sizce kim haksız

Aleni polis haklı valla.
Kulağında küpe kalsa saatini çıkarmaya unutsan gitti sınav. Millet dolmuş parası kadar parayla çıkabiliyor evinde bozuk para dahi yasak kadın bir de çemkirmiş. Kendi sınavını ciddiye almazsa sonu böyle olur alışverişini de öbür hafta yapsaymış yada sıcakta yapsaymış. Suyun etiketini dahi çıkarttıkları bir sınava poşetle giremeyeceğini bilmek için alim olmaya gerek yok yani. Ben olsam biz gerizekalı muyız hanımefendi derdim valla.

sınava çalışmamıştır da bahane arıyordur hatun kişisi. Zira kağıtta yazmıyor ama sınava kesik at kafasıyla da girilmez. Yazılı olmayan kurallar vardır saatle giremiyorsan altın bileZikle hayli hayli giremezsin gibi

Alışveriş yapması şart mıymış,
Sınavlara kendi kalemini götüremiyorsun, su şişesinin jelatinini dahi söktürüyorlar.
Öğrenci tamamen sorumsuz. Bi de atar gider koymuş. Önemsemiyor bence.
ösym nin sınavları böyle. meb in sınavları böyle değil.

Arkadaşlar ÖSYM merkezli sınavlarla karıştırıyorlar bunu.
Açık lise/ortaokul sınavlarında bizim girdiğimiz sınavlar gibi sıkı kurallar yok.
Öğrenci de söylemiş zaten kağıtta poşetle giremeyeceği gibi bir bilgi yokmuş.
Neyin tantanası anlamadım.
İyice koyun olduk, asla sorgulamıyoruz neden almıyorlar benim ilacımı, ulaşım kartımı, anahtarımı diye.
Manyağın biri o içeri soktuğumuz su şişesine yanıcı madde koysa, bir yerine de çakmak sıkıştırsa gayet de yakar sınav salonunu.
Ama kalem silgimizi bile sokamıyoruz ve asla itirazımız yok.

Açık lise/ortaokul sınavlarında bizim girdiğimiz sınavlar gibi sıkı kurallar yok.
İyice koyun olduk, asla sorgulamıyoruz neden almıyorlar benim ilacımı, ulaşım kartımı, anahtarımı diye.
Manyağın biri o içeri soktuğumuz su şişesine yanıcı madde koysa, bir yerine de çakmak sıkıştırsa gayet de yakar sınav salonunu.
ayrıca bu giren kişi muhtemelen açık lise 3.sınavlarına girdi.
1. ve 2. geçti yani.
bu rahatlığı önceki sınavlardan da almış olabilir..
bende görevliydim. giriş belgesi olmayanı da sınava aldık. çünkü listede adı var. sınıfı sırası belli..
çünkü ösym sınavı değil..

polis memuruna atarlanması doğru değil elbette. ama bilmiyorsanız bu açıdan bakın diye yazmak istedim :işsiz:
zaten ösymin sınavı olsa, konu sahibi polislere yakın mesafede duramazdı..

öncelikle şunu belirteyim ki tamamen konuyu tarafsız olarak anlatıyorum.hafta sonu açık lise sınavları vardı.bende bir öğretmen arkadaşımın yanında bulunmak için sınavın yapıldığı okuldaydım.sınav saatine daha vardı bende öğrencilerin konturolu yapıldığı giriş yerde oturuyordum.bir bayan geldi sınava girmek üzere elinde 2 adet poşeti ve çantası vardı.bayan polis öğrenceyi aradı doğal olarak ve aralarındaki konuşma şu şekilde kadın memur: neden sınava bu şekilde geldiniz alışverişinizi sınavdan sonra yapsaydınız dedi. öğrenci bayan:hava bugün çok sıcak biliyorsunuz.sabahtan da sınavımız vardı sınavım erken bitti bende alışveriş yaptım ve uzak yerden geliyorum öğleden sonraki sınavdan sonra yapsaydım çok sıcağa kalıcaktım dedi. bayan memur: o halde poşetlerinizi bu salonda bırakın dedi. öğrenci bayan siz göz kulak olursanız bırakırım dedi.alışverişe yüklü bir para harcadığını çalındığı halde madur olucağını söyledi. kadın memur: ben bunun sorumluluğunu alamam dedi. öğrenci bayan:benim poşetlerimi aradınız tabiki arıcaksınız insanların canını korumak en önemlisi fakat benim poşetlerimde bişey çıkmadı sonuçta ama yinede sınava almazsanız girmem dedi. kadın memurun yanında birde kimliği ve sınava giriş kağıdını konturol eden öğretmen vardı tüm konuşmaları dinledi ve tam bayan öğrenci sınava alındığı anda bayan öğrenciye siz bir bayan memurla( yani polisle) bu şekilde konuşamazsınız sizi poşetlerle sınava kabul etmiş teşekkür ediceğinize cevap veriyorsunuz dedi.kadın polis bunu duyunca zaten ben hep iyi niyetimden kaybediyorum dedi.bayan öğrenci bunu duyunca siz iyisinizde ben kötü müyüm dedi elimdeki sınav kağııdımda cep telefonu bıçak vs şeylerle girmek yasak tamam dedi kabulum ama poşetle girmek yasak diye bişey yazmıyor dedi aradınız taradınız en doğal hakınız hiç bir şey çıkmadı dedi salona poşetleri bırakmamı söylediniz ama ben mesul değilim dediniz dedi benim poşetimde bişey olsa bırakın dediğiniz salona ve o salonda sizde olucaksınız dedi bunun mantığı nedir dedi.kimse cevap veremedi ve bayan öğrenci bu pskolijiyle sınavada girmiyorum sizide şikayet ediceğim diye bağıra bağıra çıktı.

