Sizce mesafeli mi olmalıyım ?

Flower__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2016
2.351
2.287
133
Yakın arkadaş olduğum kuzenimi ortak olan kuzenimizin doğum gununü kutlamak icin o gün gündüz bize cagırdim.Korona var diye 4 kişilik bir kutlama olcaktı sadece.
Onun kutlama yapma planı bile yokken kendince atak yapıp önce kabul etti bize gelmeyi, 10 dk sonra ise "ben küçük bir pasta alıp evlerine gidecegim ,oradan da size getiririm onu " dedi ki zaten doğumgünunü kutlayacağım kuzenimle aynı binadayız.
Ben de "kutlamayı bizde yapacağız diye seni bize davet ettim neden kutlamayı evde yapacağım halde benim planımı bozuyorsun ki " dedim.
Yok ben evlerine gitcem pastayı aldım artık dedi.ben "pastayı da al bize gel 2 pasta olsun bir şey olmaz" dediğim halde kendi bildiğini yapınca
"o zaman madem öyle istiyorsun sen ayrı kutla ben ayrı kutlayayım bize de gelme" dedim.
o hâlâ kendini haklı gördüğü için de "ben böyle saçmalıklara gelemem, bundan sonra yakın arkadaş filan degiliz sadece kuzeniz.birlik beraberlik bildiğin yok" dedim.
ben onu davet etmeden böyle bir planı olsaydı umrumda olmazdı ama resmen kendince bana atak yaptı oysa bizdeki kutlamamiz zaten ortak olcaktı.aradan 10 gün geçti mesajdan özür diledi "ben seninle eskisi gibi olmak istiyorum çünkü seni çok seviyorum filan" dedi.kuzen olduğumuz için uzatmak istemedim barıştık, aramız iyi gibi olsa da yine de temkinliyim ona karşı.Sizce abartıyor muyum yoksa böyle birine karşı artık içten içe mesafeli olmakta haklı mıyım ?

Sinsi bi kuzeniniz var. Dikkatli olun derim
Evet dikkatliyim ve de onu umursamıyorum artık.Dün doğum gününü kutladığımız kuzenime anne tarafından 2 tane kuzenimiz geldi gece orda kaldık.Onlardan biri whatsap durumu paylaşmış arabada giderken.o kuzenim de görcek diye evinde kaldıgımız kuzenim dedi "onu da çagırsak sorun olur mu sizin için" diye.beni zaten onla çok yakın sanıyorlar.diğer iki kuzenim sen bilirsin dediler.kuzenim onlara ısrarla sorunca "istemeyen de istemiyorum demez ki böyle bir durumda" dedi.ben de anladım onun istemedigini bir ara sorun yaşamıstılar çünkü "o zaman bugün anne tarafındaki kuzenlerle takılalım ona ayıp olmaz bence" dedim.o ikisiyle kuzen bile değil samimi de değiller.
Tabi bir arada olduğumuzu görüp durumu atan kıza yazmış "insan beni de çagırır aşk olsun.iyi eğlenceler" diye.o da yazdı "aniden karar verdik filan"
bu kız akşam yeni bir şey daha atınca bu sefer geçenlerde dogumgununu kutladıgımız kuzenime yazdı durumu atan o olmasa bile ev sahibi o diye "bugün kızlar buluşması yapmıssınız.beni de çagırmanı beklerdim" diye.
Başka zaman olsa onla çok yakınken ben derdim çagıralım filan diye ama umursamadım bile.
Dünya onun etrafında dönüyor zannetmesin 😂

Evet dikkatliyim ve de onu umursamıyorum artık.Dün doğum gününü kutladığımız kuzenime anne tarafından 2 tane kuzenimiz geldi gece orda kaldık.Onlardan biri whatsap durumu paylaşmış arabada giderken.o kuzenim de görcek diye evinde kaldıgımız kuzenim dedi "onu da çagırsak sorun olur mu sizin için" diye.beni zaten onla çok yakın sanıyorlar.diğer iki kuzenim sen bilirsin dediler.kuzenim onlara ısrarla sorunca "istemeyen de istemiyorum demez ki böyle bir durumda" dedi.ben de anladım onun istemedigini bir ara sorun yaşamıstılar çünkü "o zaman bugün anne tarafındaki kuzenlerle takılalım ona ayıp olmaz bence" dedim.o ikisiyle kuzen bile değil samimi de değiller.
Tabi bir arada olduğumuzu görüp durumu atan kıza yazmış "insan beni de çagırır aşk olsun.iyi eğlenceler" diye.o da yazdı "aniden karar verdik filan"
bu kız akşam yeni bir şey daha atınca bu sefer geçenlerde dogumgununu kutladıgımız kuzenime yazdı durumu atan o olmasa bile ev sahibi o diye "bugün kızlar buluşması yapmıssınız.beni de çagırmanı beklerdim" diye.
Başka zaman olsa onla çok yakınken ben derdim çagıralım filan diye ama umursamadım bile.
Dünya onun etrafında dönüyor zannetmesin 😂
Çok iyi yapmışsın bence. Bırak bir süre öyle kalsın. Kazık atanın kazık yiyeceğini anlasın.

