sizce kim haksız

Aleni polis haklı valla.
Kulağında küpe kalsa saatini çıkarmaya unutsan gitti sınav. Millet dolmuş parası kadar parayla çıkabiliyor evinde bozuk para dahi yasak kadın bir de çemkirmiş. Kendi sınavını ciddiye almazsa sonu böyle olur alışverişini de öbür hafta yapsaymış yada sıcakta yapsaymış. Suyun etiketini dahi çıkarttıkları bir sınava poşetle giremeyeceğini bilmek için alim olmaya gerek yok yani. Ben olsam biz gerizekalı muyız hanımefendi derdim valla.
bu sınavda o tipler kurallar yok.

bu sınavda o tipler kurallar yok.

Yine de bana poşetle sınava girmeye çalışmak doğru gelmiyor.
Sınav bu sonuçta herkes elinde bir şeyle girse doğru mu?
Eskiden öss bu kadar sıkı değildi kendi kalemimizle girerdik sınava ona rağmen çanta cüzdan almazlardı. Kimlik ve kalem alınırdı bir tek. Yani sınava girmenin de belli bir adabı var.
Ciddiyetsiz bir öğrenciymiş.

bu yıl olan bir sınavda künyesini çıkartmayı unuttuğu ve gözetmen de sınav başladıktan sonra fark ettiği için sınavı iptal edilen bir arkadaşım var.
gerçekten üzücü bir durum.
ama bu örnekte, kadının sınava giresi yokmuş zaten gibi hissettim ben nedense
ben olayı bizzat gördüğümden kadın öğrenci gayet saygılıydı ve sakindi sonradan çıldırdı.

ayrıca bu giren kişi muhtemelen açık lise 3.sınavlarına girdi.
1. ve 2. geçti yani.
bu rahatlığı önceki sınavlardan da almış olabilir..
bende görevliydim. giriş belgesi olmayanı da sınava aldık. çünkü listede adı var. sınıfı sırası belli..
çünkü ösym sınavı değil..

polis memuruna atarlanması doğru değil elbette. ama bilmiyorsanız bu açıdan bakın diye yazmak istedim :işsiz:
zaten ösymin sınavı olsa, konu sahibi polislere yakın mesafede duramazdı..
bende onu anlatmaya çalıştım.cep telide yasak ama çoğu kişi giriyor cep teliyle çümkü aranmıyor bile doğru düzgün.he şimdi polis bir memurun bu bayana kastı mı var niye olsun ama her iki tarafta konuşmasını bilecek.kadın öğrenci gayet güzel anlattı kendini ona rağmen ordaki görevli sen polis memuruyla böyle konuşamazsın derse sinirler gerilir tabi.

bende onu anlatmaya çalıştım.cep telide yasak ama çoğu kişi giriyor cep teliyle çümkü aranmıyor bile doğru düzgün.he şimdi polis bir memurun bu bayana kastı mı var niye olsun ama her iki tarafta konuşmasını bilecek.kadın öğrenci gayet güzel anlattı kendini ona rağmen ordaki görevli sen polis memuruyla böyle konuşamazsın derse sinirler gerilir tabi.

Burada ki posetle sinava giremek isteyen kisi siz misiniz? Zira cok savundunuz bu bayani ve buraya konu acip haksiz bulanlara karsi bu bayani savunacak kadar dert etmissiniz.

Niye bu kadar takildiniz ki bu konuya?