Zamaninda bir osym sinavina girmistim otobus karti para hicbirsey almadilar ve didik didik aradilar yanimdaki kagit parayi da aldilar emanet yeri de yoktu paşa paşa yürüyerek döndüm kimseye de sizi şikayet edecegim diye cingar cikarmadim posetlerin ne isi var sinavda neyse insanlar kabul etmis bari sus da sinavina gir

Ogrencinin girmeye niyeti yok bahane arıyor

bu yıl olan bir sınavda künyesini çıkartmayı unuttuğu ve gözetmen de sınav başladıktan sonra fark ettiği için sınavı iptal edilen bir arkadaşım var.
gerçekten üzücü bir durum.
ama bu örnekte, kadının sınava giresi yokmuş zaten gibi hissettim ben nedense

Konu kurallarin sorgulanması değil şu olaydaki haklı haksız durumu burda o tarz konu acildiginda gayet de kuralların saçmalığı sorgulanıyor.

Konu sahibi da belirtseymis ne sinavi olduğunu ayrıca o zaman

[
Konu kurallarin sorgulanması değil şu olaydaki haklı haksız durumu burda o tarz konu acildiginda gayet de kuralların saçmalığı sorgulanıyor.

Konu sahibi da belirtseymis ne sinavi olduğunu ayrıca o zaman
Belirtmiş zaten açık lise sınavı diye.
Yoksa ben de bilemezdim değil mi?
Haklı haksız olayıysa eğer konu.
Bence polis memuru yazılı kurallarda olmayan bir şeyi uygulamaya çalışıyorsa haksızdır.
Yani eğer "poşetle girilemez" yazmıyorsa, polis memuru lütfetmiş gibi "tamam hadi girin" şeklinde davranamaz.

Alışveriş torbalarıyla sınava gelen kadın haksız. Böyle tipler sınava hiç girmesin yaa..kurallara uymaktan aciz daha. Sınav ciddiyeti sıfır.

Çok önemseseydi bırakıp gitmezdi
Ayrıca işi gücü mi yok kimi nereye şikaye edecek bırak allasen