Ay ne güzel dertler var ya valla gülümsedim okuyunca kızmayın :)

Siz evde parti düzenleyince aşağıda kalmak istememiş sadece. Sinsi falan da değil, sinsi olsa alır pastayı hediyeyi size söylemeden gider kutlardı. Safım size söylemiş siz de kızmışsınız. Öyle dikkatli olacak bi şey yok dışlamayın kızı yok yere.

Siz evde parti düzenleyince aşağıda kalmak istememiş sadece. Sinsi falan da değil, sinsi olsa alır pastayı hediyeyi size söylemeden gider kutlardı. Safım size söylemiş siz de kızmışsınız. Öyle dikkatli olacak bi şey yok dışlamayın kızı yok yere.
Evet bdv bölümündeki konulara göre güzel bir dert 😂
Şu an sevgili,eş,kaynana gibi dertlerim yok.insallah o zamanlara geldiğimde de sorun çıkarcak kişiler olmazlar çünkü bu bdv konuları beni korkutuyor biraz 😂

Partiyi zaten bizbize yapıp ortak kutlamış sayacaktık ona da demiştim.ama o alcak hediye bulamamış diye pasta almış.hediye bulsa bize gelecekti direk.
Tabi ben de açık sözlü biriyim neyse deyip boşveremedim

Mesela geleneksel dertlerden olan gelin görümce derdi gibi anlatsak.

Siz diyorsunuz ki görümcenize “ben cumartesi akşamı eşimin doğumgününü kutlayacağım, siz de katılır mısınız?”. Görümceniz de kardeşinin doğumgünü sizden öğreniyor, diyor ki “yok ben cmt sabahtan işyerine gider, orda kutlarım, sonra da işten birlikte çıkar, size geliriz”. siz bu plandan hoşlanmıyorsunuz ve söylüyorsunuz.

Ama görümceniz sizi takmayıp, Cumartesi günü elinde pasta ile öğleden önce kocanızın işyerine gidiyor. Beraber kutluyorlar, yiyorlar,içiyorlar filan. Sonra kalan yarım pasta ile de eve geliyorlar. Siz de evde, sofra kurulu bekliyorsunuz ki gelsin de kutlayalım beraber.

Hoşunuza gider mi? Art niyet aramaz mısını bu görümcede? Bakalım bir daha bir şey haber verir misiniz?

Benzer bir olay benim de başıma gelmişti. Doğum günüm bir arkadaşımla aynı tarihteydi ve kendisinin evinde ortak kutlama teklifi yaptı ama 2 gün kala birden 'ben sadece kendiminkini kutlamak istiyorum' demişti. Normalde doğum günlerini pek sevmem ama sırf inadına ben de ayrı bir parti yaptım o zaman.

Arkadaşıma da sinirlendim ama küsmedim açıkçası. O hep öyle biriydi çünkü. Bazı insanlar kendilerini ön plana çıkarmak isterler, kuzeniniz de aynısını yapmaya çalışmış. Daha önceden de buna benzer davranışları varsa tolere edebilirsiniz belki. Herkesin kötü bir tarafı vardır diye düşünüyorum ben. Bahsettiğim arkadaşımla yakın olmadan önce de fark etmiştim ve iyi olan özellikleri daha fazla olduğundan o huyunu görmezden gelmeye çalıştım.

Siz de kuzeninizi tek bir şey için silmeyin derim ben. Düşünün bu olay haricinde nasıl biri, arkadaşlığını kaybederseniz eksikliğini hisseder misiniz? Siniriniz geçince daha iyi karar verirsiniz bence.

Siz diyorsunuz ki görümcenize “ben cumartesi akşamı eşimin doğumgününü kutlayacağım, siz de katılır mısınız?”. Görümceniz de kardeşinin doğumgünü sizden öğreniyor, diyor ki “yok ben cmt sabahtan işyerine gider, orda kutlarım, sonra da işten birlikte çıkar, size geliriz”. siz bu plandan hoşlanmıyorsunuz ve söylüyorsunuz.

Ama görümceniz sizi takmayıp, Cumartesi günü elinde pasta ile öğleden önce kocanızın işyerine gidiyor. Beraber kutluyorlar, yiyorlar,içiyorlar filan. Sonra kalan yarım pasta ile de eve geliyorlar. Siz de evde, sofra kurulu bekliyorsunuz ki gelsin de kutlayalım beraber.