öncelikle şunu belirteyim ki tamamen konuyu tarafsız olarak anlatıyorum.hafta sonu açık lise sınavları vardı.bende bir öğretmen arkadaşımın yanında bulunmak için sınavın yapıldığı okuldaydım.sınav saatine daha vardı bende öğrencilerin konturolu yapıldığı giriş yerde oturuyordum.bir bayan geldi sınava girmek üzere elinde 2 adet poşeti ve çantası vardı.bayan polis öğrenceyi aradı doğal olarak ve aralarındaki konuşma şu şekilde kadın memur: neden sınava bu şekilde geldiniz alışverişinizi sınavdan sonra yapsaydınız dedi. öğrenci bayan:hava bugün çok sıcak biliyorsunuz.sabahtan da sınavımız vardı sınavım erken bitti bende alışveriş yaptım ve uzak yerden geliyorum öğleden sonraki sınavdan sonra yapsaydım çok sıcağa kalıcaktım dedi. bayan memur: o halde poşetlerinizi bu salonda bırakın dedi. öğrenci bayan siz göz kulak olursanız bırakırım dedi.alışverişe yüklü bir para harcadığını çalındığı halde madur olucağını söyledi. kadın memur: ben bunun sorumluluğunu alamam dedi. öğrenci bayan:benim poşetlerimi aradınız tabiki arıcaksınız insanların canını korumak en önemlisi fakat benim poşetlerimde bişey çıkmadı sonuçta ama yinede sınava almazsanız girmem dedi. kadın memurun yanında birde kimliği ve sınava giriş kağıdını konturol eden öğretmen vardı tüm konuşmaları dinledi ve tam bayan öğrenci sınava alındığı anda bayan öğrenciye siz bir bayan memurla( yani polisle) bu şekilde konuşamazsınız sizi poşetlerle sınava kabul etmiş teşekkür ediceğinize cevap veriyorsunuz dedi.kadın polis bunu duyunca zaten ben hep iyi niyetimden kaybediyorum dedi.bayan öğrenci bunu duyunca siz iyisinizde ben kötü müyüm dedi elimdeki sınav kağııdımda cep telefonu bıçak vs şeylerle girmek yasak tamam dedi kabulum ama poşetle girmek yasak diye bişey yazmıyor dedi aradınız taradınız en doğal hakınız hiç bir şey çıkmadı dedi salona poşetleri bırakmamı söylediniz ama ben mesul değilim dediniz dedi benim poşetimde bişey olsa bırakın dediğiniz salona ve o salonda sizde olucaksınız dedi bunun mantığı nedir dedi.kimse cevap veremedi ve bayan öğrenci bu pskolijiyle sınavada girmiyorum sizide şikayet ediceğim diye bağıra bağıra çıktı.
Tabiki bayan öğrenci haksız.Bu ne mantıksızlık yaa.Sınava girecek alışveriş poşetleriyle.Yok efendim kağıtta bıçak şu bu yazıyormuş o yazmıyormuş.Saçmalığın daniskası.Ne yazacaklardı alışveriş poşetiyle girmeyin mi?
Yok sıcağa kalırmışta bilmem ne.Kimse kimsenin poşetini emanet almak zorunda değil.Bi de memur iyilik yapmış izin vermiş.Bi de pişkin pişkin sen iyisin de ben kötümüyüm ......