öncelikle şunu belirteyim ki tamamen konuyu tarafsız olarak anlatıyorum.hafta sonu açık lise sınavları vardı.bende bir öğretmen arkadaşımın yanında bulunmak için sınavın yapıldığı okuldaydım.sınav saatine daha vardı bende öğrencilerin konturolu yapıldığı giriş yerde oturuyordum.bir bayan geldi sınava girmek üzere elinde 2 adet poşeti ve çantası vardı.bayan polis öğrenceyi aradı doğal olarak ve aralarındaki konuşma şu şekilde kadın memur: neden sınava bu şekilde geldiniz alışverişinizi sınavdan sonra yapsaydınız dedi. öğrenci bayan:hava bugün çok sıcak biliyorsunuz.sabahtan da sınavımız vardı sınavım erken bitti bende alışveriş yaptım ve uzak yerden geliyorum öğleden sonraki sınavdan sonra yapsaydım çok sıcağa kalıcaktım dedi. bayan memur: o halde poşetlerinizi bu salonda bırakın dedi. öğrenci bayan siz göz kulak olursanız bırakırım dedi.alışverişe yüklü bir para harcadığını çalındığı halde madur olucağını söyledi. kadın memur: ben bunun sorumluluğunu alamam dedi. öğrenci bayan:benim poşetlerimi aradınız tabiki arıcaksınız insanların canını korumak en önemlisi fakat benim poşetlerimde bişey çıkmadı sonuçta ama yinede sınava almazsanız girmem dedi. kadın memurun yanında birde kimliği ve sınava giriş kağıdını konturol eden öğretmen vardı tüm konuşmaları dinledi ve tam bayan öğrenci sınava alındığı anda bayan öğrenciye siz bir bayan memurla( yani polisle) bu şekilde konuşamazsınız sizi poşetlerle sınava kabul etmiş teşekkür ediceğinize cevap veriyorsunuz dedi.kadın polis bunu duyunca zaten ben hep iyi niyetimden kaybediyorum dedi.bayan öğrenci bunu duyunca siz iyisinizde ben kötü müyüm dedi elimdeki sınav kağııdımda cep telefonu bıçak vs şeylerle girmek yasak tamam dedi kabulum ama poşetle girmek yasak diye bişey yazmıyor dedi aradınız taradınız en doğal hakınız hiç bir şey çıkmadı dedi salona poşetleri bırakmamı söylediniz ama ben mesul değilim dediniz dedi benim poşetimde bişey olsa bırakın dediğiniz salona ve o salonda sizde olucaksınız dedi bunun mantığı nedir dedi.kimse cevap veremedi ve bayan öğrenci bu pskolijiyle sınavada girmiyorum sizide şikayet ediceğim diye bağıra bağıra çıktı.

Polisi emir eri sanan tipik yurdum insanı
Edepsiz ve terbiye yoksunu
Sen alış veriş ederken sıcağı düşünüyorsun
Orada senin gibi kaç kişiyle uğraşan memurun durumunu düşünmüyorsun, neden çünkü o bunun gibi edepsizlere esir olmak zorunda değil mi, vay arkadaş yaaa bu nedir

açık lise sınavını bilemem de

sadece ankara da yapılan sınavlarda bile içeri tek bir çöp almıyorlar

kapı önünde emanetçi de yoksa çantaları üst üste yığıp giriyor insanlar ya da hiçbir şey getirmiyor veya yanlarında birini getiriyor

o da gidip yeni şeyler alıyor iyiymiş valla

normal kimlik kartı dışında yanımda mesleki bir kimlik kartım vardı, aranmadan bazı yerlere girmeyi sağlayan

bakın sonra sıkıntı olmasın bunu da alayım yarın öbür gün haber bültenine konu olmayalım dedim de olmaz nüfus cüzdanı sadece dedi

Sınava girecek olan kadın haksız sınavı ciddiye almamış zaten birde triplere girip çıkmış Hakkı'yla çalışıp sınavı geçmeyi hedefleseydi alışverişede gitmezdi o sınavada bir an önce girmeye çalışırdı artistlik yapmış

bende sizin gibi düşünüyorum.dediğim gibi daha önce bu tip sınavlara eşyaları ile giren bile olmuş çünkü alakasız yerlere veriyorlar insanları insanlar akrabalarında kaldıkları için giyicek şeyler götürüyorlar doğal olarak orda bence bayan öğrenciyi aradığı halde sonradan sizi alamam demesi oldu ve ardından o öğretim

görevlesinin son cümlesi olayı fişekledi. ve bu insanların çoğunun yaşı 30 u geçik kimse orda çocuk çoluk değil.yani bayan öğrencide en son ana kadar bağırmadı kendini güzel izah etti bana göre.

Sınava girecek olan kadın haksız sınavı ciddiye almamış zaten birde triplere girip çıkmış Hakkı'yla çalışıp sınavı geçmeyi hedefleseydi alışverişede gitmezdi o sınavada bir an önce girmeye çalışırdı artistlik yapmış
şöyleki bu sınav saatleri günde 2 kez.sabah oturumu var 9:30 12:30 arası ve sonra öğleden sonra var 14:30 : 16 30 arası.bu kişi sabahtan giriyor sınava atıyorum 4 ders seçti 1 buçuk saatte bitti diyelim sınavı zaten o kişiyi yolluyorlar dışarı.geriye çok zaman kaldığından ve böyle bir yasağı bilmediğinden bence alışveriş yapma gereği duymuş olabilir burda öğrenci derken bu insanların yaşı büyük küçük çok nadir vardır.

Back
X