Hoşunuza gider mi? Art niyet aramaz mısını bu görümcede? Bakalım bir daha bir şey haber verir misiniz?
Vallahi anlatımına bayıldım.. Muhteşem

Benzer bir olay benim de başıma gelmişti. Doğum günüm bir arkadaşımla aynı tarihteydi ve kendisinin evinde ortak kutlama teklifi yaptı ama 2 gün kala birden 'ben sadece kendiminkini kutlamak istiyorum' demişti. Normalde doğum günlerini pek sevmem ama sırf inadına ben de ayrı bir parti yaptım o zaman.

Arkadaşıma da sinirlendim ama küsmedim açıkçası. O hep öyle biriydi çünkü. Bazı insanlar kendilerini ön plana çıkarmak isterler, kuzeniniz de aynısını yapmaya çalışmış. Daha önceden de buna benzer davranışları varsa tolere edebilirsiniz belki. Herkesin kötü bir tarafı vardır diye düşünüyorum ben. Bahsettiğim arkadaşımla yakın olmadan önce de fark etmiştim ve iyi olan özellikleri daha fazla olduğundan o huyunu görmezden gelmeye çalıştım.

Siz de kuzeninizi tek bir şey için silmeyin derim ben. Düşünün bu olay haricinde nasıl biri, arkadaşlığını kaybederseniz eksikliğini hisseder misiniz? Siniriniz geçince daha iyi karar verirsiniz bence.
Evet haklısınız 🌸

Tam 'ben bu konuyu daha önce de okudum,sizin her hafta mı doğumgünü oluyor' yazacaktım ki son paragrafta demişsin on gün önceki olay diye.
Vallahi onun yaptığı saçma ama kendi terbiyesizliği, bir yorumda bulunamayacağim. ama sizin de diretmeniz, suprizi kaçacak diye onun gitmesine engel olmaya çalışmanız, 'ilk ben düşündüm , benim dediğim olacak' halleriniz falan da çok gereksiz. Kavgayı uzatan biraz da siz olmussunuz.
Parti, sürpriz bir parti olsa, o kişinin doğum gününden haberi yoksa size tamamen hak verebilirdim.
Mesela hayatında ilk kez doğumgünü partisi yapacaktım ananeme, onlarda sadece çocukların doğumgünü kutlanirmis, eski kuşak. Herkesi aradım,kalabalık olsun diye. Benim yaşını başını almış ama aklini henuz alamamış bir kuzenim de yememiş icmemis,partiyi beklememis ananemi aramıştı 'gelemedim ama doğum günün kutlu olsun' diye. Tüm supriz kaçmıştı, çünkü kadın doğumgünü olduğunu ve evin bu yuzddn kalabalık olduğunu anlamıştı. Ben ciddi anlamda çok uyuz olmuştum ve haklıydım bence (ama adama bir şey demedim,güzel günde tadımız kaçmasın diye. Zten sevmediğim için iletişim kurmadigim bir kuzendi)
Ama sizin konunuzda kaçan bir supriz yok ki ..
Kız zaten biliyor ki o gün doğumgününü. Siz de evde 4 kişi pastane pastası keseceğiniz, sıradan bir doğumgünü planlamissiniz. Ortada suprizi kaçacak, birbirni girtlaklayacak bir şey yok ki.
Hani bir bahaneyle eve çağırıp kapıdan girdiği gibi tüm arkadaslarini gördüğü,konfeti atılan bişey olsa gerçekten suprizi kaçırdı diyeceğim ama o kız önce uğramak istemiş. Hoş mu? Bence de değil. Ama bunca büyütecek bir mesele de değil...
Mesafe konusuna gelince ,icinden geldiği gibi davran. Mesela ablamla bir sebepten kavga etmiştik ve aramiza bir soğukluk girmişti. Ben de 6 ay kadar köşe kapmaca oynadım, ona gidilen gunlerde mesaim var dedim,onlar geldiğinde eve geç döndüm .. bir süre sonra köşe kapmaca bitti ,kaçmadım ama aramızda bir yakınlık da yoktu, misafir gibiydik. Ama zamanla tüm buzlar eridi, tekrar eskisi gibi yakın iki abla kardeş olduk. Eğer o dönem birbirimize mesafe koymasaydik, birbirimizi görmek istememize rağmen zart zurt aynı ortamda dursaydik kesinlikle eminim ki daha çok uyuz olup uzun vadede yine biz zararda cikacaktik.
O yüzden içinizden gorusmemek geliyorsa görüşmeyin. Uyuz olduğunuz halde,sert rüzgarlar estiği halde dipdibe durmak en çok size zarar.
Ama size göre büyüyecek bir şey yoksa, barışmismka istiyorsani da sırf burun sürtmek icin tavırlı triplere girmeyin.
İçinizden ne yapmak geliyorsa öyle davranın.ki en doğrusu budur kesinlikek

