım gittim....
ankaraya gittim....
sonra yine aldım bavulumu istanbula gittim....
tabıkı boş umutlar hayaller için değil tabıkı.....
önüme sunulan seçeneklerde en zor olanı seçtim....
kendimce gösterebılecegım en buyuk cesareti gösterdim... çok deneyimlerim oldu..........
ama anladım bazen sen nereye gidersen git yanına kaçtığın şeyleride götürüyorsun....
ve tilki misali yine dönüp dolaşıp kürkçü dükkanına gelirsın bazen............

ben de kendi seçtiğim hayatı yaşıyorum.hayatımdan ve eşimden pişman değilim.allahıma şükür doğru karar vermişim.

bir kitapda okumuştuım % 100 özgürlük ancak delilerde vardır ki günümüzde o nlara bile yok ...sorumluluğu olan her insan zaman zaman başka hayatlara öncelik verir vermelidirde ...fedakarlık,iyilik yapmak, kendinizi bazen iknici plana atmak güzel şey ama "KENDİNİZ İSTEDİĞNİİZ ZAMAN, MECBUR BIRAKILDIĞINIZ ZAMAN DEĞİL" aam ben %70 kendi hayatımı yaşıyorum diyebilirim....ama benim hauyatımın yalnız benim değil sevdiklerimle anlam kazanıyor onlara kredim her zaman var....

fıryınanın kızı bişeyi merak ettim,
konyadamı yaşıyorsun,
eğer öyleyse nersinde acaba orda tanıdıklarım vardaaa
eğer özle olmassa tabi

Ama bi şeylere zorundalık birilenin hatrı için bazı şeylere katlanmak ....
bu katlanılmaz bi hal alıyor belli bir zaman sonra tek çıkar yol kalıyor her şeyi bırakıp ardına bakmadan çekip gitmekkk.. Ama işte bunu da yapamıyorsun çünkü biliyorsun ki "Tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanı" bu yüzden de çekip gidemiyorsun :çok üzgünüm:

ardına bakmadan çekip gitmek .........
ya ardında kalan ama silemediğin bir şeyler varsa....:1hug:
o zaman yınede bır umutla geri dönüyorsun...dönmeyi istiyorsun....a.s
yoksa ben hatır için kimseye katlanmam....
sadece kendim için bir şey yaparım....kendim istemelıyım....mirmirmirmir
hatır için ne yapıldığını ve sonrasında ne olduğunu gördüğüm için HATIR benim için öenmli değil....
o yuzden buraya BEN devrıye giriyor...:CüvCüv:
ve benım istemem önemli olan........:jeyyar:

kendi istediklerimin cogunu yapamadım ailemin istedigi hayatı yasadım kader böyleymiş demek ki
simdi elimdekilerle mutlu olmaya calısıyorum genede kendi dogru bildiklerimi yapmaya calısıyorum
bundan sona inş istediklerimi yaparım kendi istedigim hayatı yasarım!!!

bende cok ama cok alıp basımı gıtmek ıstedım hep bu kaşışlarımda nedense hep denız kenarı olsun ıstedım...
ama gıdemedım oldugum yere saplandım kaldım..
gıtsemde hersey benle gelıcektı...gıtmeyıde cok ısterdım..sorumsuzca yada hıc baskalrını dusunmeden..yapamadım...

kendı hayatımımı yasıyorum..hayıııııııııııııırrrrr..
malesef..belkı kader belkı yazı bılemem ama...
bu yasadıgım hayat ben degılım...
daha farklı bır yerde ve daha farklı bır duygu olmak ısterdım...
galıba ben aılemın ıstedıgı bır hayatı yasıyorum...

ama bır yanım mutsuz olsada dıger bır yanım cok mutlu...
sevıldıgımı bılıyorum..aılemı sevıyorum...
ama bana sunulanı degıl...

burda okypete ve fırtınanınkızını gercekten alkıslıyorum ve ıcten soyluyorum kı onlar gıbı olmak ısterdım...ısallah yolları ve bahtları hep acık olsun..

ben şoyle soyleyeyim kendı hayatımı yasıyorum kaderimde kısmetımde ne varsa onu yasıyorumç.aslında hepimiz oyleyiz.bize yon veren bırseyler kesnlıkle olmalı anne,baba,abi vs.ama bundan sorasını sorgulamak bnm işim değil kaderimde ne warsa alnıma ne çizilmişse onu yasarım.............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…