Sizce kul hakkı oluyormu

snlloztrk

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2023
16
1
6
24
3 sene önce eşimin annesi hep birlikte yaşadığımız evin oğluna ait olduğunu ve 3 4 ay alışana kadar kalıp memleketteki evlerine gideceğini söyledi evleneli 3 sene oldu ve hala kaynanm kayınbabam ve kaynimla yaşıyoruz çok rahatsız oluyorum özel hayat yok kaynanam yediğimin ictigimin hatta duşa girdiğimin bile dedikodusunu yapıyor evde ne yapsam kabahat sabrediyordum ayrilcaz die eşimle bu yüzden birçok kez kavga ettik annem babam onları kovuyummu dedi bende eşime bişey diyemiyorum anne ve babasının düşünmesi gerekiyor die düşünüyorum neyse bunalrin gitcekleri günü beklerken evi ikiye böleceklerini öğrendim baabsida eve destek olup borcunu ödediği için eşimin kardesininde evde hakkı varmis evi ikiye bolceklermis kaynanamin yalanciligi yüzünden dustugum hale bakın sizce kul hakkına giriyolarmi çünkü giriyolarsa hakkımı helal etmiyorum...

3 sene önce eşimin annesi hep birlikte yaşadığımız evin oğluna ait olduğunu ve 3 4 ay alışana kadar kalıp memleketteki evlerine gideceğini söyledi evleneli 3 sene oldu ve hala kaynanm kayınbabam ve kaynimla yaşıyoruz çok rahatsız oluyorum özel hayat yok kaynanam yediğimin ictigimin hatta duşa girdiğimin bile dedikodusunu yapıyor evde ne yapsam kabahat sabrediyordum ayrilcaz die eşimle bu yüzden birçok kez kavga ettik annem babam onları kovuyummu dedi bende eşime bişey diyemiyorum anne ve babasının düşünmesi gerekiyor die düşünüyorum neyse bunalrin gitcekleri günü beklerken evi ikiye böleceklerini öğrendim baabsida eve destek olup borcunu ödediği için eşimin kardesininde evde hakkı varmis evi ikiye bolceklermis kaynanamin yalanciligi yüzünden dustugum hale bakın sizce kul hakkına giriyolarmi çünkü giriyolarsa hakkımı helal etmiyorum...
Kendinizin kul hakkına girmek diye de bir şey var biliyorsunu değil mi ? Çok basit anlaşılır bir yalan bu aslında gitmeyecekleri belliymiş sizde zamanında tamam o zaman düğünü 3/4 ay erteleyelim deseydiniz keşke yeni evli halinizle kendinize layık gördüğünüz hayata bakın

Kaynanadan beklenti içine girerek hata etmişsiniz.Gidin bir kiraya çıkın.

Sorun kul hakkı olup olmamasının çok ötesinde.
Geniş bakın.

Kendinizin kul hakkına girmek diye de bir şey var biliyorsunu değil mi ? Çok basit anlaşılır bir yalan bu aslında gitmeyecekleri belliymiş sizde zamanında tamam o zaman düğünü 3/4 ay erteleyelim deseydiniz keşke yeni evli halinizle kendinize layık gördüğünüz hayata bakın
İnsanlar o kadar güvenilmez ki çok pişman oldum iş işten geçti milletin işi bitene kadarmış birde bu insanlar eniştemin halası kaynanam namaz kılan birisi dinle insanlığın dinlede alakası yokmus