Bu da basit ve komik. Oradan bakınca gelin görümce sorunlarını önemsiyor gibi mi duruyorum anlamadım 😂

Evet bdv bölümündeki konulara göre güzel bir dert 😂
Şu an sevgili,eş,kaynana gibi dertlerim yok.insallah o zamanlara geldiğimde de sorun çıkarcak kişiler olmazlar çünkü bu bdv konuları beni korkutuyor biraz 😂

Partiyi zaten bizbize yapıp ortak kutlamış sayacaktık ona da demiştim.ama o alcak hediye bulamamış diye pasta almış.hediye bulsa bize gelecekti direk.
Tabi ben de açık sözlü biriyim neyse deyip boşveremedim
Yok bdvden bağımsız üniversite zamanlarını anlatan tatlı bi dert geldi bana. En büyük derdiniz bu olsun umarım :)
Söylemekle iyi yapmışsınız zaten o da hatasını anlamış olacak ki özür dilemiş. Fazlası zarar, yakın olduğunuza göre başka sıkıntı yaşamamışsınız demek ki. Sinsi olduğunu da sanmıyorum dedim zaten size zarar verecek yapıda biri değil bence sadece düşüncesiz. Şu an sizden daha kötü hissettiğine eminim. Buradan gaza gelmeyin yani. Orta yolu bulacağınıza inanıyorum🌺

Yakın arkadaş olduğum kuzenimi ortak olan kuzenimizin doğum gununü kutlamak icin o gün gündüz bize cagırdim.Korona var diye 4 kişilik bir kutlama olcaktı sadece.
Onun kutlama yapma planı bile yokken kendince atak yapıp önce kabul etti bize gelmeyi, 10 dk sonra ise "ben küçük bir pasta alıp evlerine gidecegim ,oradan da size getiririm onu " dedi ki zaten doğumgünunü kutlayacağım kuzenimle aynı binadayız.
Ben de "kutlamayı bizde yapacağız diye seni bize davet ettim neden kutlamayı evde yapacağım halde benim planımı bozuyorsun ki " dedim.
Yok ben evlerine gitcem pastayı aldım artık dedi.ben "pastayı da al bize gel 2 pasta olsun bir şey olmaz" dediğim halde kendi bildiğini yapınca
"o zaman madem öyle istiyorsun sen ayrı kutla ben ayrı kutlayayım bize de gelme" dedim.
o hâlâ kendini haklı gördüğü için de "ben böyle saçmalıklara gelemem, bundan sonra yakın arkadaş filan degiliz sadece kuzeniz.birlik beraberlik bildiğin yok" dedim.
ben onu davet etmeden böyle bir planı olsaydı umrumda olmazdı ama resmen kendince bana atak yaptı oysa bizdeki kutlamamiz zaten ortak olcaktı.aradan 10 gün geçti mesajdan özür diledi "ben seninle eskisi gibi olmak istiyorum çünkü seni çok seviyorum filan" dedi.kuzen olduğumuz için uzatmak istemedim barıştık, aramız iyi gibi olsa da yine de temkinliyim ona karşı.Sizce abartıyor muyum yoksa böyle birine karşı artık içten içe mesafeli olmakta haklı mıyım ?
Hayır çok haklısınız bence, ama amacı ne kuzeninizin anlayamadım

Ben bu konudan bağımsız olarak akraba bile olsa biraz mesafe her zaman iyidir demek isterim. Çok içli dışlı olunan ortamlarda mutlaka bir sorun yaşanıyor. Sonra herkes kendince kendi yaşadığınız özelinizde bile söz söyleme hakkı bulabiliyor. Mesafe ile samimiyet ayarınızı iyi dengede tutun lütfen.
Akraba konunuza gelirsekte sonuçta ortak bir karar alınmış ve o uygulamaya konulmuş; mecburiyeti ya da elde olmayan durumları anlarım ama keyfi bir değişiklik yapması yanlış olmuş. Zaten bu konuda ne olduğunu görmüş ve temkinli olma konusunda kararınızı vermişsiniz. Şuan bir şey söylemek için erken. Zamanla karşınızdakinin hal ve hareketlerine göre kararınızı tekrar gözden geçirirsiniz.

bence tüm akrabalarına tamamen mesafe koymalısın :D

hiçbir kuzenimle, akrabamla vs görüşmüyorum ve kafam öyle rahat ki anlatamam. görüşmüyor olmamın net sebebi yok. sadece hayatımda yerleri yok yani. size tavsiyem size nasıl davranılıyorsa öyle davranın. nabza göre şerbet her zaman en iyisidir.

Niye atak yapsın ki yani ne gerek var böyle bir yarışa? Hoslanmadiysan mesafe koyarsın ama çok da dert edilecek bir durum yok bence.

Back
X