Sizce kendi hayatınızı mı yaşıyorsunuz??

başkalarının şekillendirdiği bir hayat,ne kadar yaşanılabilir ki??
aslında herkes kendi hayatını yaşıyor,
yanlışlarıyla,doğrularıyla...
tabiki, bu yaşadığımız hayatın bir bölümünde,
belki bizlerde alıp başımızı gitmek istemişizdir,ya da
isteyeceğizdir...
aslında konuyu biraz açmalısınız...
yani sizin yaşadığınız hayat nasıl ki??
istemediğiniz biriylemi evlendirdiler sizi???
ya da ailenizin evliliğinize etkisi nedir???
sevgiler...

hayır ailemin istediği hayatı yaşıyorum..
onların kurallarına göre yaşıyorum..
ufak tefek kendi adıma aldığım kararlarla kendi hayatımı yaşıyorum diyemem..
alıp başımı gidebilecek cesaretimde yok yapamam....ki bu duruma gelmedim ...
ama genel anlamda kendi hayatımı yaşamıyorum yinede mutluyum şükrediyorum....

ben kendi seçtiğim hayatımı yaşıyorum..bazen pişmanlıklar yaşıyorum ama ...................................şu cümleyi sık sık hatırlarım ....herkes bir hayat seçer seçtiği hayatın bedelini öder ....diyecek başka söz yok sanırım

Konuyu biraz daha açayım... Basit örneklerle açıklamaya çalışayım...araba kullanmak istiyorsun mesela ailen eşin buna yanaşmıyor, bikini giymek istiyorsun eşin izin vermiyor, iş yerinde rahat olmak istiyorsun amirlerin izin vermiyor. yani demek istediğim hep birilenin bi engellemesi ile karşı karşıya kalıyorsun bu evdeki işteki ufak kısıtlamalar birikip birikip dağ oluyorr benneyaptımki

Yani demek istediğim kendi istediğiniz eğitimi mi aldınız, kendi istediğiniz evliliğimi yaptınız, istediğiniz iştemi çalışıyorsunuz yoksa hayatın size getirdiği ile yetinenlerden misiniz yoksa sizde şu sıralar ben gibi her şeyden çok mu sıkıldınız sizlerinde fikrini almak istiyorum Yeterince açıklamaya çalıştım ama umarım yeterli olmuştur bugün çok uykusuzum cümleleri bile toplayamıyorum küüü mirmirmirmir CADIARZU

malesef bunu bende düşünürüm hep
sürekli kurallara uymak birşeylerin seni engellediğinin farkına
varmak zrundasın aksi halde herşey içinden çıkamayacağımız kadar
güçleşir ve asıl ozaman kimse yaşadıgı hayatta kendı dogrularınaa yer bulamz

bunaldığım anlarım oldu bu anlarda düşündüm elbette çekip gitseemm ardıma bile bakmadan çekip gitsem buna ihtiyacım vardı çünkü.sinirin ve bunalımın söylettiği zamanlardı bunlar, hayatımı istediğim gibi yaşamak anlamında da oldu isteğim,burdan ankaradan ayrılıp deniz kenarına antalyaya yerleşmeyi çok istedim.orda hayatımı devam ettirmek istedim, e olmadı tabi burda bağlayan şeyler var,aile var sonra maddi imkanlar.. orada iş bulup ev kurmak vs. bütün bunlar beni engelledi ve bırakmadı gitmem için. yani tabiki elde olmayan zorluklardan dolayı da kuramayabilirsiniz istediğiniz o hayatı.ama şimdi mutluyum elimdekilerle,ben çok mutsuzum keşke o istediğim hayatı yaşayabilsem demiyorum.ha evet olsaydı iyi olurdu belki ama olmadı ve şimdi hiç de mutsuz değilim aslında.herkes kendi istediği hayatı yaşayamaz bu çok zor.önemli olan elindekilere nasıl yön verdiğindir.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…