Giriyorlar
Bence eşinle konuş kiraya çıkalım de ben tamamen ayrı bir ev istiyorum de
Üstelik evlilik öncesi bir söz vermişler
Adam değillermiş
Kisa bir şey anlatayım
Eşimle görücü usulü tanıştık
Ve is ciddiye bindiğinde babam kızım köyde yapamaz dedi söz verdiler ilçe de oturacağımiza
Neyse 5 ay nişanlı durduk ilk 3 ay Eşim neden koyu sevmiyorsun neden neden deyip durdu en son dayanamadım yüzüğü verdim eline
Ve şunları dedim
Ben sana bu saatten sonra ne güvenir ne inanırım sen daha verdiğin sözü bile tutamıyorsun adam olan önce verdiği sözü tutar dedim evlenene kadar ağzını acipta bir kez daha demedi
Evlilik sonrası duydum ki kp dermiş ikna et köyde oturun ben yüzüğü verecek olduğum gün yine sormuş baba biz söz verdik sözümüzü tutmak zorundayız ben bir daha söyleyemem demiş konu öyle kapanmış
Ha kp gil ne yaptı Nisan düğün eşya borcu hiç birseye destek olmadı sadece düğünde biriken paradan 3500 verdi
Diğer gelinlere taktığından 2 bilezik eksik taktı geri oda başka bir macera ama neyse

Kul hakkından zıyade kendınız ıcın bı sey yapmanız lazım, esınle tekrar konus ama tatlı bır dılle, gerekırse sız cıkın, birlikte yasayamadıgınızı esınızle kötü olmadan asılamaya calıs, baktın olmuyor tavrını o zaman belirtip bırseyler yaparsın.

İnsanlar o kadar güvenilmez ki çok pişman oldum iş işten geçti milletin işi bitene kadarmış birde bu insanlar eniştemin halası kaynanam namaz kılan birisi dinle insanlığın dinlede alakası yokmus
Bunun insanlarla alakası yok az akıl mantık yürütüp ne alaka yeni evlinin evinde ne 3-4 ay kalması alışması demek lazımdı zamanında , sizin güvenden öte kendi özel hayatınızı düşünmeniz gerekirdi ilk evlendiğim aylar öz annemi kabul etmem zorunluluk yokken 3-4 ay hiç mi demediniz nasıl sevişiriz nasıl eşimle vakit geçiririz evde iki kazık kadar insan. Siz bunları düşünmezseniz kimse sizin için düşünmez , böyle de evlilik olmaz kendi hayatınızı kurun

Bileziklerimi verdim
Sadece sizin bileziklerinizle alınmamıştır sonuçta. Diğer kardeşin katkısı varsa onun da hakkı var. Kaldı ki katkısı olmasa bile kayınpederiniz kendi payından ona vermek istiyor olabilir.

Keşke bileziklerinizi vereceğinize kendi yatırımınızı kendiniz yapsaydınız. Birlikte oturmayı da kabul etmeseydiniz.

Kayınpeder evi size verse diğer çocuklarına da ev verebilecek miydi? Veremeyecekse asıl bu hakka girmek olurdu bence.

eşime bişey diyemiyorum anne ve babasının düşünmesi gerekiyor die düşünüyorum
Siz eşinizle evlendiniz onlarla değil. Bir şey diyemiyorum ne demek? Evlendikten sonra beraber oturacağız diye karar almışlar size "alışana kadar" masalı anlatmışlar siz de uymuşsunuz. Kim neye alışıyor pardon diyemediniz mi? Kaynınızın niye evde hakkı olmasın, o da evlat değil mi? Asıl eşiniz için bu ev oğlumun dediği zaman rahatsız olmalıydınız. Evlat ayrımı yapıyorlar demeniz gerekirken 3-4 ay içinde evim olacak heyecanına kapılmışsınız.

Sadece sizin bileziklerinizle alınmamıştır sonuçta. Diğer kardeşin katkısı varsa onun da hakkı var. Kaldı ki katkısı olmasa bile kayınpederiniz kendi payından ona vermek istiyor olabilir.

Keşke bileziklerinizi vereceğinize kendi yatırımınızı kendiniz yapsaydınız. Birlikte oturmayı da kabul etmeseydiniz.

Kayınpeder evi size verse diğer çocuklarına da ev verebilecek miydi? Veremeyecekse asıl bu hakka girmek olurdu bence.
Onun herhangi bir maddi katkısı yok cunki okuyor

Back
X