öncelikle şunu belirteyim ki tamamen konuyu tarafsız olarak anlatıyorum.hafta sonu açık lise sınavları vardı.bende bir öğretmen arkadaşımın yanında bulunmak için sınavın yapıldığı okuldaydım.sınav saatine daha vardı bende öğrencilerin konturolu yapıldığı giriş yerde oturuyordum.bir bayan geldi sınava girmek üzere elinde 2 adet poşeti ve çantası vardı.bayan polis öğrenceyi aradı doğal olarak ve aralarındaki konuşma şu şekilde kadın memur: neden sınava bu şekilde geldiniz alışverişinizi sınavdan sonra yapsaydınız dedi. öğrenci bayan:hava bugün çok sıcak biliyorsunuz.sabahtan da sınavımız vardı sınavım erken bitti bende alışveriş yaptım ve uzak yerden geliyorum öğleden sonraki sınavdan sonra yapsaydım çok sıcağa kalıcaktım dedi. bayan memur: o halde poşetlerinizi bu salonda bırakın dedi. öğrenci bayan siz göz kulak olursanız bırakırım dedi.alışverişe yüklü bir para harcadığını çalındığı halde madur olucağını söyledi. kadın memur: ben bunun sorumluluğunu alamam dedi. öğrenci bayan:benim poşetlerimi aradınız tabiki arıcaksınız insanların canını korumak en önemlisi fakat benim poşetlerimde bişey çıkmadı sonuçta ama yinede sınava almazsanız girmem dedi. kadın memurun yanında birde kimliği ve sınava giriş kağıdını konturol eden öğretmen vardı tüm konuşmaları dinledi ve tam bayan öğrenci sınava alındığı anda bayan öğrenciye siz bir bayan memurla( yani polisle) bu şekilde konuşamazsınız sizi poşetlerle sınava kabul etmiş teşekkür ediceğinize cevap veriyorsunuz dedi.kadın polis bunu duyunca zaten ben hep iyi niyetimden kaybediyorum dedi.bayan öğrenci bunu duyunca siz iyisinizde ben kötü müyüm dedi elimdeki sınav kağııdımda cep telefonu bıçak vs şeylerle girmek yasak tamam dedi kabulum ama poşetle girmek yasak diye bişey yazmıyor dedi aradınız taradınız en doğal hakınız hiç bir şey çıkmadı dedi salona poşetleri bırakmamı söylediniz ama ben mesul değilim dediniz dedi benim poşetimde bişey olsa bırakın dediğiniz salona ve o salonda sizde olucaksınız dedi bunun mantığı nedir dedi.kimse cevap veremedi ve bayan öğrenci bu pskolijiyle sınavada girmiyorum sizide şikayet ediceğim diye bağıra bağıra çıktı.
öğrenciyi haksız buldum.
polis memuru onun poşetinin bekçisi değil bir .
artı polis i başka bi taraftan çağırdılar onunla meşgul olurken poşetler gitti çalındı vs.
olmaz öyle şey .
sınava gelirken alışverişe çıkılması da o sınava verdiği özensizliği de belli ediyor zaten.
poşetle sınava mı girilir yahu.

Bende biseye takildim sinav 9.10 arasi zaten hangi arada alusveris yapmış,acik yeri nasil o saatte bulmus:KK70:

Zengin kızımız sınav arası bile alışveriş yapmış üstelik cok para harcamış vesaire,zaten o sınava pek ihtiyacında yok okuyup ne olucak :)

diyorumya bende yazmıyormuş öğrenci bizzat belirtti.
Bende ondan bahsediyorum aof sınavlarına giren arkdaslarim var öğretmen olarak görev yapan kuralları bilmeyenler için polis bilenler için Öğrenci haklı bu kadar basit. Öyle envayi kuralları olmadığını biliyorum hatta telefonla giren içeride görevli ogretmene teslim eden arkadaşlarda oluyormuş, ortamı bulandirmaya. gerek yokmus

Bende biseye takildim sinav 9.10 arasi zaten hangi arada alusveris yapmış,acik yeri nasil o saatte bulmus:KK70:
şimdi şöyle 9:30 da başlıyor 12:20 da bitiyor.derse diyelim 3 tane seçti 1 buçuk saat kalsa sınavda saat etti 10: 30 bi dahaki sınav ta 14:00 de bulmuştur bence arada baya saat farkı var.

Burada ki posetle sinava giremek isteyen kisi siz misiniz? Zira cok savundunuz bu bayani ve buraya konu acip haksiz bulanlara karsi bu bayani savunacak kadar dert etmissiniz.

Niye bu kadar takildiniz ki bu konuya?
ben olsam benim derim zaten.ee konu açtım cevap veriliyor napim susayım mı cevaplara göre cevap veriyorum.

Bana bu kadar takilmaniz tuhaf geldi. Neyse herkes istedigi konuyu acmakta ozgur tabi.

Sınava girecek olan kadın haksız sınavı ciddiye almamış zaten birde triplere girip çıkmış Hakkı'yla çalışıp sınavı geçmeyi hedefleseydi alışverişede gitmezdi o sınavada bir an önce girmeye çalışırdı artistlik yapmış
tabiki buda sizin bakış açınız.

Back
X